Şimdi Ara

ODTÜ CENG 1. Sene (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
14
Favori
7.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• silkelenmek için bu konuya geldim
    ders dinlemeyi unutmuşuz hayırlısı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nasıl gidiyor hocam itü? Tavsiye eder misini?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam ders anlamında daha bi şey diyemem.
    Havuzlardaki hocalardan pek hazzedemedim ama bölümdekiler iyi gibi bakalım daha bi şey anlatmadılar. Akademik açıdan görüşlerimi bi kaç ay sonra sorabilirsin .d

Dersi bi kenara bırakırsak üniversite çok iyi. Ulaşımı, kampüsü falan mis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phantonişko -- 27 Eylül 2022; 17:55:17 >
  • On numara konu hocam eline sağlık

• Hocam konu için şimdiden teşekkür ederim. Birkaç şey aklıma takıldı onları sormak istiyorum. Hazırlığı bitirdim bu yıl ve açıkçası matematik fizik gibi konularda kavrama gücü olarak geri gittiğimi düşünüyorum. Bunun için acaba öneriniz ne olur? Mesela youtube üzerinden böyle arada boş zaman olduğunda bakmak aklıma geldi, boğaziçilinden özel ders kanalı da güzel gibi.

Fizik için kitabı alın artı puan var demişsiniz. Bunun için yeni bir kitap almak şart mı yani kod falan mı yazıyoruz. Çünkü yurt kitaplığında o kitabı buldum sanırım onunla alma imkanım var mı bu puanı?

Kodlama için bilmek avantaj demişsiniz acaba önerebileceğiniz bir kaynak var mıdır internette? TEşekkür ederim şimdiden

• - Bu yaz fizik-matematik konularına bakabilirsiniz. İlginiz de varsa ileriki dönemde alacağınız derslerin ders kitaplarını inceleyin, dersin "syllabus" pdfini inceleyin.

Boğaziçili kanalını pek önermem. Türkçe anlatması asıl sebep. İlginizi hangi kanal çekiyorsa..

- Kitabı almanız şart. Yeni kitap ile gelen kodu siteye girmeniz gerek. Tek kullanımlık.

- Klasik CS50 kursu var. Genel bilgiler için o tercih edilebilir.

Python, C için spesifik bir kaynak önerim yok. İnternette birçok farklı kaynak var. Senin tercihin.

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt

Hocam dersin konularına nereden bakacağız. Çok bir bilgim yok kusura bakmayın.

• orientis O kullanıcısına yanıt

ODTÜ 64 (Google'a bunu yazınca çıkan ilk link.)

Orada bölüm/dönem seçiyorsun. İncelemek istediğin ders seçtiğin dönem açılmış olmalı.

Dersi seçip course info, course syllabus, odtü hesabınla giriş ve dersin bilgileri karşına çıkıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam ben ODTÜde okumuyorum ama ders müfredatını,ders içeriklerini vs. merak ediyorum nereden,nasıl bakabilirim ?

• yks83571 kullanıcısına yanıt

YouTube'da aradığın dersin videoları olabilir.

Ders kodunu (ceng101 örn.) Google'da arattığında karşına dersin sayfası çıkabilir. Genelde güncel olmuyor ama yeterli.

Ya da en basitinden

https://catalog.metu.edu.tr/

Bu site

Sagolun hocam bir de bir şey daha sorabilir miyim ceng okumuyorum ama özellikle bu çağda yazılım hakkında belirli bir düzey bilgi edinmenin zorunlu olduğunu düşünüyorum ayrıca ilerde işime yarayabilir olasılığı ile de öğrenmek istiyorum bunun için herhangibir üniversite programındaki dersleri kendimce takip edip ilerlemek istiyorum sizce bu şekilde ilerlemek zor ve gereksiz mi olur yoksa temelini öğrenip sağlam ilerlemek açısından doğru bir yol mu olur ?

• yks83571 kullanıcısına yanıt

"üniversite programındaki dersleri kendimce takip edip"

Burada nasıl bir takip yapacağınız önemli.

En baştan sonra tüm derslere, konulara bakmak zor ve gereksiz olabilir, evet.

İlgini çeken ve gelecekte işine yarayabilecek derslere bakmalı.

Tam olarak ne istediğini belirtmemişsin o yüzden fazla bir yorum yapamadım.

Kendine bir yol haritası çiz, öğrenmek istediklerini belirle. Ona göre x üniversitenin y dersi materyallerine internet üzerinden ulaşırsın.

• up

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

hocam sizin herhangi bir spesifik tavsiyeniz var mı yaz için önümüzdeki dönemde alacağımız fizik mat vs çalışılmalı mı veya herhangi bir yazılım dili öğrenmeli miyiz bize katkısı olur mu?

• akifakif32 A kullanıcısına yanıt

(1. sınıfa başlayacak olan öğrenciler için)

Fizik, mat çalışmanın faydası elbette olur ama çok bir ihtiyaç var mı ... yok. Elindeki zamanı değerlendirmek isteyen çalışabilir.

CS50 kursuna bakılabilir. Fena değil.

Python dilini öğrenebilirsiniz. Dönemde verilecek ödevlerde, yapılan lablarda daha rahat olursunuz.

Yaz tatilinin keyfini çıkarmalı. :)

Son "yaz"lardan biri dersek yanlış olmaz.

pandam cının guneydogu ormanlarındakı agaclarda yuvarlanırken bulmuslar senı dogru mu?

• Karakurum07 kullanıcısına yanıt

2. sınıf ne zaman geliyor hocam

• Yakın zamanda  

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.