Şimdi Ara

Odtü işletme hakkında soruları cevaplıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
2
Favori
2.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2. sınıftayım bölümü düşünen varsa istediğini sorabilir.

• Kardeşim belli ki üniversite okumuyorsun ve sıralamayla değerlendiriyorsun bölümleri, böyle olmadığını öğrenirsin. Örneğin bizim bölüm finans ağırlıklı o yüzden audit ve bankacılık için daha çok tercih ediliyor öte yandan Boğaziçi marketing ağırlıklı bu yüzden pwc e&y daha çok burdan ve bilkentten alır, yani anlatmak istediğim finans alanında ilerlemek isteyen biri için bizim bölüm daha iyidir marketing için Boğaziçi. Umarım anlatabildim.
  • Odtü işletme sizce hala marka değerini koruyor mu boğaziçi ve bilkent gibi?
  • hazırlık almayı düşünüyorum. Objektif olarak yorumlayacak olursan Boğaziçi mi Odtü mü daha iyi ingilizce sunar bana
  • Bankaların ve big four dediğimiz firmaların hepsi bu üç üniden öğrenci istiyor zaten, sebebi iyi bir ingilizce eğitim fakat bilkentin odtüden daha iyi olduğunu düşünüyorum. Boğaziçi bence abartılıyor, tek artısı istanbulda olması.
  • Kuvayi hukuk K kullanıcısına yanıt
    Boğaziçinde okuyan arkadaşlarım var objektif olarak yorumlarsam baya yakın derim. Sana bağlı yani, uğraşıpta geliştirememe durumun olmaz iki seçenekte de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Benkimseyim23

Bankaların ve big four dediğimiz firmaların hepsi bu üç üniden öğrenci istiyor zaten, sebebi iyi bir ingilizce eğitim fakat bilkentin odtüden daha iyi olduğunu düşünüyorum. Boğaziçi bence abartılıyor, tek artısı istanbulda olması.
    hocam tek artısı dediğiniz şey o kadar büyük avantaj sağlıyor ki herhalde bunun farkında değilsiniz diye düşünüyorum.

abartılıyor dediğiniz üni tr'nin en köklü devlet üniversitesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0786DE130 -- 23 Temmuz 2019; 12:55:59 >
  • Şöyle diyim kişinin planına göre değişebilir avantaj meselesi, ben boğaziçini kötülemiyorum gayet iyi bir üni fakat sanıldığı kadar mükemmel değil çevremin anlattıklarına göre.
  • Odtü işletme-iktisat istiyordum gelmiyor hocam.Ui hakkında bilginiz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Benkimseyim23

Şöyle diyim kişinin planına göre değişebilir avantaj meselesi, ben boğaziçini kötülemiyorum gayet iyi bir üni fakat sanıldığı kadar mükemmel değil çevremin anlattıklarına göre.
    dünyanın en iyi üni'si bile mükemmel değil ki boğaziçi hiç mükemmel değil o kesin ama bence odtü'nün de önünde olduğu bir gerçek.

özellikle iibf bölümleriyle
  • Hocam hacettepe ingilizce işletme hakkında bilginiz var mı yazılır mı sizce
  • thmyrk T kullanıcısına yanıt
    genelde bizimle aynı yerlerde çalışabiliyorlar(bankalar). Zaten bu bölümden mezun olup diplomasi işlerinde çalışan cidden azmış neden bilmiyorum.
  • Kardeşim belli ki üniversite okumuyorsun ve sıralamayla değerlendiriyorsun bölümleri, böyle olmadığını öğrenirsin. Örneğin bizim bölüm finans ağırlıklı o yüzden audit ve bankacılık için daha çok tercih ediliyor öte yandan Boğaziçi marketing ağırlıklı bu yüzden pwc e&y daha çok burdan ve bilkentten alır, yani anlatmak istediğim finans alanında ilerlemek isteyen biri için bizim bölüm daha iyidir marketing için Boğaziçi. Umarım anlatabildim.
  • HaxhiaN kullanıcısına yanıt
    Yazılır bence, bir akrabam var yeni mezun oldu hacet işletmeden tebbde müfettiş olarak çalışıyor 7-8k alıyo aylık. Ama genel öğrenci profilinden farklı olarak sürekli içip yatmadı onu biliyorum, 2 yabancı dili var iyi derecede.
  • ankara'da olması staj konusunda zora sokuyor mu?

mezunların ortalama maaşları konusunda bilginiz var mı?

en sevmediginiz yani nedir bolum ve okulun?

boun ybs vs odtu isletme?
  • Benkimseyim23 B kullanıcısına yanıt
    Yıldız Teknik ing. iktisat mezunları ne durumda

işsiz kalır mıyım

yıldız hangi bölüm ağırlıklı audit mi pazarlama mı
  • Staj bulursun merak etme öncelikle bankalarda çalışırsan 6-8k arası müfettiş maaşı, pwc e&Y gibi şirketlerde daha çok öğrenirsin cvde çok iyi durur fakat 3k gibi bir maaşa eşşekler gibi çalıştırıyor ilk bir kaç sene. Bölümde en sevmediğim olay biraz şak diye dalmaları oldu derslere baya zorlamıştı ama alıştım yani ipin ucunu kaçırırsan sınıf tekrarına kadar gidebiliyor. Son soruya bişey diyemicem yazılımlı işletme olduğu bilgisi var sadece hangisi cazipse yani bilemiyorum.
  • Jon_65 J kullanıcısına yanıt
    Teknik üni olduğu için finans tabiki audit ve bankalara kayıyor biraz. Yani kendine bişey katarsan okurken (yabancı dil, yazılım bilgisi vs.) işsizlik diye bişey yok. İşsiz kalanların çoğu içip yatan ortalaması 2.01 falan olan elemanlar. Yakın bir arkadaşım orda okuyor merak ettiğin detaylı şeyler varsa sorabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jon_65

Yıldız Teknik ing. iktisat mezunları ne durumda

işsiz kalır mıyım

yıldız hangi bölüm ağırlıklı audit mi pazarlama mı
    O bölüm 2014te mi ne açıldı çok az mezun verdi. Abi bas bağırıyorum, orayı yazacağına marmarayı yaz hiç değilse düzgün bir eğitim alırsın.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.