Şimdi Ara

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği 3. Sınıf Öğrencisiyim Sorularınızı Yanıtlayabilirim (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
28
Favori
16.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @Jin123 hacattepenin eğitimi iyi diye duydum eğer ankarada kalmak istiyorsanız. son yollarda full ingilizce eğitime de geçtiler ki bence baya güzel oldu. İTÜ,ODTÜ,bilkent gibi ünilere giremeyenlere ben hacettepe öneriyorum kampüsü de gayet güzel. ama hani fazla bilgim yok açıkçası öğretim kadrosu öğrenci profili açısından vs. tercihinizi kendiniz yapın.

@bıbaksan hocam şöyle bir şey var: niyeyse mühendislik sektörlerinin arasında bilgisayar yeni bir alan olduğu için biraz ezikleniyor :) bu alanın kötü olduğu için değil insanların ön yargılarından kaynaklanıyor. mühendislik işinde işi sevmek esastır. iki mühendislik de iyidir ve ikisinin da ayrı uzmanlaşma ve yoğunlaşma alanları vardır. "bööö bilgisayrcıdan mühendis mi olur lise mezunları/elektrikçiler onların yaptığı işi yapar zaten bööö" tarzındaki söylemlere inanmayın. orda bilgisayar işini yapan kişiler "coder" olarak geçiyordur yani bilgisayarın nasıl çalıştığı hakkında bir fikirleri yoktur sadece kod yazarlar. büyük bir yanlış anlaşılma var. "ben web sitesi yapıyom ben bir bilgisayar mühendisiyim" böyle bir şey yok. web sitesi ile "web application" -web uygulaması dediğimiz şeyler çok farklıdır. web sitesi sadece html/css belki biraz javascript ile yapılabilirken web uygulaması için cidden database kurmak altındaki kurguyu iyi kurmak falan gerekir. hangisini istiyorsanız orayı seçin hocam mühendislik işinde bir iş zorla ilerlemiyor kesinlikle. ben çok kişi tanıyorum bizim yaptığımız işi yapma ümidiyle EE ye girip aradıklarını bulamadıkları için bölüm değiştirme/mutsuz olmayı iteleniyorlar. dediğim gibi kendi ilgi alanınıza göre tercih yapın birileri bir şey dediği için değil. bu hayatı siz yaşayacaksınız "birileri" değil.

• Hocam merhaba 55 bindeyim sence gazi teknoloji mi osmangazi mi yazayim ya da baska onerin varmi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uhrevi kullanıcısına yanıt
    hocam hani o üniversiteler hakkında hiçbir fikrim yok oralarda okuyanlara sorarsanız bu soruyu daha mantıklı cevaplar alabilirsiniz
  • manesfirst M kullanıcısına yanıt
    Hocam bölümden hiç Amerikada iyi üniversitelerde master kabulü alan duydunuzmu veya tanıdığınız var mı ? (Stanford,MTI vs)
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuf2156

Hocam bölümden hiç Amerikada iyi üniversitelerde master kabulü alan duydunuzmu veya tanıdığınız var mı ? (Stanford,MTI vs)

ya şöyle: bizim şu anki hocaların amerikada master-doktora yapmayanı çok az. en kötü ihtimalle avrupadaki okullarda yapılıyor genelde. ilk posttaki linkteki resimde odtüdeki her hocanın nerelerde doktora yaptığı yazıyor ordan bakabilirsiniz.
  • Hocam iyi bir ortalama ile mezun olup yüksek lisans yapmadan yurtdışında iyi bir yerde çalışma imkanı var mı? Eğer yüksek lisans şart ise yurtdışında yüksek lisans yapanlar burs alabiliyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solidsnake99 -- 23 Temmuz 2017; 15:17:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam merhaba. çocukluktan beri kod yazanlar vardır veya eskiden beri bu işin içinde olanlar diyeyim bu insanlardan bu işi zevkine yapanlar değil de gerçekten dişli olup işini ciddiye alanlar ve kendini sürekli geliştirmeye çalışanlar, bu işe üniversitede başlamış birisi tarafından gerçekten de geçilemez mi?
  • @solidsnake99 yüksek lisans şart değil fakat yurt dışı için her türlü çok iyi ortalama gerekiyor. 3.80'in altında ise pek şans olmuyor çünkü zaten adamlar en iyileri aldığı için...

