Şimdi Ara

ODTÜ Gıda Mühendisliği Sizce Nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
8.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün gözüme takıldıda sizce ne derece tutarlı bi bölüm

410 puan yapıp oraya yerleşmek puanı çöpe atmak mı olur çünkü imkanları olarak çok sıkıntılı deniliyo

• 410 Puanı yapabilecek kapasiten varsa onun üstüne daha fazlasını koyup daha farklı ilgi alanına giren bir mühendislik seçebilirsin. Sırf okulun ismine bakarak meslek seçmeyin bak odtüde puanım düşük olsada oraya gidiyorum havasında yapmayın tercihlerinizi. Bir ömür o etiket üzerinde olacak senin o yüzden eğer için gıda mühendisi olmak yoksa hedefin değilse sırf puanı düşük diye odtü'de okumak için heba etme..

Dediğim gibi hedeflerin farklıysa o puanı alacağını düşünüyorsan daha yüksek puanlarda yapabilirsin
    Yapay Zekanın Yanıtı

ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü

ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye'nin en saygın ve köklü üniversitelerinden birinde yer alan, uluslararası alanda tanınan bir bölümdür.

Eğitim Programı

Bölümün eğitim programı, gıda sektörünün ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanmıştır. Öğrenciler, gıda bilimi, mühendisliği ve teknolojisi alanlarında kapsamlı bir eğitim alırlar. Temel mühendislik derslerinin yanı sıra, gıda mikrobiyolojisi, beslenme bilimi, gıda güvenliği ve kalite yönetimi gibi sektöre özel konular üzerine de eğitim alırlar.

Öne Çıkan Özellikler

• Araştırma Odaklı Eğitim: Bölüm, gıda bilimi ve mühendisliği alanında aktif bir şekilde araştırma yapmaktadır. Öğrenciler, akademisyenlerin yürüttüğü projelere katılma ve en son teknolojilerle çalışma fırsatına sahiptir.
    • Uluslararası İş Birlikleri: Bölüm, dünyanın önde gelen üniversiteleri ve araştırma kurumlarıyla uluslararası iş birlikleri yürütmektedir. Bu iş birlikleri sayesinde öğrenciler, uluslararası gıda sektörü hakkında bilgi edinme ve deneyim kazanma imkanı elde ederler.
    • Staj ve Kariyer Fırsatları: Bölüm, öğrencilerine sektörde staj yapma ve kariyer fırsatları bulma konusunda destek sağlar. Öğrenciler, gıda işleme tesisleri, araştırma kurumları ve devlet kurumlarında staj yapabilirler.

Gıda Mühendisliği Önü Açık mı?

Gıda mühendislerine olan talep, gıda sektörünün sürekli büyümesiyle birlikte artmaktadır. Gıda mühendisleri, gıda üretimi, işleme, güvenliği ve dağıtımının her aşamasında çalışabilirler. Bu alanlardaki iş fırsatları oldukça geniştir ve önümüzdeki yıllarda da artması beklenmektedir.

ODTÜ Gıda Mühendisliği mezunları, gıda sektörünün lider şirketlerinde, araştırma kurumlarında ve devlet kurumlarında yönetim, araştırma ve geliştirme gibi çeşitli pozisyonlarda çalışabilirler.

Sonuç

ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü, gıda sektörüne ilgi duyanlar için mükemmel bir seçimdir. Bölümün güçlü eğitim programı, araştırma odaklı yaklaşımı ve sektörle olan yakın bağları sayesinde öğrenciler, bu alanda başarılı bir kariyer için gerekli bilgi ve becerileri edinirler. Gıda mühendisliğine olan talep de önümüzdeki yıllarda da yüksek olmaya devam edeceği için, ODTÜ Gıda Mühendisliği mezunları iş piyasasında rekabet avantajına sahip olacaklardır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 410 Puanı yapabilecek kapasiten varsa onun üstüne daha fazlasını koyup daha farklı ilgi alanına giren bir mühendislik seçebilirsin. Sırf okulun ismine bakarak meslek seçmeyin bak odtüde puanım düşük olsada oraya gidiyorum havasında yapmayın tercihlerinizi. Bir ömür o etiket üzerinde olacak senin o yüzden eğer için gıda mühendisi olmak yoksa hedefin değilse sırf puanı düşük diye odtü'de okumak için heba etme..

