Şimdi Ara

ODTÜ Mezunu Mühendisler (Bilgisayar, Endüstri, Makine, Havacılık ve Uzay, Metalurji) soru cevaplıyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
13
Favori
7.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Is imkanı nasıl havacılık sektöründe çalışabilir mi
    Birde bilgisayar veya havacılıkta çap yapmak mümkün ve zor mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aysuzx A kullanıcısına yanıt
    talihsizlik değil klasik bir türkiye tablosu
  • manesfirst M kullanıcısına yanıt
    Maden mühendisliği nasıldır

bilginiz için çok teşekkürler insanlar da ona göre tercih yaparlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: manesfirst

yok akademik kadro değil hocam. Benim çalıştığım iş arkadaşlarımdan pek çok hacettepeli var.
    bu arada hocam gizli değilse nerde çalışıyorsunuz

bi de yeni başlayan bi cs ci hangi maaş bandında oluyor. 3,5-4k aralığı diye duymuştum ama
  • deoksiribo kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

İş imkanı olarak çok farklı alanlarda olan bir meslek grubuyuz. Son zamanlarda savunma sanayine artan ilgi sebebiyle mezunların büyük bir kısmı bu alana yöneldi. Bunun dışında, otomotiv ve döküm alanında çalışan mezunlarımız da var. Genel olarak bahsedecek olursak, üretimin olduğu her yerde AR-GE,kalite,üretim ve satın alma mühendisi olarak çalışma imkanımız var.

İkinci soruya gelecek olursak, açıkçası İTÜ ile ilgili pek bir bilgim yok. Sizi yanıltmak istemem.

Saygılar
  • WhoiS_AttaCK W kullanıcısına yanıt
    Gizli değil hocam, TÜBİTAK BİLGEM Yazılım Teknolojileri Araştırma Enstitüsünde çalışıyorum.

Hocam iyi bir yerde 6-7k civarında(daha fazla olduğu da oluyor, savunma sanayinde özellikle), ortalama 4.5-5k diyebilirim.
  • harrow33 H kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Böyle bir söyletinin çıkma sebebi Metalurji ve Malzeme Mühendisliğinin "Metalurji" kısmından kaynaklı. Bu alana yönelen insanlar döküm ve demir-çelik(Erdemir,İsdemir,vb) sektöründe çalışıyor. Bu şirketlerdeki çalışma koşulları, bir Ar-Ge mühendisinin çalışma koşullarından biraz daha farklı. Ama bu şirketler dünya standartında şirketler olduğu için çalışanlarının da sağlığına en üst düzeyde önem verdiklerinden şüphem yok. Eğer bu konuyla ilgili ciddi endişelerin var ise, bu alanda çalışan birinden görüş almanı tavsiye ederim. Böyle bir alanın dışında çalışmak elbette mümkün. Hatta çok büyük bir kesim döküm-demir/çelik sektöründe çalışmaktansa, savunma-otomotiv sektöründe çalışmayı tercih ediyor.

Yurtdışı olanaklarına gelirsek, "kendini geliştirme konusunda sıkıntısı olmayan biri" için bu konuda en ufak bir şüphen olmasın. Yurtdışında metalurji ve malzeme mühendisliği, ülkemizdekinden çok daha fazla değer görüyor. Yüksek lisans ve doktora için,Avrupa ve ABD'de bir çok üniversitenin Metalurji ve Malzeme Mühendisliği programı bulunuyor ve bölümümüzden mezun bir çok kişi bu üniversitelerde kendine yer buluyor.

Saygılar

• cengo33 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Evet, Metalurji ve Malzeme Mühendisi Havacılık sektöründe çalışabilir(Bkz TAI/TUSAŞ). Çift Ana Dal'ı istediğin bölümde yapablirsin(ortalama şartı ile), yani evet bilgisayar veya havacılık mühendisliğinde yapabilirsin. Ama tabiki zor olacaktır. İki farklı bölümün derslerini beraber yürütmek, seni fazlasıyla zorlayacaktır. Ama tabiki getirisi fazla olacaktır.

Saygılar
  • farewell to arms kullanıcısına yanıt
    Kimya mühendisliği hakkında bilginiz varsa malzeme mühendisliğiyle iş imkanları açısından kıyaslayabilir misiniz ya da siz neden kimya seçmediniz?İkisi arasında kaldım da.

• quote:

Orijinalden alıntı: farewell to arms

Merhaba,

Evet, Metalurji ve Malzeme Mühendisi Havacılık sektöründe çalışabilir(Bkz TAI/TUSAŞ). Çift Ana Dal'ı istediğin bölümde yapablirsin(ortalama şartı ile), yani evet bilgisayar veya havacılık mühendisliğinde yapabilirsin. Ama tabiki zor olacaktır. İki farklı bölümün derslerini beraber yürütmek, seni fazlasıyla zorlayacaktır. Ama tabiki getirisi fazla olacaktır.

