Şimdi Ara

ODTÜ Kimya Mühendisliği vs Hacettepe Makine Mühendisliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
2
Favori
7.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam birinci nedenim odtü olması ve dil eğitiminde çok iyi olması diğer nedeni de odtü mezunlarının daha rahat yurt dışına çıkabilmeleri. makine temel mühendislik ona hiç lafım yok ama kimya endüstrisi de öyle yabana atılacak bir şey değil. ha itü makine vs odtü kimya deseniz itü makine derim. ama bu dediğiniz 2 seçenekten odtü kimya daha mantıklı geliyor bana.
  • RX 480 kullanıcısına yanıt
    Hocam makina ne kadar zor insaat yada ee den bariz zor oldugunu dusunmuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dişhekimiolurmu kullanıcısına yanıt
    Zor diye bir direkt olarak söyleyemem ben makine muhendisiyim nerdeyse hic zorlanmadan bitirdim ama benimle ayni donemlerden kafayi yiyenler vardı.ben dersten keyif almaya baktım. Mesela otomatik kontrol diye ders vardi. Ders cikisi arastirirdim PLC'leri HID'leri vs. Cunku keyif aliyodum , sinavina calismadan girdigim bircok ders oldu. Ama sevmedigim ve fazla teorik bulduklarim da var. Benden sana cok onemli tavsiye sadece bolumu degil sehiri de iyi sec. Sevmedigin bir sehir hayatinin en guzel 4 senesini kabusa cevirir.

• Kimya çok daha özelleşmiş bir daldır, aslında birçok mühendisliğin atası olarak bile kabul edilebilir. Oldukça öz bir disiplin diyebiliriz.

Ayrıca hacettepeye göre odtünün çok daha başarılı bir mühendislik altyapısı olduğuna inanıyorum.

Genel olarak bir mühendislik okunacaksa odtu>hacettepe zaten

Ama makine de yabana atılır bir bölüm değil, ikisi karşılaştırıldığında çok kopuk kalıyorlar. Benim fikrim şu olurdu. İlk 2 sene genelde havuz dersleri göreceksiniz. Bu dönem içinde çok merak edilirse yatay geçiş denenebilir diğer bölüme.

Ve ODTÜ kampüsü, ismi, markası olarak burada ön plana çıkıyor.

Kimyayı sevdiğinde diğer birçok mühendislik de lego gibi çat çat kafada oturmaya başlayacaktır. Makine de sonrasında elektronik ve endüstri ile birleşerek sistemsel ya da kontrol mühendisliklerine kadar uzanabilme konusunda çok açık.

Kimya ileride daha dar bir yelpazeye sahip, eğer kendini 3. ve 4. sınıfta özelleştirmezsen (staj, ek dersler-kurslar-dil) tamamen kimya üzerine olan firmalara yönelmek zorunda kalırsın. Ancak bunun yanına pazarlama-satış gibi şeyler eklersen BASF, DuPont, Dow gibi firmalarda satış uzmanı olarak yükselmek de çok mümkün.

Makine bu bağlamda daha geniş yelpazede, kendine çok ekstra katmadan daha farklı dallara uzanabilecek bir bölüm.

Ben ne olursa olsun kişinin kendini özelleştirmesi gerektiğine inanırım. Kimya okuyarak üzerine kendini özelleştirirsen istediğin yere daha sonra uzanabilirsin.

Ayrıca gnee ODTU'nün sosyal olanaklarıi kulüpleri vb. etkinlikleri çok daha üstün ve hangi üniversiteyi seçersen seç EN ÖNEMLİSİ bir kulübe girmek ve 2. seneden itibar yönetimine girmeye çalışmak ve sosyal bir ortam edinmek.

Dersler kadar önemli bir şey varsa o da bu kulüpler ve bunlarda etkin olmak. Bütçe oluşturmak, eğitim almak ve sonra eğitmen olmak, yıllık plan çıkarmak, etkinlikler düzenlemek, rektörlükle izin kavgaları yapmak. Bunların hepsi hayatın gerçekleri.

Aynı anda bölümünü okurken eğer buralarda aktif olursan inanılmaz bir farkındalık sahibi olursun.

Karışık yazdım ama eğer bir detay merak ettiysen özel mesaj atıp öğrenebilirsin, yardımcı olmak isterim.

• İlgin varsa bile iş imkanı açısından sıkıntılı bir bölüm Kimya mühendisliği. Makine bu konuda daha iyi. Hacettepe de oldukça iyi bir üniversite. Eğer kendini de geliştirirsen mezun olunca pişman olmazsın. Ha okurken derslerin zorluğundan bıkabilirsin orası ayrı

• sıralamanız kaç
  • ben olsam hacettepe makine seçerdim. çünkü odtü mühendislik alanında iyi olabilir ama kimya mühendisliğinin gelecekteki iş imkanları fazla riskli. hacettepe de mühendislikte iyi bir universitedir eğer kendini geliştirirsek çok iyi noktalara gelebilirsin.

• RX 480 kullanıcısına yanıt
    Kolay gelsin hocam siz nereden mezunsunuz mümkünse makine mühendisliği çalışma şartları nasıldır, eğitimi nasıldır biraz daha bilgi verebilir misiniz. Bende makine müh yazabilirim ancak biraz kararsızım da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi termose -- 4 Temmuz 2019; 22:8:6 >
  • 25k civarı bekliyorum
  • FFact F kullanıcısına yanıt
    İtü inşaat (ingilizce) siralamasina yakin , belki puani düşer bu sene

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam 23-24k gelirse ODTÜ İnşaat da gelebilir. Fakat ailem karşı çıkıyor ona da.
    Hocam atmayin işte o zehirli oku , sakın başkalarının tercihlerinizi yapmasina izin vermeyin , neden karşı çıkıyorlar?

• İş bulmakta sıkıntı çekersin,Türkiye'de her yere bina yapıldı diyorlar.
    ben de bu islerden cok iyi anlayan biri degilim ama odtu mezunu olmak var hocam ve temel bir mühendislikten bahsediyoruz , klişe olacak ama kendiniz verin son karari aileniz vermesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A5E269C22 -- 5 Temmuz 2019; 14:23:1 >
  • ODTÜ Kimya Mühendisliği daha yakın gibi sanki hocam bana. Hem o da temel mühendislik.
  • hocam odtü kimya,odtü makine ile en çok ortak dersi olan bölüm

Dogru orantili sekilde ormanlari da yakip yer aciyorlar hocam merak etme

Hocam ben de ODTÜ inşaat okuyorum ODTÜ mezunu bir şekilde yolunu buluyor zaten mezun olduktan sonra açık kapı çok ben sevdiğiniz bölümü tercih etmenizi öneririm çünkü bu mesleği 40 yıl yapacaksınız inşaat krizi ise şimdi var 3-5 sene sonra yok hele ki Türkiye gibi dinamik nüfuslu , altyapısı çok geride , enerji tesisleri ve fabrikaları yetersiz bir ülkede inşaat sektörü bitmez şu anki durgunluğun nedeni devletin parasının olmaması ve bu yüzden büyük şirketlerin risk almak istememesi ekonomi toparlandiktan inşaatın eski haline geleceğini düşünüyorum yine dediğim gibi iş durumundan çok hayatınızın sonuna kadar yapacağınız mesleği düşünün

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.