Şimdi Ara

Odtü İtü İnşaat Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
3
Favori
18.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dentist3 -- 23 Şubat 2014; 19:54:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dentist3

Arkadaşlar ODTÜ veya İTÜ inşaat mühendisliğinden mezun olan birisi özel sektörde ne kadar maaş ile işe başlar birde okulu ingilizce okumak avantajmıdır. Türkçe okuyup ingilizce ve başka dil ile geliştirirse eşit olurmu iş bulma koşulları çok zor mu bu üniversitelerden mezun olunca ayrıyetten ne kadar maaş ile işe başlanır en düşük benim tanıdığım ODTÜ endüstri mühendisi var o mezun olur olmaz 4 bin tl ye işe başladı o kaç bin tl ye kadar çıkar sizce ? Endüstri müh. olan tanıdığım sadece ingilizcesi var .

Diğer sorularına cevap veremeyeceğim ama Türkçe okuyup İngilizce kısmını sonradan geliştirmek çok kolay değil. İngilizceyi öğrenebilir ama kendi alanının terminolojisine hakim olmak bambaşka bir şey ve gerçekten zaman alır. O yüzden ingilizce okumak çok daha rahat olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: nino_desconocido

quote:

Arkadaşlar ODTÜ veya İTÜ inşaat mühendisliğinden mezun olan birisi özel sektörde ne kadar maaş ile işe başlar birde okulu ingilizce okumak avantajmıdır. Türkçe okuyup ingilizce ve başka dil ile geliştirirse eşit olurmu iş bulma koşulları çok zor mu bu üniversitelerden mezun olunca ayrıyetten ne kadar maaş ile işe başlanır en düşük benim tanıdığım ODTÜ endüstri mühendisi var o mezun olur olmaz 4 bin tl ye işe başladı o kaç bin tl ye kadar çıkar sizce ? Endüstri müh. olan tanıdığım sadece ingilizcesi var .

Diğer sorularına cevap veremeyeceğim ama Türkçe okuyup İngilizce kısmını sonradan geliştirmek çok kolay değil. İngilizceyi öğrenebilir ama kendi alanının terminolojisine hakim olmak bambaşka bir şey ve gerçekten zaman alır. O yüzden ingilizce okumak çok daha rahat olur.

Peki herkes ilk hazırlık sürecinde ingilizceyi öğrenebiliyor mu ?

• Türkiyede yeni mezun bir itülü odtülü inşaat mühendisi ortalama 2500-3500 arası alır.Yurtdışında ise ingilizce varsa 2500-3000 $ ile başlar uzun süreli tecrübe kazanıp yurtdışında çalışmaya sabredilirse maaş 10.000$ a kadar çıkar tabi en az 10 sene sonra.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nino_desconocido

quote:

Peki herkes ilk hazırlık sürecinde ingilizceyi öğrenebiliyor mu ?

O biraz da üniversiteye ve tabi ki öğrencinin gayretine bağlı. ODTÜ gibi bir üniversitede çalışan her öğrenci hazırlıkta gayet iyi İngilizce öğrenebilir.

Ama ingilizce öğrenmek; tıp, herhangi bir mühendislik alanı, edebiyat vs vs gibi alanlardaki ingilizce metinleri anlamana asla yeterli olmaz. O yüzden eğer bu alanı ingilizce okumak gibi bir hedefiniz varsa bunu bölümün kendisini ingilizce okuyarak gerçekleştirin. :)

