Şimdi Ara

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
3
Favori
4.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ... 3. sınıfım.Seneye son sınıf olacağım.

ODTÜ ve ODTÜ Bilgisayar hakkındaki sorularınızı alabilirim.

• 12. Sinifim hedefim suana kadar iyi bir bilgisayr muhendisligiydi .YGS sanssizliklar sebebiyle bekledigimden kotu (mf4 42k) geldi.bu sebeple hedefte dustu .Sizce mezuna mi kalayim yoksa tutan bir yeri mi yazayim ? (Cevabiniz benim icin cok onemli :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarthSnape

12. Sinifim hedefim suana kadar iyi bir bilgisayr muhendisligiydi .YGS sanssizliklar sebebiyle bekledigimden kotu (mf4 42k) geldi.bu sebeple hedefte dustu .Sizce mezuna mi kalayim yoksa tutan bir yeri mi yazayim ? (Cevabiniz benim icin cok onemli :)

Selam hocam,

Bu soruyu LYS sonucuna göre yanıtlamak daha mantıklı bence.LYS'de yapabildiğinizin en iyisini yapın.En son sıralamanıza göre önerilerde bulunayım size.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr John H. Watson -- 28 Mayıs 2016; 0:00:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

12. Sinifim hedefim suana kadar iyi bir bilgisayr muhendisligiydi .YGS sanssizliklar sebebiyle bekledigimden kotu (mf4 42k) geldi.bu sebeple hedefte dustu .Sizce mezuna mi kalayim yoksa tutan bir yeri mi yazayim ? (Cevabiniz benim icin cok onemli :)

lys ye girmeden mf4 sıralaması ? bence mezuna kal daha iyi yaparsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: LiteraryN

quote:

lys ye girmeden mf4 sıralaması ? bence mezuna kal daha iyi yaparsın

Alıntıları Göster
    Bilkent bilgisayar mühendisliğine gitmeyi düşünüyorum fakat canımı sıkan bir mevzu var. 2 yıllık adamlarla veya alaylı yazılımcılarla aynı işi mi yapacağız? yapay zeka, gömülü sistemler gibi bir alana yönelsek bile mi?

Aslında EE okumak istiyorum ama ilk 400'e çekmem imkansız. Donanımsal bir alana yönelmem mümkün mü?

• quote:

Orijinalden alıntı: Gokhan

Bilkent bilgisayar mühendisliğine gitmeyi düşünüyorum fakat canımı sıkan bir mevzu var. 2 yıllık adamlarla veya alaylı yazılımcılarla aynı işi mi yapacağız? yapay zeka, gömülü sistemler gibi bir alana yönelsek bile mi?

Aslında EE okumak istiyorum ama ilk 400'e çekmem imkansız. Donanımsal bir alana yönelmem mümkün mü?

Bilim adamı olmak isteyen biri akademisyen olmak isteyen biri bunları düşünmez gibi geliyor bana haksız mıyım?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mastermind33

quote:

Bilim adamı olmak isteyen biri akademisyen olmak isteyen biri bunları düşünmez gibi geliyor bana haksız mıyım?

haklısınız hocam ama fikrim değişebilir; akademik kariyer yapmaktan vazgeçebilirim. Sektöre girdiğimde 2 yıllık mezunları ile aynı pozisyonda çalışmak istem

• quote:

Donanımsal bir alan yönelmen mümkün.Robotik olur, gömülü olur(baya geniş bir alan aslında bu.robotik de gömülü sistem bi yerde), mikroişlemci olur.Donanımda da alaylılar olacaktır tabi.

Yazılıma yönelip sektörü seçersen de 2 yıllık ve alaylı adamlarla aynı işi alırsın.Daha taşaklı olan o işi daha iyi yapar.Eğer alaylı adam senden iyiyse o daha iyi yapar.Sen daha iyiysen sen daha iyi yaparsın.Aslında aynı işi yapmış olmuyorsunuz.İyi olan daha iyi dizaynı olan sorunu daha güzel çözen birşey ortaya koymuş oluyor.

