Merhaba, Samsung SSD 980 Pro'ya (Amazon germanyden alınmıştı) yeni firmware update gelmiş ve ben de samsung magician firmware update (Latest 5B2QGXA7) yaptıktan sonra artık bilgisayar reboot yaparken samsung ssd'yi görmüyor. Açılışta biosa giriyorum orada sadece 2.ssd olan kingston var ve şu an sadece 2. ssd üzerinden reboot yapabiliyorum. Ancak 2. ssd ile (kingston ile) reboot yapınca windowsta samsung diski ve içeriği görebiliyorum. İki sorum var
2. Samsung ssd de çalışan uygulamaları kingston ssd üzerinden açtığım windows üzerinden yedekleyebilir miyim ? Gerekirse samsungu fortmatlasak ve windowsu yeniden kursak sorun çözülür mü? Bu soru ile görüşünüz ve önerileriniz ne olur öğrenebilir miyim? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buster -- 19 Şubat 2023; 15:4:6 > |
Samsung SSD 980 PRO firmware update sorunu
-
-
Biosu resetlemeyi denedin mi ? Anakartın marka modelini yazarsan sorunu çözmede yardımcınolurım inşallah
-
teşekkürler ilginiz için,
biosu güncelledim sonuç değişmedi.
Cms ayarları filan diyorlar ama cms ayarı yok biosta.
Ssd yi bios görüyor ancak boot seçenekleri arasında göstermiyor.
Hani yeni takmış olsam ssd'yi neyse ancak halihazırda kullanılan ssd idi zaten.
Son seçenek olarak bir şekilde bootta gösteremezsem samsung ssd yi ve windows çalıştıramazsam, masaüstündeki belgeleri kopyalayıp başka bir windowsta kullanabilmenin bir yolu var mı yoksa şifreli midir bu dosyalar başka bir yere kopyalayıp çalıştırılamaz mı?
Laptop bilgileri:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buster -- 19 Şubat 2023; 21:2:14 >
-
Boot edemediğiniz ssd deki dosyaları yedekleyip ona yeni kurulum yapmayı denediniz mi?
Öyle bir deneme yapın
Bir de windowsda hdtune ile bir scan yapar mısınız?
Ssd de bad sectorlar var gibi görünüyor.
-
maalesef diske format da atamıyorum aşağıdaki uyarıyı alıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buster -- 21 Şubat 2023; 22:55:48 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X