@Brütal hocam pek alakası yok onunlar ya. geçmekten kastınıza bağlı. misal ben de kodlamaya üniversitede başladım ve gayet de iyi bir durumda olduğumu söyleyebilirim. misal bizim bölüm 1. ve 2. miz de aynı durumda koda üni. de başladılar. haa ilk başlarda avanjları oluyor kod bilenlerin fakat o avantaj 1. sınıftan sonra fazla kalmıyor. eğer azimli olursanız arayı rahat kapatırsınız "hurrr çok geç kalmışsın üniversitede koda mı başlanır hurr" diyenlere aldırmayın gelenlerin %70 i falan kod yazmayı hiç bilmeyerek geliyor geri kalanın bir kısmı biraz kod biliyor %10 falan genelde çok iyi bilerek geliyorlar.
  • Sizce bu yıl bölüm kaçla kapatır

• Hocam 3 ortalama yapmak ne kadar zor.Birden 3.8 ortalama yapanlar ne kadar calisiyor zormu okadar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @little.devil geçen yıla oranla biraz daha yükseleceğini düşünüyorum CENG bu aralar popüler fakat tam ne olur bilmiyorum

@eekrcl 3 yapmak cidden o kadar zor değil. zaten geçme notu 2 onun %50 üzerine yapsanız yetiyor :) 3.8 biraz daha farklı bir mesele. valla 3.9 falan yapan arkadaşlarım BAYAAAAA çalışıyor LYS senesine benzer çalıştıklarını düşünüyorum. 3. sınıfın sonunda ortalaması 3.50 nin üzerinde olan çok az kişi vardır zaten muhtemelen. 1. sınıfın sonunda ortalamalar yüksek oluyor kısmen kolay olduğu için de giderek düşer. fakat 3 cidden o kadar zor değil düzenli bir çalışma ile rahat tutturulabilinir.
  • hocam bölümde geceleyenleri vs. duydukça yurtta kalmaMAk (ankaradaki evime git gel yapacağım) sorun çıkaracak diye düşünmeye başladım. sorun olur mu sizce?
  • manesfirst M kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin ortalamanız kaçtı birde son sınıfta savunma şirketlerinin baktığı ortalama 4 senenin ortalaması mı?

• ODTÜ Kimya Müh. ile ilgili genel bir fikriniz var mı? İyi duyumlar aldım hiç kötü duyum almadım bölüm hakkında da :D
    Oradan çıkan insanlar EE gibi maaş aralıklarında mı başlıyor ?
  • @Brütal hocam sabahlamak o kadar büyük bir mesele değil misal ben çok şükür 3 senede 1 kere bile sabahlamadım(gerçi geçen dönem bir kaç kez düşündüm ama :D ) eğer düzenli tertipli olursanız bizim bölümde sabahlamanıza gerek kalmıyor bence sabahlayanlar genelde işini sona bırakanlar oluyor.

@eekrcl benim ortalamam 3,40. evet bir CGPA vardır cumulative yani birimli ortalama bir de GPA vardır bu ise dönemlik. dönemlik o kadar da önemli değildir sadece bazı durumlarda sınıfta kalıp kalmayacağınızı belirliyor asıl önemli olan CPGA. ve evet tüm şirketler CGPA e bakar GPA e kimse bakmaz.

