Şimdi Ara

ODTÜ IR POS ECON (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
8
Favori
4.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Eğer bir yerlede amcan varsa iyi biryerlere gelirsin.

Yoksa:

Şanslıysan iyi bir firmada iyi bir yere gelirsin belki köle gibi çalışırısn
    yada İŞSİZLİK
  • Guest-F92CEA8E2 G kullanıcısına yanıt
    Evet özel sektör maalesef öyle bunu zaten kabul edip bu hayata öyle başlamalıyız. Türkiye'de durum her alan için böyle. Özel sektörde özellikle Türk menşeli firmalarda maalesef sömürü var.
    Bir gram torpili olmayan hatta sünni türk bile olmayan arkadaşlarım gayet iş buldular devlet kurumlarında bile çalışıyorlar.
    Öte yandan bireysel loserlığınızı hocam. Red yediğiniz firmaları arayıp neden red yedim şeklinde bir soru sorduğunuzda size gelen yanıt tam olarak ne oluyor.
    En kötü banka veya denetim şirketlerine girersiniz.
    Kendi adınıza neden diye sordunuz mu acaba hiç?
    Kendi bireysel loserlığınızı neden herkese maalediyorsunuz anlamıyorum.
    Ben size tek bir soru sormak istiyorum. Sabancıda döneminizde mezun olan diğer arkadaşlarınız ne yapıyor. Onlarda mı işsiz? Uzun vadede iş bulacağınıza ve yazdıklarınızdan utanacağınızı düşünüyorum ama neyse.
    Yalansız söylüyorum. Benim iksisatta bu dönem mezun olan arkadaşlarım (yani bu ay) direk iş buldular. IRcılar gayet iyi ünilerde yükseğe kabul aldılar. KpssA bakanlık için çalışıyorlar vs vs. Bm ile Afganistana giden bile var.
    Okulunuzun kariyer planlama merkezi vs bir yeri vardır buraya gidip hiç görüştünüz mü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 20 Temmuz 2021; 22:0:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Metufkcr kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam vaktinizi ayırdığınız için, size de gelecek hayatınızda başarılar dilerim. Umarım hedeflediğiniz yerlere ulaşırsınız.
  • Ben teşekkür ederim ne demek. Size de önünüzdeki yolda başarılar.

• Hocam birinci sinifta ortalamayi kac yapmak gerekir iktisat isletmeye gecebilmek icin, hic gecen arkadaşınız oldu mu ya da siz kasıp gecsem mi diye dusundunuz mu? Cunku en azindan ozel sektorde çok fazla imkani var iktisat işletmenin

• gizemisy G kullanıcısına yanıt
    Iktisat işletmeye zaten puan yetmediği için geçiş yapılamıyor.
    Ama iktisattan bize geçen çok .
    Yani ilk sene bocalamadan bir 3.60 falan yapmanız 2.sınıfta econ yandalı veya işletme yandalı yapmanızın önünü açar. Tabi bu durum sınıfınızdakilerin durumuna göre de değişken mesela 3.90 birisi econ yandala başvurur onu değil sizi alırlar. Ya da siz 3.14 yaparsınız ama başvuran olmaz siz 3.14 ile econ yandalı yaparsınız.
    Ben öyle havaya 2.93le tarih yandalına başvurmuştum 2.sınıf başı çıktı neyse yapmadım sonra gereksiz olacağını düşünerek.

Hocam peki sizce pols mu ir mi daha zevkli ve kolaydır ortalama yapmak açısından? Erkek arkadasimin abisi insaattan makineye gecmisti baya yuksek bir ortalamayla 1. Sinif sonunda. Iibf için de aynisini olursa 1 sene baya kasacaktim. Muhendislikten birazcik daha kolaydir ortalama yapmak diye dusunmustum :D

• gizemisy G kullanıcısına yanıt
    Öyle bir durum olabilir ciddi bir ortalama yapınca oluyor diye geyik vardı şimdi sizi o konuda yanlış bilgilendirmeyim. Ama iibf de görmedim böyle bir durum. Yanlış bilgilendirmek istemem ama o muhabbeti hatırlıyorum ben de.
    Valla güzel soru hangisi daha kolaydır yani bilemedim. Şöyleki zaten ilgim yok ikisine de diyip deli gibi kasarak ikisinden de iyi ortalama yapabilirsin. Kendis adıma söylemem gerekirse ben ilgimi çekmeyen dersi bırakıyordum mesela çalışmayı 5 ders varsa 3ü sevdiğimdi kalan ikisine bakmazdım bile ondan dolayı değişken ben sevmediğim derse çalışamıyorum. Yapmak zorundayım bilincini oluşturamamış biriyim maalesef.
    Bu tamamen size bağlı açıkcası ama bence posta daha kolaydır 2. Sınıftan sonra posun bazı seçmelileri teste dönüyor. Biz sınavda 6 sayfa yazarken onlar test
    Ama genel olarak iki bölümde zor diyemem.
    Şimdi yanlış da bilgilendirmeyim IRda da kolay seçmeli var ama test olmaz. Ben acı çekmeyi sevdiğim için bölümde 3 kişinin falan aldığı hardcore seçmelileri alıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 1 Ağustos 2020; 11:55:10 >