Eğer sen gerçekten iyiysen alaylıdan veya 2 yıllıktan daha çok kazanırsın.Eğer alaylı veya 2 yıllık gerçekten iyiyse o daha çok kazanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Another_Bilgisayarcı -- 3 Haziran 2016; 8:43:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Another_Bilgisayarcı

quote:

Donanımsal bir alan yönelmen mümkün.Robotik olur, gömülü olur(baya geniş bir alan aslında bu.robotik de gömülü sistem bi yerde), mikroişlemci olur.Donanımda da alaylılar olacaktır tabi.

Yazılıma yönelip sektörü seçersen de 2 yıllık ve alaylı adamlarla aynı işi alırsın.Daha taşaklı olan o işi daha iyi yapar.Eğer alaylı adam senden iyiyse o daha iyi yapar.Sen daha iyiysen sen daha iyi yaparsın.Aslında aynı işi yapmış olmuyorsunuz.İyi olan daha iyi dizaynı olan sorunu daha güzel çözen birşey ortaya koymuş oluyor.

Eğer sen gerçekten iyiysen alaylıdan veya 2 yıllıktan daha çok kazanırsın.Eğer alaylı veya 2 yıllık gerçekten iyiyse o daha çok kazanır.

Alıntıları Göster
    up

• quote:

up

Alıntıları Göster
    Başlığı gördüm, duygulandım oturdum ağlıyorum.. lise boyunca bilgisayar müh. istiyordum odtü'de puanım yetmedi. hacettepe bilgisayara gidecekken, sırf adı var diye odtü iktisata gönderildim zorla... lanet olsun..
  • Hocam sorum genel olarak ODTÜ ile ilgili siyasal olaylar basında çıkanlar kadar fazla mı veya en azından mühendislik fakültesinde var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Nodosresowo

Hocam sorum genel olarak ODTÜ ile ilgili siyasal olaylar basında çıkanlar kadar fazla mı veya en azından mühendislik fakültesinde var mı?

Selam hocam,

Bu sene hiç siyasal olayla karşılaşmadım ben.Ondan önceki senelerde bişeyler olurdu sürekli.

Mühendislik Fakültesi'nden insanlar siyasal topluluklara katılıyorlardır muhtemelen.Ama genelde siyasal olaylar İİBF kökenli gibi geldi bana.Ama böyle çok fakülte bazlı değil.Siyasal öğrenci toplulukları var, onlar eylem felan yapıyorlar arada.

Genelde 2. sınıftan itibaren haberin bile olmuyor zaten oluyorsa bile.(Bölümünde takıldığın için)ODTÜ 20000 kişilik okul.Siyasal olay yaratan kişi sayısı 200 felandır.
  • Another_Bilgisayarcı A kullanıcısına yanıt
    Arkadaşa katılıyorum, İİBF'de olduğum için biliyorum.. İİBF ve Beşeri bilimler zaten yuvalarıdır. (okul 25bin kişiden fazla bu arada) 25bin kişinin içinde 200 kişiyi geçmez bunlar.. Hep aynı adamları görürsün zaten.. Ama ekranlarda 200 kişiyi 25 bin kişi yazarlar... Hiç alakası yok. Akit kafası işte.
  • Neden bilgisayar mühendisliği? Neden ODTÜ?
    Yani kendinde hangi özellikleri gördün de seçtin ve ODTÜ hangi açıdan daha cazip geldi?

• quote:

Orijinalden alıntı: prostagma

Neden bilgisayar mühendisliği? Neden ODTÜ?
    Yani kendinde hangi özellikleri gördün de seçtin ve ODTÜ hangi açıdan daha cazip geldi?

Selamlar.

Neden Bilgisayar Mühendisliği seçtim?

Ben ortaokuldan beri Bilgisayar Mühendisliği'ni istiyordum.O zamanlar KO serverı açardık, CS serverı açardık satardık.Forum morum kurardık.İlgim olan konuydu.Liseye gelince bu tür şeylerin aslında bilgisayar mühendisliğiyle alakalı olmadığını farkettim.Ama hala kafamdaydı Bilgisayar Mühendisliği.