Saygılar
    Cevabınız için çok teşekkür ederim.Bunun dışında bir kaç sorum daha olucak.Ders programında yazılım ile ilgili herhangi bir ders görmedim.Buna rağmen kendimizi o alanda da geliştirebilir miyiz(ODTÜ'nün olanakları konusunda bu sorum diğer üniversitelerin metalurji ve malzeme mühendisliği bölümlerinden alakasız)?Geliştirdiğimiz zaman sektörde bize herhangi bir artısı olur mu?

Onurunuzu inciten durumlar ülkenin genel olarak seviye düşüklüğüdür bence, bunun kurumla, kişiyle ilgili olduğunu pek düşünmüyorum ülkede genel olarak insana fazla değer verilmiyor. Gösteriş, makam, mevki, tanıdık bilgiden, katma değer üretmekten çok daha değerli insanların gözünde. Halbuki bilseler aslında bir ülkede katma değer üretimi ne kadar fazlaysa alacakları ekmeğe kadar, ete kadar imkanları daha geniş olacaktır. Bu ayrı bir konu
    Diğer konu ise nasıl bilgisayar mühendisliği isteyen gençlerin tıp yazması yanlışsa sizin de bilgisayar mühendisliği yazmanız yanlış olmuş bence. Çünkü bilgisayar mühendisliği yapamayacağınızdan değil ama dediğinize göre ezber yeteneğiniz güçlü olduğu için tıpta bmye göre daha az efor harcayıp daha başarılı olabilirmişsiniz buna siz de katılıyorsunuz anladığım kadarıyla. Mesela ben de tıpa girebilecek sıralamam var, yazarsam bir şekilde başarılı olacağımı da biliyorm ama ezber yeteneğim biraz zayıf o yüzden çok fazla efor harcayıp kendimle şüphe etmektense bilgisayar mühendisliğine kendimi yakın gördüğümden aynı eforla bmde daha başarılı olabileceğimi düşünüyorum. O yüzden bilgisayar mühendisliğine gitmeyi düşünüyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hocam o yayını ben de izledim Ebru Hoca bölüm başkanı. Orada belki ani haberi olmuş olabilir yada durum öyle gerektirmiş olabilir, yayın kalitesi kötü olunca yayından ayrıldı zaten o gün yani bunun gibi ufak ayrıntılara bakmayın hocam bizim bilmediğimiz etmenler olabilir. Ben de 3,9k ile yazmayı düşünüyorum hacettepe cs ama 2klardan da gelen olacaktır forumda biraz vakit geçirdiyseniz

• Mehaba ,Odtü metalurji malzeme müh düşünüyorum.Bu bölümde okurken havacılıkla yan dal veya çap yapmak aklıma yattı gibi ama ne kadar zor olduğununda farkındayım .Sorum şu ki diyelim yandal veya çapı bir şekilde havacılıkla yapmayı becerdim staj nasıl olacak sadece met muh.den mi staj yapacam yoksa dönem dönem ikisindende mi ? Birde matematik ve fiziğe ilgim fazla, bu iki bölüm birbirlerinden ne kadar ayrı yandal yaparken cok ders almam ve cok zorlanmam muhtemel mi?

• Hocam ODTÜ ee ve İTÜ bilgisayar arasındayım. Siz olsanız objektif bir şekilde değerlendirerek hangisini seçersiniz ?

• Geceüçteisimbulmakzor kullanıcısına yanıt
    hocam gördüğüm kadarıyla inanılmaz yüksek kapatacak hacettepe bilgisayar ben girer miyim diye bile düşünmeye başladım...
  • Hocam bunu benim cevaplayacak kadar yetkim yok bence. Hani hem bölüm hem üniversite farklı. Bence ilk başta istediğiniz bölümü belirleyin, sonra üniversiteyi belirlersiniz. Üniversite namına İTÜ ve ODTÜ arasında bir uçurum olduğunu düşünmüyorum, sadece İTÜ'nün tam ingilizce olmaması biraz dezavantaj olabilir, onun haricinde gayet prestijli bir üniversite.

İki bölümden de mezun olsanız işsiz kalmazsını Allah'ın izniyle ama objektif bir şekilde değerlendirebilecek pek kimse yoktur bence. Çünkü hem iki okulu da iyi bilmesi lazım, hem de iki üniversiteyi de iyi bilmesi lazım. Yapılan yorumların tamamı subjektif olacaktır. Bu kararı her iki okul ve bölüm ile ilgili bilgileri tek tek toplayarak sizin vermeniz lazım.
  • manesfirst M kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.