Şimdi Ara

Oda termostadı bağlı iken kombi kaç derecede olmalı.? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
305
Cevap
19
Favori
305.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oda termostatında 24-25 dereceler çok yüksek değilmi acaba ben evde küçük bebek olmasına rağmen 22.3 derecede tutuyorum oda termostatını ve en soğuk odada duruyor diğer peteklerde termostatik vana var ve bu halde bile ev yanıyor resmen ben tişörtle geziyorum ve günlük tüketim ankarada şu son iki gündür 11 metreküp falan. Oda çok soğuk olduğu için. Sizlerde ya evin yalıtımı çok iyi değil ya da başka bir etken var
  • memint M kullanıcısına yanıt
    sayın memint kombim yoğuşmalı bosch condense 2500w 24kw,fr10 oda termostatı ile kullanıyorum.bosch servisi kombi sıcaklığını 60 dereceye ayarladı ve bu ayarda kalsın dedi.ortam ısısını sadece oda termostatından ayarlarsın istediğin sıcaklığa göre dedi.fakat sizin verdiğiniz bilgiye göre yoğuşmalı kombide kombi sıcaklığı max 55 derece olmalı.hatta birkaç yerde 50 derece üstü olmasın şeklinde.
    bu durumda yoğuşmalı kombiden tasarruf edebilmem için(yoğuşma yapılabilmesi için) kombi sıcaklığı net olarak kaç dereceye ayarlanmalı.doğrusu nedir?50 mi ,55 mi yoksa servisin ayarladığı 60 derece mi?
  • Ustalar selamlar... Hayırlı günler... Yardımcı olurdanız çok sevinirim.
    1 hafta önce programlanabilir Syntech kablosuz oda termostatı aldım...
    Fakat tassarruf la alakalı sıkıntılarım var... ya ben yanlış yapıyorum yada başka bir sıkıntı var.
    Evim dublex ve airfel 20 ada 24 binlik kombi ( yoğuşmasızdır) mevcut… 6 günlük kullanım sonucunda dogalgaz harcama degerlerim dahada arttı.. nerede hata yapıyorumdur… Kombi petek için sıcaklık degeri 60° ve termostat oda sıcaklığım 22,5.. Gündüzleride evde olmadıgımız için (9-17 saatleri arasında) program dahilinde kombiyi çalıştırmıyorum..Eve gelmeden gelmeden 1 saat önce çalışmaya başlıyor… Fakat buna ragmen tüketimim %15 dahada arttı...ayrıca oda sıcaklığı 22,5 ayarlandığında kombinin devreye girip çıkma fark degeri 0,2...Fakat kombi belli sıcaklığa geldikten sonra devre dışı kalıp yeniden devreye girene kadar petekler çok soğuyor..Verim için neler yapmalayım.. ŞLimdiden çokk Tşkler...

• mrt-cnr M kullanıcısına yanıt
    evde olmadığınız zamanlarda oda sıcaklığını kaça düşürüyorsunuz?
    eğer aradaki fark çok farklı ise bu tüketime neden olur
  • mrt-cnr M kullanıcısına yanıt
    Kombi kazan sicakligi 60.derece uzerine cikip kendini kapattiginda tekrar devreye girene kadar mi petekler cok soguyor, yoksa oda 22,5 dereceye geliyorda 22,3 dereceye dusene kadarmi petekler soguyor bu nokta onemli..tahminimce siz oda isisi dusene kadar peteklerin sogumasindan bahsediyorsunuz..ac kapat termostat kullanilan kombilerde bu normal bir durumdur..yani eviniz nezaman sogursa ozaman kombi devreye girer..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isnuerog -- 16 Ocak 2017; 12:19:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yoğuşmalı kombide en iyi verim kaçta olur
    45 mi 55 mi
    bende yerden ısıtmada termostat varken kaç derecede olması daha iyidir
    55 mi 45 mi
    ya da 40 mı ?
  • Arkadaşlar merhaba;
    Öncelikle evim Eskişehir de 2+1 85 m2 ve toplamda 5m panel radyatör bulunmaktadır. Dairem ara katta olmasına rağmen alt ve üsttekiler çok fazla yakmadığı için ısınamıyorum. vaillant 202/3-3 kombi ve 240f oda termostatı var.kombiyi 60c ayarlayıp ot da 23c ye ayarlıyorum öyleyken tam randımanlı bir ısınma olmuyor. bina 5 yıllık ve yalıtımı var. Camlar pimapen ve çift katlı ev doğu batı cepheli. 2 ay sonra bebeğimiz olacak. Ne yapmamı tavsiye edersiniz???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ermany222 -- 29 Ocak 2017; 16:53:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ermany222