Kardeşim müfettiş yardımcısı girmek ne kadar zor biliyor musun sen?
  • Dostum gününün çoğunu buraya girip etrafa negatiflik dağıtmakla harcıyorsun. Bence bir psikologa görünsen fena olmaz. Profesyonel yardım almak bakarsın hayatındaki başka şeyleri yola koyar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Abicim hayatın kendisi bu maalesef. Kolaylan bir şey olmadığını küçüklüğümden bu yana ailem bana her zaman öğretti. Evet zor bunu biliyorum. Ama kolay yoldan bu hayatta bir b.k olmuyor. Mükafatı ise gerçekten çok iyi mesela işbakasında müfettiş yardımcısı olmak için çok şeyimi feda ederim.
    Sadece banka müfettişliği değil bir çok alan için böyle olduğu bir gerçek kolay yoldan bu hayatta hiç bir şey olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 1 Ağustos 2020; 12:8:51 >
    Kardeşim bankalarda birçok yüksek konumda olup hiçbir vasfı olmayan adam var. Hayat sadece bize zor onlara değil.

İŞ bankası sınavına girdim ben. Torpilim vardı ama yetmedi. Onlarda bir liste var mülakatta o listeye yazanları geçiriyorlar.Hatta 1 kere ilk aşamadan sonraki aşamalarda kalırsan bir daha sınavlarına giremiyorsun. Uğraşamamak için
  • Torpil ile giren elbet var ama bir o kadar da torpilsiz giren de var.
    Evet vakıfbank yönetim kurulunda güreşci var bu ülkede .
    Spesifik olarak banka değil bir çok nokta var. Takıldığınız kısım yazımda sadece banka mı oldu ben size bölüm arkadaşlarınız ne yaptı. İKların dönüşü ne yönde oldu diye de ekledim. Bunlara da cevap verirseniz mutlu olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 1 Ağustos 2020; 12:24:16 >
    Bölümümün yarısı işsiz gibi. Yükseğe giden çok var kızlar genelde çok kolay iş buluyor. İK dönüşüne ne gerek var kardeşim. Ben İş bankasına gittiğimde herkes bilkent odtü boun vb idi. Linkedinden müfettiş ve uzman yardımcılarına baktım hepsi saçma şeyler mezunu . Daha çok şey söylerdimde neyse.
  • Boşver söyle.
    Ne diyebilirim ki bu da senin deneyimin bir şey diyemem.
    Şu pandemi sürecinde bile mezun olur olmaz işe başlayanlar var. Sanırım birazda hayat şansı meselesi diye düşünmek lazım. Hayatta bol şanslar sana.
    Ben arkadaşlarının çoğunun işsiz gibi bir şey olduğuna pek inanmıyorum ama olsun. Yazık o zaman sabancı üniversitesine. Okulunuzdaki kariyer planlama merkezine gittiniz mi acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: Metufkcr

Boşver söyle.
    Ne diyebilirim ki bu da senin deneyimin bir şey diyemem.
    Şu pandemi sürecinde bile mezun olur olmaz işe başlayanlar var. Sanırım birazda hayat şansı meselesi diye düşünmek lazım. Hayatta bol şanslar sana.
    Ben arkadaşlarının çoğunun işsiz gibi bir şey olduğuna pek inanmıyorum ama olsun. Yazık o zaman sabancı üniversitesine. Okulunuzdaki kariyer planlama merkezine gittiniz mi acaba
    Kariyer merkezinin iş bulduğun görmedim kimseye

• Hayatınızın kalanında başarılar.
    Ehliyet sınavında ayrı başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 1 Ağustos 2020; 15:16:40 >
  • Lütfen burda gerçekleri saptırmayalım İş Bankası gibi en beklemeyeceğiniz yerlerde bile işe giricekler önceden belli. Mülakatlardaki profillerle çalışanlar arasında dağlar kadar fark var. Bu devirde dayısı arkasında olmayanın iibf okuması akıl karı değil. Ben gerçekten şok oldum İş bankası ifşa olunca . Ne işe yaramazlar ne paralar götürürken kimler kimler işsiz geziyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F92CEA8E2 -- 1 Ağustos 2020; 15:22:48 >
  • Ben kimseye mezun olur olmaz 10bin maaş masa başı hazır iş demiyorum bu noktayı mümkünse çarpıtma.
    Hayatın önünüze ne fırsatlar çıkaracağını bilemezsiniz. Her şey ummadığınız anda kötü olabilir çok iyi de.
    Ben burada kimseye ümit de satmıyorum. Olanı söylüyorum. Evet 1 yıl 2 yıl işsiz kalabilirsiniz yüksek lisans sürecinde iş bulamayıp çok zorluk çekenlerde var. KpssAdan atanan da bankacı olanda. Dış ticaretçi olan da var. Bunu elbetteki ben bilemem gelecek müneccimliği yapmıyorum zaten
    Aynı şekilde başlarda IR pos ders içeriğini bilseler çoğu pozisyona bu bölümleri almazlar mesela da diyorum.
    Kimseyi kandırıp pembe hayaller sattığım yok benim.
    Zor tabiki o kadar kişi arasında kendi hakkınla sıyrılmak. Bu ülkede liyakatsizlikte gırla bunu da herkes biliyor ama ben zaten bunlar yok herkes çok raat 10bin maaş yat ay başı maaşı al minvalinde bir konuşma dahi yapmadım. Ama sen ayrı loser kardeşimizsin ondan dolayı dediklerini çok ciddiye almıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 1 Ağustos 2020; 15:27:45 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.