Şimdi Ara

ODTÜ İSTEYENLER İÇERİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
4
Favori
9.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet aslında sağolun gerçekten tam olarak dediğiniz şeyler ilgimi çekiyor bir de yurt imkanı nedir yeterli yurt var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • manesfirst M kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkürler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • limon1907 kullanıcısına yanıt
    Hocamın da dediği gibi endüstri gerileme eğiliminde. Havacılık da bildiğim kadarıyla ders açısından makineyle baya benzerlikleri olan bir bölüm. Yükseleceğini düşünüyorum.

• manesfirst M kullanıcısına yanıt
    Çalışılacak kütüphane harici bir yer oluyor mu ki hocam?

İlk 4k ya direkt olarak yurt seçme imkanı sunuluyor. Bunun dışındakilerse aile geliri ve bir kaç kriter üzerinden puanlamaya tabi tutulup puana göre seçtikleri yurtlara yerleşiyorlar. Yurt sayısı tam olarak yeterli değil ama şu anda yeni yurt yapılma durumu var. Yurt çıkmazsa puanınıza göre önce geçici yurda sonra da asli yurda yerleştiriliyorsunuz. Bu süreç biraz zaman alabilir yani ona göre hazırlık yapın. En kötü ihtimalle bir kaç ayınızı kampüs dışında kalacakmışsınız gibi düşünerek hazırlık yapmanız en iyisi olur.

2 adet yurtlar bölgesi var. Bunlar doğu (numaralı) ve batı (demiraylar) olarak ayrılıyor. Numaralılar merkezi olup tabiri caizse olayın geçtiği yere yakındır. Demiraylar ise teknokent bölgesindedir. İki bölgenin de kendine göre artı ve eksileri vardır. Numaralılar merkezi olamasına rağmen eski ve küçük odalardan oluşur. Demiraylar görece daha yenidirler. 4 kişilik odalarda bir çalışma bir de yatak odası vardır. Odtünün en yeni yurdu olan 19. Yurt bu bölgededir. Demiraylar merkeze uzak olmasına rağmen odtüdeki iyi konumlanma nedeniyle her yere yürüme en fazla 20 dk dir. Demirayların bir diğer sıkıntısıysa akşam kafayı yiyip insanlara saldırma ihtimali olan köpek çeteleridir.

• YKSBİRİNCISIOLACAKADAM Y kullanıcısına yanıt
    Hocam her yerde çalışılabilir. Yaza doğru geçip bir çimene çalışmak en zevklisi bence. Bunun dışında yurtlarda çs ler ve bölümlerde çalışma alanları var.

• -Beetlejuice- - kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Teşekkürler cevap için.

• Ortalama kasıp yurt dışına çıkmak gibi bir hayalin varsa bence atla çünkü hem lisedeki konuları unutmamış oluyorsun hem de sınavın getirdiği tempoyu nispeten de olsa koruduğun için performansın düşmüyor çok. Ayrıca sosyalleşmediğin için de çalışman daha kolay oluyor. Hazırlıkta 1 sene boyunca boş yapıyorsun, gerek yok bence. İlk dönem cidden bocalama dönemi yaşıyorsun ama çok sorun değil. Hazırlık atlayanların akademik başarısı daha yüksek istatistiksel olarak.
  • Merhabalar yurtlarla ilgili bir şey soracaktım. Ilk 4 binde isteyen hemen yurtlara yerleştiriliyor diyorsunuz, ben ankara'da oturuyorum ama yurtta kalmak mantıklı olur mu sizce? Oturduğum yer odtü'ye pek yakın değil ulaşım imkanları da buradan kısıtlı biraz, yurtlarda kalıp yolda geçireceğim zamanı daha verimli kullanabilir miyim diye düşünüyorum?

• StrangerLovely kullanıcısına yanıt
    Ankarada kalanlara yurt çıkmıyor hocam. Herkes yurtlara yerleştirildikten sonra ancak ankaralılara sıra geliyor. Kız iseniz sora biraz daha hızlı gelir ama erkekseniz çok ümitlenmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Beetlejuice-

Ankarada kalanlara yurt çıkmıyor hocam. Herkes yurtlara yerleştirildikten sonra ancak ankaralılara sıra geliyor. Kız iseniz sora biraz daha hızlı gelir ama erkekseniz çok ümitlenmeyin.
    Öyle mi diyorsunuz. Benim için çok büyük bir ihtiyaç değil tabii ki sadece üniversite hayatımı kolaylaştırır mı diye düşünüyordum. Demek ki bu ilk 4 binden tercih edenler direk yurda yerleşebilir olayında halihazırda ankarada olmamız durumunda yurda hemen yerleşemiyoruz öyle mi?
  • StrangerLovely kullanıcısına yanıt
    Aynen

• Hocam metalurji ve malzeme muhendisligi ve kimya muhendisligi konusunda bilgilendirebilir misiniz acaba.staj olanakları ,derslerin zorlukları vs. Bir de savunma sanayisinde calismak icin hangi bolum daha avantajlidir bunu ogretmenlerinize sorabilirseniz cok makbule gecer

• ArapFayik A kullanıcısına yanıt
    Hocam valla konunun olayı bilen birilerinin görmesi ben endüstri okuyorum. Dua edelim de bu bölümlerden birileri görsün :))

Ankara da okuduğunuz için mi bu kadar sevmiyordunuz bu şehri
  • dış güç D kullanıcısına yanıt
    Anlarada okuyorum ama neden sevmediğim hakkında çok bi fikrim yok sevenlerin neden sevdiği hakkında fikri olmadığı gibi 😄😄

Deniz yok abi denizz :D
  • dış güç D kullanıcısına yanıt
    Ya bunu bi ankaralıya söyleyince çok bi anlam ifade etmiyor :D ama doğru deniz şart

Odtü endüstri kötüleşiyor itü tercihimdir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nasipse burda iibf okuyacağım
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.