Arkadaşlar merhaba;
    Öncelikle evim Eskişehir de 2+1 85 m2 ve toplamda 5m panel radyatör bulunmaktadır. Dairem ara katta olmasına rağmen alt ve üsttekiler çok fazla yakmadığı için ısınamıyorum. vaillant 202/3-3 kombi ve 240f oda termostatı var.kombiyi 60c ayarlayıp ot da 23c ye ayarlıyorum öyleyken tam randımanlı bir ısınma olmuyor. bina 5 yıllık ve yalıtımı var. Camlar pimapen ve çift katlı ev doğu batı cepheli. 2 ay sonra bebeğimiz olacak. Ne yapmamı tavsiye edersiniz???

Bebeginizin odasina yagli radyator ilave olarak kullanabilirsiniz veya istediniz odatya siddetle tavsiye ederim super isitiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ederim ilginiz için...

• Merhaba, ocak ayinda 500tl fatura gelmis kardesime, bende olaya el atip siemens bi termostat alip taktim.

Kombi ferroli, eco confort modundan cikardim, 55 dereceye ayarladim. Termostat da 23 derecede, gunluk 6m3 tuketim yapmisim.

Yanliz rahatsiz oldugum konu, ev gercekten sicak ama isiya gelip yeniden kombi devreye giresiye kadar petekler sogumus oluyor.Bunu asmak icin dijital bir termostatmi almak gerekiyor?

• Merhabalar

Demirdöküm nitromix yoğuşmali kombi ve peteklerde gaz sensörlü danfoss vana kullaniyoruz.

Geçen ay kombi ekranindaki sicakligin saniyeler icinde 36 lara düşmesi, vızıltı sesi ve peteklerin ısınmama problemiyle servisi çağırdık. Kombi altindaki vana kirlenmiş dediler temizlediler gittiler düzeldi. Bir ay geçti ayni problem...yine geldiler ayni islemi yaptılar üstüne filtre temizlemek servisin görevi degil diyerek azarlayip gittiler :)

Kombiyi 53 derecede çalıştırıyoruz. Kombiyi takip ediyorum ekranindaki göstergede derece hala taa 38 e düşünce tekrar çalışmaya başlıyor.

Bu durum normal midir?

Nitromix +5 / -8 derece aralığında çalışmıyor muydu?

• maidonisse M kullanıcısına yanıt
    35 de devreye girmesi çok da anormal değil.
    Anlaşılan sizin tesisat problemli ki devamlı filtre temizliği gerekiyor.
    Bir miktar su boşaltın. Eğer su kahverengi ise tesisatınızın komple temizlenmesi gerekli.
    Siyah veya berrak ise temizlemeye gerek yok.
    Sık sık filtre temizliği yapın.
    Servisin görevi değil. Doğru söylemişler.
  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    Öncelikle zaman ayırıp cevapladiginiz icin teşekkür ederim.

1- Tesisat temizliğini kime yaptirmaliyim? Yetkili servis olmasi sart mi? Bahsettiginiz temizlik petrk içindeki pis suyun boşaltılıp temizin doldurulması midir?

2- Yetkili servis her iki seferde de geldiginde bir kimyasal temizleyici öneriyor. Hem kombiyi hem tesisatı koruyormus sözde. Forum da falan baktim haberlerde de çıktı hatta bu temizleyicinin zararli olduğu görüşü de var. Siz bu konuda ne dersiniz hocam?

• maidonisse M kullanıcısına yanıt
    EĞER TESİSAT SUYUNUZ KAHVERENGİ İSE;
    Tesisatınızda paslanma ve korozyon oluşmuş demektir.
    Bu korozyonun etkisiyle petekler alttan itibaren çökelti ile dolmaya başlar.
    Sonuçta petekler ısıtmamaya başlar.
    Kombi devirdaim pompası sıkışır.

