Şimdi Ara

OCZ ram çakışması... Bu cahile bir yardım lütfen!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2009'da Hepsiburada'dan bilgisayar toplarken OCZ Gold Edition marka 2GB 1.9v 1600 Mhz ram almıştım. Çatır çatır çalıştırıyorum. Daha sonra 2011'de aynı ram'in 3'lüsünü (6GB, toplamda 8'e tamamlamak istedim) sipariş verdim.

Daha sonra bilgisayarı her açtığımda mavi ekran hatası almaya başladım.

Mavi ekranı aldıktan sonra kasanın arkasından off düğmesine basıp önden bilgisayarı açma tuşuna basarak içindeki elektriği boşalttıktan sonra açınca bilgisayar çalışıyodu. Ama sabah tekrar ilk açtığımda yine mavi ekran oluyodu.

Sonra ram'leri çıkardığımda aslında bana yanlış ram'leri gönderdiklerini gördüm. (Teşekkürler hepsiburada)

1 ram'in üstünde 1.9v yazıyor diğer 3'ünün üstünde 1.65v. Ama sanırım üçü de 1600Mhz.

Bu işlerden anlamadığım ve artık çok geç olduğu için kapatıp açarak kullanmaya devam ettim. Sonrasında hard disk RAW hatası verdi, format attım.

Şimdi bu sorunun çaresi olabileceğini okudum bir yerde.

BIOS'tan ram ayarını 1600 Mhz'e ayarladım ama yine mavi ekran veriyor...

Bilen biri aydınlatırsa naçizane hörmetlerimi sunarım.

• yillarca nasil sabrettin buna, hayret.

Birincisi islemciyi ve anakarti yazsan daha iyi yardimci olabiliriz.

Eger sonradan aldigi 3 ram ayni model ise, eski ram'i cikarip yalnizca bu ucluyu calistirmayi denedin mi ? Mesele cakismaysa, cakismayi ortadan kaldirarak dene.
  • ram hızını ayarladıktan sonra aynı yerden ram voltajını da ayarlaman gerekiyor sanırım.
    voltajı 1.65V olarak ayarlamaya çalış biostan : DRAM VOLTAGE yazması lazım. genelde öyle yazar
  • oracle8 O kullanıcısına yanıt
    Valla cehalet mutluluktur. Göz görmeyince gönül katlanıyor.

İşlemci ve anakart modellerini şöyle biliyorum:

İşlemci Intel i5 3.10
    Anakart: ASUS Z77-A

Bunların daha belirgin modelleri vardır ama hatırlamıyorum. Eve gidince kutularından bakıp eklerim.

Onun dışında, sonradan aldığım 3'lü ram'i taktığımda da sorun çıkıyor. Mavi ekran veya hiç açılmama gibi.

Tek 2GB ram canavar gibi. Sonraki ram'ler için BIOS'tan bi ayar mı yapmak gerek acaba?
  • izengel kullanıcısına yanıt
    ram hızlarını 1600'de ayarladım sanırsam. Ama voltajı bir yerde göremedim. Eve gidince onu da kontrol edecem.

Ama sanırım BIOS'ta seçeneklerde voltaj ayarı yok. Olmama gibi bir durum söz konusu mu acaba? Her anakartta böyle ince ayarlar olmak zorunda mı?
  • Muhtemelen vardır ama Auto modda ise seçenekler görünmez. önce onu Manuel moda almanız gerekir
  • voltajı 1.65 yaparsan bu sefer de üzerinde 1.9V yazan ram sorun çıkarabilir. voltajı ayarladıktan sonra sorun devam ederse 1.9V olan rami takmadan dene bir de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izengel -- 14 Mart 2014; 19:19:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    kendiliğinden 1.500 seçiliydi ve rakamların rengi beyazdı. voltajdan 1.600'e yükselttim renkler sarıya dönüştü. 1.650'ye getirince kırmızı oldu ben de 1.600'de sabitledim. bakalım yarın sabah açtığımda sorunsuz çalıştıracak mı. geri dönüş yapıcam.
    1.600 de mavi ekran verdi. Şimdi 1.650'ye ayarladım. sanırım 3'lü ram'lerde bir sıkıntı var. Üretim hatası gibi... N'apacam anlayamadım valla...
  • 1.9V çalışan rami söktün mü hocam ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.