Şimdi Ara

Oculus Quest 2 Kullanıcı Kulübü [ANA KONU] (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.667
Cevap
87
Favori
105.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aleti alalı 2 gün oldu,air link üzerinden steam vr ile takılıyorum şuanlık.Virtual desktop tarafı daha mı iyi acaba? Ona göre almayı düşünüyorum.Ayrıca referans muhabbetini yapıcak olan arkadaş varsa birlikte yapabiliriz.

Ayrıca virtual de kablo zorunluluğu var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AllEyezzOnMe -- 28 Temmuz 2022; 11:4:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • murath666 kullanıcısına yanıt

Onu düşünmedim bak. Ben direk böyle ekleme yapılamayan ürünlerde en üst ürüne yöneliyorum, düz bir mantıkla aldım aslında. Sinema işini denemek lazım bir ara.

• AllEyezzOnMe kullanıcısına yanıt

Referans işi bitmiş. Siz de benim gibi partiye geç kalanlardansınız  

Virtual Desktop için, çeşitli uygulamalarda avantaj yarattığını okudum bazı forumlarda ama ben hiç ihtiyaç hissetmedim. Virtual’da kablo gerekli değildir, sonuçta Airlink falan yokken milletin mahkum olduğu bir yazılımmış anladığım kadarıyla. Eski olması sebebiyle bazı özellikleri zamanla geliştirmişler, belki bazı artıları vardır ancak gelinen noktada çok da bir esprisi kalmamış gibi  

• Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt

Anladım hocam cevap için teşekkür ederim  

• Aklıma gelmişken şunu da danışıyım

KIWI aksesuar ürünleri nasıldır?

Alibabayı 1 ay beklemek istemiyorum

Bende aynı durumdaydım. Bobo alacaktım. Ancak stok yoktu, sevk uzadı derken daha fazla beklemeyeyim diye kiwinin kafalığını söyledim. Çokta memnunum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • serkan887 kullanıcısına yanıt

Hemen sipariş geçiyorum teşekkürler  

Referans için pm atıyorum

• Selam dostlar bende aranıza Oculus Quest 2 128gb alarak aranıza katıldı.

Steam oyunlarını oynamak için Oculus uygulamasını kurdum fakat birkaç arkadaşında yaşamız olduğu gibi laptop üzerinde 2 vga olma nedeni ile 3 nokta da kalma hatası yaşıyorum. Araştırıyorum fakat hala çözüm bulamadım, yardımcı olabilecek arkadaşlardan bende yardım talep ediyorum. Şimdiden emekleriniz için teşekkürler.

Bağlantı esnasında Oculus uygulaması üzerinden ''başlık bileşeni bulunamıyor. Lütfen başlık bileşenini bağla '' şeklinde bildirim alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkclever -- 30 Temmuz 2022; 9:42:34 >
  • arkadaşlar ben oculus a devoloper için kart işini atlatamıyorum bir yolu var mı bu ne biçim iş. Türkiye kartlarını mı kabul etmiyor?

developer.oculus.com
    Oculus Developer Center | Authenticate
    https://developer.oculus.com/manage/verify/
  • NePhThYs kullanıcısına yanıt
    Hocam referans işi nasıl yapılıyor yardımcı olma şansın var mı? Arkadaşa referans atmak istiyorum ama Oculus uygulamasında göremedim referans atma kısmını

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • banamusadeozaman B kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de ikamet ediyorsaniz, kampanya kapsamında normalde olmadığı için referral atma şansınız malesef yok, vpn ile deneyebilirsiniz.

• djalpha kullanıcısına yanıt
    Türkiye kartlarını kabul ediyor ama kafasına göre bazılarıni kabul etmediğini diyenler oldu. Hatta bazı arkadaşlar oculus support 'a yazarak anca cozebildi durumu.

• Selamlar...Quest 2 deneyimim 2. günündeyim.

Alyx efsane sadece bunu söyleyeyim...2070 ekran kartım deneyim müthiş....

Yapmak istediklerim : Airlinkte sorun yok hem kablosuz hem kablolu bağlantı tamam ancak ben pc deki 3d içerikleri nasıl çalıştırırım??Virtual desktop bu iş için mi var başka basit çözüm yok mudur?Yani pc ye erişiyoruz ancak vr içeriklerimizi oynatamıyoruz??

2 - Usbc dönüştürücü ile bağladığım flaş içindeki içeriklere de ulaşılmıyor daha doğrusu tepki vermiyor bağlamamış gibi.Uğraşmama rağmen cx file explorer kuramadım...side quest ile yapmam gerektiğini anladım ancak sidequeste benim gözlüğü görmüyor...iyi okuyup anlayıp yine deneyeceğim...

Varsa püf noktası şu bu açığım...

Anladığım şu ki kablosuz airlink için wifi 6 yüksek mbps li modem lazım...bende 5 ghz 866mbps sanki tam alamadım detayı masaüstünde...yeni 1000 küsür olanlardan lazım sanıyorum deneyeceğim...

• cancanax C kullanıcısına yanıt
    Selamlar, iyi günlerde kullanın. Soruların hepsine cevabım yok ancak yardımcı olabileceklerime el atayım:

1) pc'deki 3d içerikleri oynatma konusunda airlink'in bir özelliği sanırım yok. Virtual desktop pc'den video stream edebiliyor ve 3d için ayarları mevcut. Kısaca ihtiyacınızi karşılar ancak diğer video steam edebilen uygulamalar da yardımcı olabilir. Örneğin bigscreen, skybox vr aklıma ilk gelenler.

