Şimdi Ara

Odeabank Oksijen Hesap %22.50 Nisan 2019 (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
699
Cevap
24
Favori
73.242
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 15 bin TL civarındaki miktar için hangi banka/hesabı önerirsiniz ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ing bank turuncu hesap daha iyisi yok.
  • oksijen hesap eft ücreti yok denedim gördüm 1.aydan sonra eft ücretsiz.
  • Arayıp bilgi aldım.
    Danıştay kararından dolayı hesap işletim ücreti almıyoruz dediler. Bununla ilgili bir süre belirtilmemiş. Koskoca Ümraniye'de 2 tane atm'si var. Bu insanı düşündürüyor gerçekten. Yaklaşık 2 km uzakta kalıyor bana. EFT-HAVALE ücreti çok. Buraya sadece parayı atıp işlemleri enpara'dan yapmayı planlıyorum.
  • 100 bin lira icin hangi bankayi onerirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dikkat edin de oksijeninizi kesmesinler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Odeabank Türkiye'de kurumsal ve ticari bankacılık üzerine açılan bir banka sonradan Bireysel bankacılığada yöneldiler. Çok fazla atm ve şube açma gibi bir hedefleri yok o yüzden neden atm veya şubesi yok demeyin. Bankada, beni seven veya benimle çalışacak olan böyle çalışsın diyor. Yakınen biliyorum ki ticari olarak çalışan veya maaşını bu bankadan alanlar tüm bankaların atmlerini ücretsiz olarak para çekmede kullanırken aynı zamanda internet ve mobilden de eft havale bedava.
    Yani bir Garanti, Akbank, Yapıkredi bankası gibi yaygınlaşmasını beklemeniz hata olur, ayrıca Odeabank Türkiye'deki yerli bankalar kalibresinde değildir.
    Sadece yüksek mevduat faizi vererek para toplamaya çalışıp kredi satmaya çalışıyorlar. Bunu bilip ona göre çalışın. Sonra ağlamayın, o ücretli bu ücretli diye.

• miyagi41 M kullanıcısına yanıt
    aynen. müşteri temsilcim tam kıl bi kadın. zamanında çok zorlayıp yüksek oran almışım diye hiü eft alınmazken ve yardımcı olurken sonradan karışmaz oldu. ilgilenmiyor. ben bi kaç kez başja bankaya kaçtım diyede olabilir. neyse sonuçta 50k üstü masraf yok kuralını burdan öğrendim ve deneyip teyid ettim. oksijen dışında hesabım olmadığından muhatap olmuyorum. enpara gibi diğer bankamatikleri kullanma önerisini aylar önce iletmiştim. bişey değişmedi anlaşılan.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20.000 tl altı icin turuncu üstü icin oksijen.en para öldü zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sabit Fikir

Biraz önce TMSF sitesi üzerinden müracaat yaptım, yazımın sonuç bölümü şöyle:

"Yukardaki bilgiler ışığında diyelim ki vatandaşın 90.000 TL. mevduatı var ve bunu % 12 faizle yatırdı. Olası bir kötü durumda:

a- Vatandaş, bankanın ilan edip merkez bankasına bildirdiği oran olan % 12 üzerinden faiz hesaplanıp ana parasına eklenerek sigorta kapsamında geri alabilecektir.
    b- Vatandaş bankasından (günlük tabirle) masa altından % 14 faiz almışsa bu geçersiz sayılıp kendisine ilan edilmiş % 12 üzerinden faiz hesaplanacaktır.
    c- Vatandaşa 5 büyük mevduat bankasının mevduat faiz ortalaması olan % 9,5 üzerinden faiz hesaplanarak ana parasına eklenerek sigorta kapsamında geri ödenecektir.
    d- Aşırı faiz aldığı tesbit edilen vatandaşın ana parası da sigorta kapsamından çıkartılacak ve kendisi sıradan alacaklı olarak İflas masasına kayıt olması gerekecektir.

Mevduat sahipleri arasında merak edilen bu ihtimaller konusunda hangi şık veya şıkların geçerli olacağı konusunda bilgi verilmesini arz ederim. "

Sanırım kanuna göre 15 gün içerisinde bir dönüş olacaktır.

