Şimdi Ara

Odtü işletme hakkında soruları cevaplıyorum. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
2
Favori
2.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Jon_65

Yıldız Teknik ing. iktisat mezunları ne durumda

işsiz kalır mıyım

yıldız hangi bölüm ağırlıklı audit mi pazarlama mı
    O bölüm 2014te mi ne açıldı çok az mezun verdi. Abi bas bağırıyorum, orayı yazacağına marmarayı yaz hiç değilse düzgün bir eğitim alırsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benkimseyim23 B kullanıcısına yanıt
    Hocam galiba meslek memuru veya ilgili diplomat alımları çok değil ondandır.
  • Hocam kurum içi yani fakülte içi bölüm geçişleri zor mu?
  • Hocam seçmelilerle birlikte özel sektör için donanımlı bir ekonomist gibi çıkmak mümkün mü bölümden?Böyle yapmaya çalışan tanıdığın var mı?Aslında hedefim iktisattı fakat odtü iktisat hakkında pek iyi şey duymuyorum, nerdeyse her yerde akademisyen yetiştiriyo diyolar bilgin var mı o konuda?
  • legal tender kullanıcısına yanıt
    hocam marmara bana çok uzak
    ytü ile aynı ilçedeyim

hocam yatay uğraşıcam olmazsa ordan mezun olucam
  • Hocam biraz saçma bir soru olacak ama odtü işletme mi yoksa bilkent uluslararası ilişkiler mi ?
    Bilkent işletme gelmedi ama etrafımdan duyduğum kadarıyla iibf tarzı bölümlerde mezun olduğun bölüm değil üni etkili oluyor diyorlar.Mesela sen siyaset bilimi ve kamu yönetiminden mezun olsan da işletmeden mezun olsan da aynı işi yapabilirsin diyorlar.Ben de bu yüzden odtü işletme yerine bilkent siyaset ya da uluslararası ilişkiler yazmayı düşünüyorum siz ne dersiniz ? Bu arada amacım özel sektörde yüksek mevkilerde çalışmak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • thmyrk T kullanıcısına yanıt
    ortalamaya bakar hepsi 3,5 üstündeysen rahat geçiyosun
  • affetmeyici0637 A kullanıcısına yanıt
    Ben de senin dediğini yapmaya çalışıyorum finansa yönelip yükseği iktisattan yapıcam. Odtü iktisat da güzel ama neredeyse aynı işi yapmak için çok daha zor teorik dersler alıyolar.
  • Aynen baya benzer çalışma alanları var aslında ama öncelik genelde işletme ve iktisatta oluyor. Mesela bazı firmaların iş başvuru koşullarında tercihen işletme ve iktisat bölümlerinden alıyoruz yazar. Dediğin bölüm de güzel, rahat iş bulunur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Benkimseyim23 -- 24 Temmuz 2019; 9:20:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0786DE130

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Liselilerin tercihiyle belirlenen sıralama ile değerlendirmenin boş iş olmasına rağmen, sıralamayla değerlendirince bile haksızsın.

Şimdi sen koç'un %50si bile 2k Odtü kim vs diyorsun herhalde.

Koç'a giren en yüksek puanlı 19.kişinin sıralaması 2000. En yüksek puanlı 21.kişi 7500. İken
    Odtüye giren 90.kişinin sırası 3900
    Bilkente giren 20.kişinin sırası 1100

https://www.universitego.com/isletme-2019-taban-puanlari-ve-basari-siralamalari/

@emrooo1a

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thomas Müller -- 24 Temmuz 2019; 10:8:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam 2 ye yeni geçmişsin sanırım, bunu yapmaya çalışan daha ileri sınıflardan ya da mezun tanıdığın var mı acaba?Veya bölüme girmeden önce araştırıp olumlu bir cevap aldın mı bi yerden?
    Evet araştırmadan girmezdim zaten. Yüksek sınıflardan ve mezunlardan tanıdıklarım var, baya konuşmuştum tercih yapmadan.
    Hocam zahmet olmazsa mezunların nerelerde olduğundan biraz bahsedebilir misiniz?
  • hocam yanıtlarda gördüm gerçekten pwc gibi şirketlerde 3k ya mı çalışıyolar? Ablam da odtüde okuyor bir arkadaşı geçen sene odtü işletmeden mezun olmuş pwcde çalışıyor maaş söylememiz yasak ama 5k üstü demiş ne kadar doğru bilmiyorum tabi
    Yukarda yazmıştım biraz aslında, yurt dışına çıkmıyorsa genelde bankalarda veya denetleme şirketlerinde (big four , mckenzie) çalışıyorlar fakat baya bi alanı var işletmenin. Perakende sektöründen tut tekstile kadar heryerde çalışabilme imkanı var hangi alanda ilerlediyseniz yani.
  • gizemisy G kullanıcısına yanıt
    Hiç sanmıyorum, bu sene pwc silver circle programına katıldım. Orda çalışanlarla bizzat görüştüm. Kötü yanının başta az maaşa aşırı çalışmak olduğunu söylediler. Sonra değişiyor durum tabi ki.
    Hocam silver circle a katılmak zor mu?İleride şirkette staj ve/veya iş bulmanıza yardımı oluyor mu acaba?
    Zor değil tamamen üniye göre alıyorlar 20 kişi civarı. İkinci sene gold circle üçte diamond circle(staj) oluyor. Silver circle çok önemli birşey değil sadece bilgi alıp çalışma şartlarını görüyorsunuz yakından.
  • hocam işletme hakkında değilde iktisat hakkında bilgi verme imkanınız var mı?
    Sanırım haklısınız hocam ekşide de bu az maaş meselesi çok fazla söyleniyor bende duyunca sevinmiştim
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.