Şimdi Ara

Oda termostadı bağlı iken kombi kaç derecede olmalı.? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
305
Cevap
19
Favori
305.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vaillant tam yoğuşmalı kombim var. Kablosuz oda termostatı ile kullanıyorum. Termostatta ayarladığım derece 20. Kombinin çalışma sıcaklığı 50 derece. Ancak petekler genelde ılık veya soğuk. Oda 17-17,5 dereceden yukarı çıkmıyor. Nedeni ne olabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oft01819 kullanıcısına yanıt
    Yetmiyorsa 55 yapın.
  • evet, sıcaklık istenen seviyeye gelene dek, kalorifer dolaşım suyu sıcaklığını artırmanız gerek. (verim sıcaklık arttığı ölçüde düşecek malesef)
  • Yoğuşmasız kombide 65 derece ayarlı çokmu acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: eto83

Yoğuşmasız kombide 65 derece ayarlı çokmu acaba

YUKARIDA HASANEMMII HOCA YAZMIŞ.KENDİSİ BU DALDA USTADTIR.BİLDİĞİM KADARIYLA YOGUŞMALI KOMBİDE ISI AYARI NORMAL KOMBİYE GÖRE DAHA DÜŞÜK OLUYOR.
  • quote:

Çok değil. Olması gereken değerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DEMİRCİEFE

quote:

YUKARIDA HASANEMMII HOCA YAZMIŞ.KENDİSİ BU DALDA USTADTIR.BİLDİĞİM KADARIYLA YOGUŞMALI KOMBİDE ISI AYARI NORMAL KOMBİYE GÖRE DAHA DÜŞÜK OLUYOR.

ben mesajı yanlış görmüşüm.yoguşmasız kombi dem,şsiniz.gerçi hasan emmıı hoca cevap vermiş ama ben de vaillant kombi kullanıyorum.kullanım klavuzunda ısıyıen yüksege getirini. diyor.
  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    Teşekürler

• quote:

quote:

quote:

ben mesajı yanlış görmüşüm.yoguşmasız kombi dem,şsiniz.gerçi hasan emmıı hoca cevap vermiş ama ben de vaillant kombi kullanıyorum.kullanım klavuzunda ısıyıen yüksege getirini. diyor.

DEMİRCİEFE merhaba
    Yoğuşmasız kombilerde en yüksek verim maksimumm sıcaklıkta elde ediliyor.
    Ancak bizim plastik tesisatlarımız bu sıcaklık için pek uygun değil.
    Ayrıca kombiler çok fazla ısınıp daha sonra soğuduğundan metal genleşmesi ve daralması sonucu bir süre sonra metal yorgunluğu oluşması ihtimali var.
    Bu nedenlerden dolayı 65C de çalıştırmak en uygunudur.
    Verimden biraz fedakarlık yapıyoruz ama kombi ömrünü de uzatmış oluyoruz.
    Zaten 70 ve sonrasında kombilerden çat-pat gibi genleşme sesleri gelmeye başlar.
    Bu da metal yorgunluğunun oluşacağına bir işarettir.
    O yüzden 65 uygundur dedim.
    Yoksa sizin dediğiniz gibi en verimli yanma en yüksek sıcaklıkta olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: hasanemmii

quote:

quote:

quote:

DEMİRCİEFE merhaba
    Yoğuşmasız kombilerde en yüksek verim maksimumm sıcaklıkta elde ediliyor.
    Ancak bizim plastik tesisatlarımız bu sıcaklık için pek uygun değil.
    Ayrıca kombiler çok fazla ısınıp daha sonra soğuduğundan metal genleşmesi ve daralması sonucu bir süre sonra metal yorgunluğu oluşması ihtimali var.
    Bu nedenlerden dolayı 65C de çalıştırmak en uygunudur.
    Verimden biraz fedakarlık yapıyoruz ama kombi ömrünü de uzatmış oluyoruz.
    Zaten 70 ve sonrasında kombilerden çat-pat gibi genleşme sesleri gelmeye başlar.
    Bu da metal yorgunluğunun oluşacağına bir işarettir.
    O yüzden 65 uygundur dedim.
    Yoksa sizin dediğiniz gibi en verimli yanma en yüksek sıcaklıkta olur.

