Dersler Genel Tavsiyeler/Bilgi: -> Derslere katıl, devamsızlık yapma. Öğrencilerin yaptığı en büyük hatalardan birinin bu olduğunu düşünüyorum. İpin ucu kaçtı mı tam kaçıyor. Konularda geride kalmamak gerek. -> Çıkmışları çöz. Ne kadar çözersen o kadar iyi. Eskiden sorulan sorular ile günümüzdeki sorular aynı değil. Zorlukta değişiklik var. Son yılları baz almak en iyisi. -> Ders kitapları çoğu zaman faydalı-güzel. Kullan. Tavsiyem kütüphaneye gidip 3 saatliğine ödünç aldıktan sonra kitap üzerinden derse çalış. -> Sınav notuna itiraz edebileceğin en ufak kısımda itirazını et. 1 puan da alsan kâr. (Rastgele itiraz etme tabii. İnceledikten sonra...) -> Lablarda devamsızlık hakkı yok veya 1 tane. Dikkat. -> Harf notu hesabı zor. Üst dönemlere sorarak tahmin yapabilirsiniz. Gerisi hocalara bağlı. -> Yasak/Yoklama yoksa başka bir hocanın dersine girip dersi ondan dinleyebilirsin. -> Üst dönemlerden bilgi/tavsiye almaya çalış. Bölümden arkadaşlar edin, birbirinize yardımcı olun. -CENG100: -> Bölüme hoş geldin. Tanıtım sunumları, konuşmaları. BA100 gibi. -OHS101/301: -> Sitedeki videoları izliyor, slaytları okuyor, quiz yapıyorsunuz. Bir de final sınavı var. Dersten ya geçer ya kalırsınız. Kalırsanız da sıkıntı değil, bir daha alırsınız. -> Aslında anlatılanlar güzel. Mesela "Bhopal Disaster" olayına değiniyor. Belgeseli izlenebilir. -> Yine de gün sonunda quiz doldur, geç. Slaytları tamamen, detaylı okuyan biri olduğunu sanmıyorum. -IS100: -> Muafiyet sınavına gir, atla. -BA100: -> Her hafta bir konuk geliyor, belirli bir konu üzerine konuşuyor. Bunlar arasında Erasmus da var, Dyson genel müdürünün konuşması da var. -> Keyifli bir ders fakat konuk kendini İngilizce iyi ifade edebilmeli ve anlattıklarının bir tutam ilgi çekici olması gerek. Örneğin "Jason Steinberg" hocanın sunumunu kaçıranlar büyük kaçırdı geçmiş olsun. -> Yoklama alınıyor. Siteye girip kod giriyorsun. -> Dersi izleyen sayısı az, üzücü. -Math119/120: Konu: Calculus İlk ders LTİ. İkinci ders diziler, çok katlı integral vb. -> Bu derste işlenenleri iyi öğrenmek önemli. İlerleyen derslerde lazım olacak. (Bölüme de bağlı tabii) -> Ben dersten keyif aldım. Öğrendikten sonra Instagram'daki calculus sorularını çözebilmek keyif veriyor. Hoca örnek soruları çözmeden önce sorular üzerine kendin kafa yormaya çalış. (Zaman yeterse) Ders kitabı çok faydalı. Senin tercihine kalmış fakat kitap üzerinden derse çalışırsan faydasını görürsün. Kitaptaki soruları kendi başına çözebiliyor olman önemli. Dersi veren hocalar işinin ehli. (Belki 1-2 istisna vardır.) Herhangi bir hocanın dersini dinleyebilirsin. (Yoklama zorunluluğu vb. olmazsa.) Ders kitabını satın alman şart değil. Alırsan kitap üstünden çalışırsın ve anı olarak kalır. Curve fizikteki kadar düşük değil. Sınavda küçük de olsa hata yapmamaya çalış. Recitation dersine gel. Gelmeden sorular üzerine düşünmen bir artı. Quizlerden yüksek almaya çalış. Sene sonu 1 puan dahi önemli. -PHYS105/106: Konu: 11. Sınıf Fiziği ++ 105 mekanik, 106 elektrik -> Aslında o