Şimdi Ara

odtu ee bilgisayar dusunen varsa soru sorabilir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
17
Favori
4.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bouncer535

hocam bilgisayar müh lablar ve ödevler önemli demişsiniz bunlar nedir biraz daha açar mısınız
    birde bil mühendisliğinde matematik önemli diyorlar bu yazılımın matematikle ne alakası var?
    sorularım saçmaysa şimdiden özür dilerim cahilliğime verin

lab dediğim bilgisayarın önüne geçersin 2 3 saat zaman verirler bana şunu şunu yapan kodları yaz derler 2 saat uğraşırsın. Ödevler de yine yazılım ödevleri olur ama ödevin ne olduğunu bile anlamak 2 3 saatini alabiliyor. Totalde üzerine net 20 25 saat uğraşacağın ödevlerden dönemde 10 15 tane gelir hayatın bilgisayar başında ödeve kafa patlatmakla geçer.
    Yazılım derslerinin matematikle çok alakası yok ama bilgisayarda aldığın derslerin belki de yarısından fazlası yazılım dersi olmayacak bu yüzden matematik önemli. Yine de matematik eede çok daha önemli, eede tüm dersler matematik üzerine kurulu diyebilirim

• Kendiniaşmasıgerekenadam K kullanıcısına yanıt
    Çok artısı ve eksiği var diyebilirim.
    Eksileri
    ->Çok fazla ders yükü var. Bölüm sana her şeyden biraz öğretmek istiyo ve haliyle inanılmaz yoğun bir program oluşuyo. Sosyal hayatın sıfırlanıyo zaten. hazırlık ve 1. sınıfta biraz sosyalleşmeye bakın ondan sonra hayatınız ders zerine kurulu olacak.
    ->Çok fazla sınav var her dönem 15-20 civarı sınav olur bu da tüm dönem boyunca aralıksız sınav olması demek, bundan ötürü sürekli sınavlara çalışmalısınız.
    Sınav harici sürekli ödevler lablar ve projeler olur. Her labın öncesinde 6 7 saatinizi alacak preleri olur. Sonra bazı labların çok uğraştıran raporları oluyor, bi de yetmezmiş gibi inanılmaz kazık bi dönem projesi verirler, hayatınızı karartıyolar kısaca insanın kaldıracağından fazla bir yük.
    -> Sınavlarda curve sistemi var yani aynı ygs lys gibi insanlarla yarışıyosunuz. Bu şu demek sıralamada ilk 30 kişi aa alıyo sonraki 30 kişi ba alıyo gibi. Ve %30-40 civarı da kalıyo 2. sınıf derslerinden, 3 ve 4. sınıf derslerinde çoğu kişiyi geçiriyolar ama. Curve sisteminden ötürü derecelik öğrenciler sürekli birbiriyle yarışıyo bölüm bir kat daha zorlaşıyo haliyle
    -> Bölüm çok kalabalık. Bilkent ve boğaziçinden bariz eksisi budur heralde. Sınıflarda 50 60 kişiyle beraber ders görüyosun ve haliyle odaklanmak zor olabiliyo. Bir de odtü ee'deki çılgın inek arkadaşlar derslerden yarım saat önce tüm ön sıraları kapıyolar size de arkalarda yer kalıyo anca
    -> Bölümde her şeyi kendizin öğrenmeniz lazım. Bölüm size arkadan kırbaç vuruyo sadece tüm çabayı tek başınıza omuzlamanız lazım. Mesela hiçbir şekilde verilog dili öğretmeden verilogdan dönem projesi verdiler bu dönem
    -> 2 sayfa çözümünüzü okumadan cevabınıza direk 0 veren hocalarda büyük eksilerden tabi

artılar

-> Türkiyenin en donanımlı mühendislerinden oluyosunuz. Bırakın taşra üniversitelerini yıldız teknik mezunu adamın bile sizin yanınızda hiçbir şansı olmadığını yaz stajlarından anlarsınız zaten. Piyasada konuya en hakim kişiler siz olacaksınız yani

-> Bunu bilen aselsan , tai gibi şirketler size kapılarını sonuna kadar açıyo. Nerdeyse diğer hiçbir üniversitelinin giremeyeceği şirketlere girip Türkiye'deki en iyi şartlarda çalışabileceksiniz. Gayet dolgun maaş kazanacaksınız ve ileriki hayatınızı garanti altına alacaksınız.

->Akademik düşünenler için verdiği altyapı çok sağlam odtünün. Yurtdışında yüksek yaparken çok daha rahat yapmanızı sağlar. Diğer ünilerden gidenlerin çoğu bitiremeyebiliyo.

artıları bu kadar aklıma geldi
    boğaziçi çok bilmiyorum ama bilkent bize göre biraz daha rahat. Ben yine de odtü'yü öneririm bilkent yerine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thereisnoway -- 20 Haziran 2017; 3:51:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: demisnikolaidis

quote:

Orijinalden alıntı: thereisnoway

quote:

bilgisayar mühendisliği veya eeyi bitirdikten sonra yurtdışında çalışma ihtimali var mı? mezunları türkiyede genellikle nerelerde çalışıyor?

odtu ee çogu aselsanda calisiyo. bilgisayar odtu teknokentte yurt disinda yuksek lisans yapmaya giden de oluyo cok

aselsan 5.200 baslangic ucreti. teknokent firmalarida 3.5 4k ile baslatir

anladım hocam aselsanda tecrübe artınca daha da maaş artışı olur mu yani 10 yıllık bir mühendis 20.000 tlyi görür mü yoksa müdür anca mı alır bu parayı birde yurtdışında master yaptıktan sonra türkiyede çalışmaya başladığımızda bir avantaj olur mu?

