Şimdi Ara

Octavia, Megane, Linea (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kesinlikle megane çünkü hem az yakar hemde çok seri bir araba.parçalarıda diğerleri gibi pahalı değil.hemde çok sportif.megane al
  • quote:

Orjinalden alıntı: kkvan

quote:

Orjinalden alıntı: As cos

hergün bindiğin arabanın ne kadar dandik olduğunu göremiyorsun sanırım.

O konsol filan yeni şahin işte, hayatımda gördüğüm en kalitesiz araç logandan sonra.

Adam 5 milyar fazla verebilecek demekki koymuş oraya Hondayı.

Zaten aynı paraya olsa kim alır ki.

Ya sen almışsın bu sağından solundan rüzgar giren, tıkırtı giren hayatımda gördüğüm en dandik arabayı kapıyı açınca kapı kolu kırılan, mlletin forumlarda "SESİ KESMEK İÇİN MUKAVVA SIKIŞTIRDIM SÜPER OLDU" sevinçleriyle kullandıkları bu arabayı kalkıp ta övüyorsun sana söyleyecek söz yok. Yazık...

Önce bu konular hakkında bişeyler öğren, birkaç farklı arabaya bin kullan (ehliyetin varsa tabi) ondan sonra konuşalım. Şu an muhatabım olamazsın maalesef.
    Reno forumlarına çok takılmışsın belli ama. Rüzgar girme olayları plastik çamurluk, tıkırtı, çekomastikle parça yapıştırma vs. onlar renoda var. Avrupa gibi en zor araba beğenen memlekette dahi Şubat ayında en çok satan arac Tüm sınıflar içinde GrandePunto oldu.
    Neyse biraz üç beş bişey öğren bari de sonra konuşalım.

renodan banane burada fiatı konuşuoyruz sen süper arabalar yanında plastik araba öneriyorsun ben gp nin forumuna girdim orada adamlar sesi kessin diye kağıt sıkıştırmış, admaın birinin arka kapı kolu daha 1 ay geçmeden elinde kalmış.

Hayatımda gördüğüm en kalitesiz araba şahin bile daha kaliteydi.

Konsoldan belli zaten , ASPLASTİK imali konsol

• çıktığınız fiyatlara octavia ambiente de alabilirsiniz,hatta sis farı,alaşım jant ve küçük deri paketini de ekletebilirsiniz...

neyse,sizin verdiğiniz bu seçeneklerden octavia yı hiç düşünmezdim,donanım çok zayıf...octavia alınacaksa en az ambiente olmalı bence...

ben olsam honda tercih ederdim
  • dostum hondaya teneke diyebilmen için iyi araştırman lazım hondaya laf atmak o kadar kolay diil..civicin 4 yıldız alan modeli hb olandır..euroncapte sedan testi yapılmadı..al sana amerikada yapılan civic sedan testi...5YILDIZ..civic american ncap amerikada yapılan civicler ve burdakilerin güvenlik donanımı aynıdır..BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ!!

quote:

quote:

quote:

Linea Dynamic. 1,4 FIRE ekonomik, uzun ömürlü bir motor. Fazla performans beklemezsen ideal.
    Fiyat/performans oranı en iyi Lineada. Opsiyonlarına da bir bak Lineanın.

püff

bunu diğerleriyle karşılaştırıyorsun, fiat teneke şimdi bu Hondadan iyimi harbi pbjektif söyle, bu 1.4 gitmeyen teneke plastik karışımı araba hondadan iyimi cevabını bekliyorum

Honda daha geniş hacimli olmasına rağmen Linea ile aynı ağırlıkta. Ayrıca teneke araba konusunda Hondadan iyisi yoktur. Plastik arabayı Fiat değil Reno yapıyo önce onu öğren. Civic EuroNcapten 4 yıldızı zor aldı. Linea 5 yıldız.testi yapıldı yakında EuroNcap sitesinde de yayınlanacak.
    Konuyu açan arkadaş fiyat / performans oranını sormuş. Karşılaştırdığın araclar arasında 5 milyar fark var. Hondanın benzinli baz donanımlı yerine Lineanın dizelinin Dynamicini alıyorsun.
    Cevabım Bu

• quote:

Orjinalden alıntı: virtue61

dostum hondaya teneke diyebilmen için iyi araştırman lazım hondaya laf atmak o kadar kolay diil..civicin 4 yıldız alan modeli hb olandır..euroncapte sedan testi yapılmadı..al sana amerikada yapılan civic sedan testi...5YILDIZ..civic american ncap amerikada yapılan civicler ve burdakilerin güvenlik donanımı aynıdır..BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ!!

quote:

quote:

quote:

Linea Dynamic. 1,4 FIRE ekonomik, uzun ömürlü bir motor. Fazla performans beklemezsen ideal.

püff

bunu diğerleriyle karşılaştırıyorsun, fiat teneke şimdi bu Hondadan iyimi harbi pbjektif söyle, bu 1.4 gitmeyen teneke plastik karışımı araba hondadan iyimi cevabını bekliyorum

