Şimdi Ara

Odtü İtü İnşaat Mühendisliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
3
Favori
18.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mamaluba

1.300,1.700 verirlerrrrrrr

Yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: barman

quote:

Yani?

ne yanisi? 4 değil işte demek istiyorum. ne manayla alıntıladın anlayamadım.herkes birileri gibi şanssız olmz bu hayatta
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: barman

quote:

Yani?

ne yanisi? 4 değil işte demek istiyorum. ne manayla alıntıladın anlayamadım.herkes birileri gibi şanssız olmz bu hayatta

İyi, aferin.

• quote:

Orijinalden alıntı: BoLD_39

quote:

quote:

quote:

genel olarak, yeni mezun 2bin falandır.başka bi üni 1750 fln.

yani iş sende biter.azıcık düşünürsen anlarsın, mühendisliğin diploma değil tecrübe olduğu.şahsen ben yeni bitme odtülüye bina diktirceğime, zamazingo üniversitesi mezunu 5yıllık mühendise diktiririm.

not: öyle bi üni yok.
    rakamlar atmasyon ama 4binin yarısı geçmez
    yok bizim komşumun damadının arkadaşı 3500le başladı deme, genel dedim

Dostum kazanamadın diye iyi üniversitelerin farkı yok gibi göstermen çok saçma.

aksini ispatla. ama 100mezun veriyorsa 2-3tanesi olmasın 4bin lira alan.

hadi odtüde okuyanları bekliyorum.onlar sana cevabını verir.

yeni mezunun kafasına bir şey mi yüklüyorlar harikalar yaratacak?(ilk yılı için)

odtü gibi türkiyenin sayılı okullarından mezun olmak yetmez.aynı zamanda o okuldan faydalanmak gerekir.

ve bu ilk yılında ortaya çıkmaz.

adam benden, kardeşim sen itü,odtü oku mezun olur olmaz 4-5 bin lira veriyorlar dememi bekliyor. yok böyle birşey ama ben çok parlarım diyorsan bilemem.

dh mühendisler odasına git orada sor onlar daha iyi cvp verir.

ODTÜ'yü bilmiyorum ama yakın bir tanıdığım İTÜ inşaattan 2.50 GPA ile -yani çok başarılı bir öğrenci değil- bu sene mezun oldu ve Azeybaycan'da aylık 3000$'a işe başladı. Söylediklerinin aksine okulun farkı asıl ilk yıllarda belirgin olur. İyi eğitim alan biri, diğer meslektaşlarına göre işe çok daha hazırdır. Ayrıca lütfen mesajlarını normal insanlar için uygun boyutta yaz.

ne alakası var benim çok yakın akrabam selçuk inşattan mezun oldu şuan 4-5bin dolara çalışıyor.iş birazda sende bitiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: cursed92

quote:

quote:

quote:

quote:

genel olarak, yeni mezun 2bin falandır.başka bi üni 1750 fln.

yani iş sende biter.azıcık düşünürsen anlarsın, mühendisliğin diploma değil tecrübe olduğu.şahsen ben yeni bitme odtülüye bina diktirceğime, zamazingo üniversitesi mezunu 5yıllık mühendise diktiririm.

not: öyle bi üni yok.
    rakamlar atmasyon ama 4binin yarısı geçmez
    yok bizim komşumun damadının arkadaşı 3500le başladı deme, genel dedim

Dostum kazanamadın diye iyi üniversitelerin farkı yok gibi göstermen çok saçma.

aksini ispatla. ama 100mezun veriyorsa 2-3tanesi olmasın 4bin lira alan.

hadi odtüde okuyanları bekliyorum.onlar sana cevabını verir.

yeni mezunun kafasına bir şey mi yüklüyorlar harikalar yaratacak?(ilk yılı için)

odtü gibi türkiyenin sayılı okullarından mezun olmak yetmez.aynı zamanda o okuldan faydalanmak gerekir.

ve bu ilk yılında ortaya çıkmaz.

adam benden, kardeşim sen itü,odtü oku mezun olur olmaz 4-5 bin lira veriyorlar dememi bekliyor. yok böyle birşey ama ben çok parlarım diyorsan bilemem.

dh mühendisler odasına git orada sor onlar daha iyi cvp verir.