10 yıllık aselsan'da 20bin görmez. zaten aselsanda 10 yıl kalan adam da çok fazla yok millet aselsanda 4 5 sene çalışıp yüksek lisans bitiriyolar odtüde sonra da gidiyolar. Onun haricinde 20 bin görülür bence ama tabi sana bağlı bu

2. sorun için iş hayatında tecrübe daha önemli yani Türkiye'de kalacam diyorsan direk iş hayatına girmek daha karlı bence

• quote:

Orijinalden alıntı: nickxarus5858

Hocam sence tobbda her ay 600 lira burs alarak pc okumak mi yoksa odtude ek para almadan tam burslu okumak mı

kıbrıs odtü diyorsun sanırım, orası hakkında çok bilgim yok maalesef
  • quote:

quote:

quote:

quote:

bilgisayar mühendisliği veya eeyi bitirdikten sonra yurtdışında çalışma ihtimali var mı? mezunları türkiyede genellikle nerelerde çalışıyor?

odtu ee çogu aselsanda calisiyo. bilgisayar odtu teknokentte yurt disinda yuksek lisans yapmaya giden de oluyo cok

aselsan 5.200 baslangic ucreti. teknokent firmalarida 3.5 4k ile baslatir

anladım hocam aselsanda tecrübe artınca daha da maaş artışı olur mu yani 10 yıllık bir mühendis 20.000 tlyi görür mü yoksa müdür anca mı alır bu parayı birde yurtdışında master yaptıktan sonra türkiyede çalışmaya başladığımızda bir avantaj olur mu?

10 yıllık aselsan'da 20bin görmez. zaten aselsanda 10 yıl kalan adam da çok fazla yok millet aselsanda 4 5 sene çalışıp yüksek lisans bitiriyolar odtüde sonra da gidiyolar. Onun haricinde 20 bin görülür bence ama tabi sana bağlı bu

2. sorun için iş hayatında tecrübe daha önemli yani Türkiye'de kalacam diyorsan direk iş hayatına girmek daha karlı bence

hocam 4-5 sene aselsanda çalışıp yüksek lisans yapıp gidiyorlar demişsin nereye gidiyorlar tam anlamadım birde lisansdan sonra direk yurtdışına gidebilirmiyiz?
    eğer başarılı bir elektrik veya bilgisayar mühendisi olursak en fazla ne kadar kazanabiliriz?

• Hocam ee nin savunma sanayisi disinda calisma alanlari neler? Odtu kkk egitimi hakkinda da bilgin varsa bilgi verebilir misin? Ayni bolumu yildizda mi yoksa odtu kkk da mi okumak mantikli? Ha bir de odtudeki isletme/iktisat bolumleri hakkinda bilginiz veya bolumlerden tanidiginiz varsa ayri bir kac soru daha sormak isterim o bolumlerle ilgili.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thereisnoway kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler cevabiniz icin cok soru sordum farkindayim son bir sorum daha olacak curve sistemi demissiniz bogazici bilgisayarda da bu sistem var mi biliyormusunuz?

• Bilkent ee odtü ee kıyaslaması

Kibris nerden çıktı :D ankara odtu pc muhendisliginden bahsediyorum

• Mericuls kullanıcısına yanıt
    kardeş senin gibi adamı geçemezler merak etme :D
  • Zamanında hocam odtü ee ye puanın yetip bilgisayar seçtiğin için mi geçiş yapabildin. Yoksa bilgisayara yetip ortalama kasarak mı geçtiniz?
    İngilizcesi cok iyi olmayan birisi hazırlıkla beraber 1 senede ayak uydurur mu yoksa zorlanır mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgisayarda güzel kız var mı

• Hocam yurtta kalmamak bir dezavantaj yaratir mi ? Ortam vs. açısından.

Hazırlık eğitimi iyi mi ? 0 dan 1 yıl sonra iyi bir seviyeye gelebilirmiyiz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: GeorgeTexas

kardeş senin gibi adamı geçemezler merak etme :D

Ben zaten bilkent ee öğrencisiyim
    Eline diline zihnine sağlık hocam Çok açıklayıcı olmuş. İnşallah tutarsa şaşmayacağım odtü ee'den
  • Ya hocam su zihniyeti birakin. o isler nasip isi para icin universite okunmaz

aselsandan nereye gidecek,hocam o nasil bir soru ya :D

baska sirketlere gider kendi sirketini kurar, akademisyen olur

• Bouncer535 kullanıcısına yanıt
    bilmiyorum

• nickxarus5858 kullanıcısına yanıt
    tam burslu falan demissin. odtu devlet universitesi burs falan ne alaka anlamadim

• quote:

Orijinalden alıntı: Syntax 1907

Zamanında hocam odtü ee ye puanın yetip bilgisayar seçtiğin için mi geçiş yapabildin. Yoksa bilgisayara yetip ortalama kasarak mı geçtiniz?
    İngilizcesi cok iyi olmayan birisi hazırlıkla beraber 1 senede ayak uydurur mu yoksa zorlanır mı?

ortalama ile gectim hocam. zaten ilk tercihim odtu ee'di. ilk tercihime girmis oldum

zorlanmazsiniz bence

Yanlış oldu hocam kafam gitmiş tobbu falan yazarken tobb mu ODTÜ mu arada kaldım tobb aylik 800 tl burs veriyor sence odtuye gitmedigime pisman olur muyum

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.