arkadaslar ben hp pavillion dv 6 serisi 2065 et modelli i7 laptop a ocz nin vector modeli taktım hiç bioasa girmeden direk win 7 kurulumunu yaptım . win7 ile ilgili güncellemeleri tamamladıktan sonra hd tunes programını kurup test ettim yaklasık 140mb gibi bi avarage rakamı çıktı herangi bi takılma problemi yok eski hddye göre baya bi hız gözle görülür ölçüde farkediliyo sadece merak ettiğim bişey var. board sata 2 ama ssd sata 3 dolayısıyla bi performans kaybını göze aldım. sadece bu kaybı bilirkişi bi arkadas doğrulaması gerekiyo. yani ben achi mi raid mi kurdum bunu nasıl öğrenebilirim?çünkü belki raid kurmusumdur bu yuzden performans dahada dusmus olabilir ve bu çıkan 140mb avarage rakamı 300 lere yakın olması gerekmez mi? sonucta sata 3 bi board olsaydı 500 okuma yazma hızı gibi bi tanıtım yapıyor bu ssd üretici firmaları sata 2 de yarı yarıya dustugunu dusunursek gene bi 250, 300lerde olması gerekmezmi bu rakamın? teşekkurler şimdiden...
HD Tune: OCZ-VECTOR Benchmark
Transfer Rate Minimum : 111.6 MB/sec Transfer Rate Maximum : 162.5 MB/sec Transfer Rate Average : 141.5 MB/sec Access Time : 0.1 ms Burst Rate : 122.1 MB/sec CPU Usage : -1.0%
bu test sonucu
dipnot :ayrıca biosu kurcaladım quanta 365 modeli boardun. hiç bişekilde achi raid gibi bi seçenek yolu bulamadım.
AS SSD Benchmark bulup indirin ( netde rahat bulursunuz ) programını çalıştırın Red yazan yerin Sol tarafındaki bilgi ekranında iaStorA- OK veya msahci-OK yazıyorsa ahci mod olarak kurulmuştur sisteminiz başka şey yazıyorsa sata olarak kurulu olarak düşünebilirsiniz.
iastor yazdı ewt öyleyse achi imiş ayrıca değerlerde 230 larda gösterdi o program sanırım sağlıklı teşekkur ederim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme