Şimdi Ara

Odroid U2 Exynos4412 Prime1.7 Ghz Mali 400 ANA KONU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
4
Favori
5.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • air mouse kullanabılırsınız. test ettım. :)
    sıte uyelık ıstemıyor.
    ucretı odedıkten sonra soz verılen sure ıcerısınde yolluyorlar... test ettım
  • şu an itibariyle sipariş verdim..yarın nöbetçiyim nete giremeyeceğim için şimdiden vermek zorunda kaldım. satıcıya da mail attım neolur nolmaz diye.geldiğinde haber veririm inşallah..
  • mk8xx ler medya performansında pek iyi olmadığını görünce buna yöneldim ama 90$+30$ kargo çok. 60 falan olsaydı iyiydi. Satan tek bir yer var ondan oluyor sanırım. Wireless falan beni ilgilendirmiyor pek. Zaten modemin dibinde duruyor TV.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 13 Nisan 2013; 12:27:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

mk8xx ler medya performansında pek iyi olmadığını görünce buna yöneldim ama 90$+30$ kargo çok. 60 falan olsaydı iyiydi. Satan tek bir yer var ondan oluyor sanırım. Wireless falan beni ilgilendirmiyor pek. Zaten modemin dibinde duruyor TV.

Ürünün pcb kalitesi çok iyi. Diğer çin işi saçma sapan cihazlar gibi ethernet sorunları yaşamıyorsunuz.
  • Bu cihazı nereden alabiliriz ki sanalpazarda satan var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: racerant

quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

mk8xx ler medya performansında pek iyi olmadığını görünce buna yöneldim ama 90$+30$ kargo çok. 60 falan olsaydı iyiydi. Satan tek bir yer var ondan oluyor sanırım. Wireless falan beni ilgilendirmiyor pek. Zaten modemin dibinde duruyor TV.

Ürünün pcb kalitesi çok iyi. Diğer çin işi saçma sapan cihazlar gibi ethernet sorunları yaşamıyorsunuz.

Çok pahalı dostum. ürünün kendisi, kargosu, yanındaki ıvır zıvırları 300tl yi buluyor. Herşeyi anladık da 30$ kargo nedir yav. Ama bundan başka da ağdan adam gibi oynatan player yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 17 Nisan 2013; 13:41:25 >

• siparişim daha bugün kargoya verildi. hobar dostum doğru söylüyorsun wifi haricinde diğer zımbırtıları da alınca 300 geçti :( kasasını evde plastikten kendim yapmayı düşünüyorum.bi de küçük fan aldım onu da monteedersem güzel olacak..inşallah verdiğimiz paraya ve beklediğimiz süreye değer...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunahan_52 -- 17 Nisan 2013; 18:44:09 >
  • evet cihazım geldi kullanmaya başladım..internetim kablolu..güzel bi cihaz.yalnız bazı sorularım olacak,
    - cihazda 16 gb class 10 m.sd cart takılı ama cihazda m.sd kart 4 gb görünüyor..
    - google play den hiçbir dosya indiremiyorum, cihaz listede yok diyor..
    - diğer android marketlerden adobe flash player indirdim ama çalışmıyor..
    - cihaza 8 gb ve 500 gb disk bağladım, cihaz tanımadı.

yardımlarınızı bekliyorum...
  • 1GHz bu tip android tabanlı cihazlar için hayli hayli yetiyor. Önemli olan kaliteli ve stabil yazılım ve donanım.

Yoksa cihaz kırk çekirdekli ve 5bin MHz olsa ne yazar

Bunu hep söylerim ama , sakalımız yok

Bu arada hobar , ağdan bu cihaz gibi oynatan player yok demişsin. Himedia Q5 ile kablolu ağdan 50gb lik bluray iso oynatabiliyoruz , haberin olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancak Bilgisayar -- 4 Mayıs 2013; 0:27:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk söylediğine katılıyorum. özellikle mk8xx ler teknik özellik olarak iyi ama kullanım deneyimi vasat cihazlar. Q5 hem pahalı hem de daha kompakt bir ürün arıyorum açıkçası.

