Şimdi Ara

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği 3. Sınıf Öğrencisiyim Sorularınızı Yanıtlayabilirim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
28
Favori
16.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @Bouncer535 hocam python bence güzel bir dildir sade, syntax ı kolay ve çok high-level bir dildir. eğer o fazla high-level derseniz Java önerebilirim java ile ilgili türkçe-ingilizce kaynak çoktur. aklıma JavaScript geliyor css-html e yatkınlığınız olduğu için de o biraz ağır kaçar muhtemelen ordaki bazı konsetpler bana bile ağır geliyor :) önerim python veya java olur benim

@Jhiy yurtdışı imkanını pek bilmiyorum açıkçası hoca AEE den pek tanıdığım yok. odtü için erasmus ise evet eğer ortalamanız 3 üzerindeyse %85 erasmusa kabul edilirsiniz inş. ben gitmek istiyorum diyip de gidemedim diyen görmedim açıkçası. tanıdığım 3 arkadaşım gitti mesela 2'si bizim bölümde 1 i kimya müh. de. bir arkadaş daha gidecek kabul falan almıştı bu geçtiğimiz dönem için de vazgeçti.
  • boun koç bilkent odtü de bilgisayar veya ee düşünüyorum( tercih ettiğimi kazanabiliyorum), üniden sonra yurtdışında(abd...) devam etmek istiyorum, master doktora falan için gidip orada kalmak istiyorum

ailem biz gönderemeyiz diyor yıllık yıllık baya pahalılar ya, şimdi ben burslu gidebilir miyim şansım var mı? ve TR de gerek düşündüğüm şeyler için imkan çok yok gibi( ee mühendisi biriyle görüştüm ankarada savunma ile ilgileniyor ee de tr de savunma dışında istediklerin için imkan yok dedi) , işlemci falan tasarmak falan isterim, raspberry pi gibi şeyler üretmek de , kickstarterdaki şeyler falan bana çok muhteşem şeyler geliyor ben de yapmak istiyorum diyorum. aynı zamanda da bilişim,teknoloji startupları da güzel geliyor veya silicon vadisinde güzel iş ortamı güzel olan google,MS,FB gibi yerler de olabilir
    Hayallerim bunlar, şimdi yurtdışında iki bölümde de bu imkanları bulabilirmişim fakat ülkemizde yokmuş
    ailem de maddi yönden gönderemeyiz dedi üniden sonra ne yapabilirim , tr de de mühendislikte çok aşırı çalışmak lazımmış iyi paralar almak için,
    tıp bile düşünmeye başladım, uzman falan olunca rahatlıkla 15binden yüksek paralar alabilirim ( en kötü yatsan bile 10bin kazanıyorsun)

velhasıl yurtdışına bursu gitmek nasıl olur? eskiden doktoraya gidiyorlarmış (ücret olmuyormuş bunda çalışıyorlarmış, sonra master alıp ayrılıyorlarmış) , şimdi galiba çoğu yer kaldırmış
    parası olmayanlardan yurtdışına gidenlerin oranı nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimmm78 -- 14 Temmuz 2017; 0:48:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• manesfirst M kullanıcısına yanıt
    hocam peki erasmusa gideceğiniz ülke nasıl belirleniyor?
  • manesfirst M kullanıcısına yanıt
    saolun önerinizi dikkate alıp yarın pythona başlayacağım
  • hocam odtü bilgisayarın yanından bile geçemiyorum 35k yım.mezuna kalıcam da sanırım yine kazanamam muhtemelen.ne düşünüyorsunuz konuyla ilgili
  • Bouncer535 kullanıcısına yanıt
    Ben de çok fazla programlama dili bilmiyorum biraz c# ve javascript biliyorum. Phyton veya c# öğrenebilirsin. Algoritma nedir demişssin burda yazıyo

http://www.kodlamadersi.com/algoritma-nedir.html

Kısaca programlamanın mantığı kodların nasıl ve ne şekilde kullanılacağı diyebiliriz. Ben de bu konular da çok fazla bilgili değilim meslek lisesinde bilişim teknolojileri bölümündeyim yazılıma çok fazla merakım var ve seneye sınavlara giricem bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum. Benim bildiklerim okulda öğrendiklerimle sınırlı. Daha bilgili arkadaşlar daha çok yardımcı olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ocam Endüstri, Makine ve Uzay Havacılık arasında kaldım. Makine ile Endüstri arasında kıyaslama yapabilir misiniz? Mesela şunu seviyorsanız şu bölüm daha iyidir tarzında. Büyük ihtimal Endüstri veya Makineden birini seçmek zorunda kalacağım.