kadar zor bir ders değil fakat alışık olmadığımız/bilmediğimiz bir matematik üzerine işlenen bir ders. Math120 bitmeden phys106 "meh" oluyor. -> Derste anlatılanları anlamaya başlarsan, problemleri çözebilmeye başlarsan eğlenceli bir ders. Doğru sonuca ulaşmak insanı mutlu ediyor. -> 105, 106'ya göre daha kolay diyebiliriz. Fakat benim sınavlar online idi o yüzden çok yorum yapmıyorum. -> Hocalar arasında farklar var. Benim arkadaşlarım çoğu hocanın dersini denedikten sonra bir hocayı seçmişlerdi. Mümkünse konu anlatımı iyi olan bir hocanın dersine gir. Dersi boş geçirme, işlenen konuyu kitabından takip et, not al, sorular üzerine uğraş. Sınav öncesi kitaptan sınavda çıkan konu başlıklarına çalış. Konu eksiğin olmasın. Konuyu biliyorsan soruyu daha önceden görmemiş olsan da akıl yürütüp soruyu çözme şansın var. Ders kitabını kesinlikle satın al. 1 sene kullanıyorsun. Pearson ödevi var. 3 bonus puan. (Değişiklik olmazsa) Çözümlü soruları sen de tekrar tekrar çöz. Bölümün kitaptan çözmemizi önerdiği sorulara bakabilirsin. Sınavda çıkmış sorunun aynısının geldiği oluyor. Curve düşük, avantajına kullan. Bonus puanları tam al (pearson ödev), harf notu için 0.5 not bile önemli. ODTÜClass Altuğ hocanın videolarını izle. Kitapta yazanların, konu anlatımının sesli versiyonu. -ENG101/102: Konu: İngilizce yaz, oku, konuş ... (ENG101 almadım ama ikisi benzerdir diye düşünüyorum.) -> Dersin büyük bir kısmını derse katılım oluşturuyor. (Participation) -> Faydalı dersler. Dersin üzerinde duran, ekstra emek gösteren faydasını görür. Sadece İngilizce gelişmiyor, genel kültür de var. Derste ne işleniyor, hangi video izlenmiş, derste okunan paragraf ne hakkında vb. bunların bilincinde olmak şart. Hatasız bir İngilizce beklentisi pek yok. Hata yaparım diye konuşmaktan çekinmek büyük hata olur. Hocanın öğrenciden beklentisi işlenen materyal üzerine kendi fikirlerini sunması, paragrafın yazarının fikrini anlatması gibi şeyler. Derste kendini gösterenin kötü bir harf notu alacağını düşünmüyorum. Sene sonunda işlenen materyaller hakkında yazı yazıyor, "interview" yapıyorsunuz. O yüzden işledik bitti, unuttum gitti yapmayın. "Şu hoca kötü not veriyor" muhabbeti Eng derslerinde yaygın. Bana kalırsa doğru değil. Hakkı vermeyen bir hoca bulunduğunu düşünmüyorum. Sadece hocalar arasında puanlandırmada, ders işleyişinde birtakım farklar var. Onun bir az etkisi vardır ama ne kadar var soru işareti. -BIOL109: Konu: DNA, transkripsiyon, translasyon ... -> İşlenen konular ilgi çekici olabilir fakat hoca belirli kısımları kesmiş, kısaltmış. (Normal.) Bir kitaptan takip etmek istiyorum fakat bir math119 gibi değil. -> Çıkmış soru yok. Ortalama-curve yüksek. -> Seçmeli soru. :( Tavsiyem derse katılmanız ve slaytlar üzerinden çalışmanız. Slaytta her şey yazmıyor. Hatta çok az şey yazıyor. O yüzden hocanın anlattıklarını not alıp onun üzerine de çalışmanız lazım. Dersi geç ve unut gitsin. -CENG111/140: Konu: Python ile programlamaya giriş / Detaylı C dili -> Dersleri veren hocalar birikimli/tecrübeli. "Bölümü