2) usb drive olarak gözlukten doğrudan erişim standart yazılımda yok diye biliyorum ama belki gelmiş de olabilir, emin değilim. Sidequest için windows a oculus driver'ini kurduğunuzdan, gözlüğün developer mode'unu açtiginizdan ve pc'deki tüm usb portlarini denediğinizden emin olun. Eskiden usb 2 bağlantılarıni sorun olması durumunda tavsiye ediyorlardı.

Airlink veya virtual desktop vs için wifi 6 şart değil, wifi 5 ile 866mbps bağlantı gördüğünüzde yeterli ancak modemin görece iyi olduğuna ve mümkünse başka cihazların aynı anda bağlanmadigina dikkat edin. Ben eskiden ttnet'in fiber modemi ile bile sorunsuz virtual desktop kullandım.

referral linki VPN ile de olmuyor sanırım.. ben denedim artık VPN de işlemiyor malesef.. benim ilk aldığıma referral aşamasını yapamadığım için kaçırdım malesef..

Hala yapılabiliyor mu?

• darkclever kullanıcısına yanıt

Selam hocam PM'den sonra burayı gördüm.. çift ekran kartı varsa muhtemelen ilk bağlandığında onboard olan kartla bağlanmaya çalışıyor.. Oculusun bana yazdığı cevap şu şekilde:

GPU'yu manuel olarak ata:

Belirli bir işlem tarafından hangi GPU'nun kullanıldığını manuel olarak atamak için Windows'u kullanabilirsin. Bunun hiçbir yan etkisi olmamalıdır. Böyle yaparak:

Oculus Masaüstü yazılımını kapat

Windows Settings > Sistem > Görüntüle > Ekran Ayarları'nı aç

Açılır menüden Klasik Uygulamalar 'ı seç ve Hesabı'na tıkla.

OculusClient.exe'yi seç (Varsayılan olarak bu, C:\Program Files\Oculus\Support\oculus-client\OculusClient.exeolarak yüklenecektir)

Seçenekler > Yüksek Performans > Kaydet'i tıkla "Yüksek Performans" seçeneğinin, bu menünün en üstünde özel grafiklerine sahip olduğundan emin ol.

Oculus Süreci Önceliğini Ayarla:

Bunun işlemi otomatik olarak yüksek performansa atayacağını görmek için işlem önceliğini manuel olarak ayarlayabilirsin. Bunun birkaç yan etkisi olmalıdır.

Görev Yöneticisi'ni aç

Ayrıntılar sekmesine git

OVERServer_x64.exe'yı bul

Üzerine sağ tıkla ve Önceliği Ayarla'yı seç

Bu önceliği Yüksek veya Yeniden Boyutlandırma'ya ayarla

Virtualtop.streamer.exe için 4 - 6 arasındaki adımları tekrarla

Kesin Performans Güç Planı:

Daha düşük güç tüketimi üzerinde daha yüksek performansı tercih etmek için Windows 10 + güç planını değiştirebilirsin. Bunun yan etkisi, daha yüksek bir güç tüketimi ve daha düşük pil ömrü olmalıdır.

Oculus Masaüstü yazılımını kapat

Ayarlar > Sistem > Güç ve Uyku'yu aç

Ek Güç Ayarları'na tıkla

Ek Planları Göster'e tıkla

Kesin Performans seçeneğini seç

(Seçenek mevcut olmayabilir.)

Buna ilave olarak bir de oculus yazılımını açmadan önce Aygıt yöneticisinden onboard olan ekran kartını disable edip, oculus'u öyle çalıştırıp, sonra yine aygıt yöntecisininden aynı ekran kartını tekrar enable ederseniz, oculusu açıp link yaptığınızda genelde çalışıyor..

Çok teşekkürler...vakit geçirdikçe adım adım çözüyorum sorunları...

• Bobo VR malzemeleri geldi ancak şehir dışında olduğum için yeni deneyebiliyorum.

Bu fanla birlikte kullanmak için çıkan yüze oturan kısım sıkıştı, çıkaramıyorum. Orijinali çekince gelmişti direk. Bir tavsiyeniz var mı, çıkarmak için kolay bir yol ya da püf noktası? Daha ilk günden kırmayalım diye çok zorlamadım.

Edit: Hallettim, biraz haşin çekmek gerekiyormuş  

İlk deneyimime göre Bobo VR harika bir konfor sağlıyor. Eklediği onca ağırlığa rağmen kafaya uyguladığı baskı çok daha az. Üzerine taktığımız ekstra kılıflardan sanırım, fan yerine tam oturmuyor, 1 kez düştü. Sağlamlık testini geçti, bir şey olmadı, ama şöyle kancalı vs. bir şekilde bağlansa çok daha sağlıklı olurmuş. Genel olarak fazla alternatifi de olmayan bir ürün olduğu için imkanı olan alsın derim. Aliexpress de Amazon gibi kargosu gümrüğü baştan hesaplıyor ve ücrete ekliyor, aşağı yukarı 10 günde de elinize ulaşıyor. Hoşuma giden bir başka ayrıntı da ürünün Aras Kargo'yla gelmesi oldu. PTT'ye kalsak hem gecikir hem de iade vs. riskler olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 6 Ağustos 2022; 9:41:10 >

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.