Şimdi Ara

ODTÜ - İTÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Benim hedefim odtü makineydi ama 9700 oldum. Onun yerine odtü havacılık ve uzay mühendisliği düşünmek istiyorum ama o da 8500 gibi bir sıralamada. Sizce bunun gelme olasılığı nedir? Olmadı zaten itü yazmayı düşünüyorum. Ben baştan odtü diye şartlamışım kendimi zor geliyo şimdi gidememek odtü olsun diye mimarlık veya inşaat mühendisliği de yazabilirim. Bunlar hakkında da bilgisi olan arkadaşları duymak isterim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• bende seninle aynı hedefle çıkmıştım yola şimdi ya itü makineye gideceğim ya da odtü inşaata
  • Oha beyler aynısıyım resmen odtüde mimarlık ve inşaat geliyor kalbim makinede kaldı ama o yüzden itü mü düşünüyorum aydınlatın bizi :(

• Istanbuldan korktuğum için itu makine yazmıyorum ve sene boyunca motive olmak için Odtü kampüsünun fotoğraflarına bakmıştım.Odtu inşaat da istiyordum ama makine olsaydı ballı kaymakli olurdu.Hazirlik okurken deneme çözeceğim belki kırık obp ile 6k gelir çok zor ama.

• bende büyük ihtimal odtü inşaata girecem odtü olsun istiyorum çünkü mükemmel bir üniversite istanbulu ailemde istemiyor itü makineye yazma diyorlar hayırlısı olsun hakkımızda
  • beyler havacılık ve uzay gelme ihtimali nedir yani var mı bi tahmininiz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Odtü >iyte>itü>ytü>gtü>ktü
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gyzing G kullanıcısına yanıt
    maalesef hocam bölümün talibi çok
  • İnşaat hakkında konu açtım bakabilirsin

• İlla ODTÜ olacak diye istemediğin bir bölümü zorlamanın bir mantığı yok. Hazırlıkla beraber 5 sene okuyacaksın. Ya sonrası?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yinemimezunakaldim

maalesef hocam bölümün talibi çok

yapmayın be... ben yazayım da yine tercihlere bi umut belki bu sene olmaz
  • TheCrane kullanıcısına yanıt
    yani haklısınız da hani o kadar debelenmem odtü içindi kendimi öyle motive ediyordum şimdi zor geliyor gidememek
  • Ankaradaki askeri calisma alanlarini dusunmuyorsaniz odtu nun yazilma espirisi yok anlamiyorum neden bukadar yazmak istemiyorsunuz itu yu

• Ben de aynı durumdayım odtü makine vlogları falan izledim şimdi itü makine yabda odtü inşaat/mimarlık tutuyor.

Makineden vazgeçersem hata yapacak gibi hissediyorum...

İTÜ'de İstanbul faktörü var. Ankara' da devlette çalışmak istemiyordum başından beri. Bu açıdan da itü makine mantıklı geliyor.

Mezun/son sınıflarla konuştum itü makinenin odtü makineden eksiği yok diyorlar. Bilemiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam itü secerdim hele ki boyle bir bolume karsi kuvvetli bir istegim varsa. Sehrin gobegindesin. Staj imkanların bol. Odtu kampusuyle cezbettiyse ona bi sey diyemem tabi. Makine gumussuyunda. Yukarisi taksim asagisi besiktas. Egitim kalitesi olarak da bence bir fark yok.

Belirli bir bolum tercihin yok olsaydi ve tek istedigin odtu olsaydi problem degildi. Yazar gecerdin. Boyle universitelerde issiz kalmak gibi bir sey soz konusu degil zaten.

