Şimdi Ara

Odama giren fareyi nasıl yakalayacağım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
5.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar, Çarşamba günü odamda fare olduğunu gördüm kapıyı açtığımda bazanin altına kaçıyordu.(Baya buyuk muhtemelen lagim faresi )Kapıyı direk kapatıp eşiğe havlu sıkışırdım.Gidip fare kapani alıp kurdum.ustune geldiğinde pat diye sıkıştıran kapanlardan 2 gündür bekliyor ne peynir yenmiş ne kapan hareket etmiş odada başka yiyeceklerde var.Bir video da izlemistim elektornik süpürgesi ucuyla yakalayıp kutuya koysam dışarı atsam nasıl olur ? Veya daha iyi bir çözümünüz var mı? Birde odayı temizlemek için önerilerinizi istiyorum fareyi yakaladıktan sonra.
    Not: garip olan her pencerede tel var balkonlardaki giderleri tıkıyoruz nerden geldi nasıl geldi onu da çözemedim yardım bekliyorum donanım ailesi saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: kemal2020

Hayvana zarar vermeden yakalamaya çalış malum oda canlı paraya kıyarım dersen tek yönlü kafesler var teller sayesinde sadece giriş yapabiliyor çıkamıyor kafesin içine çeşitle yiyecekler koy baklalarda 2 liralık küçük sucuklar var (piliç sucuk ) odan köy ufak ufak 2 3 tane evde varsa sulu meyva felan köy ufak parçalar halinde fareler peyniri cok sevmez sadece böyle bilinir bu
    Paraya kıymam ölsün şerefsiz diyorsanda
    Kapan al ama ortalık yere koyma fareler duvar kenarı yürümeyi severler gözleri cok iyi görmez bıyıkları sayesinde yol kat ederler duvar kenarında yürürler kapanı duvara sıfır şekilde koy yada eczaneden yapıştırıcı al fare icinde onlar vereceklerdir bulamazsın (kolay bulunuyor ama ) balii kullana bilirsin kağıt karton felan değil geniş yüzeyli kontplak tarzı bir parca tahta bul nde felanda olur 20 cm 20 cm felan bunun üzerine bolca yapışkan sür ve yiyecekleride ortaya koy ama yapışkan basmadan ulasamiycak şekilde olsun.
    hocam üniversitede fareloji mi okudunuz?
  • Bence bu tip kapanlardan birini dene.

• Yapışkan kağıt diyeceğim de lağım faresine söker mi bilmiyorum
  • Git bir tane kedi al sokaktan veya barınaktan kendini yorma boşa çıkmaz bence bi peynire
  • DumanFun kullanıcısına yanıt
    Pişpiş yap o an sana bakıyor şaşırıyor sonra SIK KAFASINA...
  • DumanFun kullanıcısına yanıt
    Hayvana zarar vermeden yakalamaya çalış malum oda canlı paraya kıyarım dersen tek yönlü kafesler var teller sayesinde sadece giriş yapabiliyor çıkamıyor kafesin içine çeşitle yiyecekler koy baklalarda 2 liralık küçük sucuklar var (piliç sucuk ) odan köy ufak ufak 2 3 tane evde varsa sulu meyva felan köy ufak parçalar halinde fareler peyniri cok sevmez sadece böyle bilinir bu
    Kapan al ama ortalık yere koyma fareler duvar kenarı yürümeyi severler gözleri cok iyi görmez bıyıkları sayesinde yol kat ederler duvar kenarında yürürler kapanı duvara sıfır şekilde koy yada eczaneden yapıştırıcı al fare icinde onlar vereceklerdir bulamazsın (kolay bulunuyor ama ) balii kullana bilirsin kağıt karton felan değil geniş yüzeyli kontplak tarzı bir parca tahta bul nde felanda olur 20 cm 20 cm felan bunun üzerine bolca yapışkan sür ve yiyecekleride ortaya koy ama yapışkan basmadan ulasamiycak şekilde olsun.

• Lağım faresi derken boyut tam olarak ney ? Yapışkan bant onu tutmaz. İnternette gördüğün tek taraflı kapanlar genelde fındık faresi için yapılır. Lahım faresi dişleri sağlamdır kemirir o teli. En güzeli zehir fakat şuda var zaten aç kaldıysa çıkıcak yer aramaya başlamıştır. Elini çabuk tut yoksa sağda solda bir yerleri parçalamaya başlar. Ayrıca bütün odayı dezenfekte et. Şakın fareye el ile temas etme. Farelerde insanlara çok zararlı mikroplar var fakat onlar bağışıklık kazanmış durumda. Kapan ondan küçükse umursamaz.

Ve eğer bir yere sıkışık ölmüşse kokuşması uzun sürmez. Başlarsa kokuşma bir de kurtlar ile uğraşırsın.
  • Hocam 0.5 şu şişesi kadar diyebilirim sanırım kedi koy diyen olmuşta kediler korkar bundan bende cekiniyorum açıkçası.Az önce kapan attı fakat fare yakalanmamış.Ev yapımı şişeyi denemeyi düşünüyorum 1.5 litrelik ile
  • Zehir konusu sıkıntı biraz dediginiz gibi saklanır da ölürse büyük sıkıntı kaldı ki öldü mü diye anlamak zor saklanırsa. Oda da pc olduğu için pc nin yanında bir çok kalma yemek de var çiğdem de var sanırım en iyi çözüm kapan olcak dediginiz gibi boyutu büyük olduğu için yapışkan tutmaz diye düşünüyorum ama elektirik süpürgesini de düşünüyorum
  • Ev kaçıncı kat çatı faresi diye bir tür daha var da.
  • Yapışkan koy kapılara
  • Kedi al.

Fare kediyi kovalasin
  • Bence artık birlikte yaşamaya alışmanız lazım.

Seviyeli bir ilişki ikinize de iyi gelebilir
  • Kokuna gelmiştir
  • hocam kapıyı ve dış kapıyı açık bırakın sonra bir kenarda bekleyin çıkıp gidersede tüm evi bi temizleddirin derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni

Ev kaçıncı kat çatı faresi diye bir tür daha var da.
    Zemin üstü
  • quote:

Orijinalden alıntı: ülkücüadam

Bence artık birlikte yaşamaya alışmanız lazım.

Seviyeli bir ilişki ikinize de iyi gelebilir
    Başınıza gelirde umarım bu mesajı hatirlarsiniz:)
  • Ona seni seviyorum de, gider.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DumanFun

Başınıza gelirde umarım bu mesajı hatirlarsiniz:)

Alıntıları Göster
    Başıma gelirse fare kapanı, yapışkanlı fare tuzağı ve ziraai ilaç alırım foruma konu açmam
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemal2020

hocam üniversitede fareloji mi okudunuz?

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.