iyi ki seçmişim" diyeceğiniz bir ders. -> Önceden kodlama biliyor olmanıza gerek yok fakat biliyorsanız avantaj. -> Not ağırlığı midterm/final sınavı yerine daha çok verilen ev ödevlerinde ve lab sınavlarında. Dikkat. -> Özellikle "take home exam" çözerken keyif alıyorsunuz. Bölüme ilginiz varsa bu derslerde ortaya çıkıyor. -> Sınavlar seçmeli. Benim frekans ile sınavların frekans uymadı. (Kişiden kişiye değişir tabii.) Aşırı zor bir ders değil fakat dersi salmadan sıkı takip şart. Kitaptan işlenen kısımları okuyun. İki hocanın da dersini takip etmeye çalışın. Aynı konular işleniyor fakat sonuç olarak iki farklı kişi anlatıyor. Arada fark oluyor mu? Bir tutam oluyor. Dersin ödevleri, lab çalışmaları size bir kod pratiği kazandırsa da evde kendiniz kod yazmalı, işlenen konular üzerine çalışmalısınız. Derse çalışmanın yolu pratik yapmak. Ders notları ve çıkmış eski. Dikkat. -MATH260: Konu: Lineer cebir. "Matris" -> Daha detaylı olsa daha mı güzel olurdu sanki? Gerçi isminde "basic" geçiyor. -> İşlenen konuyu anlar, konular arasındaki bağlantıyı fark ederseniz ders ilginizi çeker. Pisagor teoremini "inner product" kullanarak yazmak havalı. Derste konu anlatımının çoğunu halleder ve üzerine bir de kendin evde bir tur dönersen bu ders senin için kek olur. AA almak zor değil. Çıkmışları kesinlikle çöz. Çıkmışlardaki soru tiplerini çözebiliyor olman önemli. Zaten farklı bir soru tipi sorulması nadir bir olay. Harf notları kataloğa yakın. Sınav ortalamaları yüksek. Sınavlarda dikkat hatası yapmamaya çalış. Sınavlar 100 üzerinden değil, 60-80 üzerinden. Dikkat. Mahmut Kuzucuoğlu hocaya selam söyleyin. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Aynı yorumlar her yerde yazıyor. Yine de biz de yazalım. Yemekhane: Yemek kalitesi "orta". Yenmez değil fakat beklenti yüksek olmamalı. Tecrübe edince anlarsınız. Öğle ve akşam yemeği aynı. Yorum yok... Fiyat 6 TL oldu. Ucuz mu ucuz. Ayrıca askıda yemek var. Sıraya erken gelirsen, askıda yemek bitmezse ücretsiz yemek yersin. Sıra uzun (20-30dk ortalama) Fakat sıra "yemekhanenin yoğun olduğu saat" uzun. Sıranın az olduğu saati not alırsın, o saatte yemekhaneye gidersin. Sırada beklemezsin. Yemeğin bitmesi (???) gibi birtakım problemler sıra olmasının sebeplerinden biri. İyi yemek olunca daha çok sıra var. Kantinler/Şok: Çok fazla kantin var. Yurt kantini de var bölüm kantinleri de. Çoğu mutlu eder diye düşünüyorum. Fiyatlar dışarıya göre kesinlikle daha ucuz. Yeni zamları bekliyorum. Geçen dönem 30-40 TL arasına güzel seçenekler vardı. Detaylar Instagram "ODTÜ Yemek" sayfalarında mevcut. Parayı gözden çıkardıktan sonra ODTÜ'de yemek yiyecek yer çok. İsa/Faika Demiray kantinlerini öneririm. Şok market var 2 tane. Biri batı yurtlar tarafında diğeri çarşı. Kampüste başka bir market bildiğim kadarıyla yok. Belirli ihtiyaçlar yurt kantinlerinde de oluyor. En kötü kampüs dışarısından sipariş verirsin. Siparişi getirenin yurda girmesi yasak, kendin inip almalısın. Kargoyu da bir kişi inip teslim almalı diye