• Mezun, piyasanın içinde biri olarak değil de mühendis adayı olarak araştırdıklarıma göre cevap vermeye çalışayım. Öncelikle inşaat mühendislerinin ilk maaşları genel anlamda tatmin edici değildir. Hatta düşük mühendis maaşları duyarsınız hep. Ondan bile biraz daha düşük olup daha hızlı yükselme gösterir. Araştırdığım kadarıyla 1,25-2 arası ilk giriş için uygun maaşlar. Özellikle 1400-1500 civarı ilk girişte alınabilecek bir rakam. Ayrıca çalışmak istediğin alanla da alakalı projeci olup bir büroda çalışmak var, ağır bir şantiye ortamında çalışmak var. İkisi içinde farklı özelilkler gerekir. İkisinin de farklı avantaj ve dezavantajları mevcut. Projeci olurum büromda çalışırım diyorsan daha çok hesaplamalarla içli dışlı olman gerekir. Belli başlı programları iyi şekilde kullanabilme yetisine sahip olman gerekir. Ayrıca genelde projeci olacaklar yüksek lisans da yaparlar. Şantiyeci olacak insan da liderlik özelliği şart. Sonuçta eğitim görmemiş insanları kontrol etmen gerekiyor ve çoğu senin için sorun demektir. İşi tam yapmazlar, şu benden niye yüksek alıyor diye söylenirler. Onları toparlamak senin görevin. Yani çözümcü insan olman gerekiyor. Ayrıca işin tamamen doğru gittiğinden emin olmalısın. Çünkü şantiye işi gerçekten hassas bir iş. Senin hatan yüzünden sağlam bir yapı inşa edilememiş olabilir.

Artı ve eksilerini düşünürsek projeci olursan daha düzenli bir hayatın olur. Temiz kıyafetlerle gidip gelebilirsin. Fakat şantiyeye göre daha az kazanırsın. Şantiyeci olursan ağır, tozlu bir iş seni bekler. Geceleri beton dökmeler felan yaşayabilirsin. Daha düzensiz bir hayatın olabilir. Fakat projeciliğe göre daha zevkli ve daha zor olduğu söyleniyor.

Ayrıca inşaat mühendisi olarak yurtdışında(Rusya, Libya, Afganistan, Irak, Suudi Arabistan, Mısır, Katar, Umman vs. ) ülkelerde çalışabilirsin. Buradaki maaşlar yeni mezun olsan bile dolgundur. Yurtdışında inşaat işi yapan Türk firmaları seni bu ülkelere gönderir. Yeni mezun olmuş biri için en kötü 2000 $'dan başlar. 3500 $ civarına kadar çıkar. Bu dediklerim ilk giriş için. Sonra tabii ki artıyor bu rakamlar. 2-3 sene buralarda çalışıp iyi bir sermayeyle ülkene dönüp evini, arabanı alıp hayatını kurabilirsin ya da ortak felan bulup işini kendin kurabilirsin.

Tabii bu söylediklerim işin çok çok genel kısımları.

Ayrıca ODTÜ Endüstri okuyan tanıdığının maaşı başlangıç için çok uçuk. Birebir kendisini tanımıyorsan mübalağa yapıp atmış olabilirler ya da müthiş torpille felan başlaması lazım. Yoksa iş tecrübesi olmayan elemana bu devirde kim niye 4.000 lira versin? Verenin de aklından şüphe ederim.

Türkçe, İngilizce için de şunu söyleyim. Bölümü Türkçe veya İngilizce okuman çok önemli değil. Eğer İngilizceyi kendi imkanlarınla iyi şekilde öğrenebilirsen tabii ki. Hani şurası %100 İngilizce eğitim veriyor. Şurası Türkçe eğitim veriyor diye kıyaslama yapcaklarını sanmıyorum. İngilizce biliyor musun? Biliyorsun. Bitti.

İşin ODTÜ, İTÜ boyutuna girmeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: barman