ODTÜ'yü bilmiyorum ama yakın bir tanıdığım İTÜ inşaattan 2.50 GPA ile -yani çok başarılı bir öğrenci değil- bu sene mezun oldu ve Azeybaycan'da aylık 3000$'a işe başladı. Söylediklerinin aksine okulun farkı asıl ilk yıllarda belirgin olur. İyi eğitim alan biri, diğer meslektaşlarına göre işe çok daha hazırdır. Ayrıca lütfen mesajlarını normal insanlar için uygun boyutta yaz.

ne alakası var benim çok yakın akrabam selçuk inşattan mezun oldu şuan 4-5bin dolara çalışıyor.iş birazda sende bitiyor.

aynennn. iş sende biter.tabi mühendislik eğitimindeki fark inkar edilemez belki ama dediğim gibi illa odtü bitirdin diye İLK YIL tonla para vermezler adama.işi öğreneceksin

• barman B kullanıcısına yanıt
    hocam inşaatta sen şantiye mi istiyorsun proje şefi mi ve neden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

hocam inşaatta sen şantiye mi istiyorsun proje şefi mi ve neden?

Bu konuda emin değilim. Farklarını yukarıda yazmışım zaten. İki alanda da deneyim elde edebilirim diye düşünüyorum; ama gelir olarak beni götürebilecek gelire kavuşabilirsem proje alanında devam edebilirmişim gibi geliyor; ama emin değilim.
  • Kardeşim sen İTÜ den fln mezun olursan baslangıcta iyi baslarsın bence İTÜ yani boru değil Ve İnşaat da önün cok acık biraz tecrübeyle ilerde cok yüksek paralar kazanabilirsin .Kesinlikle İngilizce oku ! Kaç tane tanıdığım varsa hepsi aynı seyi söylüyor.'' İngilizce bilen daha cok kazanıyor ''
  • odtü inşaat sıralama bu sene artar mı ?? 13 700den almış geçen sene
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hapşuruk

odtü inşaat sıralama bu sene artar mı ?? 13 700den almış geçen sene

Up up! :D
  • amcam ODTÜ inşaat mezunu amerikada 6 sene master yaptı geri istanbula geldi hilti firmasında 15.000 maaş+araba+telefon+yemek+benzin işe girdi
  • Ağır Müslümcü kullanıcısına yanıt
    şantiye şefi mi proje yöneticisi mi kendisi çalışma ortamı ofis mi yoksa şantiye mi hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: dentist3

Arkadaşlar ODTÜ veya İTÜ inşaat mühendisliğinden mezun olan birisi özel sektörde ne kadar maaş ile işe başlar birde okulu ingilizce okumak avantajmıdır. Türkçe okuyup ingilizce ve başka dil ile geliştirirse eşit olurmu iş bulma koşulları çok zor mu bu üniversitelerden mezun olunca ayrıyetten ne kadar maaş ile işe başlanır en düşük benim tanıdığım ODTÜ endüstri mühendisi var o mezun olur olmaz 4 bin tl ye işe başladı o kaç bin tl ye kadar çıkar sizce ? Endüstri müh. olan tanıdığım sadece ingilizcesi var .

ODTÜ nün adı var , İTÜ nün tadı var

• İnşaatta fazla para kazanmanın yolu özelde büyük firmalarda çalışmak veya yurtdışına gitmekten geçiyor. Kendiniz kanıtlarsanız iyi paralar kazanırsınız. Kamuda ise Dhmi ve belediyeler diğer kurumlara göre biraz daha fazla verebilirler.
  • Bizim bi akraba da itü inşaat mezunu mezun olur olmaz 80.000 lira maaşla başladı,şimdi 120.000 oldu 6 ayda
  • adam senin iş bitirmene bakar... Ne yapabiliyorsun der ? ... İstedigin kadar odtü berkeley,mit vs. mezun ol ... Üst yapı'da paket program olarak sta4cad,idestatik,probina biliyormusun ? Nitelikli yapılar için sap2000 kullanıp temele gelen gerilmeyi bulup daha sonra bu temeli radye olarak sonlu elemanlar programlarıyla ile çözebiliyormusun ? Veya sap2000'de iç kuvvetleri bulup sonra çelik konstrüksiyon tasarlıyabiliyormusun ?

