FS2020 bir defa açtım ama uçamadan kapatmak zorunda kaldım o sırada başka bir iş çıkınca. Ama gayet güzel görünüyordu. Siz baya fark ediyorsunuz galiba görüntüyü Geçenlerde aklıma geldi, Vorpx de almıştım bi ara, FSX'te deneyeyim dedim. Çalışmadı... FSX'in anlatım ve görevleri daha iyi geliyordu bana hep, o yüzden onu VR'la istiyordum asıl. Sonra ayar vesaire ararken FSX Flight Inside mı Fly İnside mı ne diye bir program daha olduğunu öğrendim. Hem Oculus kontrolcüleri çalışabiliyor, hem de VR ile adam gibi çalışıyor. Hemen aldım yükledim tabi. Güzel deneyim oldu. Bununla bile böyle keyif aldıysam 2020 coşacak anlaşılan Ha bir de bu "fark etme" olayı sanıyorum daha iyi grafikli gerçeğe yakın durumlarda daha anlaşılır oluyor. Çünkü örneğin bir rollercoaster videosu, 360 derece çekilmiş, açıyorum, ama çözünürlük düşük çekilmiş, o haliyle görüntü berbat. Ancak aynı çözünürlük ile oyun oynuyor olsak o kadar sırıtmayacak. Gerçek görüntüyü bulanık görüyoruz resmen çünkü. Diğeri ise grafik. Sıkıntı bundan kaynaklanıyor galiba. |
Oculus Quest 2 Kullanıcı Kulübü [ANA KONU] (45. sayfa)
-
-
FS 2020'de bir kısayolla hızlı bir şekilde normal ekran ve VR arasında geçiş yapabildiğimiz için denerseniz farkın çok bariz olduğunu görebilirsiniz. Ben 1080p plazma bir TV'de oynuyorum normalde oyunları, öyle 4K ile falan karşılaştırmıyorum yani. FS için VR'da piksel sayısının en azından şimdikinin 2 katına çıkması lazım, o da 2 ekranda 8K falan ediyor sanırım. Bu haliyle bile 45+ FPS anca yakalandığına göre bence PC teknolojisinde 2 jenerasyon sonra istediğim kaliteye kavuşuruz herhalde
Hesaplamalarıma göre 2025 gibi yeni bir sistem kurmam gerekiyor yani
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 16 Ağustos 2022; 22:24:11 > -
Gözlük bomboş yatıyor hani buna Gta San Andreas geliyordu bir gelişme de yok iptal değildir inş
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam Sorun Macrobot Quest 2 Link kablosunda değil.Kablo 5Gbps (5000Megabit/sn) destekliyor.1 BUÇUK SENEDİR SORUNSUZ KULLANIYORUM KABLOYU.Sizin aldığınız hız olan 3.0Gbps hızda zaten yeterlidir.Muhtemelen başka bir sorununuz var büyük ihtimallerde laptopların çoğunda olan ISINMA SORUNU YÜZÜNDEN THROTTLE SORUNU YAŞIYORSUNUZ.Zaten kablo 5Gbps (5000Megabit) hıza kadar hız verebiliyor.3Gbps (3000Megabit) görmeniz gayet doğal ve normal çünkü oyunlarda oculus yazılımı genel olarak 800Megabit (0.8Gbps) - 9000Megabit (0.9Gbps) arası veri transferi yapıyor.Yani 5Gbps'in (5000Megabit) hepsini değil 5te birini kullanıyor.Buna ek olarak kablo 5Gbps /saniye = (5000Megabit = 625Megabyte / saniye) destekliyor fakat bu hız çok yüksek bir hız olduğundan bilgisayarınızın donanınımından kaynaklı olarak (anakart,veriyolları,cpu ,ram) daha az hız alıyorsunuz.Bir bilgisayarda 4.2Gbit/saniye test sonucu verirken (masaüstü) , başka bir bilgisayarda(LAPTOP) oculus yazılımı (1.5Gbps ) hız veriyor.Bunun sebebi önceden belirttiğim gibi ; kablo değil ; bilgisayarınızın donanımıdır.Yani Macrobot Oculus Quest 2 Link kablosunun yaşadığınız sorunla hiçbir alakası yok.