Mezun, piyasanın içinde biri olarak değil de mühendis adayı olarak araştırdıklarıma göre cevap vermeye çalışayım. Öncelikle inşaat mühendislerinin ilk maaşları genel anlamda tatmin edici değildir. Hatta düşük mühendis maaşları duyarsınız hep. Ondan bile biraz daha düşük olup daha hızlı yükselme gösterir. Araştırdığım kadarıyla 1,25-2 arası ilk giriş için uygun maaşlar. Özellikle 1400-1500 civarı ilk girişte alınabilecek bir rakam. Ayrıca çalışmak istediğin alanla da alakalı projeci olup bir büroda çalışmak var, ağır bir şantiye ortamında çalışmak var. İkisi içinde farklı özelilkler gerekir. İkisinin de farklı avantaj ve dezavantajları mevcut. Projeci olurum büromda çalışırım diyorsan daha çok hesaplamalarla içli dışlı olman gerekir. Belli başlı programları iyi şekilde kullanabilme yetisine sahip olman gerekir. Ayrıca genelde projeci olacaklar yüksek lisans da yaparlar. Şantiyeci olacak insan da liderlik özelliği şart. Sonuçta eğitim görmemiş insanları kontrol etmen gerekiyor ve çoğu senin için sorun demektir. İşi tam yapmazlar, şu benden niye yüksek alıyor diye söylenirler. Onları toparlamak senin görevin. Yani çözümcü insan olman gerekiyor. Ayrıca işin tamamen doğru gittiğinden emin olmalısın. Çünkü şantiye işi gerçekten hassas bir iş. Senin hatan yüzünden sağlam bir yapı inşa edilememiş olabilir.

Artı ve eksilerini düşünürsek projeci olursan daha düzenli bir hayatın olur. Temiz kıyafetlerle gidip gelebilirsin. Fakat şantiyeye göre daha az kazanırsın. Şantiyeci olursan ağır, tozlu bir iş seni bekler. Geceleri beton dökmeler felan yaşayabilirsin. Daha düzensiz bir hayatın olabilir. Fakat projeciliğe göre daha zevkli ve daha zor olduğu söyleniyor.

Ayrıca inşaat mühendisi olarak yurtdışında(Rusya, Libya, Afganistan, Irak, Suudi Arabistan, Mısır, Katar, Umman vs. ) ülkelerde çalışabilirsin. Buradaki maaşlar yeni mezun olsan bile dolgundur. Yurtdışında inşaat işi yapan Türk firmaları seni bu ülkelere gönderir. Yeni mezun olmuş biri için en kötü 2000 $'dan başlar. 3500 $ civarına kadar çıkar. Bu dediklerim ilk giriş için. Sonra tabii ki artıyor bu rakamlar. 2-3 sene buralarda çalışıp iyi bir sermayeyle ülkene dönüp evini, arabanı alıp hayatını kurabilirsin ya da ortak felan bulup işini kendin kurabilirsin.

Ayrıca ODTÜ Endüstri okuyan tanıdığının maaşı başlangıç için çok uçuk. Birebir kendisini tanımıyorsan mübalağa yapıp atmış olabilirler ya da müthiş torpille felan başlaması lazım. Yoksa iş tecrübesi olmayan elemana bu devirde kim niye 4.000 lira versin? Verenin de aklından şüphe ederim.

Türkçe, İngilizce için de şunu söyleyim. Bölümü Türkçe veya İngilizce okuman çok önemli değil. Eğer İngilizceyi kendi imkanlarınla iyi şekilde öğrenebilirsen tabii ki. Hani şurası %100 İngilizce eğitim veriyor. Şurası Türkçe eğitim veriyor diye kıyaslama yapcaklarını sanmıyorum. İngilizce biliyor musun? Biliyorsun. Bitti.

Öncelikle verdiğin bilgiler için teşekkür ederim . O 4 Bin TL ile işe başlayan torpille girdi o iş yerine anında audi a3 ünü altına çekti :) ama torpil olunca maaş fazla olmaz diye düşündüm. İnşaat mühendisliği dışında hangi mühendislik dalını önerirsin benim hayalim yüksek miktar para kazanmak diyebilirim tıp veya diş hekimliğide okuyabilirim ama mühendislikler daha cok ilgimi çekiyor arastırmalarına göre biraz daha bilgilerine ihtiyacım var :) Birde bu tanıdık MAN da çalışıyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dentist3 -- 26 Ağustos 2012; 16:49:29 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    inşaat mühendisliği
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: barman

