|
Bildirim
Tam olarak Memristor-PIMS den farkı nedir? https://www.sandia.gov/research/publications/details/pims-memristor-based-processing-in-memory-and-storage-2018-02-01/
Çözünürlüğü nedir ? hangi elementi kullanarak sağlamışlar hiç bir bilgi yok. Normalde AI ve analog işlem birimi tarafında devrim yaratacak birşeyi abov telefonun şarjı bir yıl gidecek diye yayınlamak nedir allah aşkına.. Yani ODTU bu yahu... Araştırma yok makale yok, yayınlandığı yerler akit ahaber haber7 falan... Ve şunun ucundan tutup Berre Vize'ye sormaktan aciz bir haber sitesi olan Donanımhaber... Yazık. |
"Şarj süresi 1 yıla çıkacak" yav he..
Enerjiyi kullanan sadece çip değil ki. En basitinden dönüştürülmesi gereken ışık ve ses enerjisi var. Bunları nasıl halledeceksin? Bataryada, ekran teknolojilerinde takla atmadan, sadece çiple olacak işler değil (o işler öyle olmuyor usta) Muhtemelen medyanın ilgisini çekmek için bunu belirtmişlerdir. Yiyen varsa buyursun. |
Yorumlarımın çoğunda çok şüpheci yaklaşıyorum, ODTÜ denilince bir durdum baktım, fena durmuyor ancak zaten olan PIM ile farkını anlayamadım. Yine bilimsel bir makale de bulamadım.
"Processing in memory, or PIM (sometimes called processor in memory), refers to the integration of a processor with Random Access Memory (RAM) on a single chip." Ya da IBM ile görüşeceğiz denilmiş ama IBM zaten buna benzer TrueNorth isminde bir proje yaptı. Ya da yine Intel'in zaten Loihi isminde bir projesi var. Bu tür haberlerin bir ilk gibi değil de, biz de yaptık diye paylaşılması çok daha gerçekçi olacak bence, seçim kampanyası gibi değil de. |
Çok mucizevi bir şey sanırım bu teknoloji. İşlemci-bellek enerji tüketimi haricinde ekran aydınlatması, ses üretimi, kablosuz iletişim gibi alanlarda da enerji tüketimini devasa oranlarda düşürüyor. Elektrikli arabalara da uygulayalım 10 yıl gitsin şarjı. |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaximillianFoe -- 2 Aralık 2024; 11:50:59 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
Hafıza birimi ve işlem birimini birleştirince kabaca 1 gün giden şarj 365 gün gidecek öylemi... Enerji verimliliğini 200 kat 300 kat artırmayı geçtim 2 kat artıracak bir şey yapabilsinler dünyanın teknoloji devleri kapıda kuyruk olur. |