Şimdi Ara

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği 3. Sınıf Öğrencisiyim Sorularınızı Yanıtlayabilirim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
28
Favori
16.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam ben biraz html ve css biliyorum ve bunları yaparken inanılmaz bir zevk alıyorum aynı duyguyu diğer dillerde de alabilir miyim yani bunlardan ne derce farklı bunlar onlara göre kolay mı? ve bunlar ceng de işime yarar mı?
    hocam birde makine müh ile ilgili sorum olacaktı boun makineyi de tercihe eklemeyi düşünüyorum makine müh çok zor demişsiniz boun makinede hayliyle odtü makine gibi yüksek bir bölüm orda da bu zorluk vardır zannımca bu zorluk nedir çok ödev mi? çok çalışmak mı? dersleri mi anlaşılmıyor?
    şimdiden çok teşekkür ederim gerçekten diğer cevaplarınız çok bilgilendirici
  • Bölümünüzle alakasız ama odtü sosyoloji hakkında bildiklerinizi yazar mısınız? Sosyolojiye ilgisi olan ve severek okuyacak birinin yurtdışında is bulup çalışması sizce çok zor mudur? Genel olarak fikirlerinize ve önerilerinize açığım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @EclipseIV sabancı cidden çok iyi hani istanbuldaki muhtemelen en iyi ünilerden biridir ingilizcesi olsun eğitimi olsun cidden iyidir fakat acayip yüksek puanları var :) ingilizce için çok bir şey diyemeyeceğim açıkçası çünkü ingilizcemi ben hazırlıkta geliştirdim ve ordaki hocaların yöntemleriyle öğrendim. kendime öğretme konusunda çok bilgim yok fakat ingilizcem belli bir düzeye geldikten sonra ingilizce kitap okumak baya fayda etmiş onu söyleyebilirim.

@Dabid maaşlarını cidden bilmiyorum fakat tahmin yürütmem gerekirse giriş maaşının 3500 liradan aşağı olacağını sanmıyorum. genellikle TAI ASELSAN HAVELSAN ROKETSAN gibi şirketlere giriyor EE ciler eğer yurt dışı veya akademisyenlik düşünmüyorlarsa askeri yani. fakat güç alanına yönelinilebiliniyor. stajda not ortalaması bayaa önemli zaten aselsan 3.00 ın altında olanlara direk bakmıyor bile. çünkü hani adamın bakacak başka bir şeyi yok ki ne deneyimin var ne araştırman var bakacağı tek şey GPA oluyor. yurt dışı için erasmus bursları oluyor 300 ila 500 euro arasında aynı ödeme veriyor sanırım devlet gittiğin ülkeye göre değişiyor. ingiltere isviçre gibi pahalı yerlerde pek yetmeyebilir fakat yeten ülkeler de olabilir. masraflar konusunda hiçbir fikrim yok çıkan arkadaşlarım var fakat masraf hiç konuşmadık. sorry :/

@ataberkgrl hocam şey yapmayın bence hani puanım tutuyor diye başka bölüm tercihi yapmayın mühendislik işi sevilmeden yapılacak bir iş değildir. yapılınabilinir başka bölümden mezun olunup yazılım işine girişmek fakat zor cidden ya. hani 4 senede alınan bilgiyi siz bir anda almaya çalışacaksınız o çok sıkıntı. endistrü-bilg. ÇAP bence aklınızın ucundan bile geçirmeyin hani stressten ve yorgunluktan ölürsünüz. yakın bölümlerden çap yapan arkadaşlarım var fizik-EE veya bilgisayar-matematik gibi ama iki mühendislik cidden çok çok zorlanırsınız. bir de yeni bir düzenleme geldi eğer 2. ana dalınızı 5 senede bitiremezseniz atılıyorsunuz işte 1. ana dalı sallarım 2. ana dalı bitirir ana dalımı öyle bitiririm deme şansınız da pek yok hani. İTÜ bence iyi bir üniversitedir ingilizce nasıl bilmiyorum ama genel olarak iyi olduğunu biliyorum. eğer yazılımla uğraşmak istiyorsanız bence bilg. den başka bölüme gitmeyin üzülürsünüz. benim arkadaşlarım var işte makine veya endistrü isteyip bilg. gelen fakat mutlu değiller hani. yazılım işinde yaptığınız işten keyif almıyorsanız çok zor olur hayatınız.