Lisem AAAL idi.AAAL'nin Bilgisayar Olimpiyat Takımına katıldım.Ayrık matematik, C programlama, algoritma felan çalışıyorduk.(Ben genel olarak HAWX felan oynuyodum ama neyse) Olimpiyat takımına girince, uzaktan da olsa, Bilgisayar Bilimi'nin ne ile alakalı olduğunu anladım.Server kurmak, forum açmaktan çok; matematik, algoritma geliştirme vs. ile alakalıydı.Türkiye'de çok bişey yapan görmedim.(Var olduğunu biliyorum ama gözümle görmedim.)Ama yabancıların yaptıkları, başardıkları şeyleri görmek(algoritma alanında) baya gaza getirdi.Türkiye'de Bilgisayar Bilimi ve Uygulamalı Matematik alanlarında eğitim veren güzel okul yok.Dolayısıyla buna en yakın şey olan Bilgisayar Mühendisliği seçmeye karar verdim.Motivasyonum sektörden çok, bilimsel ilgimdi.

Neden Elektrik-Elektronik seçmedim?

Ailem Elektrik-Elektronik yazmam konusunda baya zorladılar açıkçası.Ama eede mutlu olmayacağımı biliyordum.eecilerin uğraştığı şeyler bilimsel gelmiyordu bana.Tamamen uygulama alanı gibi geliyordu.Uygulama kadar, teoriyi de geliştirecek, bilim insanı olunabilecek bir alan istedim.Var olan şeyleri uygulamak değil, yeni şeyler ortaya çıkarmak istedim.

Neden Bilgisayar Mühendisliği?

Eğer alanınızda iyi olursanız işsiz kalma ihtimaliniz yok.Dünyadaki en çok aranan mesleklere bakarsanız 1. sırada Yazılım Mühendisleri ve Gelitştiricileri, 9. sırada Veri Analistleri, 15. sırada Veri Tabanı ve Ağ Uzmanları, 16. sırada Sistem Adminleri bulunuyor.(http://www.businessinsider.com/most-in-demand-jobs-around-the-world-2015-10)

Akademik düşünüyorsanız Bilgisayar Mühendisliği uçsuz bucaksız.On binlerce bilinen ve çözülememiş problem var.Çözebildiğiniz her problemde insanlığı ileri taşıyorsunuz.Türkiye'de okuyabileceğiniz, teorik araştırma alanı en zengin mühendisliktir Bilgisayar Mühendisliği.Pratik araştırmada da en az EE ve Makina kadardır.

Türkiye'de olduğu kadar Dünya'da da çok ihtiyaç olan bir meslek.Eğer hedefinde varsa diğer alanlara göre yurtdışına gitmesi daha kolaydır.

Neden ODTÜ seçtim?

Girdiğim sene(2012) 392. olmuştum.Hangi okulda Bilgisayar Mühendisliği yazarsam yazayım giriyordum yani.

Bir okulu güzel yapan çeşitli faktörler var bence.
    Birincisi hoca faktörü.(Hocalar alanına ne kadar hakim, ne kadar tanınıyorlar, hala aktif araştırma yapıyorlar mı vs) Daha fazla hoca, daha fazla seçmeli ders, daha fazla alan demek.ODTÜ Bilgisayar seçmeli ders olarak diğer okullardan önde bana göre.
    İkincisi -ben akademik düşündüğüm için- okulun akademik yeterliliği.Bazı okullar var.Eğitimi çok iyi.Ama araştırma olmuyor okulda.Gidip yanında çalışabileğin hoca yok veya alan çeşitliliği yok.
    Üçüncüsü okuldaki diğer insanlar, çevre.Bu baya önemli.İnsan çevresine bakarak motive oluyor, ona göre zorluyor kendini.

Diğer alternatiflerle karşılaştırayım: Koç, Boğaziçi, İTÜ, Bilkent, TOBB.