Alt yapı yol şantiyelerinde microstation, netcad,civil 3d 'de yolu modelliyip brükner eğrisinde yarma/dolgu işlemini 0'a getirebiliyormusun .
    Veya primivera,ms project biliyormusun
    Veya 30 bin ton demir alacaksın bak 17 aralık süreciyle dolar nasıl prim yaptı.akabinde yurtdışı piyasasında altın /emtia fiyatları demirin tonajı 1300 liradan 1700 liraya geldi . %30 prim demek matematigini sen yap ... Sen bunların hepsinden sorumlusun ve nicelerinden .... Anadolu üniversiteleri diye hani böyle burun büküyorsun ya. Aha ben işte o anadolu üniversitlerinden birindeyim ... Netcad , sap2000 , ide,sta4cad + sağlam ekonomi bilgisi(hatta fx,dji,sp500'de işlem) + betonarme +çelik +karayolu +bağlama/baraj+metraj statigi saymıyorum bile bilgisine sahibim ve bul bilgilere en az arkadaşlarımın %25-30'u'da mevcut.... Hani bi yabancı dil diye tutturmuşunuz gidiyonuz eyvallah önemlidir. Zaten aldıgınızda yarım yamalak ingilizce bilgisi. Şu bilgilerle hangi şantiyeye gidersen git aç kalmassın dost ! Sizlere asistanlar burun kıvırken bize hocalarımız çocuklar şuda işinize yaracak diye bütün bilgileri sıcacık cebimize koyduk !!! Heyt yavrum lys'de puan yapmış tipler...

Şu istatistigide söylemeden gecimiyecegim . Proje müdürü /yurtdışı koordinatörü adamların çogu o kücümsediginiz anadolu üniversitelerinden mezun ...

sağlıcakla kalın ...

• quote:

Orijinalden alıntı: hokkabaz1

adam senin iş bitirmene bakar... Ne yapabiliyorsun der ? ... İstedigin kadar odtü berkeley,mit vs. mezun ol ... Üst yapı'da paket program olarak sta4cad,idestatik,probina biliyormusun ? Nitelikli yapılar için sap2000 kullanıp temele gelen gerilmeyi bulup daha sonra bu temeli radye olarak sonlu elemanlar programlarıyla ile çözebiliyormusun ? Veya sap2000'de iç kuvvetleri bulup sonra çelik konstrüksiyon tasarlıyabiliyormusun ?

Alt yapı yol şantiyelerinde microstation, netcad,civil 3d 'de yolu modelliyip brükner eğrisinde yarma/dolgu işlemini 0'a getirebiliyormusun .
    Veya primivera,ms project biliyormusun
    Veya 30 bin ton demir alacaksın bak 17 aralık süreciyle dolar nasıl prim yaptı.akabinde yurtdışı piyasasında altın /emtia fiyatları demirin tonajı 1300 liradan 1700 liraya geldi . %30 prim demek matematigini sen yap ... Sen bunların hepsinden sorumlusun ve nicelerinden .... Anadolu üniversiteleri diye hani böyle burun büküyorsun ya. Aha ben işte o anadolu üniversitlerinden birindeyim ... Netcad , sap2000 , ide,sta4cad + sağlam ekonomi bilgisi(hatta fx,dji,sp500'de işlem) + betonarme +çelik +karayolu +bağlama/baraj+metraj statigi saymıyorum bile bilgisine sahibim ve bul bilgilere en az arkadaşlarımın %25-30'u'da mevcut.... Hani bi yabancı dil diye tutturmuşunuz gidiyonuz eyvallah önemlidir. Zaten aldıgınızda yarım yamalak ingilizce bilgisi. Şu bilgilerle hangi şantiyeye gidersen git aç kalmassın dost ! Sizlere asistanlar burun kıvırken bize hocalarımız çocuklar şuda işinize yaracak diye bütün bilgileri sıcacık cebimize koyduk !!! Heyt yavrum lys'de puan yapmış tipler...

