Şimdi Ara

Oda termostadı bağlı iken kombi kaç derecede olmalı.? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
305
Cevap
19
Favori
305.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Rica ederim. Siz de sağ olun.
  • Mrb forumda yeniyim, ilk defa kombi kullanıyorum. viesman vitodens 50 yoğuşmalı kombi kullanıyorum, oda termostatımı 22 dereceye alıyorum, kombideki petek sıcaklığını kaç dereceye ayarlamalıyım
  • Doğanncı D kullanıcısına yanıt
    Hangi oda termostati kullanıyorsunuz,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı geceler.
    Ferroli econcept tech 25c kombi ve Romeo rf kablosuz oda termostati kullanıyorum. Ayrıca dış hava sensörü de var. Bu yıla kadar sorunsuz kullanırken termostati ayarladıgim sıcaklığa yukseltemiyor kombi odayi. Çıkış sıcaklığını 70 e kadar çıkarsam bile yukseltemedi (bu zamana kadar en sert zamanlarda bile çıkarmadığı seviye) alev boyunu kılıktan çalıştırıyor yada d1 yada d2 moduna (sanırım dinlenme modu) alıyor kendini. Benzer durumla karşılaşan ya da bir fikri olan var mı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Doğanncı

Mrb forumda yeniyim, ilk defa kombi kullanıyorum. viesman vitodens 50 yoğuşmalı kombi kullanıyorum, oda termostatımı 22 dereceye alıyorum, kombideki petek sıcaklığını kaç dereceye ayarlamalıyım

Yoğuşmalı kombiyi 50 veya 55 yapın. Öylece kalsın.
    Benzer hava sıcaklıklarında 45 de de deneyip tüketimi karşılaştırın.
  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    Modulasyonlu oda termostati mi kullanıyor acaba abi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: n78n78

Hayırlı geceler.
    Ferroli econcept tech 25c kombi ve Romeo rf kablosuz oda termostati kullanıyorum. Ayrıca dış hava sensörü de var. Bu yıla kadar sorunsuz kullanırken termostati ayarladıgim sıcaklığa yukseltemiyor kombi odayi. Çıkış sıcaklığını 70 e kadar çıkarsam bile yukseltemedi (bu zamana kadar en sert zamanlarda bile çıkarmadığı seviye) alev boyunu kılıktan çalıştırıyor yada d1 yada d2 moduna (sanırım dinlenme modu) alıyor kendini. Benzer durumla karşılaşan ya da bir fikri olan var mı.

Ot modülasyonlu.
    Isınamamanın bir çok sebebi olabilir.

1-İlk aklıma gelen dış hava sensörünün bağlantısı veya kendisinde bir hata olması.
    Dış havayı daha sıcak algılıyor ve bu nedenle kombiyi düşük modülasyonda çalıştırıyor olabilir.
    Siz ayarı 70 yapsanız bile, modülasyonlu ot kendine göre bir çalışma eğrisi belirleyip ayarı değiştirir.
    Dış hava sensörünü iptal edip denemekte fayda var.

2- Kombi kısa sürede kendiliğinden kapanıp açılıyorsa dönüş suyu borusundaki filtreler tıkalı olabilir.

Daha detaylı bilgi lazım. Örneğin kombi ekranında en fazla kaçı görüyorsunuz. Kombi kapanıyor mu? v.b.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sururiii

Modulasyonlu oda termostati mi kullanıyor acaba abi :)

On/off düşünmüştüm sururi.
    Modülasyonlu ot ise zaten kombi ayarının bir önemi olmayacak.
  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    Evet hocam sen doğru söylüyorsun ama modulasyonlu termostat ile hala derece ayarlanacak sanıyor olabilirler bir de aynı kombiyi kullanıyoruz su derece yükselme durumunu deneyebilir modülasyon lu termostat var ise

• Arkadaşlar eca confeo premix yoğuşmalı kombi kullanıyorum fb modülasyonlu oda termostatı da, termostatik vanada,on/of oda termostatıda kullandım. Zemin üstü kat alt yanmıyor güney cephe malatya.
    Sonuç; bütün petekler açık (salon 1.80m bir tık) en düşük tüketim degeri kombi kazan sıcaklığı 50 on/of ot 0.1 hassasiyet ile (toplam betek boyu 8.60m) bu şekilde elde ettim.

