İtunun adinda direkt veri muhendisligi gibi bir ibare var zaten, bolumun yarisi ayni yere gidiyor yani, itunun daha saglam data science temeli vermesi lazım hatta doğrudan adinda boyle bir iddiada bulundugu icin. Guzel bir discrete dersi olsa iyi olabilirdi bence de, ama bolumun bakis acisi icjn tamamen essential durmuyor (sonucta bolum hala stat bölümü, vermeye calistigi data science eğitimi yolunda da csvari agir graph filan kullanmiyorlardir herhalde, varsa da dersin icinde veriyor olabilirler kendi departmanlari her dersi verdigi için incelemek lazim), algoritma dersi filan var zaten (yeni ders oldukları için iceriklerini bilmiyorum). İtu ai in programı ufak seylerle cok iyi bir data programi olcakken once ai a daha çok yedirmeye çalışmaları simdi se biraz bilgisayara yanastirmalari yüzünden allak bullak olmus durumda bence. Odtu stat hala bir temel.bilim olmaya calistigi icin ve altyapi eksikliginden de applicationun kapatilmasi daha rahat oldugu icin mufredati bi nebze daha kabul edilebilir bence. Stattaki kadar yogun bir stat egitimi lazim mi diyorsaniz ileri islerde muhtemelen gerekiyordu, yoksa tanıdığım insanlar stat yerine cs masteri yapardi eenin üzerine < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ODTÜ İstatistik yeni lisans programı (3. sayfa)
-
-
Veri bilimi ve makine öğrenmesi alanlarında istatistik bilimini çok etkili kullanmak gerekiyor. Üniversite'ye gelene kadar hiçbir öğrenciye eğitim hayatı boyunca istatistik dersi verilmiyor bundan dolayı istatistik alanında rahatlamak biraz zaman istiyor. Özellikle bahsettiğimiz veri alanlarında istatistiği etkili kullanmanız gerektiği için yüksek lisansa ihtiyaç duyulabiliyor. CS masteri yapıp üst seviye programlama bilgisine sahip olup istatistik bilginiz olmadığı sürece veri biliminde başarılı olmak pek de mümkün değil. Aynı durum tersi için de geçerli.
-
Hocam peki bu paylaşmış olduğum seçmeli alanlarına (RL, computer vision, robotics vs.) stat lisansıyla CS'den master yaparak kayılabilir mi? Otonom araçlarla vs. daha çok CS temelli insanlar ilgileniyor sanırım. Data science ile ML engineering gibi alanların pratikte yapabileceği işler arasında çok fark var mı? Bunu tam anlayamadım.
-
5kdan yazılır mı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X