Honda daha geniş hacimli olmasına rağmen Linea ile aynı ağırlıkta. Ayrıca teneke araba konusunda Hondadan iyisi yoktur. Plastik arabayı Fiat değil Reno yapıyo önce onu öğren. Civic EuroNcapten 4 yıldızı zor aldı. Linea 5 yıldız.testi yapıldı yakında EuroNcap sitesinde de yayınlanacak.
    Konuyu açan arkadaş fiyat / performans oranını sormuş. Karşılaştırdığın araclar arasında 5 milyar fark var. Hondanın benzinli baz donanımlı yerine Lineanın dizelinin Dynamicini alıyorsun.
    Cevabım Bu

Ohooo Amerika'da 5 yıldız alamayan araba mı varmış? Hyundainin çoğu modeli 5 yıldız aldı o testlerden. Ama EuroNcapte hep çuvalladılar. Daha 5 yıldız alan arabası yok EuroNcapte.Bu tip testlerin en zoru EuroNcaptir.

• linea nın bu karşılaştırmada ne işi var ben anlamadım..sonuçta grande punto nun sedanı..bu sınfta değil...eğer seçenekler arasına honda da girdiyse elbette ki honda..girmedi ise octavia megane arasında megane tercih edilmeli....
  • Grandepuntonun sedanı değil. Ne genişliği ne de aks mesafesi GP ile aynı. Sınıfının en uzunu. Genişliği de sınıf standartlarında.
  • yorumlarınızı takip ediyorum gayet güzel,mantıklı yorumlar yapıyorsunuz

yanlız şöyle bir sorum var size,sizin megane tercihiniz,alınması düşünülen octavia'nın classic donanım olması yüzünden mi_? octavia elegance ile megane privilage arasında ki tercihiniz hangisi olurdu_?
    quote:

Orjinalden alıntı: türbülans

linea nın bu karşılaştırmada ne işi var ben anlamadım..sonuçta grande punto nun sedanı..bu sınfta değil...eğer seçenekler arasına honda da girdiyse elbette ki honda..girmedi ise octavia megane arasında megane tercih edilmeli....
  • kanıt??? kanıtsız olmuyo .ne alakası var zorlukla bn diyorum ki civic SEDAN euroncapa girmedi american ncapten 5 yıldız aldı sn ne diosn??!!bu arada tartışma büyümesin boşuna konu kapanmasın bizim yüzümüzden..
    quote:

quote:

dostum hondaya teneke diyebilmen için iyi araştırman lazım hondaya laf atmak o kadar kolay diil..civicin 4 yıldız alan modeli hb olandır..euroncapte sedan testi yapılmadı..al sana amerikada yapılan civic sedan testi...5YILDIZ..civic american ncap amerikada yapılan civicler ve burdakilerin güvenlik donanımı aynıdır..BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ!!

quote:

quote:

quote:

püff

Cevabım Bu

Ohooo Amerika'da 5 yıldız alamayan araba mı varmış? Hyundainin çoğu modeli 5 yıldız aldı o testlerden. Ama EuroNcapte hep çuvalladılar. Daha 5 yıldız alan arabası yok EuroNcapte.Bu tip testlerin en zoru EuroNcaptir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virtue61 -- 28 Mayıs 2007; 22:58:16 >

• quote:

Orjinalden alıntı: roomi02

yorumlarınızı takip ediyorum gayet güzel,mantıklı yorumlar yapıyorsunuz

yanlız şöyle bir sorum var size,sizin megane tercihiniz,alınması düşünülen octavia'nın classic donanım olması yüzünden mi_? octavia elegance ile megane privilage arasında ki tercihiniz hangisi olurdu_?
    quote:

Orjinalden alıntı: türbülans

linea nın bu karşılaştırmada ne işi var ben anlamadım..sonuçta grande punto nun sedanı..bu sınfta değil...eğer seçenekler arasına honda da girdiyse elbette ki honda..girmedi ise octavia megane arasında megane tercih edilmeli....

elbetteki bir araç alımında beklentiler ve sunulanlar önemlidir..aynı zamanda ikinci el bir araç alınıyorsa acilen satmak gerektiğinde en kısa sürede elden çıkarılabilecek bir araç tercih edilmelidir..sadece bu iki kriteri göz önüne alırsak ikinci el piyasası bakımından megane,octavia dan daha çabuk elden çıkarılacak bir modeldir..aslına bakarsanız octavia vw platformu üzerinde üretildiğinden beri renault tan çok daha kaliteli araçlar üretmektedir ama bizim ülkemizin 2.el piyasasında renault her zaman skoda nın önündedir..
    diğer taraftan da baz donanım olsa bile bana sorarsanız octavia megane dan daha kaliteli bir üretimdir..fakat bu gibi sorularda ikinci el araç alacak arkadaşları aldıkları aracı yarın satacaklarmış gibi düşünerek yönlendirmek gerekir diye düşünüyorum..
    bence octavia her bakımdan megane dan daha kaliteli bir üretimdir..ama ben megane ı satmak istersem octavia dan daha kısa sürede elden çıkarabilirim..megane ı tavsşye etmemin yegane sebebi budur..eğer en az 5 sene binecek bir araba alıyorsam ben octavia yı alırdım..donanım bence çok önemli değil...en gerekli donanımlar her iki araçta da standart zaten...

