< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manesfirst -- 28 Temmuz 2020; 13:40:34 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manesfirst -- 28 Temmuz 2020; 13:40:34 > |
Bu mesaj silinecektir.
|
Öncelikle belirtmeliyim ki, kadınlara kadınlığından dolayı yapılan bu saygısız, seviyesiz, cahilce ve belki de insanlık dışı olarak adlandırabileceğim tavrı asla kabul etmiyor; şiddetle karşı olduğumu belirtmek istiyorum. Fakat takdir edersiniz ki, bu yapılanlar kurumlara ait lekeler değil de oradaki bunu gerçekleştiren kişilere ait olması gerekir. Diğer türlü hem kurum suçsuz yere zan altında kalır, hem de kişiler gerekli cezaları almadan hayatlarına devam ederler. Ben isterdim ki bir kurum yerine o kurumdaki size yapılan yanlışın altında imzası bulunan kimseleri eleştirin.
Zor günler geçirdiğinize şüphem yok, mutlaka anlattığınız gibidir. Fakat sizin böyle zorluklar yaşamış olmanız bana öyle geliyor ki bilgisayar mühendisliğini kötü yapmıyor. Çünkü hayatınız mezun olduğunuz andan itibaren daha farklı şekillenmiş olsaydı, belki de bu konuyu siz açıyor olacaktınız. Kaldı ki arkadaşlarınızdan mutlaka sizinle zıt düşünen insanlar vardır, öyle düşünmelerinin sebebi de muhtemelen onların karşısına daha iyi diyebileceğimiz fırsatların çıkmış olmasıdır. Bana öyle geliyor ki, gururunuza dokunan bir durumdan dolayı epey sinirle yazmışsınız bu yazıyı. Yine hak veriyorum çünkü çoğu insan benzer tepkiyi verir ama burada sormamız gereken şey, doktor olunca kimse gururuna dokunamıyor mu? Yada mühendis isen gururuna dokunurlar, böyle yaşamayı bilmelisin gerçeği mi var? Yakın bir arkadaşımın özel hastanesi var, burada da çalışan onlarca doktor var haliyle. Kendisinin bir telefonu ile hastaneye doktorun geldiğini bilirim. Yine benzer şekilde özelde çalıştığından dolayı haftasonları bile hastaneye çağrılan doktorlar biliyorum. Aslına bakarsanız mesele özel sektör ile ilgili. Yani sizin mesleğiniz ile ilgili değil. Tıp alanında özel sektörü daha az gördüğümüz yada doktorlar mecburi hizmete tabi tutulduklarından dolayı özelde doğrudan çalışmadıkları için dışarıdan daha "gururlu" duruyor olabilir. Ama bunun o meslek ile ilgisi olmadığı açık. Örneğin, siz şu an savunma sanayinde çalıştığınız söylüyorsunuz. Ben de aynı şekilde, o firmalardan birindeyim. Sizce, biri size yöneticiniz dahi olsa emreder bir tavırla ahkam keserek iş verir mi? Benim çalıştığım yerde bu yok, eminim sizde de şu an yoktur. Özetle, en başlarda yaşadığınız ve bilgisayar mühendisliğinden kaynaklı olmayan sorunlara gençlerin tıp a yönlendirmesini yaparak bence çözüm üretmiş olmuyorsunuz. Aksine, belki de daha mutsuz bireylerin geleceğe taşınmasına ve buna benzer saygısız tavırların daha fazla yaşanmasına imkan tanıyorsunuz. Yaşadığımız kişisel sorunlar yada mutlulukları mesleğin geneline yaymamak sanıyorum ki en doğru hareket olacaktır. Tekrardan yaşamış olduğunuz saygısız ve kabul edilemez tavırlar için üzüntümü dile getiriyorum. İyi günler dilerim. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thestalk -- 28 Temmuz 2020; 13:32:22 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
|