Şimdi Ara

OCTAVİA sağ ön cam kapanmıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • her zaman yapmıyor, ayrıca da aynı cam yapmıyor. arka sol hariç her camda gözlemledim bu durumu. fakat en fazla ön sağ cam yapıyor. yarıya kadar çıkıp geri iniyor. bu gün de sağ ön cam açıldı, kapanmadı. yarıya kadar geliyor sonra geri iniyordu. ne yaptımsa olmadı. servisi aradım. gelin bakalım motorunda sorun varsa garantiden yaparız dediler. iyi de bu cam böyle sabaha kadar açık mı kalacak diye sorduğumda yapacak bir şey yok ya şimdi gelin ya da aracınızı güvenli bir parka bırakın yarın gelin dediler. telefonu kapattım. biraz daha uğraştıktan sonra bir yandan dümeye basarken diğer elimle camı yukarı çektim. kapandı. ama her defasında camı böyle kapatacak değilim tabi. şimdi servise götüreyim diyorum ama her zaman yapmadığı için orada tıkır tıkır çalışır diye endişeleniyorum. adamlar da haliyle bunda bi problem yok diyecekler. servisten köşe bucak kaçarken yine ellerine düştük.
    şimdi merak ettiğim her kapıda ayrı motor mu var ? varsa sadece arızalı kapının motoru mu değişecek ? bugün ön sağ, yarın arka sol, diğer bir gün başka bir cam mı bozulacak ? önceden anlaşılamaz mı arıza ? dikkat etmemiz gereken durumlar nedir ?

• Sıkışmayı önleyici mekanizma var ve dirençle karşılaştığı zaman örneğin toz birikmesi vs sanki engel varmış gibi tekrar açılıyor. En akıllıcası geçici olarak kapanırken el ile destek vermek.
  • Aynı şey bizim octavia'da da var. Çok enterasan. Geçen bakıma götürdüm , bi baktım sağ ön cam dediğiniz gibi yarıya kadar çıkıp kapanmıyor.

Servis kapıyı sökmek lazım dedi uğraşmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aanil

Aynı şey bizim octavia'da da var. Çok enterasan. Geçen bakıma götürdüm , bi baktım sağ ön cam dediğiniz gibi yarıya kadar çıkıp kapanmıyor.

Servis kapıyı sökmek lazım dedi uğraşmadım.

hocam kış kapıda
  • cam fitilleri kaygan özelliğini kaybetmiş... yani toz ve pislikler kadife dokuyu sertleştirmiş... el sıkışmasını önleyici güvenlik tedbirinden dolayı cam tam kapanırken sıkışıp tekrar iniyor... bu soruna ancak cam fitillerini değiştirerek çözüm bulabilirsiniz... aynı problem vectralarda da var malesef... aslında fitili eskiyen her araç bu sorunu yapabilir.. yada wd40 gibi yağlayıcı spreylerle geçici çözüm bulabilirsiniz...
  • olurmu ya vw grup araçlarda boyle sorun olmamalı sonucta alman degilmi bunlar... yanlısınız vardır... skodada boyle sorunlar olamaz sonucta premium bir markanın çatısı altında...
  • Camın çalıştığı fitillere wd40 sıkıp öyle deneyin.
    Aynı şekilde kapı döşemesini söküp mekanizmaya da wd40 sıkabilirsiniz.

Yarıya kadar çıkıp tekrar aşağı iniyorsa cam bir yerlerde zorlanıyor ve sıkışma önleyici sistem devreye giriyor şeklinde düşünüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Renault 9 Sol Arka Çamurluk
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.