Dediğim gibi hedeflerin farklıysa o puanı alacağını düşünüyorsan daha yüksek puanlarda yapabilirsin
  • hocam açıkcası yapabilceğim sınır puanlar o aralıkta olduğuna inandığım için o yelpazeyi araştırırken denk geldim geçen sene 330 du kendimi az biraz tanıyorum ne kadar arttırabilceğimi aslında tam bi hedefim yok bu sene geçen sene fizyo terapi istiyodum ama bu sene bilmiyorum soğudum açıkcası biraz mühendisliğe yöneldim ama şöyle bi bakındığımdada hiç bir mühendislik için olumlu şeyler söylenmiyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: solwied

hocam açıkcası yapabilceğim sınır puanlar o aralıkta olduğuna inandığım için o yelpazeyi araştırırken denk geldim geçen sene 330 du kendimi az biraz tanıyorum ne kadar arttırabilceğimi aslında tam bi hedefim yok bu sene geçen sene fizyo terapi istiyodum ama bu sene bilmiyorum soğudum açıkcası biraz mühendisliğe yöneldim ama şöyle bi bakındığımdada hiç bir mühendislik için olumlu şeyler söylenmiyo

fizyoterapi gibi hazır işi olan bir bölümün alternatifi gıda olamaz. Gıda o kadar kötü bir mühendislikki odtü etiketi bile kurtarmıyor. Şu konuya bir göz at

http://forum.memurlar.net/konu/1464376/

• Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    gördüm o konuyu açıkçası aklımdan tamamen çıktı şuan gıda

elektrik elektronik makine düşünmeye geri döndüm
  • Bence sen çalış dostum yap sıralamanı elinde bi deger olsun ondan sonra düşünürsün bunları..Çünkü gördüğüm kadarıyla fikirlerin epey değişken şimdi biri çıkar makine kötü der başka meslek düşünmeye kalkarsın dediğim gibi yap..Dereyi görmeden paçayı sıvamamak lazım.
  • Mr.Physiotherapist kullanıcısına yanıt
    yinede hedef belirlemekte fayda var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YTÜ İktisat nasıldır?
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

gördüm o konuyu açıkçası aklımdan tamamen çıktı şuan gıda

elektrik elektronik makine düşünmeye geri döndüm

puan yeterse fizyo'dan şaşma. Elektronik makineden daha iyi durumda. Siz gençlerin henüz göremediği bazı tehlikeleri ben görebiliyorum. O yüzden uyarmak istiyorum. 3 tane elektronik mühendisi lazımsa 10 tane mezun oluyor. Okul etiketi yoksa aradan sıyrılamıyorsun. Sağlık sektörü henüz doyuma ulaşmadı. O yüzden daha önü açık. Geri kalmış bir ülke olduğumuz için teknik branşlar çok para getirmiyor. Bir de her yere okul açtılar mahvoldu iyice.

Fizyo'ya da puan yetmiyorsa ne yapabilirsin bir fikrim yok.

Makine elektronik seçmek iyi güzel de, makine 12.000, elektronik 11.000 mezun veriyor. Yani en çok mezun veren 2 mühendislik dalı. Bir de işin bu yönü var.

şöyle bişey var 12k mezun veriyo ama kaçı nitelikli mezun ? 40k altı derecelerden düzce konya afyon diyarbakır gibi üniversitelerden çıkan mezunlarla 40k üstü derecelerden çıkan mezunlar aynı kefeye koyulmaz ki hocam
    atıyorum tutupta marmara üniversitesinden çıkan mezunla hasan kalyoncu üniversitesi mezununu iş alımlarında bir tutmak doğru olur mu

Bide şu düşünce çok yaygın üniversite önemli değil kendini geliştirirsin deniliyo hani tamam doğru olabilr geliştirirsinde öbür taraftan teknik üniversitedeki adam geliştiremicek mi kendini hep iyi üniversitedeki adamlar yatıcak gözüyle bakılıyo
  • quote:

şöyle bişey var 12k mezun veriyo ama kaçı nitelikli mezun ? 40k altı derecelerden düzce konya afyon diyarbakır gibi üniversitelerden çıkan mezunlarla 40k üstü derecelerden çıkan mezunlar aynı kefeye koyulmaz ki hocam
    atıyorum tutupta marmara üniversitesinden çıkan mezunla hasan kalyoncu üniversitesi mezununu iş alımlarında bir tutmak doğru olur mu

Bide şu düşünce çok yaygın üniversite önemli değil kendini geliştirirsin deniliyo hani tamam doğru olabilr geliştirirsinde öbür taraftan teknik üniversitedeki adam geliştiremicek mi kendini hep iyi üniversitedeki adamlar yatıcak gözüyle bakılıyo

işin aslı 15k üstü üniversiteler harici (odtü itü boun) diğerlerini işveren pek ayırt edemiyor. Bu da bir tehlike. Kendini geliştirmek ise işe girmeden pek mümkün değil. İş tecrübesi esastır. Kurslar sertifikalar para etmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

işin aslı 15k üstü üniversiteler harici (odtü itü boun) diğerlerini işveren pek ayırt edemiyor. Bu da bir tehlike. Kendini geliştirmek ise işe girmeden pek mümkün değil. İş tecrübesi esastır. Kurslar sertifikalar para etmiyor.

