Şimdi Ara

OCZ vista upgrade dual kit sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya arkadaşlar ben OCZ nin vista upgrade 2GB dual kit ramini aldım. İkisini tek tek taktığımda çalışmasına rağmen çift slot taktığımda pc açılmıyo. şu an 1GB ile kullanıyorum diğer 1GB lık ram yatıyo. Acaba biostan bi ayarı mı var yoksa anakart mı desteklemiyo. Anakart da Gigabyte P35C-DS3R yardımcı olursanız sevinirim şimdiden Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BarisBJK -- 11 Şubat 2008; 8:14:11 >

• arkadaşım 2 rami de aynı renkli slotlara tak ramleri yeşillere takma onlar ddr3 slotları
  • Ramleri doğru slota taktiginiza emin olunuz.
  • Yok ilk başta yanyana takmak gibi bi hata yapmıştım da sonra değiştirdim ikisini aynı renkli slotlara taksam bile çalışmıyo DDR3 slotlarına denemedim bile.
  • Arkadaşlar yardım edicek yok mu? BIOS tan falan ayarlanıcak bişey var mı? olmadı gidip Kingstonun düz 2GB 800MHz ramini alıcam..
  • bios setpdan spp epp ayarları var epp olacak sekilde ayarlarsan olur diye düşünüyorum
  • hem ddr2 hem ddr3 destekleyen bu tip anakartlar genelde ara ürünler olduğundan ram konusunda seçici olurlar. aldığın yerde birkaç model farklı ram ile deneyip alsaydın keşke, bir uyumsuzluk olabilir.

quote:

ikisini aynı renkli slotlara taksam bile çalışmıyo DDR3 slotlarına denemedim bile.

deneme zaten
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: okean

hem ddr2 hem ddr3 destekleyen bu tip anakartlar genelde ara ürünler olduğundan ram konusunda seçici olurlar. aldığın yerde birkaç model farklı ram ile deneyip alsaydın keşke, bir uyumsuzluk olabilir.

quote:

ikisini aynı renkli slotlara taksam bile çalışmıyo DDR3 slotlarına denemedim bile.

deneme zaten

denemedim derken denenmiyceğini biliyorum hocam o kadar da değil :) Teşekkürler akşama dediklerinizi denicem..

okean hocam hani anakartın seçici olduğunu söylemişsin kingstonun hyperx 2Gb dual kitini alsam acaba o da sorun yapar mı?

quote:

Orjinalden alıntı: caheen1

bios setpdan spp epp ayarları var epp olacak sekilde ayarlarsan olur diye düşünüyorum

bu epp, spp, ecp yazıcı için değil miydi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BarisBJK -- 11 Şubat 2008; 18:07:44 >

• arkadaş bizde 2 ayrı bilgisayara ocz ddr2 800 olanını aldık dual çift olarak. dual çalışmadı. ramleri değiştireceksin başka çaren yok gibi gözüküyor.
  • ocz lede problem var galiba arkadaşım kingston forever
  • Arkadaşım bios update yapmadan bir sonuca ulaşamazsın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: umutcan_funfighter

ocz lede problem var galiba arkadaşım kingston forever

Dostum bende de aynı anakart var ..Direk taktım dual olarak çalıştı yani ocz gibi bir ramde problem var diyorsan olmaz yani ...
  • bende aynı rami aldım bendede sistem çalışırken donma oluyor ara ara
  • ramlere voltaj verdiniz mi? 1,8v default ta değilde 2,0 veya 2,1v ile çalıştırın.Raminizin özelliklerine bakın sizinki sanırım 2,0v
  • quote:

Orjinalden alıntı: oktaylust

ramlere voltaj verdiniz mi? 1,8v default ta değilde 2,0 veya 2,1v ile çalıştırın.Raminizin özelliklerine bakın sizinki sanırım 2,0v

yok sanmıyorum chip dergisi bu rami test etmişti bir sayısında baktım orada çalışma voltajı 1,8 di.banada anakart uyumsuz gibi geliyor.anakartın sitesinden ram uyumluluk listesine bak istersen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.