Ayrıca Hep ODTÜ meraklısı oldum ama TOBB ile de kıyaslama yapabilirseniz çok cazip gelirse TOBB da düşünebilirim.
    Sıralamam 4466 bu arada.

Teşekkürler.
  • Çok teşekkür ederim içimi biraz daha rahatlattiginiz için. Umarım her şey gönlünüzce olur hocam başarılar.

• WhoiS_AttaCK W kullanıcısına yanıt
    Ben 10k ya çekebildim 35 tim geçen sene. Sen daha iyisini de yapabilirsin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu gece olan centraldaki partiye gittin mi

• takip
  • Takip

• @alimmm78 o iş biraz değişiyor hocam ya. devlet de katkı verebiliyor okulda da verebiliyor gideceğiniz yerdeki okul da verebiliyor fakat çok fazla değişken var ve benim hiç yurt dışı isteğim olmadığı için o tarafları pek bilmiyorum açıkçası.

@Jhiy hocam şöyle oluyor: erasmusa gitmeden bir ingilizce yeterlilik sınavına giriyorsunuz sonra sonuçları gelince tercih yapıyorsunuz ülkeler arasında lys de olduğu gibi yukardan aşağı yerleştirliyor.

@WhoiS_AttaCK moral bozmayın hocam eğer mezuna kalmak istiyorsanız aynen devam çalışmayla yapılamayacak şey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ValidatePro

Ben 10k ya çekebildim 35 tim geçen sene. Sen daha iyisini de yapabilirsin

inşallah hocam
  • II.Leopold kullanıcısına yanıt
    aptal olup hakkari c4 te okumaktan biraz daha güzel bir duygu bence
  • Dabid D kullanıcısına yanıt
    Odtü ee yeni mezun maaşları 3500-5000 arası değişir. Son sınıfta seçtiğin opsiyona bağlı netür yerlerde çalışacağın, genel olarak her tür savunma sanayi şirketinde (aselsan tai havelsan roketsan fnss vestel) ya da diğer sektörlerde her tür teknokent şirketlerinde arçelikte vs çalışabilirsin. 3 üstü ortalaması olan herkesi alıyor aselsan. Amerikada güzel ünilerde doktora yapabilmek için 3.7-3.8 üstü ortalama gerekiyor.

• Fil Yutmus Boa Yılanı kullanıcısına yanıt
    Makine ve endüstri arasında kaldıysan kesinlikle endüstri. Biraz da bilgisayardan ders alsan ya da yandal yapsan tadından yenmez.

• Makina mühendisliğinin kullandigi programlar yazilim dilleri neler ?

• Hocam nasıl tercih ettin bilgisayarı , genelde müh. isteyenler yurt dışı hayali kuruyor. Kendi derdime geçeyim ben tıp okumaktan korkuyorum o yüzden asosyal olma sebebim bilgisayarın mühendisliği Olabilir mi diye düşünüyorum bilgisayarda sorunları kendim araştırıp çözmekten hoşlanıyorum.sizce tıp a şans vermeli miyim yoksa bilgi. Mühendisi olabilir miyim?(obp sebebiyle İTÜ ingilizce tutuyor)

(asosyallikten sıkıldım bu arada :D)

+ Olarak kendini geliştirmeyenler nasıl oluyor ben onu anlamadım o kadar ders çalışıp İTÜ ODTÜ kazanıp napıyor da kendini gelistirmiyorlar?

Hadi kolay gelsin hocam eminim benim gibi derdi olan meslek seçemeyen amacsiz 10larca(:D) kişi var veya olacaktır cevabınız için teşekkür ederim şimdiden.

• Maaşlar nasıl? Genel olarak çoğu kesim iyi mi kazanıyor kötü mü?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.