Alıntıları Göster
    boun,itü,odtü,ytü,haccettepe mühendislik tutmuyorsa gerisi boş

• Kardeş şöyle söyliyim, ben odtüde gıda mühendisliği bölümünü kazandım 2012 de 2yıl okudum(hazırlık + 1.sınıf) ve şuan okulu bıraktım sınava hazırlanıyorum. Niye diye soracak olursan, bölümün bana göre uygun olmaması çünkü gıda müh. işi ilgimi çekmiyor. Tercih yaparken her kafadan bir ses çıktığı için istemeyeceği tercihler yapabiliyor insan. Benim ablamında odtüde okuyor olması kuzenimin de bu bölümden mezun olması gibi faktörler nedeniyle yazmıştım. Kuzen şuan okulda asistan. İş başvurusu vs yaptımı iş bulma olanakları nasıl konusunu bilmiyorum. Ancak şöyle bir şey var ki o da eğer sen mezun olduğun bölümü isteyerek okuyup bitirirsen ve ben bu meslekte başarılı olacağım dersen ve bunu samimi olarak söylüyorsan iş de bulursun kariyer de yaparsın. Okul olarak Odtünün insana kattığı çok şey var bu kesinlikle es geçilemez. Ancak sırf bunlar yüzünden de Odtüde hangi bölüm olursa olsun diye tercih yapmak mantızsız çünküösonradan pişman olabilirsin ya da gittiğin bölümü sevedebilirsin ancak orası muamma sevip sevmeyeceğin. O yüzden mutlaka tercih yaparken iyi düşünmek ve kendini mezun olmuş olarak düşünmek şu mesleği yapacağım bana göre mi 40 yıl bu mesleği sıkılmadan yapabilecek miyim diye düşünmelisin. Lafı daha fazla uzatmadan Odtülü olduğunda diğerlerinden 1 adım önde olursun burası kesin ancak istemediğin bir mesleği yapacağın zaman istersen 10 adım önde ol bir mantığı yok. Umarım beni anlamışsındır. Soru'n olursa sor cevaplamaya çalışırım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ya aslında karışık bi durum benimki odtü olduğu için değilde o puan aralığında o bölümde en iyi okul o olduğu için düşündüm bi an hani direk onu görmedim gıda mühendisliği aklıma takılmıştı puanlarına bakarken gördüm meslek hakkında açıkcası pek bilgimde yoktu ne eder ne yapar diye ama biraz araştırıncada ilgimi çekmedi açıkcası

elektrik elektronik ve makine ilgim var ama ondada iyi okullar tutturma şansım zor itü odtü gibi ama anadolu üni ege üni marmara üni istanbul üni gibi üniversiteler olma ihtimali varda mezun olunca rahat edebilcek miyim ordan mezun olduktan sonra bu geliyo aklıma sonrada sağlığa yöneliyorum tekrar mecburi olarak
  • Gida muhendisligi muhendislik bile degil kucuk gormek gibi olmasin da 40 yil yogurdun icini laboratuvarda arastirir misin :(
    Sahsen cok kit gorusluyumdur 😳😳😳

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

ya aslında karışık bi durum benimki odtü olduğu için değilde o puan aralığında o bölümde en iyi okul o olduğu için düşündüm bi an hani direk onu görmedim gıda mühendisliği aklıma takılmıştı puanlarına bakarken gördüm meslek hakkında açıkcası pek bilgimde yoktu ne eder ne yapar diye ama biraz araştırıncada ilgimi çekmedi açıkcası

elektrik elektronik ve makine ilgim var ama ondada iyi okullar tutturma şansım zor itü odtü gibi ama anadolu üni ege üni marmara üni istanbul üni gibi üniversiteler olma ihtimali varda mezun olunca rahat edebilcek miyim ordan mezun olduktan sonra bu geliyo aklıma sonrada sağlığa yöneliyorum tekrar mecburi olarak

anadolu üni ege üni marmara üni istanbul üni gibi üniversitelerden mezun olanların bir çoğu özelde sürünüyor ve kpss kasıp devlete kapak atma derdinde. Arada iyi örnekler de var ama o örneklerden biri olmak öyle herkese nasip olacak diye bir şey yok.

Bu tip vasat okullar eskiden kötü değildi, belki bir 10-15 sene önce yine ekmek sunuyordu ama şimdi o tip okullar eskisi gibi değerli değil, yeni açılan üniversiteler yüzünden değerleri düştü.

Okul önemsiz, kendini geliştirmek önemli diyenlere inanmayın.