@RadioactiveRc bunu ilk cevabımda yanıtladım hocam. eğer daha detaylı bilgi isterseniz ne yönden bilgi istediğinizi yazarsanız daha detaylı yazabilirim.

• II.Leopold kullanıcısına yanıt
    odtü ye laf edersen öyle cevap alırsın
    sadece bir yıl Times Higher Education’ın ilk 400 üne giremedi diye odtüye çamur atmak nedir?
    hatırlatırım ki 2015 te 85. olup Türkiye'yi ilk 100 e sokmuştur
  • İtü bilgisayar mı bir sene daha kalıp odtü bilkent mi(busene mezundum)

Öncelikli amaç yurt dısı hocam ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: II.Leopold

quote:

Orijinalden alıntı: manesfirst

quote:

Orijinalden alıntı: II.Leopold

O kadar çalışıp Dünyada ilk 400 de bile olmayan bir üniversitede okumak nasıl bir duygu ?

sizinki gibi adı dünyada duyulmamış bir üniversitede okumaktan çok daha iyi . millete bak ya biz burda insanlara yardım etmeye çalışıyoz adamın ettiği lafa bak. hadi kardeşim ikile başka kapıya havla.

En ufak bir soruya dahi katlanamayıp ağlaman beni güldürdü

Bana kalırsa ağlayan sensin.

• hocam ben bilgisayar istiyorum.ancak odtü tutmuyor büyük ihtimalle itü ingilizce tutacak.ben odtü için mezuna kalmayı da düşünüyorum açıkcası.senin bu konuda fikrin nedir itü yazsam odtü olmadı diye pişman olur muyum.yurtdışı imkanı falan odtünün elbet daha yüksek ama itünün odtüye göre çok mu düşük yurtdışında master,staj durumları.sorularımı cevaplarsan çok memnun kalırım.

edit:yurtdışı imkanından kastım özellikle master staj falan yurtdışında iş değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinsikaplan7 -- 13 Temmuz 2017; 23:27:32 >
  • @Bouncer535 şimdi şöyle: CCS ve HTML birer programlama dilleri değiller. bunlar web in ön yüz dediğimiz kısmında görsellik ve ana yapıyı kurmamızı sağlayan 'dilcikler' diyebiliriz. asıl programlama dilleri C, Java, Python gibi dillerdir. fakat bunlara merakınız varsa web development ın front-end (ön yüz) denen kısmının büyük çoğunluğunu bunlar oluşturuyor. bu alana yönelebilirsiniz veya bölümü okurken hoşunuza giden başka bir alana yönelebilirsiniz. fakat bunlarla uğraşıyorsanız kodlamanın geri kalanını da seversiniz muhtemelen çünkü developerlar tarafından en sıkıcı görülen taraf HTML-CSS kısmıdır :)
    makine ile ilgili olarak da bizim okul için en azından şöyle: çok fazla ders alıyorlar. biz 4 tane bölüm dersi + 1 tane seçmeli ders alırken adamlar 6 tane bölüm dersi + 1 seçmeli alıyordu. derslerin ağırlıkları da cidden çok zor. ödev yoğunluğu fazla oluyor. fakat bence zorluk-kolaylığa göre bakmayın girince bir şekilde bitiriliniyor biraz çalışınca siz kendi ilgi alanınız neyse oraya yönelmeye özen gösterin bence. eğer okuduğunuz bölümü severseniz zaten bir şekilde biter okul Allah'ın izniyle.