Bir de bunların içinde DVB-T2 alıcı olanları yok mudur acaba o zaman hem fiyat hem de büyüklük konusunda sınırlarımı genişletebilirim. kablo ve kumanda kalabalığından tiksiniyorum Tek bir cihaz mümkün olduğu kadar fazla iş yapmalı.
  • Evet Himedia Q5 biraz pahalı , çünkü içinde Hisilicon işlemci var ve bu işlemci Exynos lardan sonra en pahalı işlemcilerden biridir.
    Ancak bu Hisilicon işlemcili cihazlara Huawei firması oldukça kuvvetli yazılım ve kod desteği vermektedir.
    Bundan dolayıdır ki ,Himedia Q5 gibi cihazlar Bluray ISO ları ve DTS-HD gibi üst segmentteki sesleri verebilirken ,15 çekirdeki mkXX ler bunu yapamazlar
    Ayrıca Hisilicon işlemcili cihazlar ( Himedia Q5 vb... ) mkv,bluray gibi videolarda diğerlerinden çok daha kaliteli görüntü ve ses vermektedirler.

Bluray - DTS-HD ve Dolby-TrueHD lisanlarının haricinde , airplay - hicontrol - hishare gibi özellikleriyle birlikte bir bütün olarak baktığınızda aslında pahalı gibi görünen cihaz , aslında pahalı değildir. Ama burada kişinin beklentisi önemlidir ve 40USD lik bir oem android stick bile yeterli gelebilir.

Bu fark Digiturkplay , Futubox gibi portallarda da belirgin olarak farketmektedir.

Bunu neye göre söylüyorum , bir sürün android box test ettim ve karşılaştırdığım için söylüyorum.

DVB-T2 olanları var ama genelde oem ve ne olduğu belirsiz çinli fasoncuların ürettiği firmalar.
    Ne yazılım destekleri var , ne de support.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancak Bilgisayar -- 4 Mayıs 2013; 11:50:46 >

• Açıkçası cihaz hoşuma gitmedi değil Stabilite ve görüntü kalitesi en önemli şeylerden biri. Sanırım bu hisilicon işlemciler medya performansı için fazladan yeteneklere sahip. Diğerlerinin yazılım ile yaptığını donanımsal olarak yapıyor olabilir. Bunun yanında güzel bir kumandası ve kontrol için kullanışlı yazılımları var.

3D bluray hariç pek de sorunu yok gibi duruyor. Zaten 3D blurayi kim kaybetmiş de biz buluyoruz diğer mkv filmlerde de daha sonra yazılımla düzeltilmesi gereken puslu gölgeli gösterme sorunu varmış galiba.

200tl falan olsaymış iyiydi Ama odroidden daha alınası geldi. Bilmiyordum böyle bir cihaz olduğunu. Peki android digiturk play uygulamasının görüntü kalitesi pc ye oranla nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 4 Mayıs 2013; 13:56:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tunahan_52

evet cihazım geldi kullanmaya başladım..internetim kablolu..güzel bi cihaz.yalnız bazı sorularım olacak,
    - cihazda 16 gb class 10 m.sd cart takılı ama cihazda m.sd kart 4 gb görünüyor..
    - google play den hiçbir dosya indiremiyorum, cihaz listede yok diyor..
    - diğer android marketlerden adobe flash player indirdim ama çalışmıyor..
    - cihaza 8 gb ve 500 gb disk bağladım, cihaz tanımadı.

yardımlarınızı bekliyorum...

-Merhaba yüklemiş olduğunuz android imaj 4 GB lik bir alan ayırıyor. G-Parted gibi bir program ile bu partitionu resize edebilirsiniz. Cihaz 8GB lik kart düşünülerek tasarlanmış.

- Google Play için gapps isimli dosyanın CFWM ile cihaz açılışında yüklenmesi lazım. HardKernel forumunun Hpw To bölümüne bakabilirsiniz.
    - adobe flash chrom ile çalışmaz. ama Kendi standart browseri ile çalışıyor.
    - StickMount ve Paragon NTFS programlarını indirirseniz çalışacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sancak Bilgisayar

1GHz bu tip android tabanlı cihazlar için hayli hayli yetiyor. Önemli olan kaliteli ve stabil yazılım ve donanım.