@yeniyetmejo pek bilgim yok hocam maaşlarıyla ilgili genelde petrol rafinelerinde çalışıyorlar bildiğim kadarıyla veya ilaç sekteründe sanırım. tahmin edildiği gibi tüm hayatları kimya oluyor kimyadan hoşlanmıyorsanız uzak durun.
  • Ceng 1. Sınıf nasıl geçiyor kaç gün bölümde dersimiz labımız oluyor çok fazla ödev oluyor mu?

• johnbackus J kullanıcısına yanıt
    ilk sınıfta çok fazla bölüme uğramıyorsunuz genelde fizik-kimya-calculus dersleri hep üçlü amfi denen fiziğin ordaki yerde oluyor. birer tane bölüm dersi var 1. sınıfta. iki dersin de labı var 1-1 de her hafta düzenli lab oluyor ve her hafta quiz oluyor o lablarda. 1-2 de de lab sınavları oluyor totalde 3 tane 3 haftada 1 falan oluyor onlar da. eğer iyi ayarlayabilirseniz 4 gün okula gidecek şekilde ayarlayıp 1 günü boşaltabiliyorsunuz eğer uğralırsanız güzel oluyor. onun dışında genelde bölüme dersler için 2 gün falan uğruyorsunuz zaten genelde bölüm ile merkez arasında koşuşturmayla geçiyor 1. sınıf :) ama ödev yoğunluğu fazla değil 3-4 tane ödev oluyor bölüm derslerinin bölüme yeni girdiğiniz için biraz zorlanma oluyor fakat o kadar mühim değil. ayrıca fizik ve kimya dan da 2 haftada 1 lab var bir hafta biri bir hafta öbürü oluyor. kimya 1-1 de fizik ikisinde de var.

• quote:

Orijinalden alıntı: manesfirst

ilk sınıfta çok fazla bölüme uğramıyorsunuz genelde fizik-kimya-calculus dersleri hep üçlü amfi denen fiziğin ordaki yerde oluyor. birer tane bölüm dersi var 1. sınıfta. iki dersin de labı var 1-1 de her hafta düzenli lab oluyor ve her hafta quiz oluyor o lablarda. 1-2 de de lab sınavları oluyor totalde 3 tane 3 haftada 1 falan oluyor onlar da. eğer iyi ayarlayabilirseniz 4 gün okula gidecek şekilde ayarlayıp 1 günü boşaltabiliyorsunuz eğer uğralırsanız güzel oluyor. onun dışında genelde bölüme dersler için 2 gün falan uğruyorsunuz zaten genelde bölüm ile merkez arasında koşuşturmayla geçiyor 1. sınıf :) ama ödev yoğunluğu fazla değil 3-4 tane ödev oluyor bölüm derslerinin bölüme yeni girdiğiniz için biraz zorlanma oluyor fakat o kadar mühim değil. ayrıca fizik ve kimya dan da 2 haftada 1 lab var bir hafta biri bir hafta öbürü oluyor. kimya 1-1 de fizik ikisinde de var.

Sizin 1.sınıf ortalamanız kaçtı hocam hangi derslerden AA aldınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johnbackus -- 25 Temmuz 2017; 10:31:18 >

• johnbackus J kullanıcısına yanıt
    1. sınıfın sonunda da 3,40 idi. iniş çıkışlarla aynı yere geldim tekrardan. calculus lerin ikisi de AA idi iki ingilizce dersim AA idi. bunlar herhalde geri kalanı CB ile BA arasında değişiyordu genelde BA'm vardı bolca.
  • Sizin bölümünüze şimdiye kadar yatay geçişle gelenler hangi okullardan geldi? Kötü bir okuldan gelebilen var mı bildiğiniz? (Kötü derken hacettepe, marmara vs)

Bir de bilgisayar mühendisliğinde okulda öğretilmeyen ama kendimiz öğrenirsek iş hayatında çok faydalı olabilecek bildiğiniz ne var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nibelungen27 -- 25 Temmuz 2017; 13:42:59 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.