sayın hasan hocam,,kullanım klavuzunda dediğim gibi yazıyor ama ,sizin belirttiğiniz ısıda kombiyı çalıştırıyorum,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DEMİRCİEFE -- 14 Aralık 2016; 23:55:2 >

• DEMİRCİEFE kullanıcısına yanıt
    Doğrusunu yapıyormuşsunuz.
  • vaillat çagrımerkezi ile bu gun boğaz boğaza geldim.
    1-1.5 ay öncesi çağrı merkezinden kambi bakım (ücretli) randevusu istedim.ve bakım fiyatını sordum.bakım fiyatı 95.00 TL Dediler, ancak 2017 nisan ayına randevu teklif ettiler.kavga gurultüşikayet sonucu 16 aralık a randevu aldım. dün .agrı merkezini yine aradım..yarın hangi saata teknık personel gelecek , bir de fiyat 95.00 tl demiştiniz dogrumudur...dedim.hayır 95.00 değil 125.00 tl dediler.kan beynıme çıktı.sizmüşterileri kerız yerine koyuyorsuz takvim yılı değişmemiş nedir bu 125.00 i ödemem sizi her platformda şikayet ederim, ayrıca vaillantın yönetiminde bulunan 4 alman muhendisin bu işten haberi var mı,bu fahiş fiyatları yönetımdeki 2 Turk muhendis mi ayarlıyor...dedim.durumuinceleyeceğiz dediler ve konuşmamız bitti.yarın allahtan bakıma birgelmesinler de nasıl hesaplaşacağımızıgörecekler.
    2014 yılında kasım ayında kombibakımı için 70.00 tl aldılar.2015 yılında yaptırmamışız.hadi o yılda % 10 artışla 77.00 oldugunu farz edelim.gelelim 2016 ya, hadi bakıma % 10 daha zam yapalım.77.00 x %10:7.70 TL + 77.00 TL = 85.00 TL DİYELİM.Enflasyon oranları % 10 değil ama öyle kabul edelim.nedir bu fiyat artışı ya.
    125-77= 48 TL (2015-2016 ARTIŞ MİKARI)
    yÜZDE KAÇ ARTMIŞ ONU HESAPLAYALIM: 125.00- 77.00 = 48.00 TL/125.00 = % 38.5 ZAM VE ARTIŞ ORANI.
    Hani ülkede fiyat artışı % 8 idi.
    Bu fahiş zammı kabul etmem mümkün değil.sonuna kadar gücüm yettiği kadar uğraşacağım.Alman displini bu mudur allah aşkına ....

• Konunun açılması epey uzun zaman önce olmuş, tekrar hortlatmak lazım :)
    Viessmann Vitodens 100(yoğuşmalı) kombim var Vitotrol 100 kablolu termostat sistemde bağlı ve çalışır durumda.
    Oda sıcaklığını bazen manuel 21 dereceye ayarlarım, bazen de sabah 6-8:00 akşam 16-23:50 arası kullanıyorum.
    Sorum şu; dışarıdaki makinayı(kombiyi) kaç dereceye ayarlamam gerekir? DH sitede çok gezdim ancak bu konuda kesin bir cevap bulamadım, servis görevlisi 2,5(kombi üzerindeki ayar) iyi dedi ama ısınamadık ben de 3 'e çıkardım şimdi 51-56 derece arasında çalışıyor, bu ayarda yoğuşma yapıyor mu? Yer İzmir, 125 m2 çatı katı, üstte kiremit çatı altı köpük izalasyon var. Randımanlı ve mümkünse! az para ödeyerek kullanmak istiyorum.
    Teşekkürler
  • quote:

bende de yukarıkdai arkadaşınkine benzer bir problem var.

