Şimdi Ara

ODTÜ Gıda Mühendisliği Sizce Nasıldır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
8.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: solwied

özelde durum nasıl

Özelde durumlar iyi degil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevdiğiniz işi yapın. Üniversiteler meslek edindirme yerleri değildir. Ona göre istediğin hedefi belirle, çalış. Olmaz deme.

• sevdiğiniz işi yapın lafı çok klişe değil mi 17-18-19 yaşlarında adamlar pc başından nası bi mesleği sevdiğini anlayabilir yada yeteneği olduğunu fark edebilir ?
  • quote:

sevdiğiniz işi yapın lafı çok klişe değil mi 17-18-19 yaşlarında adamlar pc başından nası bi mesleği sevdiğini anlayabilir yada yeteneği olduğunu fark edebilir ?

Anlar. Nasıl anlayacağın ise sana bağlı. Ben araştırarak sevdiğim mesleği buldum. Bu mesleği düşünerek çalışmak beni motive ediyor. Sen nasıl keşfedersin bilemiyorum. Ama emin ol bir alana yeteneğin ve ilgin vardır mutlaka. Keşfetmesi sana kalmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: W.Röntgen

quote:

sevdiğiniz işi yapın lafı çok klişe değil mi 17-18-19 yaşlarında adamlar pc başından nası bi mesleği sevdiğini anlayabilir yada yeteneği olduğunu fark edebilir ?

Anlar. Nasıl anlayacağın ise sana bağlı. Ben araştırarak sevdiğim mesleği buldum. Bu mesleği düşünerek çalışmak beni motive ediyor. Sen nasıl keşfedersin bilemiyorum. Ama emin ol bir alana yeteneğin ve ilgin vardır mutlaka. Keşfetmesi sana kalmış.

Yeteneğin olduğu yeri bulmak kolay,gerisi zor
    Benim yetenekli olduğum yazılım,küçüklükten beri uğraşırım
    Ama sayısal derslerim iyi değil,e ne yapacağım vaz mı geçeceğim ?
    Robot gibi çalışıyorum şimdi.

Çok tanıdığım arkadaşlarım vardı,hatta biri robot bile yapıyordu kendisi,ama adamda sayısal zeka yoktu ne yapsın,tutturamadı üniversiteyi şimdi işletme okuyor,çok büyük bir kayıp Türkiyeye,bunun sorumlusu eğitim sistemidir

En iyi bölümler de Sayısallarda oluyor,ne yapıp ne edip öğrenin şu matematiği falan,devlet matematik bilen insanlar istiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 27 Eylül 2014; 18:49:23 >

• bilgisayar - elektronik aletler- otomotiv sektörü ilgimi çekiyo ama biyolojiylede aram çok iyi burdan yola çıkıcam desem yine karambole düşüyorum
  • quote:

bilgisayar - elektronik aletler- otomotiv sektörü ilgimi çekiyo ama biyolojiylede aram çok iyi burdan yola çıkıcam desem yine karambole düşüyorum

Hocam eğer karar veremiyorsan hiç düşünme,çekebileceğin en yüksek puanı çek,sonra düşün.Ne kadar çok puan alırsan,o kadar çok maaş veriyorlar gibi birşey,mesela TIP,en yüksek puan ile alıyor,dudak uçuklatan fiyata çalışıyorlar doktorasını alırsa,veya daha üstü.
    Bir altında yazılım mühendisleri var,yine çok uçuk fiyat ( bilgisayar mühendisi dahil) istersen araştırabilirsin,en yüksek maaşlar en yüksek puanlı bölümlerde oluyor
    En altında da öğretmenler ( kamu sektörü )var,kıt kanaat geçiniyorlar,karınlarını doyuruyorlar anca

Düşünsene 1800 küsür para alacaksın öğretmen olunca ( devlet çalışanları için geçerli )
    Kira desen nereden baksan en aşşa 350-400
    elektrik desen,yeme içme desen,zırt pırt desen sana kalır 150-200 tl,belki o kadar bile kalmaz,yani şu an ailenin yanındaki kadar bile rahat olamazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 27 Eylül 2014; 19:06:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oksygen

quote:

bilgisayar - elektronik aletler- otomotiv sektörü ilgimi çekiyo ama biyolojiylede aram çok iyi burdan yola çıkıcam desem yine karambole düşüyorum