Gelelim diğer sorununuza , VR teknolojisini masaüstü teknolojisi ile karıştırmayın .Masaüstünde 1 FPS alırken bilgisayarınız sadece 1 kere çizim yapıyor.VR (Sanal gerçeklikte) ise 1FPS elde etmek için hem sağ gözünüz,hem sol gözünüz için 2 adet çizim yapılıyor.Buna ek olarak eğer ekrana görüntü aktarıyorsanız bir gözünüzdeki görüntü ekran kartınızdan ekranınıza aktarılıyor.Yani 2 çizim fakat 3 render eder.Buna ek olarak bu 2 çizimin renderıda kablo ile gözlüğünüze aktarılıyor ve bu aktarım sıkıştırılmış olarak yapılıyor.Gözlüğünüz bu sıkıştırılmış veriyi alıyor ve tekrar açarak gözlerinize iletiyor (yani 2 göz içinde bu işlem yapılıyor).Kısacası Masaüstünde 1FPS (framepersecond) elde etmek için sadece 1 adet çizim yapıyorsunuz.VR'da ise bunu 3 Adet çizim gibi düşünebilirsiniz.(2göz için ayrı çizim + 3 render).İşte RTX 3060 (özellikle laptop ekran kartı ise) VR için biraz sınırda bir ekran kartı oluyor.Oyunları oynatır fakat performance headroom'unuz olmaz.Birde şu konuya dikkat etmeniz lazım.Laptop olduğu için framedropları ISINMADAN KAYNAKLIDA ALIYOR OLABİLRSİNİZ.Laptoplarda oynarken bütün bu işlemler yapılırken CPU VE GPU SICAKLIĞINIZIN 80 DERECEYİ GEÇMEDİĞİNDEN EMİN OLUN....Çünkü normal masaüstü oyunlarda bilgisayarınız ekran kartı veya cpusu throttle(cpu ve gpunun kendini oluşan aşırı ısı -90 derece ve üstü - ısıda zarar görmemek için saniselik kapatması) olduğunda bunu fazla hissetmezsiniz fakat VR 'da ısı yüzünden throttle olduğunda bunu aşırı derecede hissedersiniz.Benim tahminim YAŞADIĞINIZ SORUN SİZİN LAPTOPUNUZUN AŞIRI ISINMASINDAN KAYNAKLANIYOR.Cpu ve Gpu'nun sıcaklığını HWmonitor programı ile ölçüp yük altında (oyun oynarken) 80 dereceyi aşmadıklarından emin olun.Zaten kablo sadece veri transferi işini yaptığından kasmaya sebep olmasının imkanı yok.
Kablodan 500Megabit hız alıyorum demişsiniz bu İmkansız ; bu durumda da kabloyu usb 2.0 portuna bağlamışsınız demektir.Sadece bağlantı noktası mavi diye kablonuzu USB 3.0 portuna taktığınızı zannetmeyin.Google'dan USBDView.exe programını indirerek ; kabloyu taktığınız portun USB 3.0 olup 896Mah kesintisiz elektrik gücü sağladığıdan emin olun.Kablo 5000Megabit'i sorunsuz (5Gbps) destekleyen ,koruma katmanlı kalın ve piyasadaki en iyi Oculus Link kablolarından biri
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarosman -- 19 Ağustos 2022; 20:9:38 >
-
Hocam önceki mailimde de belirttiğim gibi ; Macrobot Oculus Quest 2 kablosu sorunsuz 5Gbps (5000Megabit) hızı destekliyor.Fakat bilgisayarınızın donanımına göre (anakart,cpu,gpu vb..) bu hız laptoplarda 1.5Gbitten desktoplarda 4.2Gbit'e kadar değişebiliyor.Bu kablodan değil kullanıcının donanımından kaynaklanan bir sorundur.Sizin sorununuz da başka bir (muhtemelen ısınma veya yanlış usb portu) sebepten kaynaklanan bir sorun.Zaten Oculus oyun oynarken veri transferi hızını 800Megabit (0.8Gbit) - 900Megabit (0.9Gbit) arasında kullanıyor.Airlinkte ise bu hız sadece 0.2Gbit(200Megabit).Yani kablodan sizin aldığınız hız olan 3.0Gbit te fazlasıyla yeterli bir hız.Donanımınızdaki bir sorun (ısınma),veya yetersizlikten sorun yaşıyorsunuz.
