Şimdi Ara

Odtu Kurum Içi Yatay Gecis

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Odtü kurum ici yatay gecis nasildir bilgisi olan aktarabilir mi?Mesela endustriden bilgisayara ya da ee ye gecmek kolay midir?ilk yili saydirilabilir mi? Ayrica osym puaninin etkisi nedir?Bilenler yardimci olabilir mi?
    Oidb den ve diger sitelerden baktim ancak cok anlayamadim acikcasi bir de hep eski bilgiler bilwn arkadaslar lutfen yardimci olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Uppp

• Bizim. Biyolojici anlatmıştı bir arkadaşı 2 yıllık odtü kaynak okurken ortalamasını baya yüksek tutmuş Odtü Makinaya geçmiş bölümü bitince. Şu anda da İngiltere’de denizaltı filolarına kaynak mı ne yapıyormuş. Odtü esnek sanırım bu konularda

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam sanırım şöyle bir durum var. Senin okuduğun bölümün senin bölümü kazandığın yılki taban puanı ile geçmek istediğin bölümün taban puanı arasında 20 ya da 30 puanlık fark olması gerekiyor en fazla (tam emin değilim). İkinci şart da ilk seneki ortalaman. Ortalamana göre o bölüme geçmek isteyenleri sıralıyorlar yani ortalaman ne kadar yüksekse şansın o kadar yüksek.

İlk yıl aldığın derslerin geçmek istediğin bölüm ile ortak olanları saydırabiliyorsun ama eksik olanları yeniden alman gerekiyor.

• Tesekkur ederim hocam peki kontenjanlar hakkinda bilginiz var mi?Sayfasinda baktim ancak 1. Sinif icin kontenjan yok demis zaten bildigim kadariyla 1. Sinifta gecis yapilamiyor onu anlayamadim.Digerleri icin de cok karisik bir sayfaydi net anlayamadim bilginiz varsa paylasir misiniz?
    Bir de genel ve ozel demis o nemek? Yatay gecis icin ozel ve genel kontenjanlar ayri ne oluyor tam olarak

• 11111numara 1 kullanıcısına yanıt
    Birinci sınıf bitince geçiş oluyor eğer puanınızı yetmediği bir bölüme geçmek istiyorsanız. Başka bir bilgim yok maalesef :(

• İtü için örnek vereyim(çünkü oranın sistemini biliyorum) Not ortalamasına bakılıyor ve geçmek isteyenler başvuruyor ve onlar arasında büyükten küçüğe doğru sıralıyorlar yanlış hatırlamıyorsam 11-12 öğrenci almışlar geçen sene en sonun da ort 3.90larda falan bir şeymiş. Yani baya çalışmak gerektiriyor. Össnin kurum içinde etkisi yok diye biliyorum.

ama galiba 1. sınıftan geçiş yoknuş odtü için:(
    oidb.metu.edu.tr
    Kurum İçi Yatay Geçiş Kontenjanları | ODTÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
    https://oidb.metu.edu.tr/tr/kurum-ici-yatay-gecis-kontenjanlari

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gebze Teknik Uni Yatay Geçiş
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    1. sınıfı okumak zorundasın zaten. Not ortalaması diye bir şey olmaz yoksa :D
  • Stewartteoremi kullanıcısına yanıt
    Mantıklı nasıl düşünemedim bunu
  • Peki cok tesekkur ediyorum

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Odtu de osym puanina bakiliyor diye biliyorum belli bir puan asagisink almiyorlarmis

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.