@Thexgallagher hocam cidden hiçbir fikrim yok ya :) hani diğer müh. deseniz bir şeyler karalardım da hem alan olarak hem de cidden bina olarak çok uzak bana sosyoloji bana :) fakat yurt dışının fazla problem olacağını sanmıyorum hani misal bizim bölüm akademisyenlerinin nerdeyse tamamı master-doktorasını yurt dışında yapmıştır ve hepsi orda kalsa kalırlardı. çok azı türkiyede yapmıştır. diğer bölümler için de benzeri durum olduğunu düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Syntax 1907

İtü bilgisayar mı bir sene daha kalıp odtü bilkent mi(busene mezundum)

ODTÜ ve Bilkent tabi ki çok kaliteli üniversiteler ama ben de bir bilgisayar mühendisliği öğrencisi olarak yanıtlama gereği duydum, sonuçta top 6 dan birine yetebilecek bir puan yapmışsın, bu üniversitelerin içinde sadece kendin sivrilerek farklar oluşturuyorsun genel olarak. İTÜ gelmişken mezuna kalmaya değmez şahsi görüşüm, ben İTÜ'nün öğrenci profilini çok sevmeyen bir insan olarak bile kesinlikle İTÜ'ye git derim.
  • manesfirst M kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler en sıkıcı kısmın css-html olmasına sevindim :)
  • @Syntax 1907 itü hakkında fazla bilgim yok ama tam ingilizceyse bence kendinizi daha fazla hırpalamayın mezun psikolojisi çok pis oluyor. o stres e bir defa daha katlanmaya değmez bence.

@Sinsikaplan7 niye herkes bu kadar yurt dışına meraklı ya Allah Allah :) Türkiye'nin suyu mu çıktı yahu :) dediğim gibi itü hakkında fazla bilgim yok gerek hiç tanıdık olmadığı için gerekse istanbul hakkında genel olarak hiç fikir sahibi olmadığım için. fakat master doktorayı o kadar gödüzünüzde büyütmeyin bence bakın şunu da buraya yazayım: bilgisayar mühendisliği için eğer akademik düşünmüyorsanız master-doktora şart DEĞİL. iş hayatında orda öğretilen teorik dersler fazla etki etmiyor. illede yüksek lisans yapıcam diye kendinizi paralamayın. diğer bölümlerde şart olabilir fakat bizim için YS de verilen dersler iş hayatında fazla teorik kalıyor. ha vizyon katması için maaş yükseltmesi için askerlikten kaçmak için yapılınabilinir ama dediğim gibi şart değil.

• Bouncer535 kullanıcısına yanıt
    Html css programlama dili değil. Html css için algoritma gerekmez. Programlama dillerinden birine biraz bak uğraş eğer seversen diğer dilleride seversin. Html css gibi web dilleri son sınıfta seçmeli ders olarak var ama odtüde nasıl bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ataberkgrl

Hocam maalesef ODTÜ bilgisayarı OBP yüzünden kaçırıyorum. Gönlümden geçen üniversite ODTÜ olduğu için ve İTÜ bilgisayarı istemediğim için endüstri veya makina düşünüyorum ama bu bölümlerden mezun olup yeniden yazılım sektörüne girmek istiyorum. Önüme çıkacak engeller çok mu fazla olur? Endüstriden özellikle benim gibi düşünen ve başaran insanlar var mı? İTÜ seçmediğime pişman olur muyum? Endüstri okurken bilgisayardan ÇAP yapmak çok mu zor? (Koşulları sağladığımı varsayarsak) Lütfen yardım edin artık depresyona girdiğimi hissediyorum. Keşke iki tane dikkat hatam olmasaydı.

hocam neden itü bilgisayar istemiyorsunuz benim yazma ihtimalim var da sebebini öğrenebilir miyim

• upower U kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle yanıtınız için teşekkürler tobb mu itü mü dersiniz acaba ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: upower

quote:

İtü bilgisayar mı bir sene daha kalıp odtü bilkent mi(busene mezundum)

ODTÜ ve Bilkent tabi ki çok kaliteli üniversiteler ama ben de bir bilgisayar mühendisliği öğrencisi olarak yanıtlama gereği duydum, sonuçta top 6 dan birine yetebilecek bir puan yapmışsın, bu üniversitelerin içinde sadece kendin sivrilerek farklar oluşturuyorsun genel olarak. İTÜ gelmişken mezuna kalmaya değmez şahsi görüşüm, ben İTÜ'nün öğrenci profilini çok sevmeyen bir insan olarak bile kesinlikle İTÜ'ye git derim.

İTÜ'nün öğrenci profilini neden sevmiyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: manesfirst

@Syntax 1907 itü hakkında fazla bilgim yok ama tam ingilizceyse bence kendinizi daha fazla hırpalamayın mezun psikolojisi çok pis oluyor. o stres e bir defa daha katlanmaya değmez bence.

@Sinsikaplan7 niye herkes bu kadar yurt dışına meraklı ya Allah Allah :) Türkiye'nin suyu mu çıktı yahu :) dediğim gibi itü hakkında fazla bilgim yok gerek hiç tanıdık olmadığı için gerekse istanbul hakkında genel olarak hiç fikir sahibi olmadığım için. fakat master doktorayı o kadar gödüzünüzde büyütmeyin bence bakın şunu da buraya yazayım: bilgisayar mühendisliği için eğer akademik düşünmüyorsanız master-doktora şart DEĞİL. iş hayatında orda öğretilen teorik dersler fazla etki etmiyor. illede yüksek lisans yapıcam diye kendinizi paralamayın. diğer bölümlerde şart olabilir fakat bizim için YS de verilen dersler iş hayatında fazla teorik kalıyor. ha vizyon katması için maaş yükseltmesi için askerlikten kaçmak için yapılınabilinir ama dediğim gibi şart değil.

hocam ne biliyim insan yurtdışına çıkıp ufkunu genişletmek istiyor açıkcası yurtdışındaki insanların vizyonundan faydalanmak da önrmli neticede.master doktora yapar döneriz Türkiye'ye :)

• Sinsikaplan7 S kullanıcısına yanıt
    En başından beri hayalim ODTÜ bilgisayardı. Biraz ön yargım var evet fakat öğretim kadrosu, ders programı, yurtdışı imkanları olarak ODTÜ'yü daha önde görüyorum. Bunun yanında İTÜ bana çok gri ve basık geliyor. ODTÜ ise yeşil ve kırmızı iç açıcı bir okul ve kampüse sahip bence. Aynı zamanda ODTÜ daha öğrenci dostu bir üniversite gibi duruyor.
  • quote:

Hocam öncelikle yanıtınız için teşekkürler tobb mu itü mü dersiniz acaba ?

TOBB çok iyi bir üniversite ancak yeni sayılır, Türkiye'de İTÜ'nün prestiji çok daha yüksek işveren gözüyle bakıldığıyla. Bir de İTÜ'nün Ayazağa'da olması da çok güzel bir ayrıntı stajda çok rahat edeceksin ileride. Bir de bu sene tamamen ingilizce eğitime geçtiler sonunda Türkçe bölümü kapatıp

Yurtdışı için TOBB'un Bilgisayar alanında akademik kadrosu gayet güzel, hocaların referansı sana yardımcı olur üstelik okul İTÜ'ye göre butik bir üniversite kendi üniversitemde şahsen hocalarla çok rahat iletişim imkanı buluyorum muhtemelen TOBB'da da aynı şekilde çok rahat edeceksin, kampüs olarak İTÜ daha keyifli, TOBB'un kampüsüyle Ayazağa karşılaştırılamaz kendi zannımca.

Yani ikisinin de okumadım ben daha çok genel bilgisayar mühendisliği hakkında soruları cevaplayabilirim ama prestij açısından İTÜ derim, mezunlarıyla konuş, tercih günlerine git her iki üniversitenin de yerinde görmeden olmaz içine sineni yaz bence.

• Yusuffyus Y kullanıcısına yanıt
    hocam sizce hangisine başlayım ilk olarak birde biraz cahilim kusura bakmayın nedir bu algoritma?
  • hocam havacılık-uzay bölümü yurtdışı imkanı nedir arkadaşlarınızdan tanıdıklarınız varmı?
    odtü mühendislik öğrencileri için erasmus imkanı nedir? 3 üstü ortalama yapılınca büyük ihtimalle gidilir diyebilirmiyiz?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.