Mezun, piyasanın içinde biri olarak değil de mühendis adayı olarak araştırdıklarıma göre cevap vermeye çalışayım. Öncelikle inşaat mühendislerinin ilk maaşları genel anlamda tatmin edici değildir. Hatta düşük mühendis maaşları duyarsınız hep. Ondan bile biraz daha düşük olup daha hızlı yükselme gösterir. Araştırdığım kadarıyla 1,25-2 arası ilk giriş için uygun maaşlar. Özellikle 1400-1500 civarı ilk girişte alınabilecek bir rakam. Ayrıca çalışmak istediğin alanla da alakalı projeci olup bir büroda çalışmak var, ağır bir şantiye ortamında çalışmak var. İkisi içinde farklı özelilkler gerekir. İkisinin de farklı avantaj ve dezavantajları mevcut. Projeci olurum büromda çalışırım diyorsan daha çok hesaplamalarla içli dışlı olman gerekir. Belli başlı programları iyi şekilde kullanabilme yetisine sahip olman gerekir. Ayrıca genelde projeci olacaklar yüksek lisans da yaparlar. Şantiyeci olacak insan da liderlik özelliği şart. Sonuçta eğitim görmemiş insanları kontrol etmen gerekiyor ve çoğu senin için sorun demektir. İşi tam yapmazlar, şu benden niye yüksek alıyor diye söylenirler. Onları toparlamak senin görevin. Yani çözümcü insan olman gerekiyor. Ayrıca işin tamamen doğru gittiğinden emin olmalısın. Çünkü şantiye işi gerçekten hassas bir iş. Senin hatan yüzünden sağlam bir yapı inşa edilememiş olabilir.

Öncelikle verdiğin bilgiler için teşekkür ederim . O 4 Bin TL ile işe başlayan torpille girdi o iş yerine anında audi a3 ünü altına çekti :) ama torpil olunca maaş fazla olmaz diye düşündüm. İnşaat mühendisliği dışında hangi mühendislik dalını önerirsin benim hayalim yüksek miktar para kazanmak diyebilirim tıp veya diş hekimliğide okuyabilirim ama mühendislikler daha cok ilgimi çekiyor arastırmalarına göre biraz daha bilgilerine ihtiyacım var :)

Öncelikle yüksek miktar para kazanmaktan kastın ne? Hani ne kadar bir mebladan bahsediyorsun bilmiyorum. Aşağı yukarı mühendisler yakın maaşlar alırlar, onu bir kere belirteyim. Şu mühendisliği yaparsan paranın a**na korsun diye bir şey yok. Atıyorum İTÜ'lü bir Makine mühendisi, Elektronik mühendisi, Haberleşme mühendisi, Elektrik mühendisi, Kontrol mühendisi, İnşaat mühendisi, Uzay mühendisi, Uçak mühendisi vs. genelde yakın maaşlar alırlar. Gelir farkını oluşturan ise senin mezun olduğun sürede ve mezun olduktan sonra ne yaptığındır. Yani çok klasik ama kendini geliştirmekle de alakalı.

Yalnız yanlış düşüncede olduğunu söyleyebilirim. Hani ilk hedef yüksek miktar para kazanmak olmamalı. Bir de öyle bir şey istiyorsunuz ki hem az iş yapayım, temiz iş olsun, ağır olmasın. Hem de b*k gibi para kazanayım. Sırf üniversite etiketi beni kurtarsın diye bekliyorsun; ama yok öyle bir dünya işte. Ayrıca maaşla çalışarak çok zengin olamazsın onu söyleyim. Kendi işini kuracaksın. İnsanlar altında çalışacak. Ancak o şekilde çok çok iyi paralar görebilirsin. Yoksa durum böyle. Yani doktor veya diş hekimi olsan da durumun aşırı değişeceğini sanmıyorum. Hani para nerdeyse onu yaparım. Getirisi en yüksekse tıp okuyayım gibi bir şey olmamalı. Tamam okullarda kimse yönlendirmiyor da en azından sağlık sektörüyle mühendisliği felan ayırmayı başarmak lazım.