kombim yoğuşmalı DD Nitromix, Exacontrol kablosuz on/off OT kullanıyorum. odayı 22.5'a ayarladım ama termostat kombiyi çalıştırmasına rağmen bir türlü oda ısınmıyor, zira kombi tesisat suyu belli bir sıcaklığa ulaşınca kendini kapatıyor, sıcaklık belli bir seviyeye düşünce tekrar çalışıyor ama o sırada petekler soğumuş oluyor. evin derecesi bir türlü istediğim seviyeye çıkmıyor. şu anda kombi kazan sıcaklığı 61 derece. 52 dereceydi ama ısınamayınca yükselttim. kazan sıcaklığını 70 yapsam ama yoğuşmalı kombi için bu çok yüksek değil mi? ne önerirsiniz ustalar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FuatDoblo -- 16 Aralık 2016; 10:27:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FuatDoblo

quote:

kombim yoğuşmalı DD Nitromix, Exacontrol kablosuz on/off OT kullanıyorum. odayı 22.5'a ayarladım ama termostat kombiyi çalıştırmasına rağmen bir türlü oda ısınmıyor, zira kombi tesisat suyu belli bir sıcaklığa ulaşınca kendini kapatıyor, sıcaklık belli bir seviyeye düşünce tekrar çalışıyor ama o sırada petekler soğumuş oluyor. evin derecesi bir türlü istediğim seviyeye çıkmıyor. şu anda kombi kazan sıcaklığı 61 derece. 52 dereceydi ama ısınamayınca yükselttim. kazan sıcaklığını 70 yapsam ama yoğuşmalı kombi için bu çok yüksek değil mi? ne önerirsiniz ustalar?

sayın dostum,
    benım kombi yoguşmalı değil,bu sorunu ben de 2 yıl yaşadım.servis bile dogru durust yardımcı olamadı.kombim vaillant.oda termostadı da vaillant. apartmanın çatı katında oturuyorum ve alt katta kombi yok.
    bu yıl, oda termostadın kullanımklavuzunda, kombi çalışma ayarları sıklıgını ayarlayan bir menuden bahsedilmiş.çalışma aralığını biraz sıklaştırdım.bu yıl sanki petekler hiç soğumuyor gibi.örnek kullanımklavuzunda ,fabrika ayarrı 0 demiş,sıfırn altına 0.5 aralıklarla ayarlarsınız kombi sık çalışır ,0 ,rın üstune yıne 0.5 aralıklarla arttırısanız çalışma sıklığı azalır yazıyordu.
    ama bu 2-3 yıllık sürede kombi ve oda termostadının kullanım klavuzlarını nerdeyse bi 50 defa okumuşumdur.
    size kolaylıklar dilerim.

• DEMİRCİEFE kullanıcısına yanıt
    teşekkürler. ilginçmiş, ben de bakayım OT kullanım kılavuzuna ama böyle bir ayar olduğunu zannetmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FuatDoblo

quote:

Devamlı çalışan bir kombinin evi ısıtamamsı ilginç.
    Kombiyi kapattığınız oluyor mu? Devamlı çalışıyor mu?
    Yoğuşmalı kombinin 70 de çalıştırılması uygun değil.
    Petek toplamınız ne kadar?

• hasanemmii kullanıcısına yanıt
    Evet petekler biraz kısa, ev 3+1 petekler 6 metre ya var ya yok. Sanırım yalıtım iyi diye Petek boyunu kısa tutmuşlar

• sayın bilgin,
    valla bu konunun üstadları size cevap verecektir.ama benım bildiğim 25 derece ayar ve bu dönemde kullandıgınız gaz oldukça yüksek.kombi ve tesisatçılar ile yetkili servis parayı alıncaya kadar ürünü satıncaya kadar adam gibi hizmet veriyorrlar .ürünü satıp parayı aldılar mı hizmet sıfır.inşallh sorununuz çözülür, forumda kombi ile ilgli her sorunun cevabı var ama günlerce okumanız gerekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DEMİRCİEFE -- 17 Aralık 2016; 16:58:57 >
  • bunu ben de merak ediyorum. bizimki 24 de duruyor daima.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.