hocam açıkcası biraz araştırma yapmadığımdan dolayı sürekli cs diyodum ben ama yazılıma ilgim var bundan eminim |
odtü ie vs hacettepe ceng (2. sayfa)
-
-
Hacettepe EE'de daha iyi bana göre CS'e kıyasla. Ama hayalin neyse onun üzerine git derim. Bizim okuduğumuz okulda seçim sonradan yapıyordun, ben CS seçmediğime biraz pişman oldum sonradan ama bizim zamanımızda en revaçta bölüm EE'ydi. Kardeşimin de çocukluk hayali ODTÜ'de CENG okumaktı, (5 yaşından beri). İkimiz de ilk olarak 10 yaşında HTML yazarak başlamıştık. Ama ben daha çok donanımla ilgiliyim diye EE seçmiştim. O hayalinin peşinden gitti ve başarılı oldu. Dediğim gibi üniversite/kampüsten çok bölüm seçmek önemli. Ailede durum varsa Bilkent CS %50 zorla derim.
-
Hocam Bilkent hem sıralama tutmuyor hem aile işi yaş
Hocam bendeki cs hayali biraz şişirme gibi tamam cs istiyorum da aslında ie ee me hava uçak bunları cs kadar detaylı bilmediğimden cs biraz daha önde
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
benim de sıralama 4.3k ben de ikisi arasında kaldım up
-
Merhaba arkadaşlar, ben yaklaşık 20 yıl önce Hacettepe EE'den mezun oldum, lisans üstü derecelerimi de (master-doktora) oradan aldım. Uzun süreli bir gözlem fırsatım ve deneyimim oldu yani. Dileyenler bana mesaj atarak soru sorabilir. Hepinize başarılar.
Kötü bir sıralamada kalmışsınız hocam. 1500-2000lerde olsanız ODTÜ gelmedi neyse İTÜ olsun diye gidebilirsiniz ama itüden sonra hacettepeye geçen sene benim de gönlüm elvermedi, şimdi bilkent me deyim. Yazılım alanında çalışmak istiyorsanız illa bilgisayar diplomanızın olmasına gerek yok, sektörün içindeki kişilerle konuştuğumda çıkardığım sonuç bu oldu.
Bence ODTÜ gibi bir top okul varken hacettepe yazılmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam İTÜ ie mezunu bi abim var onla konuşucam bugün sanırım tercihim ODTÜ ie olucak ama yazılımın içimde ukte kalmaması için ne yapmam lazım
up
-
Hocam Bilkent ie önerir misiniz?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
neden itü ie vs ytü ceng düşünmüyorsun?
-
Bilkenti okul olarak öneririm, ie genelinde tam bir bilgim yok hocam. Forumda bilkent ie diye taratma yaparsanız daha iyi olur.
hocam şu an başka şehirde yaşıyorum ama çocukluğum ankarada geçti tüm çevrem orda ayrıca hacettepe ytüden daha iyi diye düşünüyorum bir de tabi ki geçim sıkıntısı var istanbul daha pahalı bi şehir ankaraya göre
-
up
-
up
-
sonunda beni anlayan birileri biraz ie araştırdım da cidden boş geldi hocam
-
Şu tercihte yapılacak en mantıklı hamle ODTÜ ie yazıp ceng yandal kovalamak ve electivelerini cengten almak. İe müfredatı kolay olduğu için yandal yapmaya aşırı müsait. Ama ceng yandalı ceng yatay geçişi yks tercihlerinde olduğu gibi ODTÜ'de de revaçta. Yani dediğimi yapmak için biraz kasman gerekebilir . Belki yandala kabul alamayabilirsin bu ihtimali de düşünmek gerekiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinigelistirentasrali -- 29 Temmuz 2021; 11:44:57 >
hocam teşekkür ederim galiba 4.2k sıralamaya kıyıp hacettepe ceng yazıcam
-
4.2 k sıralamaya niye kıymak diyon onu anlamadım? 30k daki bi bölümü yazmıyon 7k zaten hacettepe bu yıl da ileri çekse 5500 falan olur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X