İstersen Boğaziçi Elektrik-Elektronik oku ilk giriş için 2,25'in üstünde bir rakam görmen çok çok zor. Torpilin olmadığı sürece aa bak Bu Boğaziçi'nde okumuş, ben bunu alayım da 5-6 bin lira vereyim demez. Önemli olan işverene ne kazandıracağın. Tecrübe olmadan da pat diye olmuyor bu işler. İnşaat mühendisliğine birkaç sene sonra iyi para kazanırsın. Tabii artık gözün ne kadar yükseklerde onu bilemiyorum; ama genel anlamda 4-5 sene tecrüben varsa İTÜ, ODTÜ mezunu olarak eşek değilsen 3-4 bin civarı gelire sahip olursun. Yurtdışında çalışırsan çok çok daha iyi rakamlar görürsün. Hatta ilk işinde bile Türk lirasına göre 5,500 lira felan alabilirsin. Yol, yemek, ulaşım her şey karşılanır. Mesela Türkiye'de şantiye şefi olursan yol, yemek karşılarlar. Üstüne bir de araç verirler. Belli sürelerde de deponu doldururlar. Tabii şirketten şirkete durum da değişir.

Dediğim gibi bu ülkede maaş alarak bir villa felan alamazsın. O kadar zengin bir hayatın olamaz. Aileden bir miras olmadığı sürece olmuyor. 10 bin lira kazansan bile bir villaya giremiyorsun. Bence gözlerin bu kadar yükseklerde olmasın. Ayakların yere daha iyi bassın.

• Büyük oranda sana bağlı kendini geliştir gerisine karışma
  • Tamamen sana bagli. Yeni cikan adama 5-6 bin oneren de var 1000 lira oneren de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • barman , arkadaşım bende yeni bir inşaat mühendisi adayı olarak yazdıklarını okudum gerçekten çok güzel çok açıklayıcı benim gibi birçok arkadaş eminim bu yazıdan birşeyler çıkarabilir. Çünkü günümüzde rahat kolaydan para kazanmak gerçekten zor. Kendi başına bir işe kalkıştıysan mesela bir üni ye girdiysen kendini geliştirmeden, birşeylerden fedakarlık yapmadan istediğin yerlere gelemessin. Ama benim amacım yurtdışında birkaç yılımı harcayım güzel paralarla ülkeme dönmek. Umarım hayırlısı olur.
  • Kardeş barman çok iyi açıklamış onun üstüne yapacak yorumum yok . Eğer hedefin sadece paraysa ve ailenin bir birikimi veya belli bir arsası yoksa pişman olursun ; çünkü alacagın maaş az çok belli , eğer havuzlu villada oturmak ıstıyorsan , altında lüx araç bankada 1 2 mılyonum olsun dıyorsan kendi işini yapmalısın , bunun içinde para veya arsa lazım . Birikiminiz yoksa girişimde kullanacagın parayı bırıktırmek ıcın en az 5 6 yılın gecer . Birde okulda müteahhit cocuklarına gıcık kapıp meslekten soğuma ihtimalinde var ama genel olarak inşaat mühendisliği güzeldir , iş alanı fazladır . Tercih senin .
  • hepiniz maaş belli demişsiniz bir mühendisin max maaşı belli midir hadi devlet neysede özel sektörde maaş sınırı yok ki
    devlette ve özel sektörde ne kadar ki max maaşlar
  • genel olarak, yeni mezun 2bin falandır.başka bi üni 1750 fln.

yani iş sende biter.azıcık düşünürsen anlarsın, mühendisliğin diploma değil tecrübe olduğu.şahsen ben yeni bitme odtülüye bina diktirceğime, zamazingo üniversitesi mezunu 5yıllık mühendise diktiririm.

not: öyle bi üni yok.
    rakamlar atmasyon ama 4binin yarısı geçmez
    yok bizim komşumun damadının arkadaşı 3500le başladı deme, genel dedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mamaluba

genel olarak, yeni mezun 2bin falandır.başka bi üni 1750 fln.

yani iş sende biter.azıcık düşünürsen anlarsın, mühendisliğin diploma değil tecrübe olduğu.şahsen ben yeni bitme odtülüye bina diktirceğime, zamazingo üniversitesi mezunu 5yıllık mühendise diktiririm.