biliyorum. Neyse bunu yurtta kalacak kişi öğrenir zaten. PTTMatik var. PTT var. Kampüs içi ulaşım/Ring: Kampüs büyük. Yurttan bir kapıya yürüyerek gitmek 30 dakika. (Batı Yurtlar için) Bölüme gitmek yurt/bölüm konumuna göre değişmekle birlikte "batı yurtlar için" 10/15 dakika. Bölüme gitmek sıkıntı değil de kapıya gitmek sıkıntı. Kapıda metro olması büyük avantaj. Metro kullanarak Kızılay'a da gidersin, farklı alışveriş merkezlerine gidersin... Cepa/Kentpark alışveriş merkezleri A1 kapısından yürüme mesafesinde. Dönem süresince hafta içi ring konusunda bir sıkıntı yaşamazsın.(Çoğu zaman) Fakat özellikle yemek saatleri, yağmur yağdığında ring dolu olduğundan binemezsen şaşırtıcı olmaz. Hafta sonu problem. Saat başı ring. Kaçırdın, kaçırdın. Geçmiş olsun. Çözüm mevcut. Taksiler var. Özellikle gece yürümek yerine taksi iyi seçenek. Ayrıca otostop çekilebilir. Kendi araban ile kampüse girmek hakkında detaylı bilgiyi internet sitelerinden bulabilirsiniz. Üniversitenin Ankara içinde konumu iyi. Bunu seviyorum. Spor: Salonlar var. Tenis var, basketbol-futbol var. Spor Müdürlüğü sayfasında detaylar yazıyor. Salonlar ekipman olarak yeterli diye duydum. Rezervasyon işi sıkıntı. Değişir belki. Pandemi biterse-bitince. Topluluklar da var takımlar da var. Üniversite başlarken tanıtımlarını kaçırmamak gerek. Masa tenisi masaları "Aynalı Salon" içinde var. Birkaç bölümde ve dışarda da var. Tenis kursu mevcut. Topluluk: Çeşit çok. Zaman ayırmak gerek. Ayırırsan toplulukta yükselirsin. Linkedin'e yazarsın. Yurtlar: ODTÜ'ye yakışmayan yurtlar mevcut. Detaya girmiyorum. YouTube'da video mevcut. "https://www.youtube.com/watch?v=S9OkT-Gs4Ng&t=18" Hayır, batı yurtlar o kadar uzakta değil. Doğu yurtlar bu konuda bir tık avantajlı olabilir ama batı da kötü değil. Havacılık okuyana süper mesela... Burslar: İhtiyaç bursları mevcut. İnternet konusunda, bilgisayar konusunda özellikle pandemi döneminde yardımcı oldular. Mezunlar Derneği bursu da var. "Üniversitemiz birçok vakıf ve dernek bursunun dağıtımına aracılık etmektedir. Aracılık edilen vakıf ve derneklerin burs başvurularında "üniversite aracılığıyla başvuru kabul edilmektedir" ifadesi yer almaktadır." Yemek bursu isteyene anında çıkıyor deniyordu. Değişmediyse isteyen yararlanabilir. Hazırlık: Eğitim mutlu eder. Kişiden kişiye de değişen bir durum fakat öğrenci kendisi de İngilizce'ye çalışırsa gelişim gösterir. (Benim okuyanlardan duyduğum bu.) Özellikle sosyal açıdan iyi oluyor-muş. "Lise 5" Binada zil çalıyor-muş. :) -> Hazırlık atlama? Ben atladım. Çok mu iyi oldu? Bilmem. Zararı oldu mu? Hayır. İngilizcem iyi, sene kazanmak istiyorum. Atla. İngilizcem orta, geliştirsem iyi olur. 1 sene dinlenmek istiyorum... Kal. İngilizcem yetersiz. Kal. Sınav hakkında detaylı bilgi veremem, yardımcı olamam. (Çünkü fazla bilmiyorum.) İyi bir çalışma ve/veya 1 sene hazırlık sınavı geçmeye yeterli olsa gerek. Köpekler: Mevcut. Belirli alanlardan uzak durmalı, yalnız yürümemeli. Gündüz pek sıkıntı yok, gece sıkıntı çok. Ring/Taksi/Otostop kullan.