Hocam TMSF den cevap geldi mi?

• civil engineer kullanıcısına yanıt
    Yok hocam, gelmedi.
  • quote:

Yok hocam, gelmedi.

Gelince haber verirseniz çok sevinirim...
    Bu arada hesap işletim ücreti konusu ne oldu, alıyorlar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civil engineer -- 8 Kasım 2016; 17:35:54 >
    H.İ.Ü. konusunu bilmiyorum çünkü bu bankanın şartlarını beğenmedim ve ilgilenmiyorum.

Diğer konuda ise birazdan Ö.M. göndereceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: SoeXL

100 bin lira icin hangi bankayi onerirsiniz

Tebde istdiğiniz zaman parayı çekebiliyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: civil engineer

quote:

Yok hocam, gelmedi.

Gelince haber verirseniz çok sevinirim...
    Bu arada hesap işletim ücreti konusu ne oldu, alıyorlar mı?

odeabankta şuan HİÜ alınmıyor.
    hatta 50k üstü hesabımdan eft yaptım ücret almadı. aşağısı için durum nedir bilmiyorum
  • MUTAF kullanıcısına yanıt
    Ben dün denedim 10bin altı 4tl eft alıyor...
  • Geçen ay parayı yatırdığımda faiz oranı %13'tü şimdi 12'ye düştüler. önümüzdeki ay da 11'e düşerse şaşırmam.
  • Kötülüğü nehyedelim: Faiz haramdır.

eft tutarıyla alakası yok ücretsiz eft için. hesap 50k üstü 1ay kalsın eft almaması lazım. belki 1ay beklemedende oluyordur 50k olsunda.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TMSF'den yanıt bugün gelmiştir:

İlgide kayıtlı elektronik posta iletinizde özetle, Odeabank_ın %13 oranlı oksijen hesabı mevduatı bulundurulması ve bankanın batması durumunda faiz oranın %13 yani diğer yüksek faiz oranlı bankaların ortalamalarından fazla olması durumunda söz konusu meblağın sigorta kapsamında olup olmayacağı ile ilgili bilgi talep edilmektedir.

Bilindiği üzere 07/11/2006 tarihli ve 26339 sayılı Resmi Gazete_de yayımlanarak yürürlüğe giren ve 15/02/2013 tarih ve 28560 sayılı Resmi Gazete_de yayımlanan Yönetmelikle değişik _Sigortaya Tabi Mevduat ve Katılım Fonları ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunca Tahsil Olunacak Primlere Dair Yönetmeliğin_ 4.üncü maddesinin 1 inci fıkrası hükümlerinde, Türkiye_de faaliyet gösteren kredi kuruluşlarının yurt içi şubelerinde gerçek kişiler adına açılmış olan ve münhasıran çek keşide edilmesi dışında ticari işlemlere konu olmayan Türk Lirası, döviz ve kıymetli maden cinsinden tasarruf mevduatının her bir gerçek kişi için 100 bin Türk Lirasına kadar olan kısmının sigorta kapsamında olduğu ifade edilmektedir.

Ayrıca, mevduat bankalarının yurt dışı şubelerinde açılan mevduatlar, Türkiye'de ve yurt dışında kıyı bankacılığı (off-shore) faaliyeti gösteren kredi kuruluşlarında bulunan mevduatlar ile bankaca kamuya ilan edilen ve Merkez Bankasına bildirilen azami faiz oranları ile mevduat toplamları en yüksek beş mevduat bankasının ortalama faiz oranları üzerinde verilen aşırı faizler sigorta kapsamı dışında yer almaktadır.

Bu kapsamda, sadece Türkiye'de faaliyet gösteren özel mevduat bankalardan biri olan adı geçen bankanın sistemlerinde gerçek kişiler tarafından açılan hesapların yukarıdaki azami faiz limitler üzerinde olması durumunda söz konusu faizlerin mevduat sigorta kapsamında olamayacağı sonucuna anlaşılmaktadır.

Bilgi edinilmesini rica ederiz.

Arkadaşlar buradan anlaşılan bankanın batması durumunda faizle kazanılan miktar mı sigorta kapsamı dışında, komple mevduat mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Revenge® -- 22 Kasım 2016; 4:21:56 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.