İşsizlik psikolojisi tatmayanlar bilmez, ama işsiz insan her kapıya deli gibi saldırır. Demek istediğim senede bir bölümden 10.000 kişi mezun oluyorsa hemen hepsi de kendini geliştirmek için elinden geleni yapacaktır.

Onu da geçtim "İŞ TECRÜBESİ" olmadan gerçek manada bir kendini geliştirmeden bahsedilemez. İş hayatında asıl önemli olan bir konuda tecrübe sahibi olmaktır. Okulda görülen şeyler önemli değildir fazla. Zaten okulda gördüğün şeyleri iş hayatında ya hiç kullanmazsın ya da 10'da 1'ini kullanırsın.

Özelde tutunamazsam devlete girerim hayali de pek gerçekçi değil zira düşük üniversite mezunları deli gibi devlete girmeye çalışıyor, çünkü özelde pek şansları yok.

Odtü itü gibi iyi okul bitirmenin avantajı şurada, bir şirket yetiştirmek üzere adam alırken okul isimlerine dikkat edebilir. Bu okulları bitirenlerin İŞ TECRÜBESİ'ne ulaşması daha kolay olur.

Unutulmaması gereken şey bir mühendis ancak 3 sene iş tecrübesi kazanırsa gerçek mühendis olur.

Siz istediğiniz kadar kurslara gidin, programlar öğrenin, işveren hiçbir şey bilmeyen odtülüyü size tercih edebilir. Çünkü iş işte öğrenilir.

SAĞLIK alanına bakarsak, rekabetin daha az olduğu bir sektör olduğu göze çarpıyor.

Mühendislik ise düşük puanlı öğrencilerin istilasına uğramış bir alan. Aşırı yığılma yüzünden hem maaşlar düştü hem de iş imkanları.

Türkiye'de teknik bölümler hiçbir zaman sağlık bölümleri kadar para getirmedi aslında. Hep bir kaç parlak örnek göze battığı için insanlar bir zamanlar tıpla mühendisliği eşdeğer gördü. Doktor kadar para kazananlar genelde boğaziçi mezunu falandı. 3-5 örnekten yola çıkılarak meslek seçilmez.

Günümüz türkiye'sinde mühendislik puanı hiçbir şeye yetmeyen öğrencilerin mecburiyetten seçtiği bir meslek. Şanslarını denemek için. 3-4 tane okulu bunlardan ayrı tutalım. Ama genel tablo değişmiyor.

2014 türkiye'sinin gerçekleri bunlar.

Vasat okulları bitirip iyi yere gelen insanlar da var, bu eskiden daha kolaydı, 15-20 sene önce. Şimdi çok çok zor.

Ama hayatta ve doğada kesin kurallar yoktu. Ara geçiş formları vardır. Ve bunlar mutlak gerçekler değillerdir. Demek istediğim başarılı marmara üniversitesi mezunu ile başarısız odtü'lü de pek hala olabilir ama genele maledilemez.

Kısacası ne vasat üniversitelerde elektronik makine gibi mühendislikleri ne de odtü gibi elit bir üniversitede gıda gibi dandik bir mühendisliği önermiyorum.

Düşük puana iyi bir şey bulmak hayli zor.

sayısal alanında sağlık hariç başka alternatif kalmıyo insanın canını o sıkıyo birazda hep sayısalda çok fazla bölüm var deniyo ama işin aslı mühendislik ve sağlık hariç yok mühendislikte dediğiniz gibi sakata giriyo artık
  • quote:

sayısal alanında sağlık hariç başka alternatif kalmıyo insanın canını o sıkıyo birazda hep sayısalda çok fazla bölüm var deniyo ama işin aslı mühendislik ve sağlık hariç yok mühendislikte dediğiniz gibi sakata giriyo artık

eğer tiksinmiyorsan sağlık sektörüne kaçmanı tavsiye ederim bir abin olarak. Ben tecrübeli bir mühendisim ve piyasayı biliyorum. Çok rekabet var ve iyi bir maaşa ulaşmak çok zor mühendislikte artık. Ama yine de sen bilirsin.
    tiksinme değil zaten sağlığa ilgim var geçen sene hedefim sağlıktı ama fizyo terapistlere baktığımdada o kadar rahat bi iş hayatı olmadıklarını söylüyolar 20k sıralama 2-3 bin arası bi maaşla geçiniyolar
  • quote:

tiksinme değil zaten sağlığa ilgim var geçen sene hedefim sağlıktı ama fizyo terapistlere baktığımdada o kadar rahat bi iş hayatı olmadıklarını söylüyolar 20k sıralama 2-3 bin arası bi maaşla geçiniyolar

devlette mühendis 3000 tl alıyor ve girmesi çok zor. Kpss'ye girmen lazım.
    özelde durum nasıl
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.