Şimdi Ara

odtu ee bilgisayar dusunen varsa soru sorabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
17
Favori
4.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • isteyen soru sorabilir 3. sinifi bitirdim eedeyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba,

Bilgisayar mühendisliği ile ee arasında tam karar veremedim, bilgisayar mühendisliğine yakın gibiyim şuan. Boğaziçi istiyordum olmayabilir( matı çok iyi yapamadım)

itü nün de eğitimi ve ismi o kadar yokmuş, ondan dolayı ne kadar hep istanbulda okumak istesem de ankaraya gelebilirim

Bilkent veya odtüye

Siz 12 de seçim yaparken bilgisayarla arasında kaldınız mı?

Ve ileride hangi dalda çalışmayı düşünüyorsunuz( bölüme girdikten sonra da sinyal donanım ... Olarak ileride uzmanlaşıyormuşuz galiba

Ek olarak diğer sorun ise lisede de ankara mıydınız? Savunma sanayii dışında ankarada istanbulun eksikliği hissedilir mi imkanlar açısından

Şimiden teşekkür ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Ben aslinda bilgisayara girmiştim once ama sonra eeye yatay geçiş yaptim. Lisede istanbuldaydim hocam istanbulun eksikligi is anlaminda olmaz yani mezun olunca ucaga binip istanbula gitmek cok zor degil.

bilgisayar yazilim agirlikli bir bölüm. sinavlar kadar verdikleri odev ve lablar da onemli. surekli ödev yaparak gececek donemleriniz. Eede ise yine hep odev olur ama bunlar basit konuyu anlamaya yönelik odevlerdir , eede daha cok sinavlar onemlidir. zaten donem basindan 1 ay sonrasindan son finale kadar surekli sinav olur, nerdryse hicbir ara olmaz. ondan eede surekli sinavlara calisman gerekecek.

bu arada sinavlar 2-3 saat arasi sürer. 3.5 saatlik bile oldugu oluyo. her hafta ygs lys girecekmissin gibi stresli ve zor sinavlat bunlar. o yuzden hic kolay bi is degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thereisnoway -- 18 Haziran 2017; 17:52:0 >
  • up

• bilgisayar mühendisliği veya eeyi bitirdikten sonra yurtdışında çalışma ihtimali var mı? mezunları türkiyede genellikle nerelerde çalışıyor?
  • thereisnoway kullanıcısına yanıt
    cevaplarınız için teşekkürler

ceng den ee ye geçme sebebiniz neydi? ceng de neyi bulamadınız ve ee de ne ilginizi çekti?

• Hocam ygs lys ye nasıl çalıştığınızı anlatabilir misiniz ? Kac yıl calistiniz vs.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp okuyanlar bir bakabilir mi ?
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aylık harcamanız nedir hocam?

• thereisnoway kullanıcısına yanıt
    hocam bilgisayar müh lablar ve ödevler önemli demişsiniz bunlar nedir biraz daha açar mısınız
    birde bil mühendisliğinde matematik önemli diyorlar bu yazılımın matematikle ne alakası var?
    sorularım saçmaysa şimdiden özür dilerim cahilliğime verin
  • Hocam memnun musunuz bolumunuzden eksigi gedigi nedir. +- nedir. bilkentten bogazicinden fazlasi ve eksik yonleri nelerdir. neden odtu ?

itünün eğitimi , ismi o kadar yokmuş ? kimle konuştunuz mit dekanıyla mı ?
  • bzy_ kullanıcısına yanıt
    Google a yazıp arayınca öyle yazıyor forumlarda falan yanlış olabilir okuduğum öyle yoksa birebir görüşme imkanım yok tanıdığım yok. Siz itü de misiniz bilginiz varsa paylaşabilir misiniz? Teşekkürler

itüde değilim ancak itüde okuyan bilgisayarda ve elektriğinde arkadaşım var hocam googla a göre yazarsanız ege gazi itüden önde geliyor türkiye siralamasinda cok sıralama farkları yok o üniversitede yani sizin gibi istanbulda okumak isteyen birinin odtü veya itü yazmasi arasında fark olmaz yani türkiyede hiçbir firma itüyü tanimiyor değil odtüyü tanıdıgı kadar taniyordur ki mühendislik okuyacagimiz için gene iş imkani kendimizi geliştirmemize bakıyor istanbulda okumak istiyorsaniz itü sizin için cok dogru secim olur bence mutlu olursunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: demisnikolaidis

bilgisayar mühendisliği veya eeyi bitirdikten sonra yurtdışında çalışma ihtimali var mı? mezunları türkiyede genellikle nerelerde çalışıyor?

odtu ee çogu aselsanda calisiyo. bilgisayar odtu teknokentte yurt disinda yuksek lisans yapmaya giden de oluyo cok

aselsan 5.200 baslangic ucreti. teknokent firmalarida 3.5 4k ile baslatir

• quote:

Orijinalden alıntı: alimmm78

cevaplarınız için teşekkürler

ceng den ee ye geçme sebebiniz neydi? ceng de neyi bulamadınız ve ee de ne ilginizi çekti?

Hocam yazilimda iyi olmama ve sevmeme ragmen bir sure sonra ozellikle is hayatinda baycagini dusundum. bir de calisma sartlari daha zor olur diye dusunuyorum cok kafa yormak gereken bir meslek

• quote:

Orijinalden alıntı: Gktupc

Aylık harcamanız nedir hocam?

benim cok fazla ama isterssn bedavaya yasarsin

yurt 150tl

yemekhane 1.75 tl

• ANKETİME BEKLERİM 30 SANİYEhttp://www.strawpoll.me/13230233/r
  • quote:

Orijinalden alıntı: thereisnoway

quote:

Orijinalden alıntı: demisnikolaidis

bilgisayar mühendisliği veya eeyi bitirdikten sonra yurtdışında çalışma ihtimali var mı? mezunları türkiyede genellikle nerelerde çalışıyor?

odtu ee çogu aselsanda calisiyo. bilgisayar odtu teknokentte yurt disinda yuksek lisans yapmaya giden de oluyo cok

aselsan 5.200 baslangic ucreti. teknokent firmalarida 3.5 4k ile baslatir

anladım hocam aselsanda tecrübe artınca daha da maaş artışı olur mu yani 10 yıllık bir mühendis 20.000 tlyi görür mü yoksa müdür anca mı alır bu parayı birde yurtdışında master yaptıktan sonra türkiyede çalışmaya başladığımızda bir avantaj olur mu?

• hocam o üniv için 1 sene daha hazırlanmayı düşünüyorum.ne dersiniz bu duruma
  • Hocam sence tobbda her ay 600 lira burs alarak pc okumak mi yoksa odtude okumak mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickxarus5858 -- 21 Haziran 2017; 1:48:53 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.