Bunun temizlenmesi için kimyasal madde kullanılır.
    Banyo peteğine makine bağlanır ve petekler sırasıyla açılarak tortunun dışarı atılması sağlanır.

Bu paslanmanın olmaması için koruyucu kimyasal maddeler var deniyor.
    Ben hiç kullanmadım.
    Sıfır tesisatıma kullanmaya başlamadan önce arabalarda kullanılan mavi antifirizden bir kutu boşaltıp üzerini suyla tamamladım.
    9 yıldır kullanıyorum.
    Su hala berrak.
    Kombi de bir kez bile arıza vermedi.
  • Sizlere sorularim olacak.ben yeni tasindim evde idee ve danfoss o.t var.kombiyi kaca ayrlamam lazim acaba burada okudugum kadariyla 55i gecmemek gerekiyormus ev sahibi 70 dedi bizde oyle yaptik.en ideali kac acaba ve o.t 2- 3 derece fazla gosteriyor nedendir.yardimlarinizi bekliyorum.... Saygılar....40 günlük bebeğim var o yüzden 25 derecede tutmaya calisiyorum evi ve petekler döküm yalıtım var kac m3 normal acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzzii20 -- 19 Şubat 2017; 10:16:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kombici_Olduk

yoğuşmalı kombide en iyi verim kaçta olur
    45 mi 55 mi
    bende yerden ısıtmada termostat varken kaç derecede olması daha iyidir
    55 mi 45 mi
    ya da 40 mı ?

benimde evim alttan ısıtmalı dubleks. kollektöre bağlı oda termostatı kullanıyorum.50 de çalıştırman en uygunu düşük sıcaklıkta çalıştırırsan daha uzun sürede evin ısınır ve sarfiyat artar. Ben denedim. 50 de çalıştırırsan kısa sürede ısınırsın ve termostat kombiyi kapatır.Yoğuşma dönüş suyunun 50 dereceyi geçmedikten sonra sorun yoktur. (bu dediklerim yalıtımlı ev için)
    5 gün için evden ayrıldım ev çok soğumasın diye kombiyi 38 e indirdim. dönüşte baktım ki sarfiyat 35 m 3 hemde ev soğuk 17 derecelerde. normal çalışsa ortalamam 8 -10 m3 ..ev alt kat 23 üst kat 22 derecede oluyordu.

• ncm78 N kullanıcısına yanıt
    Oda termostati bir tane mı

Otomasyonu debinetreli kolektör mı var

• quote:

Orijinalden alıntı: Kombici_Olduk

Oda termostati bir tane mı

Otomasyonu debinetreli kolektör mı var

benim ev dubleks olduğu için bir tane kombiye bağlı oda termostatı vardı.termostat üst katta durduğu için alt kat fazla ısınıyordu. Bende alt kat ve üst katta bulunan kollektörlere 2 ayrı oda termostatı taktım.Alt kat erken ısındığı için ve gereksiz fazla ısınıyordu.Şimdi ise 23 te sabit kalıyor .Gereksiz yere fazla ısınmamış oluyor. Yatak odaları üst katta olduğu için akşam 9 dan gündüz 11 e kadar 22 dereceye ayarlı.
    Termostat kabloyla (kablosuz olanıda var) kollektöre ayrı bir vana koydular ona bağlı.Oda uygun sıcaklığa erişince vanayı otomatik kapatıyor. Eviniz dubleks değilse kablosuz bir tane oda termostatı alın (uyduruk olmasın 300-500 tl civarı) rahat edersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ncm78 -- 23 Şubat 2017; 9:47:6 >
  • ncm78 N kullanıcısına yanıt
    kollekötr debimetreli mi yoksa düz kollektör mü
  • Kombici_Olduk K kullanıcısına yanıt
    normal düz kollektör.termostat donfos gün içinde 7 ayrı saate ayarlayabiliyorsun. hafta sonu içinde ayrı programlama yapılabiliyor.bununla ilgili resim eklemiştim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ncm78 -- 23 Şubat 2017; 11:12:36 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.