Şimdi Ara

Odtü Havacılık ve Uzay Mühendisliği-İtü uçak mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Odtü mezunlarının savunma sanayinde çalışan sayısının fazla olması onların savunma sanayini daha çok tercih etmeleriyle mi ilgili?Bir adayın Odtü yerine İtü'den mezun olması savunma sanayinde işe girmesini etkiler mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam merhaba, linkedin tarzı sitelerden takip ettiyseniz odtü mezunlarının çoğu savunma sanayiinde çalışır ve aselsan,tai,tei,roketsan,havelsan vb. kuruluşların büyük çoğunluğu odtülüdür, bu işe alımda büyük bir etken oluyor, odtülüler arasındaki dayanışma ve iyi ilişkiler mi sebep olur yoksa odtülülerin oraları tercih etmeleri mi sebep olur bilmiyorum ama genelde odtü ağırlıklı oluyor böyle şirketler. itüye gelirsek itülü öğrenciler aselsan,tai gibi yerleri tercih etmiyor linkedin den gördüğüm üzere uçak mezunlarının büyük çoğunluğu thk yı tercih etmiş, çalışma alanları daha kısıtlı gibi görünüyor. ben odtü havacılıktayım, itü uçak tanıtımına giden bir arkadaşım bir öğrencilerinin tai de işe başladığını gururla söylediklerini bunun çok önemli bir şey olduğunu dile getidiklerini söylemişti. ama gelin görün ki, odtü havacılık mezunlarının 3te1 i taide işe giriyor zaten. :)

• Hocam çok objektif bir yorum tebrik ederim
  • odtülü olmanın savunma sanayi için daha iyi bir referans olduğu kanaatindeyim ancak itü uçak-uzayın da savunma sanayi ile iyi bir işbirliği var. her sene uçak-uzaya taiden konferans ya da kariyer günleri gibi etkinlikler için gelirler tai ile staj anlaşmaları da var. savunma sanayi için itüdeki en iyi bölümlerin uçak ve uzay mühendislikleri olduğunu düşünüyorum. ancak odtü mezunu olmak dediğim gibi daha iyi bir referans olabilir tai gibi yerlerde işe girip yüksek lisansını da odtüde yapabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damn it -- 2 Temmuz 2016; 23:04:30 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.