Neden Koç seçmedim?: Akademik kadro:https://eng.ku.edu.tr/akademik/bilgisayar-muhendisligi/akademik-kadro/ .9 tane hoca görünüyor şu an bile.Bunun yanında Koç henüz genç bir okul. Hoca sayısı az olmasına rağmen, master doktoralarını güzel okullarda yapmışlar.Ama çok fazla alan yok gibi.7 tane lab görünüyor.Her hocanın kendi labı var gibi.ODTÜ'ye geçince göreceğiz ki ODTÜ'deki her labta 3-4 hoca birlikte çalışıyor.Daha kolektif bir çalışma ortamı var.Daha fazla motivasyon var.Öğrenci çevresi olarak da koç 6 kişi tam burslu alıyor.(En son 550. felan.) Yarı burslu en son 16000.yi alıyor.(20 kişi)Burssuz en son 40000.yi alıyor(6 kişi) Rekabetin çok fazla olmayacağı, belki tam bursluların kendi içinde takılacağı, diğerlerinin ayrı takılacağı bir ortam istemedim.

Neden Boğaziçi seçmedim?: Akademik kadro: .22 tane tam zamanlı hoca var.Alanlarında iyi insanlar.Master ve doktoralarını iyi yerlerde yapmışlar.Ama ODTÜ hocalarıyla karşılaştırdığımızda ODTÜ hocaları daha iyi geldi bana.Daha fazla okul görmüşler, daha fazla ülke görmüşler, daha fazla yüksek ranklı okul görmüşler.Boğaziçinde birçok lab var ve yeterliler.ODTÜ ile aynı seviyede.En son 1000.yi felan alıyor bildiğim kadarıyla.Çevre olarak ODTÜ'den önde.Çevre ile akademik kadroyu kefelere koyunca akademik kadro ağır bastı ve ODTÜ yazdım.

Neden İTÜ seçmedim?: Akademik kadro:
    www.bb.itu.edu.tr
    Öğretim Üyeleri
    http://www.bb.itu.edu.tr/calisanlar/ogretim-uyeleri
    . 35-40 hoca var.İTÜ'nün hocaları genel olarak yurtdışına çıkmamış, Türkiye'de okumuş insanlar.Bu İTÜ'yü ODTÜ'nün arkasına atıyor bana göre.ODTÜ'de yurtiçinde okumuşlardan çok yurtdışında okumuşlar var.Araştırma olarak ODTÜ'den bir tık önde.(Lab sayısına dayandırarak söylüyorum bunu) Sıralama olarak en son 6000.yi felan alıyor.Çevre olarak daha kötü ODTÜ'den.

Neden Bilkent seçmedim?: Akademik kadro:http://w3.cs.bilkent.edu.tr/tr/ogretim-uyeleri/ .20 küsür hoca var.ODTÜ ile yarışabilecek kadrolardan.Fakat genel duruma baktığımızda ODTÜ hocaları daha yüksek ranklı yerleri görmüşler gibi.Bir arkadaş geçen yıl şöyle bir karşılaştırma yapmıştı:http://forum.donanimhaber.com/m_107789734/tm.htm .Araştırma olarak bir sürü grupları olmasına rağmen, ufak ufak gruplar bunlar.ODTÜ'deki bir lab 20-30 kişilikken, Bilkent 2 kişilik takımlara bile grup diyor.Olayın içinde olduğumdan biliyorum Robotik konusunda Bilkent'te yapılabilecek pek birşey yok mesela.ODTÜ 4-5 tane lab var sadece Robotik üzerine çalışan.Çevre olarak da tam burslu en son 2500. felan alıyor(50 kişi).Yarı burslu en son 8000 felan alıyor.(20 kişi) Burssuz en son 50000.yi alıyor (90 kişi). Ortalamaya vurduğumuzda ODTÜ'den geride bir çevresi var.

