Şimdi Ara

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
3
Favori
4.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Another_Bilgisayarcı A kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun hocam verdiğiniz bilgiler benim için önemliydi seneye bende o ailenin üyesi olucam tekrar minnettarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Another_Bilgisayarcı

quote:

Orijinalden alıntı: 11THdoctorr

hocam odtü yazdığınıza pişman olsunuz mu
    ortalamanız nasıl yurdışı değişim şansı bulabildiniz mı
    rahat staj bulabilniz mi
    okul sosyal açıdan nasıl
    mezun olduktan sonra piyasa mı master mı düşünüyosunuz
    şimdiden teşekkürler 1.5 k gibi bir sıralamam olucak tavsiye eder misiniz

merhaba hocam,

pişman olmadım.yurtdışı değişim şansı vardı ama ben gitmedim.erasmus biraz zaman kaybı gibi geliyor bana.ortalamam 3.86 şu an. 2.7 ortalamadan itibaren yurtdışına gidebiliyorsun odtüde. ama dediğim gibi bana gereksiz geliyor, hem ekonomik olarak hem eğitim olarak.

staj çok rahat buldum.2. sınıfta 2 yere başvurdum.daha başka yere başvurmaya zaman kalmadan ikisi de kabul etti.o yaz 2 staj yaptım.3. sınıf stajını yapıyorum şu an.daha aralık 2015te bulmuştum stajı. 3 aylık staj yapıyorum şu an bi robotik labında.

okul sosyal açıdan iyi.bir sürü aktif topluluk var.ortam güzel.

mezun olduktan sonra master doktora şeklinde devam edeceğim.

kesinlikle tavsiye ederim.hatta bence tek tercihin olmalı odtü bilgisayar.

hocam 3.86 baya iyi degil mi, hem bu ortalamayi yapip hem de bir toplulukta etkin olarak yer alabiliyor musunuz? bir de okulun sosyal ortami iyi demissiniz ceng de 3.5 ortalama yapip sosyal olunabilir mi gercekten merak ediyorum, tesekkurler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Obeyy

quote:

Orijinalden alıntı: Another_Bilgisayarcı

quote:

Orijinalden alıntı: 11THdoctorr

hocam odtü yazdığınıza pişman olsunuz mu
    ortalamanız nasıl yurdışı değişim şansı bulabildiniz mı
    rahat staj bulabilniz mi
    okul sosyal açıdan nasıl
    mezun olduktan sonra piyasa mı master mı düşünüyosunuz
    şimdiden teşekkürler 1.5 k gibi bir sıralamam olucak tavsiye eder misiniz

merhaba hocam,

pişman olmadım.yurtdışı değişim şansı vardı ama ben gitmedim.erasmus biraz zaman kaybı gibi geliyor bana.ortalamam 3.86 şu an. 2.7 ortalamadan itibaren yurtdışına gidebiliyorsun odtüde. ama dediğim gibi bana gereksiz geliyor, hem ekonomik olarak hem eğitim olarak.

staj çok rahat buldum.2. sınıfta 2 yere başvurdum.daha başka yere başvurmaya zaman kalmadan ikisi de kabul etti.o yaz 2 staj yaptım.3. sınıf stajını yapıyorum şu an.daha aralık 2015te bulmuştum stajı. 3 aylık staj yapıyorum şu an bi robotik labında.

okul sosyal açıdan iyi.bir sürü aktif topluluk var.ortam güzel.

mezun olduktan sonra master doktora şeklinde devam edeceğim.

kesinlikle tavsiye ederim.hatta bence tek tercihin olmalı odtü bilgisayar.

hocam 3.86 baya iyi degil mi, hem bu ortalamayi yapip hem de bir toplulukta etkin olarak yer alabiliyor musunuz? bir de okulun sosyal ortami iyi demissiniz ceng de 3.5 ortalama yapip sosyal olunabilir mi gercekten merak ediyorum, tesekkurler.

Evet 3.86 yuksek hocam.

