Şimdi Ara

Odtu bilkent ikilemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Muhendislik icin soruyorum. Her ikisi de abet onayli diploma veriyor, egitim ingilizce ve hazirliklari gayet kaliteli. Sehir desen ankara.

Bilgisayar makine veya endustri dusunmekteyim.

Bilkent
    + yani 900lira burs ve yurt ucretsiz
    - yani ozel olmasi, tiki tayfa, benim bir tarafimi cikararak girdigim yere baskasinin parayla girebilmesi

Odtu
    + yani devlet universitesi, hayallerim, kampusunun buyuklugu, eymir golu, odtu ormani
    - yani burs olmadigi icin ailemi zorlayacak olmam. Disardan burs bulma zorunlulugum, yurt ucretsiz olmamasi

Orta halli bir ailedenim maddiyat da onemli diyebilirim. Ailem icin sorun olmaz gozunu kirpmadan yaparlar her seyi fakat ben yuk olmak istemiyorum. Bilkentten 900 burs alsam 500 de kyk burs kredi ne cikarsa ailemden para almadan bile cok rahat okurum. Odtude sadece kyk bir de disardan ne bulabilirsem.

Ne yapmak mantiklidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Odtü'de burs ofisi var. Ücretsiz yurt, yemek ve extra burs ve kredi gibi imkanları da var.

• BenQuaker kullanıcısına yanıt
    Burs ofisini bilmiyordum hocam, ayarladiklari burs/krediler ozel kurumlara ait degil mi, kyk degil yani

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • La Pluie kullanıcısına yanıt
    Odtü mezunlar derneği veriyor genelde bursları. Aynı zamanda burs veren başka kurumlara da yönlendirebilir. Yurt ve yemek olayında da yurt ve yemekhane okula ait oldugu için sadece ödeme yapmıyorsunuz o kadar.

Hocam peki verirken neye gore veriyorlar bursu ? Benim bildigim cok yuksek derece yapanlara var sadece. Ben o kadar yuksek derece beklemiyorum acikcasi.

Yurt ile yemekhane ucretsiz olsa o dahi yeter

• bilkente git kafan rahat olsun garanti burs, yurtdı olanakları vs olsun. en olmadı kendi üninde yüksek yapma olanağın daha rahat olur sonuçta odtü devlet ünisi torpil vs daha çok olur. bence bilkent koç gibi özel üniversiteler değerlendirilmeli en basitinden devletteki o yüzlerce kişilik amfiler veya tuvaletlerin temizliği bile küçük ama önemli ayrıntılar. kaliteli özel iyidir.
    Yüksek puan değil de ekonomik durum daha çok ön planda sanırım. Derecesi iyi olmayıp yurt yemek bursu alanlar var. Üzerine burs da alanlar da var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tobb-Bilgi-Özyeğin-Bilkent Hukuk
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hocam para vermek istemiyorum acikcasi, bilkentte yemekhane 10 lira ucreti gunde 3 ogun yesem 30 eder ustune birkac sey daha gunluk marketten alsam 35 lira yemek tutmus oluyor 30 la carpinca 1050 lira yani yemek dahi fazla masraf.

Puan umrumda degil acikcasi egitim kalitesi 1.plan, kampus olanaklari 2.plan vsvs listede en son odtu bilkent kaldi benim icin onda da maddiyati goz onunde bulunduruyorum.

Dusunsenize yemekhaneye 1000 yerine 500 odesem ayda 500 lira kalir cebimde biriktirsem, biraz da ailemden alsam her yaz yurtdisinda/ulkemizde baya gezerim

Hocam ODTÜ'de yaşam normal şartlarda ucuz( içki bar falan olmazsa). Yemekhane de yemek 1.95 falandı. Çatı denen bi mekan var kilo hesabıyla satış yapıyolar orası da ucuz. Diğer yemek mekanları da orta halli.

Ortalama aynidir diyordum o zaman pek onemi yok yemek parasinin. Tas catlasa 500’u gecmez. Bunu odtuye + yazdim hocam, zaten icimde gitmes ukte kalacak okul da odtu

• Ne muhendisligi okumayi dusunuyorsun?
    ODTU bence daha iyi, giden is arkadaslarimdan bildigim kadariyla.
    Ancak Bilkent'lilerin ingilizcesi bariz daha iyi. Bu da boyle bir gozlemim.
    Calistigim yerlerde her iki universiteden de insanlar tanidim.

• Bilkentte secmeli menu 10 lira, klasik menu 5 lira. Haberiniz olsun. tiki tayfayı sallayin. cok azlar. bilkentte su an tanitim turlari var, cok guzel bilgiler veriliyor. kafanizdaki her seyi cevaplarlar. sirf temizlik sebebiyle dahi odtuyu tercihlerime sahsen yazmayacagim.

• Okuldan önce bölüm tercihi yapmanızı tavsiye ederim hocam. Bölüm tercihinden sonra karşılaştırmak için seçtiğiniz bölümde farklı okullarda okuyan insanlarla konuşmalısınız. Dikkat etmeniz gereken nokta şu, eğer konuştuğunuz kişi kendi okulu-bölümü dışında bilgi veriyor ise o bilgiye dikkatli şekilde yaklaşmalısınız, hatta her okul-bölüm için mümkünse birkaç kişi ile konuşmanızın daha iyi olacağını düşünüyorum. Çünkü aynı okul aynı bölümde okuyan 100 insandan bölümünü ve okulunu en sevenle de en çok nefret edenle de konuşabilirsiniz. Ortalama almak için daha çok kişi ile konuşmak en iyisi.

Bu arada, lise ve üniversite sınavlarına yönelik özel ders vererek iyi miktarda para kazananlar var, bu da aklınızda olsun derim.
  • Hocam ODTÜ ile ilgili aklınıza takılan herhangi bir şeyi sorabilirsiniz, ya da detaylı bilgi almak isterseniz 1-17 Ağustos arasında tercih danışmanlığı programımız var ziyaret edebilirsiniz. 10-11 Ağustos'ta tercih fuarımız olacak bölüm stantları açılacak oraya da uğrayabilirsiniz hocalarla görüşmek için.
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    1.ye odtu bilgisayar yazacagim bilkent gelmez

2 ve 3’u dusunuyorum.

Makine veya endustri yazacagim bilgisayar olmazsa, alternatifler icin arada kaliyorum.

• YumurtaDayandi kullanıcısına yanıt
    Odtu binalari pis diyorlar mesela hocam ne kadar pis ? Mide tiksindirecek kadar var mi ?

Tanitim fuarlarina gitmeyi planliyorum en kisa surede

yok hocam sadece bilkenti gezince her yer pis geliyor

• MKepo M kullanıcısına yanıt
    Hocam o konuda hala ikilemdeyim makine ve endustri konusunda. Hala net bir karar veremedim.

Dediginiz gibi ben de gerek forum gerek linkedin elimden geldiginiz kadar cok kisiyle konusmaya calisiyorum, hatirlattiginiz icin tesekkurler.

Bunu yazdim hocam, sene icerisinde de denk gelmistim saati 50₺ den ders veriyorlardi.

• Helalinden 10 kullanıcısına yanıt
    Hocam KKM ye gelmeyi planliyorum en kisa surede ugrayacagim. En basitinden hazir aklima gelmisken temizlik olayini, curve sistemini, hazirligi bitirmek icin gerekli seviyeyi sormak istiyorum

• YumurtaDayandi kullanıcısına yanıt
    Anladim hocam temizlik takintisi az cok bende de vardir, ama okul sonucta ev kadar temiz olmasini beklemem. Durulmayacak kadar kotu degilse idare ederim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.