Şu istatistigide söylemeden gecimiyecegim . Proje müdürü /yurtdışı koordinatörü adamların çogu o kücümsediginiz anadolu üniversitelerinden mezun ...

sağlıcakla kalın ...

odtü itü mezunu adamın saydığın bilgileri bilmediğini nerden biliyorsun ? belki senden fazlasını biliyor. boğaziçi hazırlık okudum odtü ile aynı sistem. öyle dediğin gibi yarım yamalak ingilizce eğitimi değil boru gibi ingilizce öğretiyorlar millet sırf hazırlığı geçmek için 2-3 yıl remedial oluyor bölüme başlayabilmek için. benim zamanında ilk yılında hazırlığı geçen %20 di ayrıca bu adamlar lys de derece yapıp gelmiş madem küçümsüyon sen niye yapamadın ?

• Sen niye yapamadın sorusunu siz neden yapamadınız diye algılıyorum .... Toplulukta istatiksel %70 ve üstü benim için genel kabuldür. Oraları kazanan tiplerin bir maddi durumuna bak o öss'de gittigi dershanelerin aldığı özel derslerin efendim ailesel okumuşluk düzeyine bi bak derim !!! birde gel anadoludaki hani 70-120 bin 'le kapatan üniversitelerdeki ögrencilerin durumuna bak ! en büyük nedenlerden biri budur !!!! yine diyorum istatistiksel %70 alt taban oda ! He birde odtü'deki adamların bildigi programlardan bahsediyorsun . Fazla uzakta değil gecen yıl mezun olan arkadaşımla beraber itü 3.15 ort yapan eleman sta4cad dahi kullanmayı bilmemekte ! Kesinlikle sta4cad iyi bir program diye söylemiyorum zaten karşıyız paket programa ! Amma velakin onun kadar basit bir programı dahi bilmeyen bir itü derece ile bitirmiş bi tip var ise odtü,bogazicinide ben bu katogoriye alırım !

Hem güzel dost böyle bir birimizi küstürmeye gerek yok ! Bu ülkede emmisi dayısı olan götürüyo malı . Benim istegim keşke itü odtü vs. çok çok iyi olsa bi berkeley inşaat gibi olsa. Gurur duyacagımız bi üniversitemiz olur. Neyse sağlıcakla kal ...

• quote:

Orijinalden alıntı: hokkabaz1

Sen niye yapamadın sorusunu siz neden yapamadınız diye algılıyorum .... Toplulukta istatiksel %70 ve üstü benim için genel kabuldür. Oraları kazanan tiplerin bir maddi durumuna bak o öss'de gittigi dershanelerin aldığı özel derslerin efendim ailesel okumuşluk düzeyine bi bak derim !!! birde gel anadoludaki hani 70-120 bin 'le kapatan üniversitelerdeki ögrencilerin durumuna bak ! en büyük nedenlerden biri budur !!!! yine diyorum istatistiksel %70 alt taban oda ! He birde odtü'deki adamların bildigi programlardan bahsediyorsun . Fazla uzakta değil gecen yıl mezun olan arkadaşımla beraber itü 3.15 ort yapan eleman sta4cad dahi kullanmayı bilmemekte ! Kesinlikle sta4cad iyi bir program diye söylemiyorum zaten karşıyız paket programa ! Amma velakin onun kadar basit bir programı dahi bilmeyen bir itü derece ile bitirmiş bi tip var ise odtü,bogazicinide ben bu katogoriye alırım !

Hem güzel dost böyle bir birimizi küstürmeye gerek yok ! Bu ülkede emmisi dayısı olan götürüyo malı . Benim istegim keşke itü odtü vs. çok çok iyi olsa bi berkeley inşaat gibi olsa. Gurur duyacagımız bi üniversitemiz olur. Neyse sağlıcakla kal ...

Hangi uni

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Başlangıç maaşlarını net bilemem.Ama sen bi 5 sene calıs ilerde cok fazla para kazanırsın hele 40'lı yaslarda cok iyi firmalarda calısırsın.Ayrıca bitirdiğin bina için prim de alırsın parayı kırarsın.Bence kesinlikle git kardeşim itü yü tercih ederdim ben şehir yüzünden.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.