Bu arada hobar , ağdan bu cihaz gibi oynatan player yok demişsin. Himedia Q5 ile kablolu ağdan 50gb lik bluray iso oynatabiliyoruz , haberin olsun.

Kesinlikle Odroid ile MK serisi cihazlar çok farklı. Benim Video incelemelerimi izlerseniz bariz farkı sizde görebilirsiniz.

ODROID
    http://www.youtube.com/watch?v=fOC4X7KYgO8

MK808
    http://www.youtube.com/watch?v=R4OWtApO1QA

• burak hocam cevabınız için teşekkür ederim..söylediğiniz programları deneyeceğim.bayağı bi kurcalamam gerekecek galiba :)
  • quote:

Evet Himedia Q5 biraz pahalı , çünkü içinde Hisilicon işlemci var ve bu işlemci Exynos lardan sonra en pahalı işlemcilerden biridir.
    Ancak bu Hisilicon işlemcili cihazlara Huawei firması oldukça kuvvetli yazılım ve kod desteği vermektedir.
    Bundan dolayıdır ki ,Himedia Q5 gibi cihazlar Bluray ISO ları ve DTS-HD gibi üst segmentteki sesleri verebilirken ,15 çekirdeki mkXX ler bunu yapamazlar
    Ayrıca Hisilicon işlemcili cihazlar ( Himedia Q5 vb... ) mkv,bluray gibi videolarda diğerlerinden çok daha kaliteli görüntü ve ses vermektedirler.

Bluray - DTS-HD ve Dolby-TrueHD lisanlarının haricinde , airplay - hicontrol - hishare gibi özellikleriyle birlikte bir bütün olarak baktığınızda aslında pahalı gibi görünen cihaz , aslında pahalı değildir. Ama burada kişinin beklentisi önemlidir ve 40USD lik bir oem android stick bile yeterli gelebilir.

Bu fark Digiturkplay , Futubox gibi portallarda da belirgin olarak farketmektedir.

Bunu neye göre söylüyorum , bir sürün android box test ettim ve karşılaştırdığım için söylüyorum.

DVB-T2 olanları var ama genelde oem ve ne olduğu belirsiz çinli fasoncuların ürettiği firmalar.
    Ne yazılım destekleri var , ne de support.

Himedia q5 in antutu testlerinde neden 3500 gibi skorlar aldığını da açıklasanız. Madem bu kadar iyi cihazlar neden performansları sürünüyor ?
    Forumda bu konuda bilgi bulamadım.

• Cihazı alan arkadaşlar torrenti denedilermi acaba 24 saat 48 saat gibi ? Stabil çalışıyorsa almayı düşünüyorum.
  • arkadaşlar ben cihaza 32gb lık micro sd taktım ama yine 4 gb görünüyor G-Parted ile yapmaya çalıştım bu sefer de güncelleme yapmıyor(gapps veya 1.7 betaya yükseltemiyorum) anlamadım gitti yardım edecek arkadaş var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coco1912 -- 11 Haziran 2013; 21:29:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakc

quote:

1GHz bu tip android tabanlı cihazlar için hayli hayli yetiyor. Önemli olan kaliteli ve stabil yazılım ve donanım.

Kesinlikle Odroid ile MK serisi cihazlar çok farklı. Benim Video incelemelerimi izlerseniz bariz farkı sizde görebilirsiniz.

ODROID
    http://www.youtube.com/watch?v=fOC4X7KYgO8

MK808
    http://www.youtube.com/watch?v=R4OWtApO1QA

Evet işte bu abi di mi ?

• Bende cuma günü hardkernel'den siparişi geçtim. Ama nereden kontrol edeceğiz siparişin durumunu bilmiyorum.

hardkernelden siparişin faturası mail olarak geldi ama, 5 iş günü diyorlar teslimat için.

Bakalım yollayacaklar mı kargo takip kodunu.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.