Dostum kazanamadın diye iyi üniversitelerin farkı yok gibi göstermen çok saçma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BoLD_39

quote:

aksini ispatla. ama 100mezun veriyorsa 2-3tanesi olmasın 4bin lira alan.

hadi odtüde okuyanları bekliyorum.onlar sana cevabını verir.

yeni mezunun kafasına bir şey mi yüklüyorlar harikalar yaratacak?(ilk yılı için)

odtü gibi türkiyenin sayılı okullarından mezun olmak yetmez.aynı zamanda o okuldan faydalanmak gerekir.

ve bu ilk yılında ortaya çıkmaz.

adam benden, kardeşim sen itü,odtü oku mezun olur olmaz 4-5 bin lira veriyorlar dememi bekliyor. yok böyle birşey ama ben çok parlarım diyorsan bilemem.

dh mühendisler odasına git orada sor onlar daha iyi cvp verir.

• quote:

quote:

quote:

yeni mezunun kafasına bir şey mi yüklüyorlar harikalar yaratacak?(ilk yılı için)

odtü gibi türkiyenin sayılı okullarından mezun olmak yetmez.aynı zamanda o okuldan faydalanmak gerekir.

adam benden, kardeşim sen itü,odtü oku mezun olur olmaz 4-5 bin lira veriyorlar dememi bekliyor. yok böyle birşey ama ben çok parlarım diyorsan bilemem.

ODTÜ'yü bilmiyorum ama yakın bir tanıdığım İTÜ inşaattan 2.50 GPA ile -yani çok başarılı bir öğrenci değil- bu sene mezun oldu ve Azeybaycan'da aylık 3000$'a işe başladı. Söylediklerinin aksine okulun farkı asıl ilk yıllarda belirgin olur. İyi eğitim alan biri, diğer meslektaşlarına göre işe çok daha hazırdır. Ayrıca lütfen mesajlarını normal insanlar için uygun boyutta yaz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

ODTÜ'yü bilmiyorum ama yakın bir tanıdığım İTÜ inşaattan 2.50 GPA ile -yani çok başarılı bir öğrenci değil- bu sene mezun oldu ve Azeybaycan'da aylık 3000$'a işe başladı. Söylediklerinin aksine okulun farkı asıl ilk yıllarda belirgin olur. İyi eğitim alan biri, diğer meslektaşlarına göre işe çok daha hazırdır. Ayrıca lütfen mesajlarını normal insanlar için uygun boyutta yaz.

burdan azerbaycana gitsem ben de alırım o kdr parayı

• Üniversiteye göre ücret diye bir olay yok. Bir işveren altında çalıştırdığı eleman biri ODTÜ'lü, biri YTÜ'lü, biri İTÜ'lü, biri de anadoluda bir üniversite olsun. Yeni mezun olarak altında bu kişileri çalıştırcaksa yaklaşık aynı ücretleri alırlar. Fakat, üniversite farkı iş seçiminde ortaya çıkıyor. Bazı üniversiteler üstüne basa basa ODTÜ, İTÜ, BOÜN, YTÜ vs. tercih sebebidir diye belirtiyor. Etiketin en büyük farkı burada çıkıyor. Ek olarak yeni mezun olmuş inşaat mühendisine Türkiye'de 2000 lira felan vermiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barman -- 26 Ağustos 2012; 19:00:13 >
  • 1.300,1.700 verirlerrrrrrr
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.