Hocam eğer karar veremiyorsan hiç düşünme,çekebileceğin en yüksek puanı çek,sonra düşün.Ne kadar çok puan alırsan,o kadar çok maaş veriyorlar gibi birşey,mesela TIP,en yüksek puan ile alıyor,dudak uçuklatan fiyata çalışıyorlar doktorasını alırsa,veya daha üstü.
    Bir altında yazılım mühendisleri var,yine çok uçuk fiyat ( bilgisayar mühendisi dahil) istersen araştırabilirsin,en yüksek maaşlar en yüksek puanlı bölümlerde oluyor
    En altında da öğretmenler ( kamu sektörü )var,kıt kanaat geçiniyorlar,karınlarını doyuruyorlar anca

Düşünsene 1800 küsür para alacaksın öğretmen olunca ( devlet çalışanları için geçerli )
    elektrik desen,yeme içme desen,zırt pırt desen sana kalır 150-200 tl,belki o kadar bile kalmaz,yani şu an ailenin yanındaki kadar bile rahat olamazsın

Şimdiden istediği alanı seçmezsen, en azından tercihlerini daraltmazsan sonra çalışırken motive olamazsın. Yüksek puan yapmak için çalışmak hedefsizliktir. Koca okyanusta haritan olmadan küçük bir ada aramak gibidir. Bu yüzden hedef koymak çok önemli.

• quote:

quote:

quote:

Şimdiden istediği alanı seçmezsen, en azından tercihlerini daraltmazsan sonra çalışırken motive olamazsın. Yüksek puan yapmak için çalışmak hedefsizliktir. Koca okyanusta haritan olmadan küçük bir ada aramak gibidir. Bu yüzden hedef koymak çok önemli.

En kötü karar bile kararsızlıktan iyidir,arkadaş belkide haftalarca aylarca düşünecek ben neyde yetenekliyim diye,o arada tam tersi kendini çalışmaya verirse daha iyi olacağı kanısındayım

• quote:

quote:

quote:

quote:

En kötü karar bile kararsızlıktan iyidir,arkadaş belkide haftalarca aylarca düşünecek ben neyde yetenekliyim diye,o arada tam tersi kendini çalışmaya verirse daha iyi olacağı kanısındayım

Kendini çalışmaya veremez zaten sıkıntı bu. Ne için çalıştığını bilmezsen yüksek puan almış olsan bile son anda biri gelip aklına girip hiç yapamayacağın bir bölüme girdirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kontrollee -- 27 Eylül 2014; 19:36:02 >

• ikinizin dediğide doğru zamanımın büyük kısmı şuan meslek araştırarak geçiyo oksygen şu konuda haklı ne kadar yüksek puan alırsan o doğrultuda istediğin bölüme daha rahat girersin ama istediğim bölüm olmazsada oturup bakıyosun anca ne yazsam diye
  • Ercan Öztürk E kullanıcısına yanıt
    odtü gıda okuyup makina yada elektrik elektronikten çift anadal almam mümkün mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DreDre -- 27 Eylül 2014; 21:57:25 >
  • bilgisi olan var mı
  • quote:

bilgisi olan var mı

Dostum bi kere şunu unutma makinayla çift anadal yaparım diye odtü gıda seçersen ayvayı yersen söyliyim.

Sorunun cevabına gelirsek; gerekli şartlar sağlanırsa evet yapabilirsin ama bu hiç kolay değil.
  • TheYips kullanıcısına yanıt
    çok mu ağır olur hangi mühendislik olursam olayım istediğim mühendislikten çift anadal yapabilir miyim kısaca
  • quote:

çok mu ağır olur hangi mühendislik olursam olayım istediğim mühendislikten çift anadal yapabilir miyim kısaca

Hayır öyle bi durum söz konusu değil elinde google var aç araştır. Kısaca bahsediyim ÖSYM'den aldığın puanla çiftanadal yapmak istedğin bölüm arasında atıyorum makina müh. ile belli bi fark olmalı

Yani mesela sen atıyorum 380 puan yaptın. Gidip de seni 450 taban puanla alan bi mühendisliğe çiftanadala izin vermezler. YATAY GEÇİŞte kesin böyle. ÇİFTANADALda da büyük ihtimal böyledir.
  • quote:

odtü gıda okuyup makina yada elektrik elektronikten çift anadal almam mümkün mü?

TheYips arkadaşın da dediği gibi belli bir puan kriteri var ve gıda müh'deysen makine ya da elektroniğe gitmek için bu kriteri sağlayamazsın. Ayrıca not ortalaman da 3.00 olmamı minimum başvuru yapabilmek için. O ortalamayı da yapmak adamı kasar baya Odtü'de. Yani sonradan geçerim diye üni. tercihi yapmak yanlış.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bölüm mezunlarına ve gıda profesyonellerine yönelik hazırlanmış forumumuza bekleriz.
    food science

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tindeks -- 12 Nisan 2020; 10:26:44 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.