Zaman kontrolu iyi yapabiliyorsaniz gayet mumkun.2 tane bolumle alakali toplulukta bulundum 3er yil.Bunun uzerine 1.5 yil taekwondo, 0.5 yil da wing chun yaptim.

Bazi arkadaslar sadece bolumu zor goturuyo.Tamamen zaman kontrolu yapabilmekle alakali.

------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 21:51:50 >
  • Hocam makineye de ilgim var bilgisayara da ama sıralamam 5000
    İtü bilgisayar da geliyor odtü makine de. Hangisinin baskın olduğunu nasıl anlarım
    Ve geleceğin teknolojisi bilgisayarda olduğu için ilerde makine söner mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dumprep

Hocam not ortalamanızdan mütevellit akademi düşündüğünüz izlenimine kapıldım. Benim sıralamam 109k ve artificial intelligence alanında uzmanlaşmak istiyorum akademide. Puanım selçuk, KTÜ, erciyes gibi okulların ikinci öğretimine yetiyor. Bir de selçuk üniversitesi teknoloji fakültesindeki bilgisayar mühendisliğine girebiliyorum. Teknoloji fakültesi çıkışlı olmak doktora yaparken (y dışında özellikle) dezavantaj yaratır mı? Mühendislik odasına kayıt, imza yetkisi gibi hakları var teknoloji fakültesi mezunlarının ama akademide ilerlemeyi düşünenler için nasıl olur veya iö yazıp mühendislik fakültesi mi tercih etmeliyim?

hocam bu konuda hiçbir bilgim yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adamın feryadı

Hocam makineye de ilgim var bilgisayara da ama sıralamam 5000
    İtü bilgisayar da geliyor odtü makine de. Hangisinin baskın olduğunu nasıl anlarım
    Ve geleceğin teknolojisi bilgisayarda olduğu için ilerde makine söner mi

matematik sevdiysen lisede bilgisayar gel, fiziğin mekanik felan gibi kısımlarını sevdiysen makinaya git.tabi ki bunlar herşeyi tam olarak göstermez ama şu an için kullanabileceğin en mantıklı yöntem bu gibi.

makina sönmez.çünkü onların yaptığı iş baya temel bir iş ve yapan başka alan yok.elektroniğin sönme olasılığı daha fazla makinadan.fotoniğin gelişmesi durumunda elektroniği geride bırakacağız gibi.

bilgisayarda çalışabileceğin alanlar makinaya göre daha fazla ama.makinacıların yaptığı şeylerin, yazılımsız anlamsız olduğu bir dönemdeyiz.

• +
  • Benim farklı bir sorum olacak. Sıralamam itibariyle ODTÜ İnşaatı tutturuyorum ama gönlüm bilgisayar mühendisliğinde. İnşaata girsem bilgisayara yatay geçişim mümkün mü, mümkünse zorluğu nedir,şartları nedir? Bu sorunun cevabı tercih listemi gerçekten etkileyecek. Bu konuda bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz?

Yıllar sonra gelen edit: Arkadaşlar ODTÜ İnşaata girdim, 3 sene de okudum, egolu ama vasıfsız hocaları yüzünden tutunamadım ve Hacettepe Bilgisayar Mühendisliği'ne geçiş yaptım. İnanın bölümü sevmediğimden değil. Gerçekten ODTÜ Bilgisayarda nasıl bilmiyorum ama İnşaat Mühendisliği yaş ortalaması 62 olan hocalardan oluşuyor. Bu hocalar sözde kendilerine 'ODTÜ'lü' derler, Türkiye'nin bilim yuvası, aydınlanma yuvasında hocayız, bizden iyi yok derler gelin görün ki koltuk sevdalarından yeni akademisyenlere yol açmayı bırakın yol göstermezler. Bir de o arşa uzanan egoları yüzünden öğrenciye it gibi davranırlar. Gerçekten keyfi olarak dersinden bırakan hoca gördüm bu da bana yetti.

