< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 28 Kasım 2020; 19:48:38 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 28 Kasım 2020; 19:48:38 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Dostum gününün çoğunu buraya girip etrafa negatiflik dağıtmakla harcıyorsun. Bence bir psikologa görünsen fena olmaz. Profesyonel yardım almak bakarsın hayatındaki başka şeyleri yola koyar.
|
Evet özel sektör maalesef öyle bunu zaten kabul edip bu hayata öyle başlamalıyız. Türkiye'de durum her alan için böyle. Özel sektörde özellikle Türk menşeli firmalarda maalesef sömürü var.
Bir gram torpili olmayan hatta sünni türk bile olmayan arkadaşlarım gayet iş buldular devlet kurumlarında bile çalışıyorlar. Öte yandan bireysel loserlığınızı hocam. Red yediğiniz firmaları arayıp neden red yedim şeklinde bir soru sorduğunuzda size gelen yanıt tam olarak ne oluyor. En kötü banka veya denetim şirketlerine girersiniz. Kendi adınıza neden diye sordunuz mu acaba hiç? Kendi bireysel loserlığınızı neden herkese maalediyorsunuz anlamıyorum. Ben size tek bir soru sormak istiyorum. Sabancıda döneminizde mezun olan diğer arkadaşlarınız ne yapıyor. Onlarda mı işsiz? Uzun vadede iş bulacağınıza ve yazdıklarınızdan utanacağınızı düşünüyorum ama neyse. Yalansız söylüyorum. Benim iksisatta bu dönem mezun olan arkadaşlarım (yani bu ay) direk iş buldular. IRcılar gayet iyi ünilerde yükseğe kabul aldılar. KpssA bakanlık için çalışıyorlar vs vs. Bm ile Afganistana giden bile var. Okulunuzun kariyer planlama merkezi vs bir yeri vardır buraya gidip hiç görüştünüz mü. |
Ben kimseye mezun olur olmaz 10bin maaş masa başı hazır iş demiyorum bu noktayı mümkünse çarpıtma.
Hayatın önünüze ne fırsatlar çıkaracağını bilemezsiniz. Her şey ummadığınız anda kötü olabilir çok iyi de. Ben burada kimseye ümit de satmıyorum. Olanı söylüyorum. Evet 1 yıl 2 yıl işsiz kalabilirsiniz yüksek lisans sürecinde iş bulamayıp çok zorluk çekenlerde var. KpssAdan atanan da bankacı olanda. Dış ticaretçi olan da var. Bunu elbetteki ben bilemem gelecek müneccimliği yapmıyorum zaten Aynı şekilde başlarda IR pos ders içeriğini bilseler çoğu pozisyona bu bölümleri almazlar mesela da diyorum. Kimseyi kandırıp pembe hayaller sattığım yok benim. Zor tabiki o kadar kişi arasında kendi hakkınla sıyrılmak. Bu ülkede liyakatsizlikte gırla bunu da herkes biliyor ama ben zaten bunlar yok herkes çok raat 10bin maaş yat ay başı maaşı al minvalinde bir konuşma dahi yapmadım. Ama sen ayrı loser kardeşimizsin ondan dolayı dediklerini çok ciddiye almıyorum. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 31 Temmuz 2020; 19:15:42 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 31 Temmuz 2020; 17:33:13 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|