Şimdi Ara

ODTÜ Kimya Mühendisliği vs Hacettepe Makine Mühendisliği (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
2
Favori
7.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fizigi cok iyi yapamayan ama zamaninda lys matta 80 ceken tanidigim odtu ee secmisti o da sevmiyormus

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ODTU-Kimya Muhendisligi tabiki de ya :(

• Ribas0 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok önerdiniz bu bölümü . Benim de hoşuma gidebilecek bir bölüm. Sıralamam beklediğim gibi gelirse büyük ihtimal buradayım .
  • odtü chedeyim 1.sınıfa geçeceğim bu dönem aklına takılan spesifik bir soru varsa sorabilirsin geçen sene 25kydım ben de
  • Acil up
  • Up
  • Up
  • Up
  • Yazık geç gördüm. Bundan sonra göreceklere bari faydam olsun:

1. Kimya mühendisliği, makine mühendisliğinin alt mühendisliğidir. Çıkışı makine mühendisliği içindendir.
    2. Makine mühendisliği zordur, kimya mühendisliği çok çok zordur. İnşaat mühendisliği ilkokul seviyesi kalır bu ikisinin yanında.
    3. Kimya mühendisliğinin kimya ile alakası inşaat mühendisliğinin tuğla ile alakası kadardır. Genel kanının aksine kimya mühendisliğinin temeli Kimya değildir, büyük ölçüde Fizik (daha doğrusu Fizikokimya) ve Matematik’e dayanır. Matematik tüm mühendislikler için elzemdir ancak Kimya mühendisliğinde yüksek matematik bilmeniz mecburidir, istediğiniz kadar kimya bilin.
    4. Kimyanın iş alanları sanılanın aksine çoktur. Kimya Mühendisliğinin iş konusundaki kötü şöhreti eski bir mühendislik olması ve bir zamanlar mezun sayısının sektör ihtiyaçlarından fazla olmasıdır. Bugün hayatımızın her alanına giren Kimya sektöründe bir çok firmada çalışabilirsiniz. Yukarıda bahsedildiği gibi BASF, Bayer vb firmalarda salt satışçı olarak da çalışmanız gerekli değildir, bu firmaların bir çok üretim tesisi vardır ve üretiminden satınalmalarına bir çok departmanda çalışabilirsiniz. Unilever, P&G gibi fmcg firmalarından gıda firmalarına bir çok alanda kimya mühendisleri çalışırlar.
    BASF Türkiye’de mevcut endüstrileri sayayım da iş alanının genişliğini anlayın:
    - Boya ve mürekkep*
    - Ev ve kişisel bakım kimyasalları*
    - Yapı kimyasalları*
    - Metal kaplama*
    - Zirai ilaç
    - Poliüretan
    - İnsan ve hayvan gıda katkıları
    - İlaç
    - Otomobil boyaları
    - Plastikler
    - Genel kimyasallar

* TR’de üretim tesisi olanlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• naptın hocam merak ettim
  • Kimya muhendisliginin savunma sanayisinde durumu nedir acaba.roketsan da calistiklarini biliyorum ama aselsan,tai ve havelsanda gormedim.hayallerimden biri savunma sanayisinde calismakti,yanlis bir bolum mu sectim acaba bunun için(odtüspor)

• ArapFayik A kullanıcısına yanıt
    Up

• e57 E kullanıcısına yanıt
    Hacettepe makineye yerleştim
  • ArapFayik A kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de savunma sanayi istediğim için makine seçtim. Kimya ile de girebilirsiniz ama ben olayların direkt içinde olmak istedim.
  • Hacettepe

• Up. Hala bu kararsızlık mevcut

• FFact F kullanıcısına yanıt
    hocam yerleşmediniz mi hala nasıl mevcut ayrıca sıralamanız kaç k geldi

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.