|
Bildirim
|
fenyapamayansayısal demiş ki; Mesajı Yerinde Gör
|
Boşver. Arkadaş bulup seneye aparta taşınmaya öneririm. Hatta 2+1 eve 3 kişi taşınabilirsiniz.
|
O durumu çok iyi biliyorum. Eğer beni bir kişi yalanlarıyla aldatır veya hiç sevmediğim bir harekette bulunursa hemen tüm insanlara karşı içimde bir güvensizlik büyümeye başlıyor. İnsanlara olan samimiyetimi bozuyor bu insanlar. Normalde bir insanın dış görünüşüne pek takmazdım ama yanımdaki bu çocuk yüzünden seçici yaklaşıyorum. Eli yüzü düzgün olmayan insanlara mesafeli davranıyorum. Eskiden bunları düşünmezdim bile...
Sanırım içimde bulunan kendini koruma mekanizmam, egom tetikleniyor... |
Koku buram buram benim odaya yayıldı. Matematik edebiyat tarihten önce hijyen eğitimi verilmeli diye çok dedim okullarda.
Halk eğitim veriyo zaden diyen embesiller yüzünden çevre leş gibi kokuyor. Yurt yönetimine şikayet et onlar gerekli takibi yapar. Yurt yönetimi deyince benim yurtta gereksiz 6 memur vardı müdür ve yardımcısı haricinde. Ne yaptıklarını 3 sene çözemedim. Onlara dert yan da biraz iş yapsınlar. |
Eline bir kova sabunlu şampuanlı kova al üstüne dök sonrada ben dökmedim de :D :D
Birde uyurken ağzına parfüm sık sonrada ben sıkmam de :D :D :D |
Şu insancıl ayakları takılan tipler kadar gereksiz tipler yoktur.Arkadaşa gereksiz yere ''Sen oda arkadaşını aşağlamışsın'',''Sen köylü diye onu hor görmüşsün'',''Sen ona tepeden bakmışsın'' gibi laflar edilmiş.Eminim bu tipler hayatlarında bir kere bile olsun bu tür insanlarla karşılaşmamış sevgi pıtırcıklarıdır.Umarım birgün bu tür insanlarla baş başa olacağınız bir yer olur da içinizdeki o sevgi pıtırcıklarını o zaman sergilersiniz.
Gelelim konuya...Öncellikle dostum bu yazdıkların kadar durum vahimse sen haklısın.Hiç burada insancıl takılan sözüm ona bu sevgi pıtırcıklarının sözlerini üstüne alma.Bir insan kokuyorsa,kendine bakmıyorsa ve çevresine de rahatsızlık veriyorsa dahası bunu ima ettiğin halde kendisine çeki düzen vermiyor ve inkar ediyorsa onun hiçbir değeri vs yoktur.Üstelik söz konusu şahıs üniversite öğrencisidir.Şimdiye kadar karşısında temizlik konusunda kendisine örnek olan birisi olmamışsa bile konuyu açan arkadaş pekala kendisine çok güzel örnektir.Onu görüp onun gibi davranması gerekirken hala daha pis dolaşıyorsa ve çevreye kendi pisliğini yayıyorsa bu insanla oturup konuşulmaz.Konuşulsa bile etki etmez.Zira bir atasözü vardır ''Ağaç yaşken eğilir'' diye.Bir insan daha küçükken bu tür temel temizlik kurallarını öğrenememişse geri kalan hayatında öğrenmesi de zor olur.Kokuyorsun dersin ''Ben korkmam'' der,''Çoraplarını yere atma'' dersin ''Sana mı soracam?'' der.Sürekli olarak kendisini savunmaya çalışır.Sizin aslında onunda iyiliğini istediğinizi de anlayacak kapasitede değildir. Ben üniversite okurken çok şükür ailemin yanındaydım.Bu nedenle bu tür sıkıntılar çekmedim fakat okurken aynen buna benzer bir arkadaşla olan anım geldi anlatayım.O da aslında ailesiyle kalıyordu fakat köyden şehre göç etmişler sanırım.Uzun zamandır şehirde yaşamasına rağmen çok bariz köylü hareketleri devam ediyordu.Neyse bir gün arkadaşlarla çay bahçesine gittik.Henüz birinci sınıfız tabi kimin ne olduğunu bilmiyoruz.Benimde o an insanlık hali su dökme ihtiyacım geldiği için wc'ye yöneldim.Bu ise koşarak benden önce wc'ye girdi.Bulunduğumuz çay bahçesinde ise pisuvar vs yoktu yani bunun çıkmasını beklemek zorundaydım.Neyse dedim bekleriz sıkıntı yok sonuçta büyük yapmıyor sadece su döküp çıkacak.İşte ben kapıda bunun çıkmasını beklerken bu ''Sana bir süprizim var'' diyerek büyük bir gürültüyle osurdu.Herif wc'den çıktığında katıla katıla gülüyordu.Ben de aşırı sıkıştığım için tuvaleti hemen kullanmak zorunda kalmıştım.Leş gibi kokuyordu tuvalet.Çıktığım da iyi bir sövmüştüm sonrasında ise bunun ''insan'' olmadığını anlayınca iletişimimi kesmiştim.Mezun oluncaya kadar aynı davranışları çevresine sergilediğine de defalarca şahit oldum.Yakın arkadaşları bunu uyardığında ''Sanane'',''Benle arkadaş olmak istiyorsun beni böyle kabul et'',''Sana mı soracam?'' dediğini de gördüm. Kısacası öyle''Git insan gibi konuş'',''Anlayışlı ol'' demek boştur.İnsanın fıtratı neyse odur.Bu tür insanlar eğitilemez ancak korkuyla baskı altına alınabilir.Mesela bazı arkadaşlar belirtmiş askerde böyle davranamaz diye.Evet,davranamaz zira askerde böyle pis olursa canının yanacağını bilir.Sadece canı yanacağı için orada temiz olmaya mecbur kalır.Sonra ise askerden dönünce belki askerden edindiği temizlik alışkanlığına devam eder fakat devam da etmeyebilir. Sana tek tavsiyem hiç öyle konuşmaya filan yeltenme direk git sıkıntını yönetimle paylaş ve mümkünse odanı değiştir.Çünkü bu tür insanlar anlayışlı da olmaz.Sana kinlenebilir,düşman olabilir.O nedenle hiç konuşma ve mümkün mertebe en kısa zamanda odanı değiştir |
Oğlum okuduğum 2 dk boyunca boğuluyomuş hissine kapıldım içim darlandı
|
Üzüldüm sanada be kardeş
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bursaspor. -- 21 Ekim 2019; 21:7:50 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|