Tüketici Hakem Heyeti Fiyat Hatası kararları
Merhaba,
3 sorum olacak.
1.Tüketici hakem heyetleri internetteki fiyat hatası nedeniyle satıcı tarafından iptal edilen mesafeli satış sözleşmelerinde nasıl karar veriyor?
2.Benim deneyimim ( Kasım ayındaki black friday döneminde 30k'lık bir elektronik ürünü (TV) 12,5k'ya alınca mediamarkt siparişimi (kredi kartından para çekildi 1 hafta sonra da iade edildi) onayım olmadan iptal etti.) bu durumda hakem heyeti satıcıyı haklı buluyor şeklinde, bu kararı tüketici mahkemesine götürüp lehe karar alabilen var mı?
Yorumum:6502 sayılı TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA Kanunun "Madde 54/(2) Etiket, tarife ve fiyat listelerinde belirtilen fiyat ile kasa fiyatı arasında fark olması durumunda tüketici lehine olan fiyat uygulanır. " hükmü gereği fiyat hatası nedeniyle satıcı basiretli davranmadığı için iptal edemez. Diğer yandan bu durum sözleşmenin kurulmasında esaslı hata kabul edildiği gerekçesiyle iptal edildiğine dair kararlar mevcut.
3.Hukukçu arkadaşlar ne der bu duruma?
Samsung SSD 980 PRO firmware update sorunu
Merhaba,
Samsung SSD 980 Pro'ya (Amazon germanyden alınmıştı) yeni firmware update gelmiş ve ben de samsung magician firmware update (Latest 5B2QGXA7) yaptıktan sonra artık bilgisayar reboot yaparken samsung ssd'yi görmüyor. Açılışta biosa giriyorum orada sadece 2.ssd olan kingston var ve şu an sadece 2. ssd üzerinden reboot yapabiliyorum. Ancak 2. ssd ile (kingston ile) reboot yapınca windowsta samsung diski ve içeriği görebiliyorum.
İki sorum var
- Samsung magician ile diagnostic scan yapıyorum ancak sorunu çözemeyecek gibi duruyor. Burada Bad olarak görünen bad sector mü demek?
2. Samsung ssd de çalışan uygulamaları kingston ssd üzerinden açtığım windows üzerinden yedekleyebilir miyim ? Gerekirse samsungu fortmatlasak ve windowsu yeniden kursak sorun çözülür mü?
Bu soru ile görüşünüz ve önerileriniz ne olur öğrenebilir miyim?
Lenovo Legion 5 Pro 11.Nesil Core i7 11800H-16Gb-1Tb Ssd-16inc-Rtx3070 8Gb-W11
TCL 65C935 65" 164 Ekran Uydu Alıcılı Smart 4K UHD MiniLED Google TV-49.019 TL
mediamarkta
APPLE MHKM3ZM/A IPHONE 12 PRO MAX MAGSAFE DERİ KILIF- SİYAH vatanda 299 TL
Apple Airpods Pro ve MagSafe Şarj Kutusu (MLWK3TU/A) A101-3099 TL
Apple Airpods Pro ve MagSafe Şarj Kutusu MLWK3TU/A 3099 TL. Bölgesel stok olabilir.
bilgisayardan tv'ye kablosuz görüntü aktarımı sorunu
|
Anten girişi eridi!!
|
Anten girişi eridi
|
philips 109p4 refrash rate
|
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 482
İkinci El Bölümü Mesajları: 77
Konularının görüntülenme sayısı: 16.043 (Bu ay: 341)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 8 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware