Şimdi Ara

Odtu bilkent ikilemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam tanıtım için geldiğinizde aklınızda olan bölümleri de gezmenizi öneririm. Gezinizin KKM ile sınırlı kalmasındansa bölümlerin içini, derslikleri, laboratuvarları ve topluluk odalarını görmeniz de fikirlerinizin netleşmesinde daha çok yardımcı olabilir.
  • MKepo M kullanıcısına yanıt
    Tamamdir hocam, lablara girebildigimizi bilmiyordum tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • La Pluie kullanıcısına yanıt
    Bekleriz hocam suan ben call centerdayim ama arkadaslarim yardimci olacaktir size :)

Temizlik konusu nereden cikti bilmiyorum ama okulumuzda oyle kirli bir yer yok birileri abartiyor sanirim. Dilediginiz gibi gezersiniz zaten geldiginizde bolumler olsun cevre olsun stad olsun temizdir. Sadece ara sira senliklerden sonra etkinliklerden konserlerden sonra falan biraz kirleniyor ama temizliyorlar zaten hizlica. Odtu 22 23 bin kisinin yasadigi kucuk bi sehir neredeyse, bu yuzden aslinda diger universitelerle karsilastirmak cok mantikli degil bu konuda. Apartman seklinde universiteler de var 3 4 kisi koysaniz her taraf 24 saat piril piril olur, sadece bundan yola cikarak iyi demek pek mantikli olmaz :)

Curve sistemiyle ilgili aklina takilan nedir? Yani curve dedigimiz can egrisi sistemi. Bir sinavda agirlikli olarak alinan not belirlenir, bu nota gore dersi gececek not hesaplanir. Normalde katalog derslerde 60.00 DD harf notuyla gecer dersi bunun altinda alirsaniz kalirsiniz ama curve sisteminde atiyorum dersin curve'u 30 ciktiysa 35 ile cok rahat gecebilirsiniz. Dersin zorluguna ogrenci sayisina gore curve degerine CC DC ya da DD gibi bir harf notu verilir sonrasinda not dagilimina gore araliklar belirlenir harf notlari o sekilde dagitilir. (AA'yi lisedeki 100 gibi DDyi de ucundan gecen not gibi dusunebilirsin. FF ve FD ise kalir, not sistemini simdiden dert etme :))

Hazirlik icinse yanilmiyorsam proficiency sinavindan 60 almaniz yetiyordu. Yaklasik olarak intermediate seviyeye tekabul eder. Ucundan gececekseniz eger egitimi almanizi tavsiye ederim dersler bildiginiz gibi %100 ingilizce.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Helalinden 10 kullanıcısına yanıt
    Yani temizlik olayini nufusa oranlayinca mantikli geldi 27bin ogrenci vardi yanlis degilsem daha gorevliler akademisyenler filan var kirlenmesi dogal aslinda. Daha onceden gezmistim kampusu cok hosuma gitmisti. İcinde farkli bir hava vardi cidden.

Curve olayini duyuyordum surekli hocam ondan sorayim dedim bildigimiz can egrisi oldugunu bilmiyordum

Hazirlik egitimini her turlu almayi planliyorum, atiyorum seviyem a2 iken a1 den baslayabiliyor muyum egitime ? Yani seviyemden degil de kendi seviyemin bir altindan baslamak istiyorum bu mumkun mudur hocam ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    27bin öğrenci kıbrıs kampüsü de katılınca oluyor hocam normalde Ankara 23 bin civarında öğrenci ve akademik personel çalışanlardan oluşuyor. Ortalama 10 öğrenciye 1 akademik personel düşüyor onu da oradan hesapla :)
    Evet kampüste farklı bir hava var, ayrıca her taraf yeşil, kocaman bir ormanımız da var hocam. Gezmenizi tavsiye ederim.

Evet bildiğin çan eğrisi, hani şu belirli bir yüzdenin kesin kaldığı sistem

Her türlü alacağım diyorsanız hazırlık atlama sınavına girmezsiniz okul başlarken, kur belirleme sınavına girersiniz hocam. Kur belirleme sınavında da ister normal seviyenden biraz kötü yaparsın ya da normal girersin, yerleştikten sonra hocalar 2 3 hafta içerisinde seviyesi yüksek olanları bir üst kura düşük olanları bir alt kura gönderebiliyor o sistemle geçebilirsiniz olursa. Ama kendi seviyenizden başlarsanız iyi olur aklınızdaki mesele yüksek not alayım falansa farketmiyor sınava girmek için 70 puan toplasanız yeterli diye hatırlıyorum. Asıl mevzu sene sonu ortak olan proficiency sınavı onda 84.5'i geçerseniz 1. sınıftaki eng101den muaf olarak başlarsın ortalaman yüksek başlar

Merhaba, Bilkent Bilgisayar bölümü öğrencisiyim. Öncelikle insanları burslu burssuz diye ayıracaksan hiç okula gelmeni tavsiye etmem çünkü insanlar 4-5 sene yakın arkadaşlarının dahi burslu burssuz olup olmadığını bilmeden okuyorlar. Bahsettiğiniz tiki vs tipler eskidenmiş. Bilkentin sıralamalarının farkındaysan artık o tiki tipler artık Çankaya Başkent Atılım gibi üniversitelere dağılmış vaziyette. Ama dediğim gibi sen bir insanı burssuz diye dışlayacaksan ki başlamışsın dışlama boşuna gelme kardeşim. Adam 4 bininci olmuş Bilgisayar mühendisliğini %50 paralı okuyor diye sen bu adamı nasıl dışlarsın... Sana tavsiyem ODTÜ :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: JuernofbaN

Merhaba, Bilkent Bilgisayar bölümü öğrencisiyim. Öncelikle insanları burslu burssuz diye ayıracaksan hiç okula gelmeni tavsiye etmem çünkü insanlar 4-5 sene yakın arkadaşlarının dahi burslu burssuz olup olmadığını bilmeden okuyorlar. Bahsettiğiniz tiki vs tipler eskidenmiş. Bilkentin sıralamalarının farkındaysan artık o tiki tipler artık Çankaya Başkent Atılım gibi üniversitelere dağılmış vaziyette. Ama dediğim gibi sen bir insanı burssuz diye dışlayacaksan ki başlamışsın dışlama boşuna gelme kardeşim. Adam 4 bininci olmuş Bilgisayar mühendisliğini %50 paralı okuyor diye sen bu adamı nasıl dışlarsın... Sana tavsiyem ODTÜ :)
    Hocam bana göre biraz sert bir yaklaşım olmuş bu. Çoğu insanın vakıf üniversitelerine bakış açısı (ki bu bir zamanlar benim de sahip olduğum bakış açısı) @La Pluie hocamınki ile aynı. Çünkü Türkiye'de iyi eğitim veren vakıf üniversitelerinin sayısı çok azdı ve insanlar vakıf üniversitelerini iyi devlet okullarını kazanamayan insanların parasını vererek üniversite okuduğu yerler olarak değerlendiriyordu. Son yıllarda daha iyiye gidiyor durum. Yine de insanların bakış açısının değişmesi zaman alacaktır. Bilkent'e girip bir süre okumadan ya da vakıf üniversitesinde okuyan arkadaşlar edinmeden bu ön yargıyı yıkmanın zor olduğunu düşünüyorum.

@La Pluie hocam, derslikler ders olmadığı zaman çoğunlukla kapalı oluyor, laboratuvarlardan açık yakalayabildiğiniz olursa bilgi almak için orada bulunanlarla konuşabilirsiniz. Laboratuvarlar kapalı ise de çoğunun kapısı camlı olduğu için içerisini görebilirsiniz. Makina bölümü özelinde konuşacak olursam, görebileceğiniz laboratuvarların neredeyse tamamı lisansta alınan derslerin (daha çok üretim-ısı-akışkan) derslerinin laboratuvarları olacaktır. Akademik çalışma yapılan laboratuvarları o laboratuvarda çalışmadığınız sürece göremiyorsunuz eğer şanslı değilseniz. Ama dediğim gibi gezmeniz durumunda en azından ortamı görmüş olursunuz. Lisans süresince dersler B-D-G binalarında oluyor ve okul yaşamınızın büyük bir kısmını bu binalarda geçiyorsunuz. Bunun yanında D blok zemin katta Robot topluluğu, G blokta Makina ve İnovasyon topluluğu, G bloğa bitişik olan F blokta ise Ar-Ge topluluğunu ziyaret edebilirsiniz. Eğer topluluklarda çalışan birilerini görürseniz fikir alışverişinde bulunmanızı tavsiye ederim. ODTÜ'ye tercih edecek olursanız toplulukları gelmeden araştırmanızı ve en az bir topluluğa aktif şekilde katılmanızı kesinlikle öneririm.

Her vakıf üniversitesini birbiriyle bir tutamazsınız. Diploma ticaretini yapan onlarca okul var Türkiye'de ne yazıkki. Ama ilk 5 bine girmiş adama parasıyla okuyor diye saygısızlık etmek yanlış olur. 3-5 tane soru fazla yapmış olmanız yanınızdaki 5- 10 bindeki arkadaşınızla aranızda uçurum olduğunu göstermiyor. Ne yazık ki Bilkent hariç her yerde var sizin gibi bakış açısına sahip insanlar. Orada okuyan insanlardan bilgi almadan ön yargıyla yaklaşmak okulumun adını lekeleyecektir. Ne yazık ki bu postlara bakarak binlerce kardeşimiz tercih yapıyor ve belkide pişman olacak Bilkent'e ön yargılı baktığı için. 3-5 soru fazla yapıp ben ilk 1000 e girdim süper zekayım 5-10 bine giren adamla aynı sınıfta okumam benden iyisi yok havalarını bırakmalı insanlar. Böyle düşüncede olanada ben kalkıp Bilkent'i öneremem ODTÜ'de kendi sıralamasındaki insanlarla okusun kafası rahat olsun arkadaşın.
  • Bence tüm vakıf üniversiteleri bir yana bilkent bir yana. her anlamda rahat edersin. tiki tayfalar her yerde. devlette de var bir sürü. senin dediğin o tiki tayfalar ya dandik bölümlerde ya da dandik özel üniversitelerde oluyor.burssuz gelen adam düşmanın değil ya dostum.zaten o burslu burssuz muhabbeti sadece ilk zaman konuşulur sonra kim burslu kim değil unutur gidersin.bu konulara en azından bilkent için takılma. burs ve yurt imkanı çok iyi. ailene çok katkıda bulunursun.

odtü de çok güzel. kampüs ortamı şahane, fakat benim tercihim hep bilkentten yana olur.
  • Helalinden 10 kullanıcısına yanıt
    Hocam bize hep odtu burada 27bin kisilik aile diyorlardi burada diyince ankara zannediyordum

Kampuse zaten hayran kalmistim gezerken belki de beni odtuye yonlendiren en buyuk etken bu olmustu.

Hocam benim niyetim bir alttan baslayip daha emin gidiyim ozellikle bu sinav yili pratigim diger yillarima gore baya azaldi. Hazirliktaki notlar bildigimiz ortalamaya etki etmiyor diye biliyordum oyle mi ? Hazirlikta not amacim yok acikcasi, 1 sene boyunca dil ogrensem adam akilli bana fazlasiyla yeter. C1 seviyesi hedefim. Buyuk ihtimalle dediginiz gibi kur sinavina girip orda normal yerlesip dusmeye filan calisirim zorlanirsam ilk.

Birinci siniftaki eng101 dersi nedir hocam ayriyeten ingilizce dersi oldugunu bilmiyordum ilk sinifta

• JuernofbaN kullanıcısına yanıt
    Hocam sen dedigimi tamamen yanlis anlamissin. Ben ucretli girenlerden bahsediyordum. Bogazici mezunu bir buyugum bogazici odtu gibi universitelerde daha fazla rekabet ortami olusuyor ve bu ortamda arkadaslarinla karsilikli bilgi alisverisi fazla oluyor ve birbirinize daha cok sey katiyorsunuz diyordu ben de bu sebepten oralara daha sicak bakiyorum. Koc sabanci bilkent gibi universiteleri sordugumda oralarda da rekabetin oldugunu fakat bir bogazici kadar olmadigini soyledi ki bana kalirsa hakli.

%50 burslulara ne laf ettim ne de iki soru cozdum ben daha zekiyim dedim. Bunlar tamamen sizin dusunceniz. Benim takildigim olay emek. Ben bu sinav icin az emek gostermedim. 30bindeki arkadaslarim var olmadi ucretli bir yere gideriz diyorlar onlarsa benim gosterdigim kadar emek gostermedi. Dusunsene memurun cocugu calissin fedakarlik yapsin hobilerinden zenginin cocugu daha az emekle ayni yere girebilsin batsin boyle kapitalizm.

Ayni sekilde benden dusuk yapan hickimseyi ne kucumsedim ne de deyiminizle ucurum var gozuyle baktim. Bu konudaki dusuncelerimi tam olarak bilmeden lutfen onyargiyla yaklasmayin.

Hocam robotlar daha cok ee ve ceng in calisma alani diye biliyordum eger ki makine de bu alanda calisiyorsa kesinlikle yazarim ve endustriye tercih ederim. Ayriyeten yazilim ve elektronige ilgim var yazilimda mezun olmadan 2 dil ogrenmeyi dusunuyorum. Elektronikte de 9.sinifta kendimce basit devreler yapardim devre elemanlariyla simdi tamamen unuttum tabii yapmayali en azindan ayni seviyeye tekrar gelmek istiyorum.

Dediginiz gibi vakif universitelerinin kalitesine lafim yok benim olay emek vermek. Ustteki mesajda bahsettigim gibi derdim kapitalizm.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.