Siz siz olun içinizde kalacağına direk seçiminizi yapın. Ailenize, çevrenize bakmayın; sıralamama yazık olacak falan demeyin, ne istiyorsanız onu okuyun. Unutmayın yapmadan pişman olacağınıza yaparak pişman olun en azından tecrübe çıkarırsınız.

Not: ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği okuyan ve 'ot' gibi olmayan arkadaşlardan son duyduklarıma göre öğrenciler derslerin güncelliğinden şikayetçilermiş. Örnek olarak bu yıl başında biten Python 2 desteğine rağmen(neredeyse Python 4 çıkacak), bu yıldan sonra ancak Python 3 öğretimine başlayacaklarmış. Demek ki ODTÜ Hocası olmaktan kaynaklı bazı şeyler :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bossdarkkiller -- 28 Şubat 2020; 17:42:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bossdarkkiller

Benim farklı bir sorum olacak. Sıralamam itibariyle ODTÜ İnşaatı tutturuyorum ama gönlüm bilgisayar mühensiliğinde. İnşaata girsem bilgisayara yatay geçiiim mümkün mü mümkünse zorluğu nedir,şartları nedir? Bu sorunun cevabı tercih listemi gerçekten etkileyecek. Bu konuda bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz?

Mümkün olduğunu biliyorum ama zorluğuyla alakalı bir bilgim yok hocam.
    Merhabalar hocam. Aslına bakarsanız, makina mühendisliğinin çalışma alanı çok geniş. Aklınıza gelebilecek neredeyse her alanda aktif rol alan makina mühendisleri mevcut. Makina mühendisliğinin sadece yapısal tasarımdan ve üretimden ibaret olmadığını, termodinamik, akışkanlar mekaniği gibi geniş alanları da barındırdığını da ekleyeyim. Bunun yanında, Makina mühendislerinin yaptığı tüm işlerin, sadece o işe özel olarak üretilen bir yazılıma ihtiyaç duymadığı, ortaya çıkan çoğu ürünün elektronik parça dahi içermediği de açık.

Evet, günümüzde neredeyse tüm işler otomasyon sistemleriyle yapılmakta, hatta önümüzdeki yıllarda Endüstri 4.0'a geçilmesiyle otomasyonun, yazılımın önemi daha da artacaktır. Ancak, bu ilerlemeler makina mühendisliğine olan ihtiyacı azaltmıyor, tersine kamçılıyor. Ortaya bir ürün çıkartılacaksa, bu ürün ortaya kolektif bir çalışmanın ürünü olarak çıkartılmalıdır, ki öyle de yapılıyor. "makinacıların yaptığı şeylerin, yazılımsız anlamsız olduğu bir dönemdeyiz" bakış açısıyla makina mühendisliğini karalayamayacağımız gibi, makina mühendisinin tasarımında ve üretiminde etkin rol almadığı bir ürünün, en iyi yazılımla dahi beklenen performansı gösterememesi olasılığı çok büyüktür diyerek (hatta ürün ortaya çıkartılamaz diyerek), yazılım sektörünü karalayamayız.

(Ek olarak, istihdam sayısına bakıldığında, en azından Türkiye için, makina mühendisi istihdamının, bilgisayar mühendisi istihdamına göre daha fazla olduğunu da ayrıca belirtmek gerekiyor. (Bu durum büyük şirketler için de geçerli.) )

Son olarak ODTÜ Makina mühendisliğinin İnternet sitesinden bir alıntı:

"ODTÜ Makina Mühendisliği Bölümü mezunları yukarıda belirtilen kurum ve kuruluşlarda, Makina Mühendisi, Tasarım Mühendisi, AR-GE Mühendisi, Sistem Mühendisi, Üretim Mühendisi, Otomotiv Mühendisi, Bakım Mühendisi, Mekatronik Mühendisi, Kalite Kontrol Mühendisi, Planlama Mühendisi, Proje Mühendisi, Ürün Geliştirme Mühendisi, İmalat Mühendisi unvanları ile çalışmaktadır."
    kaynak:
    www.me.metu.edu.tr
    Page not found | DEPARTMENT of MECHANICAL ENGINEERING
    http://www.me.metu.edu.tr/meweb/index.php?sec=aday&page=aday&lan=tr

