Şimdi Ara

ODTÜ İstatistik yeni lisans programı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
4.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

hocam üniversitede bu tarz mevzular yook ki bildiğim kadarıyla? zaten odtü istatistikte ceng dersini verebilecek akademik kadroda birisi yok. yüksek ihtimal C dersini vs. Bilgisayar bölümünden hocalar verecek çünkü istatistikte yökde gördüğüm kadarıyla o alanda adam yok. zaten dersin kodu STAT değil CENG mantıken dediğiniz gibi öteki türlü derse girecek hoca yok. ama dersler yüksek ihtimal yüzeysel olur

• Arjen_Robben18 A kullanıcısına yanıt

itü mat muh > odtu stats > ytu mat muh

• İtu mat muhu kazanamadim ytu ehmye yerleştim. Acaba myp ile bu bölüme geçilebilir mi dersler baya hoşuma gitti açıkçası dersler mat muhe benzer gibi.(sırlama 11k)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERAL KENOBI -- 30 Ağustos 2022; 22:59:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bölüm artık veri bilimi bölümü olmuş adı veri bilimi olarak değişse bölümün sıralaması birden 20k atıp 10k ile kapayacaktır

• GENERAL KENOBI G kullanıcısına yanıt

itü geçmeniz çok zor. bölümler aynıyken bile bazı dersleri labları şunları bunları saymıyorlar baya sıkıntı oluyor. ve ehm dersleri mat müh ile benzer değil o kadar. istersniz ytü mat mühe geçip ortalama kasıp yök kontenjanıyla itü deneyebilirsiniz ehmden zor gibi sıralamanız mat mühe yakın çünkü itüdeki %50 yks puanına baktıklarını düşünürsek gerisi de ortalama girmemeniz için sebep yok kısaca her tarafınız mayın dolu kendinizin karar vermesi lazım itüye geçmek için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EB5DF7EA3 -- 31 Ağustos 2022; 11:36:35 >
  • mühendislik olmadan zor hocam 10kda kapatması veri biliminin çok etkileyeceğini sanmam maks 20k yapar 17k yapar

• Hocam itu mat muhu 1 puanla kaçırıyorum maalesef myp ile geçiş mümkün değil.Ytu mat muhe myp ile ordan da itu mat muhe ortalama ile geçilebilir ama ortalama kasmak gerek duyduğuma göre de kolay değil alternatif olarak itu ehmye geçilebilir ama puanim oraya cok uzak.İTU kontrol otomasyona puanım biraz daha yakın ama ehm ile derslerin en az %80 ayni olmasi gerekiyor yuzde kac aynidir hiç bilemiyorum. OTDU istatistik myp ile geçiş yapacağım için çok temiz geliyor.Hazirlik senemde bu seçenekleri kafamda detaylı bir şekilde değerlendireceğim.

puanınız itü ehmye çok uzak fakat ytü ehmye ilk girenlerden biriyseniz veya itüye geçmek isteyen 1 2 kişiden biriyseniz ytüde ortalama kasıp gene itüye deneyebilirsiniz. çünkü itü dışında ehm veren pek okul yok itü ile ytü arasında çok fazla eem bölümü de yok. denenebilri yani ehmden geçmek istiyrosanız zaten normal koşulda ehmde kalacağınızı düşünürsek en azından denemiş olursunuz. kesinlikle yanlış hatırlıyorum ama gene de yazayım mypde yarım puana kadar mı ne tolerans var mıydı acaba pek bilgim yok ama bu tarz bir şey hatırladım şu an.

• Eşit veya yüksek puanlı olması lazım sitesinden okudum

Hocam İtü mat müh ingilizce bile değil bence geçmeyin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yök adını istatistik ve veri bilimi diye onaylarsa 10kdan kapatır. Bilgisayarlar oturana kadar bilgisayara yakın tüm bölümler yükselmeye devam edecek

• İstatistik Bölüm Başkanı Özlem İlk Dağ Hocama attığım mail sonrası aldığım cevap:
    ODTÜ İstatistik yeni lisans programı

• 2 seneye 10k içine girer ODTÜ stat

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • baya iyi olmuş lan

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

Neden daha mantıklı olduğunu düşünüyorsunuz hocam?

• allahım programa bak bi de bizim uğraştığımız garip garip donanım derslerine bilmemnesine bak. ytü bilgisayardan myp yapmamak için zor tutuyorum kendimi şu an.

• seintzen S kullanıcısına yanıt

Data science programı odtude harbiden stat uzerine kurulmus gayet iyi bir math temeli var, itude eger 2.1indeli o prob and stat miydi oyle bir matematik dersinde odtu stat mufredatini sihirli bi sekilde veremiyorlarsa verdikleri mat temeli data sciencedan ziyade bi tik yoğunlaştirilmis cs mufredati gibi bence

• Belki de alanına en uygun eğitimi veren üniversite-bölüm kombinasyonu olmuş. Türkiyede neredeyse tüm lisans programlarında gereksiz dersler var. ODTÜ istatistik programı incelendiğinde tek odağın veri bilimi, yapay zeka , makine öğrenmesi alanları olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz. " Mühendislik " etiketinin aslında bi' cacık değiştirmeyeceğini önümüzdeki yıllarda odtü istatistik ve bu tarz alanına yönelik eğitim vermeyi amaçlayan temel bilim üniversite-bölüm kombinasyonları gösterecekler.

Veri bilimiyle uğraşmak istiyorsam neden bir sürü donanım dersi göreyim ki işin arka planında istatistik varken ? Ya da işin arka planında istatistik varken neden ceng müfredatının belki de anca yüzde onunu oluşturan istatistik olasılık dersleriyle yetineyim ?

Veri bilimi,Makine öğrenmesi için en iyi lisans programı istatistiktir.

• Araştırdığım kadarı ile; herşeyin illa mühendisliği olsun mantığı ile bölümler açıldığından ve mühendislikler için akreditasyon da önemli olduğundan. matematik, bilgisayar, yapay zeka mühendisliği gibi bölümlerde mecburi fizik veya donanım gibi temel mühendislik dersleri var. Üniversitelerimiz bu dersleri programdan çıkarırlarsa ABET gibi akreditasyonları kaybediyorlar. Yani ya akreditasyondan vazgeçip gereksiz dersler çıkarılacak ya da bu şekilde mühendis mühendis devam. ODTÜ istatistik'te akreditasyon sorunu olmadığından programı istediği gibi en ideal şekilde düzenleyebiliyorlar.

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

Ayrık matematik, algoritma analizi, derin öğrenme, sayısal yöntemler gibi bazı dersleri ve ekteki seçmeli dersleri sunmuyorlar ama? Bunlar önemsiz değildir diye düşünüyorum (İTÜ AI ders planından). Olasılık ve istatistik çok önemli ama AI alanına atlamak için istatistik müfredatındaki kadar yoğun istatistik dersine gerek var mı? Gerek yok demek ki diye İTÜ'de pek yoktur diye düşünmüştüm. ODTÜ'de veri bilimine yönelik bir eğitim verilecek zaten, yapay zeka ve veri mühendisliği ile veri biliminin kesişim alanı ne kadar büyük? Pratikte farklı işleri yapıyorlarsa programları da farklıdır herhalde.

ODTÜ İstatistik yeni lisans programı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seintzen -- 4 Eylül 2022; 1:29:12 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.