• surii yoğuşmalı kombi viesman vitodens 50, kablosuz oda termostatı GENERAL HT-150
    sağolasın hasanemiii
    Ben sizin yerinizde olsam 45-50-55-60 olarak 3 er gün kullanırım. En tasarruflu sonucu da buradan yazardım.
    Böyle yaparsanız biz de tecrübe ediniriz. Yoğuşmalı kombiler için hep 50 55 diyoruz ama, ben hep merak etmişimdir. Ot ile 60 da çalışınca yoğuşma verimi azalsa da yanma verimi artar gibi geliyor. Deneme şansım da olmadı maalesef.
    Ben Honeywell in off olanı bagkamistim çalışmamıştı
    Bağlantıları nereye yaptiniz

• harputt H kullanıcısına yanıt
    Biraz daha aciklayici yazarmisiniz.oda termostadiniz ne marka.ve ortam sicakligi kaca ayarli evde yalitim varmi.ust katiniz alt katiniz yakiyormu.saygilar

• İntherm mrl 300 kablolu alt zemin yakmıyor, üst yanıyor yalıtımlı bina.24 saat 22.5c alttan ısı kaybı olduğundan fb modülasyondan bir türlü verim alamadım çok yakıyor. %30-40 gibi bir fark var on/of ot arasında. bir petek hariç hepsinde danfoss temostatik vanada var ancak devre dışı bıraktım bende kesinlikle işe yaramadı petek kısma veya kapama tasaruf ettirmedi deneyerek gözlemledim.

• harputt H kullanıcısına yanıt
    Petekleri kıstıkça veya devreden çıkardıkça kombi verimini düşürürsünüz.Kısma işi sadece odalar arası sıcaklık dengelemesi için kullanmılmalı.
    Hiç bir ot normalden fazla yaktırmaz.
    Ancak ot li kullanımda ki sıcaklığınız, ot siz kullanımdaki sıcaklıktan yüksekse tüketim artar.
  • Viessmann50 w kullanıyorum. Dış sensör var. ot var. ot 23.5 24 den aşağı kombiyi çalıştırmıyor. yer Adana.ot manuel kablolu. odalarda vanalar 3 de salon 4 de.bu ot lerini 21 22 dereceye getirenleri aklım almıyor.kazan suyunu 40 yapanlara da hayret ediyorum. en güzel verim 45-60 arası.ot 21 e getirsem kombi hiç çalışmaz.ot hassasiyet kötü üzerinde Viessmann yazıyor.

• Şooi Ş kullanıcısına yanıt
    hangi oda termostatı kullanıyorusun ?
    modulasyonlu mu yoksa on off mu ?
    dış sensörü nereden aldın ?
    kaç liraya mal oldu ?
    bağlantısı nasıl yaptın ?
    moduylasyonlu tyermosota kullanıyorsan hedeflediğin sıcaklığa ulaşmak için kombi kazan suyu sıcaklığını çok yükseltti mi ?
  • Dış sensör 100 ot de 100 tl.adana yiğit mühendislik.geçen yıl ki fiyat.ot manuel Çevirmeli çıt çıt ses yapan üzerinde Viessmann yazan 0 dan 30 a dereceleri olan bir ot hassasiyet kötü.ot yi 23.5 24 e getirmezsen açmıyor kombiyi.dış sensör 25 numara da.o kendi ayarlıyor kazanı. Dış sensör kodu 0-35 arası.

• Şooi Ş kullanıcısına yanıt
    oda termostatı
    Vitotrol 100 RT LV
    n Şalt çıkışlı Open Therm modülasyonlu oda termostatı

dış sıcaklık sensörü ise

ZK01505 kodlu mudur
    dış hava sıcaklık sensörü modulasyonlu mu çalışıyor.
    ayrıca birkaç foto atabilir misin
    ya da şunu dener misin ?
    ornegın 25 derece iken evin için 27,5 e getirdiğinde kombi kazan suyu sıcaklığı kaça geliyor.
    ayrıca oda termostatı ile dış hava sıcaklık sensörünün çalışma şekli nasıl ;?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.