• quote:

Orijinalden alıntı: MKepo

Merhabalar hocam. Aslına bakarsanız, makina mühendisliğinin çalışma alanı çok geniş. Aklınıza gelebilecek neredeyse her alanda aktif rol alan makina mühendisleri mevcut. Makina mühendisliğinin sadece yapısal tasarımdan ve üretimden ibaret olmadığını, termodinamik, akışkanlar mekaniği gibi geniş alanları da barındırdığını da ekleyeyim. Bunun yanında, Makina mühendislerinin yaptığı tüm işlerin, sadece o işe özel olarak üretilen bir yazılıma ihtiyaç duymadığı, ortaya çıkan çoğu ürünün elektronik parça dahi içermediği de açık.

Evet, günümüzde neredeyse tüm işler otomasyon sistemleriyle yapılmakta, hatta önümüzdeki yıllarda Endüstri 4.0'a geçilmesiyle otomasyonun, yazılımın önemi daha da artacaktır. Ancak, bu ilerlemeler makina mühendisliğine olan ihtiyacı azaltmıyor, tersine kamçılıyor. Ortaya bir ürün çıkartılacaksa, bu ürün ortaya kolektif bir çalışmanın ürünü olarak çıkartılmalıdır, ki öyle de yapılıyor. "makinacıların yaptığı şeylerin, yazılımsız anlamsız olduğu bir dönemdeyiz" bakış açısıyla makina mühendisliğini karalayamayacağımız gibi, makina mühendisinin tasarımında ve üretiminde etkin rol almadığı bir ürünün, en iyi yazılımla dahi beklenen performansı gösterememesi olasılığı çok büyüktür diyerek (hatta ürün ortaya çıkartılamaz diyerek), yazılım sektörünü karalayamayız.

(Ek olarak, istihdam sayısına bakıldığında, en azından Türkiye için, makina mühendisi istihdamının, bilgisayar mühendisi istihdamına göre daha fazla olduğunu da ayrıca belirtmek gerekiyor. (Bu durum büyük şirketler için de geçerli.) )

Son olarak ODTÜ Makina mühendisliğinin İnternet sitesinden bir alıntı:

"ODTÜ Makina Mühendisliği Bölümü mezunları yukarıda belirtilen kurum ve kuruluşlarda, Makina Mühendisi, Tasarım Mühendisi, AR-GE Mühendisi, Sistem Mühendisi, Üretim Mühendisi, Otomotiv Mühendisi, Bakım Mühendisi, Mekatronik Mühendisi, Kalite Kontrol Mühendisi, Planlama Mühendisi, Proje Mühendisi, Ürün Geliştirme Mühendisi, İmalat Mühendisi unvanları ile çalışmaktadır."
    kaynak:http://www.me.metu.edu.tr/meweb/index.php?sec=aday&page=aday&lan=tr

Merhaba hocam,

Karalama gibi bir amacim yoktu.

Duzeltmeniz icin tesekkurler.

Makinacilarin turkiyedeki istihdamini bilmedigim icin o konuda katilamayacagim ve karsi da cikamayacagim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Another_Bilgisayarcı -- 29 Temmuz 2016; 21:01:23 >

• Mezun olunca ne yapıcaksın ?

Staj için Microsoft,Google a neden başvurmadın ?

Hangi programalama dillerini biliyorsun ?

Bölümde birinci misin ?

Bu arada ortalama 4.0 gelir bu yıl sağlam bir proje yaparsan. 3.92 civarina cekersin muhtemelen.Yurtdisinda phD icin muhtesem bir ortalama.Kisisel fikriyatım Deep Learning,Machine Learning alanında phD yapman.phD yapmazsan ortalamana yazık edersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeepMind -- 15 Ağustos 2016; 19:48:00 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.