Şimdi Ara

ODTÜ İstatistik yeni lisans programı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
4.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ODTÜ İstatistik bölümü 2022 güz döneminden itibaren uygulanacak yeni lisans programını yayınlamış. Programa baktığımızda son dönemin en popüler dallarından olan veri biliminin tanımı yapılmış. Veri bilimci olmak için hangi alandan neyi ne kadar bilmek (ileri seviye istatistik ve matematik, CENG 240 ile python, makine öğrenmesi, modern veri tabanları, veri madenciliği, big data gibi) gerekiyorsa programda. Artık veri bilimci olmak için hangi bölümü okumam lazım, nereden nereye yönelmem lazım gibi tartışmalara gerek yok. Bu bölüm nokta hedef olarak veri bilimci çıkarır. Son yıllarda hızla yükselen sıralamaları da birkaç sene içinde 5k içine kadar gidebilir. Yeni program linki aşağıdadır.

http://stat.metu.edu.tr/en/system/files/yeni_lisans_programi_2022.pdf

• Yapay Zekanın Yanıtı

ODTÜ İstatistik Yeni Lisans Programı Hakkında Bilgiler

ODTÜ, istatistik alanında yeni bir lisans programı sunuyor. Program, istatistik alanında modern ve kapsamlı bir eğitim sağlayarak öğrencileri veri analizi, makine öğrenimi ve istatistiksel modelleme alanlarında kariyerlere hazırlayacak.

ODTÜ İstatistik Lisans Programı, güçlü bir matematik ve istatistik temeline dayanmaktadır. Ders programı, olasılık, istatistiksel çıkarım, lineer modeller, zaman serileri analizi ve veri madenciliği gibi temel istatistiksel kavramları kapsar. Ayrıca, öğrenciler veri analizi, makine öğrenimi ve suni zeka gibi daha gelişmiş konuları da inceleyecekler.

ODTÜ İstatistik Lisans Programı'nın ders programı, Türkiye'nin en iyi istatistikçileri ve akademisyenleri tarafından geliştirilmiştir. Program, istatistiksel teorinin sağlam bir anlaşılmasını vurgularken, aynı zamanda öğrencilerin pratik becerilerini geliştirmeye de odaklanmaktadır.

Programın mezunları, veri bilimi, finans, sağlık hizmetleri ve devlet kurumları gibi çeşitli sektörlerde kariyer fırsatlarına sahip olacaklardır. Lisans derecesi, yüksek lisans ve doktora programlarına devam etmek isteyen öğrenciler için de sağlam bir temel sağlayacaktır.

ODTÜ İstatistik Lisans Programı'na 2023-2024 akademik yılında başvurular açılacaktır. Programın ayrıntılı ders programı ve başvuru şartları ODTÜ web sitesinde bulunabilir.

Anahtar Kelimeler:

• ODTÜ İstatistik
    • ODTÜ İstatistik Lisans Programı
    • ODTÜ İstatistik Ders Programı
    • ODTÜ İstatistik Ders Programı 2023
    • ODTÜ İstatistik Lisans Programı Dersleri
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Odtü stat 5k içine girerse dünyanın sonu gelir diyeceğim ama benzer şeyleri doların durumu için söylüyordum her şey oluyor bu ülkede
  • great student onizuka kullanıcısına yanıt

Olmaz deme, sıralaması 2019'da 61k idi bu sene ise 31k. Yani bu sene bölüme girenlerin büyük çoğunluğunun puanı devlet tıplara yetiyor.

• ChiFi C kullanıcısına yanıt
    5 bine girmesi için tıpı değil aynı sektörde de çalışabilen bilgisayar ve endüstriyi geçmesi gerekiyor
  • STAT 295

Object Oriented

Programming

• braigon kullanıcısına yanıt

Bilgisayar ve endüstri mühendisliklerinin amacı veri bilimci yetiştirmek değildir. Şu an karşılaştırma yapabileceğimiz bölümler Yapay zeka mühendislikleri fakat onlarda da mühendislik akreditasyon zorunluluğu nedeniyle gereksiz teknik dersler var mesela İTÜ Yapay zeka mühendisliğinde fizik ve fizik lab. dersleri var. Ve bu bölümlerde istatistik ve matematik çok yetersiz.

• ChiFi C kullanıcısına yanıt

5k imkansız ama 15k kesin.

• Güzel olmuş. Temizinden 5 sene daha ilerlemeye devam eder bilişimin ucundan kıyısından geçen bölümler. Ülke hindistan oldu malum.
  • seneye 15k

• İtu ai dan cok cok daha mantıklı programı var ama adinda muhendislik yazmadığı icin bizim halkımız sevmez
  • cafcafzee kullanıcısına yanıt

Yazılım dersleri artarsa 5 binde mümkün bence.

• CS derslerini istatistik bölümünden hocalar mı verecek acaba?

• iyi olmuş şaka maka 

• Guest-4h062020 G kullanıcısına yanıt

Ben araştırdım mesela CENG 240 dersi bilgisayar mühendisliğinin ders kataloğunda ve hocası bilgisayar mühendisliğinden.

Linki:

• YTÜ'de şuanda bu yönde ilerliyor son yıllarda zaten programlama başta olmak üzere dersler sektöre yönelik veriliyordu ODTÜ'nün bu hamlesi gayet yerinde olmuş. İSTATİSTİK bölümü veri bilimi, makine öğrenmesi için en iyi tercihtir. !!!

• Sizce Ytü,İtü mat müh mü yoksa Odtü istatistik mi daha iyi bir tercih.Bu amaç için
  • tek sorun yök'ün naz yapmayıp bölüme veri bilimini vermesi. sonra gör uçuşu fiyuuuv. bu arada bölümün sıralaması 30.3 ile mi ne kapıyordu o yzden ben 30k diyorum. 31k diyince gülesim geliyor

ayrıca mühendislik olmaması bence de çoook büyük eksi 5k falan olmasını imkansız olarak görüyorum. mühendislikte en basitinden devlet kontenjanıyla alakalı bir şeyler var. mesela itü fizik mühendisliği askdnalsşkdn bu bölümün niye var olduğunu hala anlamadım. ama istatistik program olarak güncel olsa da son günlerde nedense matematiğe direkt myp yapasım geliyor. bazı arkadaşlara danışıyorum direkt olarak saçmalama diyorlar bilemedim belki hazırlık okuyup vkaıflardan birine de uçabilirim myp işi orada da yapılıyorsa. kafam karışık ama bölüm matematik ağırlıklı olması sebebiyle bir yandan da kendine çekiyor. garip duygular içindeyim. bu arada mühendislik olmamasına rağmen devlette çok sorun yaşanmıyor giriş maaşında yaşarsınız sadece onun dışında tik tüik falanda baya sağlam yerlerde çalışan adamlar var. ister istemez göze çarpıyorlar devlette iş bulma konusunu dert etmeye pek gerek yok. ayrıca yurt dışı için sanırım bazı fiks dersler varmış. benim şu an öyle bir derdim yok ama olursa diye almanız gereken seçmeli dersleri iyi belirleyin onun dışında iyi gibi duruyor şu an ki hali.

• Arjen_Robben18 A kullanıcısına yanıt

hazırlığı odtüde oku sonra itü mat müh'e myp yap :)

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.