Şimdi Ara

OCZ ReaperX 800MHz CL4 DDR2 4GB sorunum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu ramları 800mhz de 4-3-3-15 gecikme değerleriyle çalışıyor diye aldım. hatta oc ile 2.2v vererek, 888 mhz e kadar çıkıyormuş. fakat evers programında sisteme bakarken ramlerin zamanlamalarını
    @ 400 MHz 6-6-6-18 (CL-RCD-RP-RAS) / 24-45-3-6-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
    @ 333 MHz 5-5-5-15 (CL-RCD-RP-RAS) / 20-38-3-5-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
    @ 266 MHz 4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS) / 16-30-2-4-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP) böyle bişey yazıyor.
    takıldığım şey acaba ramlerim 400 mhz de 6-6-6-18 le mi yoksa 266 mhz de 4-4-4-12 yle mi çalışıyor. hiç oc yapmadım. sizce yapmalımıyım?
    öneri getirir veya yardım ederseniz minnettar olurum. teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueprince79 -- 22 Mart 2008; 19:55:45 >

• gayet normal 4-3-3-15 maksimum timinglerdir.yani 4-3-3-15 te 800mhz de kararlı bir şekilde kullanabilirsin..
    auto da gecikmeler yüksek çıkar buda normaldir.
  • teşekkür ederim c-timi. demin cpu-z indirip baktım meger 400mhz. 6-6-6-18 de çalışıyormuş. acaba gecikme değerlerini nerden değiştirebilirim? biostan bulamadım? oc acemisiyim de.. :(
  • dram frequncy auto olmalı sen manuel yap orda değerleri görüceksin 5-5-5-15 yap
  • 4-3-3-15 de çalışmaz bu ramler en ideali 5-5-5-15 de 1066 mhz 2.2volt vererek yada 4-4-4-12 900 mhz 2.3volt vererek
  • biostan remlere2.2v verip 4-4-3-15 e ayarladım. sistem bir türlü açılmaz oldu. başlangıçta açılışta uzun biip sesi geliyor ve bir kaç saniye tüm pervaneler ışıklar vs çalışıyor . monitöre hiç görüntü gelmeden sürekli reset atıp duruyor. anakartın pilini söküp bekledim olmadı. taktım olmadı. remleri çıkarttım olmadı. başka pusu denedim olmadı. işlemci değiştirdim olmadı. hep aynı. resetleyip duruyor. sanırım anakartım yandı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: blueprince79

biostan remlere2.2v verip 4-4-3-15 e ayarladım. sistem bir türlü açılmaz oldu. başlangıçta açılışta uzun biip sesi geliyor ve bir kaç saniye tüm pervaneler ışıklar vs çalışıyor . monitöre hiç görüntü gelmeden sürekli reset atıp duruyor. anakartın pilini söküp bekledim olmadı. taktım olmadı. remleri çıkarttım olmadı. başka pusu denedim olmadı. işlemci değiştirdim olmadı. hep aynı. resetleyip duruyor. sanırım anakartım yandı.

gayet normal hemen hemen aynı sistemi kullanıyoruz senin ramler 2 gb lık kitlerden oluşuyor bu yüzden o.c potansiyeli düşük kaldiki o gecikmelerde ben bile açamıyorum 1 gb lık kite sahip olmama rağmen sen 2.3 volt ver 4-4-4-12 de 900 mhz yap gayet performanslı

• quote:

Orjinalden alıntı: pegasus arda

quote:

Orjinalden alıntı: blueprince79

biostan remlere2.2v verip 4-4-3-15 e ayarladım. sistem bir türlü açılmaz oldu. başlangıçta açılışta uzun biip sesi geliyor ve bir kaç saniye tüm pervaneler ışıklar vs çalışıyor . monitöre hiç görüntü gelmeden sürekli reset atıp duruyor. anakartın pilini söküp bekledim olmadı. taktım olmadı. remleri çıkarttım olmadı. başka pusu denedim olmadı. işlemci değiştirdim olmadı. hep aynı. resetleyip duruyor. sanırım anakartım yandı.

gayet normal hemen hemen aynı sistemi kullanıyoruz senin ramler 2 gb lık kitlerden oluşuyor bu yüzden o.c potansiyeli düşük kaldiki o gecikmelerde ben bile açamıyorum 1 gb lık kite sahip olmama rağmen sen 2.3 volt ver 4-4-4-12 de 900 mhz yap gayet performanslı

sistemi hiç açamıyorum ki. açabilsem 6-6-6-18 e razıyım. bir yolu var mı peki? yoksa gitti mi anakart?

• herşeyi default yap öyle aç eğer açamıyosan ya anakart gümlemiş yada ramler bence anakarrtda sorun yokdur aynı ürünü bende kullanıyorum inanılmaz derecede dayanıklı her türlü işkenceyi yapdım tık yok ramleri sen bi değiştir bi dene başka çare yok
  • 4-3-3-15 degil 4-4-3-15 destekliyor. Ben Asus P5K-E Wifi uzerinde 4-4-3-15@800Mhz 2.1v ile sorunsuz calistiriyorum. 1.8v ile de calisiyordu ama Othos bir sure sonra hata verip duruyordu. iyi bir cpu fan alinca daha ust frekanslara cikmayi deneyecegim.
  • pc nin enerji kablosunu çek ve bios pilini çıkart 2 sn bekle ve pili tak sonra devam et
  • quote:

Orjinalden alıntı: pegasus arda

herşeyi default yap öyle aç eğer açamıyosan ya anakart gümlemiş yada ramler bence anakarrtda sorun yokdur aynı ürünü bende kullanıyorum inanılmaz derecede dayanıklı her türlü işkenceyi yapdım tık yok ramleri sen bi değiştir bi dene başka çare yok

dediğim gibi sistemim hiç açılmıyor yani default falan yapamam (anakartın pilini söküp denenmiştim ama olmamıştı) monitöre görüntü falan gelmeden sürekli reset attığınıda yazmıştım . ama ramlara gelince şayet ramlarda arıza oluştuysa remleri sökünce windows açılmasa bile genede monitörde şu ilk açılışta çıkan siyah ekrandaki yazıların gelmesi gerekmiyormu ? , ramları söküpte çalıştırdığım halde gene monitöre görüntü gelmeden habire reset atıp duruyor bu arada monitörüm sağlam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueprince79 -- 22 Mart 2008; 23:10:48 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.