Devrim: Burası neden bu kadar konuşuluyor pek anlamıyorum. Spor yaparsın, arkadaşınla oturursun. Bir de biraz manzara. O kadar. İsteyen ormana çıkabilir. Yürüyüş/Koşu parkuru var diye biliyorum. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Aklıma bunlar geldi. Sorulara her zaman açığım. |
ODTÜ CENG 1. Sene

-
-
Faydalı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Up
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Foruma ara vermeden önce bu günleri de görmek nasip oldu. Haftalardır beklenen o konu, eline sağlık pandam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bugün ufak çıtlatmam bu konunun gelişinin hızlanmasına vesile olduysa ne mutlu bana
faydalı up
-
Devrim yazısının hikayesini öğrenmeni tavsiye ederim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Gpa kaç
tesekkurler. odtulu arkadaşlara yardımcı olacaktır.
Hacettepe modelini seneye yapmayı düşünüyorum. kısmetse ilk ve son senem olacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi achilles102030 -- 13 Eylül 2022; 22:41:29 >
Kaliteyi 4 tık arttırın hocam
Bunu görmem çok iyi oldu. Bu sene ODTÜ Bilgisayar'a başlıyorum 1.sınıf olarak. 83'le ENG101'i veremedim mecbur alacağız :/ .
Hocam ekstra olarak ben şunu merak ediyorum: Derin kavramların bulunduğu dersleri İngilizce dinleyip takip ediyor olacağım. Kulağıma pek güvenmiyorum bu konuda acaba belli bir alışma süreci vs.den sonra raylar yerine oturuyor mu?
-
Bu soruya tam bir cevap vermem zor.
Kendim dersleri İngilizce takip etmede bir sıkıntı yaşamadım. Siz de yüksek ihtimal problem yaşamazsınız veya bir alışma süreci sonrası sıkıntı kalmaz diye düşünüyorum.
Hocalar arasında İngilizce speaking açısından farklar var. Olmadı farklı bir hocanın dersine girersiniz.
Mat-Phys dersleri için bu mümkündü. Yine aynı şekilde devam eder diye düşünüyorum.
Ki gerektiği zaman hocaların Türkçe konuştukları da oluyor. Hele sınıfta yabancı öğrenci yoksa.
Elimizden geldiğince
Kaçamaz bağladım
Yeterince iyi. İlk sene bir anlamı yok diye düşünüyorum. Asıl 3. sınıf sonu belli olur.
Detaylı bilgim yok ama 3.9+ ortalamaya gelmeyecek de kime gelecek
Gelmesi gerek. Ama başvuru yapan çok kişi vardır fakat kontenjan az.
-
Hocam herhalde türkçe kaynak kullanmıyorsunuzdur. Ingilizce kaynaklarda özellikle bilgisayar tıp gibi alanlarda her ne kadar ingilizce bilsek de tam çıkaramadığınız kelimeler illa ki oluyordur. Bir yazınızda ders çalışırken telefonu falan kapattığınızı yazmıştınız. Acaba çalışmalardan önce terim sözlüğüne falan mı göz atıyorsunuz? Ya da farklı bir yöntem kullanıyorsanız anlatabilir misiniz? Ben de Ingilizce kaynaktan çalışirken akicı çalışmak istiyorum da. Teşekkürler simdiden.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DicleMech26 -- 14 Eylül 2022; 17:30:40 >
Anlamadığın bir kelime olursa telefondan bakarsın. Telefonu faydalı bir iş için kullanacaksan kapatmanın anlamı pek yok. Benim demek istediğim ders çalışırken bildirim gelmiş, biri mesaj atmış vb. diye bir anda dikkati telefona vermemek iyi olur. Yoksa telefonu ha kapat ha kapatma.
Kitaplar konu anlatımlı olduğu için daha önceden görmediğim dersin konusu ile ilgili bir "terim" karşıma çok az çıktı. Ya derste hoca söylüyor ya kitapta ne olduğundan bahsediliyor.
Olmadı paragraf içeriğinden kelimenin anlamı çıkıyor.
-
Nick çok iyi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Benzer içerikler
- üniversite okumak mantıklı mı
- deneme forum
- mide için tahin kullananlar
- 50 bin sıralama ile alan bölümler sayısal
- sözel ilk 100 netleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X