Zormus la durumun :) kolay gelsin :D

• İtü mak çok sağlam bölüm. Eğer mak istemiyorsanız yazmayın bitiremezsiniz

• ODTÜ de makineye en yakın ve derslerin en çok ortak olduğu, makine gibi yine fizik ağırlıklı olan bölüm ODTÜ kimya mühendisliğidir. Çok sayıda kimya müh öğrencisi
    makine de çap yani çift dal yapıp mezun olmakta ve çok rahat ve iyi yerlerde işe başlamaktadır.
    FİYAT/KAZANÇ oranı gibi benzer bir değerlendirmek gerekirse;
    YÜKSEK MAAŞ/BAŞARI SIRASI(MF-4),
    KARİYER/BAŞARI SIRASI(MF-4),
    KISA SÜREDE, KOLAY İŞ BULMA YÜZDESİ/BAŞARI SIRASI(MF-4),
    YÖNETİCİ OLMA, MÜDÜR OLMA/BAŞARI SIRASI(MF-4),
    DEVLET ÜNİ.(ücretsiz)/BAŞARI SIRASI(MF-4),
    gibi diğer mühendislik veya tıp,diş, hukuk vs. bölümlerin aynı başarı sıralarıyla benzetme yaparsak aşağıda da açıklandığı gibi ODTÜ/BOĞAZİÇİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ başarı sıralaması çok daha yükseklerde olması gereken, öğrencilerin kimya mühendisliği diye göz ardı ettiği bir bölümdür. Mezunlar çok kısa sürede 4-5 yıl içinde orta kademe yönetici olmakta minimum doktor maaşı almakta,5-10 yıl içinde müdür ve üst pozisyonlara yükselmekte , uzman doktor maaşlarına ulaşmaktadır, kendini girdiği yerde kabul ettirenler ise çok kısa sürede çok yüksek maaşlara ve primlere sahip olmaktadır. Bu durumda olan çok sayıda ODTÜ Kimya Müh. endüstride çalışmaktadır.

Kimya mühendisliği yurt dışında Amerika da Avrupa da Proses Mühendisliği diye geçer ve ihtiyacın en çok olduğu, en geçerli ve yurt dışında en yüksek mühendislik maaşlarının verildiği en prestijli bölümlerden birisidir.
    Endüstride her dalda ihtiyacın olduğu en temel mühendislik dalıdır. Rafineri, Petrol ve türevleri, , Petrokimya, gas, kimya, cam, çimento, lastik, ilaç. Arge, enerji, temizlik malzemeleri, boya, tekstil,kimyevi madde üretimi, proses kontrol ve otomasyon firmaları, çevre, otomotiv vs.
    Başta olmak üzere bir çok alanda çalışma imkanı olmakta ve bu sektörlerde çok sayıda kimya mühendisine ihtiyaç olmakta ve bu sektörlerin çoğunda çalışan kimya mühendisleri diğer mühendislik branşlarında çalışan arkadaşlarınında çok kısa sürede önüne geçerek yönetici adayı olmakta, kariyer ve ilerleme imkanlarına sahip olmakta, maaşlarıda hızla yükselmektedir.<özellikle bu sektörlerde çalışan mühendisler, makine, endüstri, elektrik-elektronik vs. mühendisliği yerine keşke ODTÜ veya BOĞAZİÇİ yi bitirip KİMYA MÜHENDİSİ olsaydık, bu şirkette, fabrikada kısa sürede yükselirdik, müdür olurduk, imkanlarımızda artardı derler.>
    Kontenjanlarının en az olması, artmaması ama talebin, ihtiyacın çok olmaSı kimya mühendisliği tercih etmenin ayrıca çok büyük avantajıdır. Özellikle ODTÜ ve BOĞAZİÇİ yi bitirenlere şirketlerden mezun olmadan bile talep gelmekte, hemen işe başlamaktadırlar. ODTÜ mezunları, kampüsü, sahip olduğu laboratuvarlar, imkanlar ve teknik eğitiminin çok yüksek olması nedeniyle BOĞAZİÇİ ne göre bir tık daha avantajlı ve daha çok tercih edilmektedirler.
    ODTÜ'de Kimya Mühendisliğine ders olarak en yakın bölüm makine mühendisliği, çok sayıda ortak dersleri var, kimya mühendisliği daha çok fizik ağırlıklı, istekli öğrenciler not ortalamalarını tuttururlarsa makine de çapta yapabiliyorlar. Çok sayıda mak. müh. de çap yapan mezun var. Mezunlarının yurt dışı kabülleri de çok iyi ayrıca.

YUKARIDAKİ SEKTÖRLERİN ÇOĞUNDA EN FAZLA KİMYA MÜHENDİSİ YÜKSEK MAAŞ VE OLANAKLARLA İSTİHDAM EDİLMEKTE, ÇALIŞAN ODTÜ, BOĞAZİÇİ MEZUNU KİMYA MÜHENDİSLERİ O TESİSİN, ŞİRKETİN, FABRİKANIN ÜST DÜZEY MÜDÜRLÜK, GENEL MÜDÜRLÜK,YÖNETİCİLİK, DİREKTÖRLÜK VS.POZİSYONLARINA ÖNCELİKLE GETİRİLMEKTEDİR. DİĞER MÜHENDİSLİK BİRİMLERİ ÇOĞUNLUKLA BU SEKTÖRLERDE DESTEK BİRİMLERİNDE VE DAHA AZ SAYIDA, ÇOK DAHA SINIRLI KARİYER İMKANLARIYLA ÇALIŞMAKTADIR.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.