Neden ODTÜ seçtim?: ODTÜ bana her zaman ruhu olan bir okul gibi gelmiştir.Gönlümde hep ODTÜ vardı.Diğer üniversitelerden de kafamı çelen sadece Boğaziçi vardı.Boğaziçinin de akademik kadrosu ODTÜ'den daha geride kaldığı için ODTÜ yazdım.Diğer okullarda olduğu gibi ODTÜ hocaları Amerika odaklı değil, Amerika ve Avrupa'da eğitim görmüş insanlar.Vizyonu daha geniş bir okul.Diğer okullara göre daha fazla araştırma alanı var, daha fazla labı var.Ayrıca özel okul olmadığı için öğrencileri aynı zamanda müşterileri değil.Bu biraz daha bilimsel bir ortama çeviriyor ODTÜ'yü.Akademik kadro:
    www.ceng.metu.edu.tr
    Page not found | Department of Computer Engineering
    http://www.ceng.metu.edu.tr/people/faculty/index

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Another_Bilgisayarcı -- 9 Temmuz 2016; 18:34:05 >

• Teşekkür ederim aydınlattığınız için. Sizin kadar hevesli ve ilgili olduğumu düşünmesem de bilgisayar mühendisliği okumayı düşünüyorum. Diğer sorularımı özelden sorayım en iyisi.

• quote:

Teşekkür ederim aydınlattığınız için. Sizin kadar hevesli ve ilgili olduğumu düşünmesem de bilgisayar mühendisliği okumayı düşünüyorum. Diğer sorularımı özelden sorayım en iyisi.

Ne demek hocam.

Tabi nasıl isterseniz.Burdan sorarsanız başkalarına da yardımcı olabilir ama size kalmış tabi.
  • quote:

quote:

Teşekkür ederim aydınlattığınız için. Sizin kadar hevesli ve ilgili olduğumu düşünmesem de bilgisayar mühendisliği okumayı düşünüyorum. Diğer sorularımı özelden sorayım en iyisi.

Ne demek hocam.

Tabi nasıl isterseniz.Burdan sorarsanız başkalarına da yardımcı olabilir ama size kalmış tabi.

Alıntıları Göster
    hocam odtü yazdığınıza pişman olsunuz mu
    ortalamanız nasıl yurdışı değişim şansı bulabildiniz mı
    rahat staj bulabilniz mi
    okul sosyal açıdan nasıl
    mezun olduktan sonra piyasa mı master mı düşünüyosunuz
    şimdiden teşekkürler 1.5 k gibi bir sıralamam olucak tavsiye eder misiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 11THdoctorr -- 11 Temmuz 2016; 22:16:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 11THdoctorr

hocam odtü yazdığınıza pişman olsunuz mu
    ortalamanız nasıl yurdışı değişim şansı bulabildiniz mı
    rahat staj bulabilniz mi
    okul sosyal açıdan nasıl
    mezun olduktan sonra piyasa mı master mı düşünüyosunuz
    şimdiden teşekkürler 1.5 k gibi bir sıralamam olucak tavsiye eder misiniz

merhaba hocam,

pişman olmadım.yurtdışı değişim şansı vardı ama ben gitmedim.erasmus biraz zaman kaybı gibi geliyor bana.ortalamam 3.86 şu an. 2.7 ortalamadan itibaren yurtdışına gidebiliyorsun odtüde. ama dediğim gibi bana gereksiz geliyor, hem ekonomik olarak hem eğitim olarak.

staj çok rahat buldum.2. sınıfta 2 yere başvurdum.daha başka yere başvurmaya zaman kalmadan ikisi de kabul etti.o yaz 2 staj yaptım.3. sınıf stajını yapıyorum şu an.daha aralık 2015te bulmuştum stajı. 3 aylık staj yapıyorum şu an bi robotik labında.

okul sosyal açıdan iyi.bir sürü aktif topluluk var.ortam güzel.

mezun olduktan sonra master doktora şeklinde devam edeceğim.

kesinlikle tavsiye ederim.hatta bence tek tercihin olmalı odtü bilgisayar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.