• megane nın en boşunu bile alsan pişman olmassın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: caniceboys

megane nın en boşunu bile alsan pişman olmassın...

• megane hb Extreme 1.6 16V Baz 33.830
    megane hb expression 1.6 baz 34.830
  • quote:

kanıt??? kanıtsız olmuyo .ne alakası var zorlukla bn diyorum ki civic SEDAN euroncapa girmedi american ncapten 5 yıldız aldı sn ne diosn??!!bu arada tartışma büyümesin boşuna konu kapanmasın bizim yüzümüzden..

Ne kanıtı istiyosun ki? Gir sitelerine bak işte, aynı araç Amerikada kaç yıldız EuroNcapte kaç yıldız.
    Linkleri bunlar.

www.euroncap.com

http://www.nhtsa.dot.gov/

• quote:

Orjinalden alıntı: zanzara

Araba alacağız, fakat karasız kaldık. Senede sadece iki defa uzun yol yapıyoruz ve şehir içinde de çok az kullanıyoruz. Fiyat/performans açısından hangisi daha iyidir.

Yeni Octavia Classic 31.000.-YTL
    Megane Authentique 1.6 16V Baz 33.750.-YTL
    Civic Dream 34.200.-YTL
    Linea 1.4 Fire Dynamic 29.750.-YTL

34-35 milyar verebildiğine göre benzinli linea değil 1.3 mjet 90 hp lik dizel dynamic donanım linea alabilirsin.

tüketim avantajı yanında senelik vergisi de diğerlerinden daha az.

triger kayışı yerine de zincir var.

linea hem güvenli hem de konforlu.performansı da yeterli.

test etmeni tavsye ederim.

tek eksiği alt devirde tüm küçük dizellerde olduğu gibi turbo lag var.o kısmı geçtiğinde güzel yürüyor.

ortalama 5 l mazot yakıyor.

satarken de hiç zorluk çekeceğini sanmıyorum.artık benzinli araçlar zor gidiyor.

• Skoda Octavia düz 1.6 ise eğer 102 hp ve 148 nm tork veriyor. Ağırlığıda 1200 civarlarında olduğu için performansı pek tatminkar olmuyor. Yakıtıda doğal olarak biraz artıyor.Ayrıca skoda önce audi,sonra volkswagen sıralamasında sonunculuğu oynadığı için gereksiz bir düşüklük konuma sahip.
    Renault Megane'den bahsetmek bile istemiyorum.
    Fiat Linea'nın düz 1.4'ü pek tatminkar görünmüyor. 77 hp ve 115 torku var.Paket farkı çok istiyorlar. Bence gereksiz şu an.
    Honda Civic 1.6 125 hp ve 152 nm tork veriyor. Yakıtıda gayet normal ama 1.8 ini tercih etmek daha iyi olabilir.

Sonuç olarak ben honda civic öneririm.Şimdiden hayırlı olsun.
  • benzin sorun olmaz diyosan honda civic
  • quote:

Grandepuntonun sedanı değil. Ne genişliği ne de aks mesafesi GP ile aynı. Sınıfının en uzunu. Genişliği de sınıf standartlarında.

ne yani bir aks mesafesi uzadı diye arabanın adı mı değişecek? mercedes s serisinde de a serisinde de aks mesafesi farklı modeller var.

aşağıdaki incelemeyi okursan. lineanın grande punto sedan'dan başka birşey olmadığını görürsün:
    http://uk.cars.yahoo.com/17052007/45/fiat-linea-emotion-0.html

• Linea boyutları itibariyle c segment.

gp platformunun genişletilmişi üzerine kurulu.

dünya kabul ediyor.

http://www.autobild.de/aktuell/meldungen/artikel.php?artikel_id=13874

Die Limousine soll ab Sommer das C-Segment aufmischen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: metinemre

quote:

Grandepuntonun sedanı değil. Ne genişliği ne de aks mesafesi GP ile aynı. Sınıfının en uzunu. Genişliği de sınıf standartlarında.

ne yani bir aks mesafesi uzadı diye arabanın adı mı değişecek? mercedes s serisinde de a serisinde de aks mesafesi farklı modeller var.

aşağıdaki incelemeyi okursan. lineanın grande punto sedan'dan başka birşey olmadığını görürsün:
    http://uk.cars.yahoo.com/17052007/45/fiat-linea-emotion-0.html

Bir aracın C segmentinde olması için ne gerekiyor sen onu söyle.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.