Önceki mailimde de belirttiğim gibi
VR teknolojisini masaüstü teknolojisi ile karıştırmayın .Masaüstünde 1 FPS alırken bilgisayarınız sadece 1 kere çizim yapıyor.VR (Sanal gerçeklikte) ise 1FPS elde etmek için hem sağ gözünüz,hem sol gözünüz için 2 adet çizim yapılıyor.Buna ek olarak eğer ekrana görüntü aktarıyorsanız bir gözünüzdeki görüntü ekran kartınızdan ekranınıza aktarılıyor.Yani 2 çizim fakat 3 render eder.Buna ek olarak bu 2 çizimin renderıda kablo ile gözlüğünüze aktarılıyor ve bu aktarım sıkıştırılmış olarak yapılıyor.Gözlüğünüz bu sıkıştırılmış veriyi alıyor ve tekrar açarak gözlerinize iletiyor (yani 2 göz içinde bu işlem yapılıyor).Kısacası Masaüstünde 1FPS (framepersecond) elde etmek için sadece 1 adet çizim yapıyorsunuz.VR'da ise bunu 3 Adet çizim gibi düşünebilirsiniz.(2göz için ayrı çizim + 3 render).İşte RTX 3060 (özellikle laptop ekran kartı ise) VR için biraz sınırda bir ekran kartı oluyor.Oyunları oynatır fakat performance headroom'unuz olmaz
-
Merhabalar Quest 2 128gb Türkiye garantili cihazımı satıyorum. Özelden ulaşabilirsiniz.
dostlar selam. ffa loader düzgün çalışıyormu şuan ? yazlığa bilgisayarı ve gözlüğü getirdim ama oyun yükleme sayfasına girmiyor. tekrar deneyin diyip duruyor. evde sorunsuz oyun atabiliyordum.
-
Eğer imkan varsa mutlaka medal of honor oynayın derim mükemmel derece de zevkli hiç bir oyunda savaşın içinde hissetmedim kendimi aşırı keyif alıyorum oynarken
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yahu bu Bobo Vr m2 neymiş böyle, çok beğendim ayarlaması çok kolay, kafayı sıkıştırmıyor. Oyunlara + keyif kattı :)
Sırada güzel bir kumanda kılıfı almak kaldı tutuculu, o zaman tamamdır gibi geliyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aritobas -- 22 Ağustos 2022; 21:8:39 > -
Bu aralar bende de sıkıntılı, yükleme yapıyor fakat doğru düzgün tepki vermediği için anlaşılmıyor program, ek olarak eskiden popülerlik sıralaması vardı artık çalışmıyor bende.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aritobas -- 22 Ağustos 2022; 21:10:19 > -
herkese selam. yeni OG2 kullanıcısyım. biri bana da malum yolları gönderebilir mi?
-
Merhabalar, rica etsem malum yöntemleri yollar mısınız?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rigby amaaaaa bu kadar -- 24 Ağustos 2022; 21:3:28 >
Kabaca cihazda developer modu açın. Driverleri makinenize yükleyin. Ffa bulup indirin. Oculusu makinenize bağlayın. Ffa üzerinden yükleme yapabilirsiniz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Medal of Honor için cihaza yüklemekle PC'den oynamak ne kadar fark ediyordur diye bakınırken şöyle bir Youtube videosu buldum:
UploadVRyoutubeMedal of Honor: Above and Beyond just released on Oculus Quest 2. Here's our Medal of Honor Oculus Quest 2 vs PC VR graphics comparison: https://uploadvr.com/medal-of-honor-vr-graphics-comparison-quest-2-pc/ For VR news & reviews: http://www.uploadvr.com Follow us! 📘 Facebook: https://www.facebook.com/uploadvr/ 🐦 Twitter: https://twitter.com/UploadVR ⌨️ Discord: https://discord.gg/VNA7fWd Become a member! https://www.youtube.com/channel/UCqDMvCa1tGak6AmijajiKOw/join #VR #MedalOfHonorVR #VRGraphicsComparisonhttps://www.youtube.com/watch?v=iRuK6P-T5pUBir taraftan Quest 2'nin başka bir cihaza bağlı olmadan yapabildiklerine saygı duydum, bir taraftan grafikler arasındaki farka bakıp oyunu PC VR olarak oynamaya karar verdim
-
Half-Life 2 VR modu Steam'e geliyormuş
https://store.steampowered.com/app/658920/HalfLife_2_VR_Mod/
Ooo efsane gözüküyor hocam ücretsiz mi olacak acabaquote:
Orijinalden alıntı: Robinson Crusoe
Half-Life 2 VR modu Steam'e geliyormuş
https://store.steampowered.com/app/658920/HalfLife_2_VR_Mod/
Half-Life 2 sahiplerine ücretsiz olacağını okudum bir yerlerde. Black Mesa kadar heyecan verici, efsaneyi seneler sonra tekrar oynayacağım bu bahaneyle.
-
kesinlikle şu aralar alyx oynuyorum herıfler resmen vr teknolojisin de devrim yapmışlar 2.oyunu oynamadm vr ıle deneyim etmek müthiş olacak
-
Merhaba. Ben de yeni aldım.bana da pm atabilir misiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X