Şimdi Ara

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusü (300. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.224
Cevap
63
Favori
461.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 298299300301302
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Egitim kalitesi olarak benim bolumumde.benle mezun arkadaslar gerek egitim gerek performans acisindan odtu ankarayla ayniydi. Simdiki durunu bilemicem :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar şu anda psikoloji bölümünde okuyan yahut okuyan arkadaşı olan biri varsa pm atabilirse çok sevinirim :) İyi forumlar.
  • Upup soruları bekliyoruz :)
  • Havacilik ve Uzay Bölumu hakkinda fikri olanlar beni bilgilendirebilir mi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.Alpin -- 19 Temmuz 2016; 11:33:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.Alpin

Havacilik ve Uzay Bölumu hakkinda fikri olanlar beni bilgilendirebilir mi acaba?

Bölüm kampüsümüzde daha yeni, ancak eğitim kalitesi tartışılmaz tabii ki. Okuyan bir kaç arkadaşım bayağı memnun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hiyokomame

Arkadaşlar şu anda psikoloji bölümünde okuyan yahut okuyan arkadaşı olan biri varsa pm atabilirse çok sevinirim :) İyi forumlar.

Özel mesaja kapalı hesabın :)
  • Elinde mat 100 dersi ile ilgili ders notları midterm örneği vb olan var mı acaba bölümdeki arkadaşlardan

• Merhabalar. Sıralamam 70 bin benim ve esasen yönetim bilişim sistemleri veya işletme enformatiği okumak istiyorum ancak sonuçta bir odtü diploması bilgi vb. ünilerden çok daha iyi olur diye düşünüyorum. Lisans programlarından iktisat okuyup yan dal olarak bilişim sistemleri alabilir miyim ? Ayrıca sonuçta teknik bir üniversite iibf bölümleri nasıl ? Varsa okumuş olan veya okuyan tavsiye eder misiniz ? Istanbulda yaşıyorum ben şuan her şekilde burada harcadığımdan daha az para harcayacağımı düşünüyorum. Tek başıma bir eve çıksam aşağı yukarı aylık ne kadar öderim. Ayrıca öğrenci klupleri 0 gibi bir şey demiş. Bu şu anda da böyle mi yani ? Okuyup vakit ayıran abilerime/ablalarıma teşekkürler. Cevapsız bırakmazsanız çok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Entropi1801

Merhabalar. Sıralamam 70 bin benim ve esasen yönetim bilişim sistemleri veya işletme enformatiği okumak istiyorum ancak sonuçta bir odtü diploması bilgi vb. ünilerden çok daha iyi olur diye düşünüyorum. Lisans programlarından iktisat okuyup yan dal olarak bilişim sistemleri alabilir miyim ? Ayrıca sonuçta teknik bir üniversite iibf bölümleri nasıl ? Varsa okumuş olan veya okuyan tavsiye eder misiniz ? Istanbulda yaşıyorum ben şuan her şekilde burada harcadığımdan daha az para harcayacağımı düşünüyorum. Tek başıma bir eve çıksam aşağı yukarı aylık ne kadar öderim. Ayrıca öğrenci klupleri 0 gibi bir şey demiş. Bu şu anda da böyle mi yani ? Okuyup vakit ayıran abilerime/ablalarıma teşekkürler. Cevapsız bırakmazsanız çok sevinirim.

Hocam facebook sayfasinda bolum hocalari sorular aliyor takip ederseniz iktisat hocasina sorabilirsiniz :)

• Psikoloji tam burslu ingilizce gitsem mi gitmesem mi arada çok kaldım. Bilgilendirebilecek var mı?
  • trivento kullanıcısına yanıt
    Hocam odtu psikolojide misiniz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki üç mesaj yukarıda her şeyi yazdım onlara ek olarak sorunuz varsa buradan veya özelden sorabilirsiniz

@Cashsean @Entropi1801

• quote:

Orijinalden alıntı: Cashsean

Psikoloji tam burslu ingilizce gitsem mi gitmesem mi arada çok kaldım. Bilgilendirebilecek var mı?

Hocam eger turkiyedeki koklu universiteler tutmuyorsa, goz onunde bulundurmanizda fayda var kibris sartlarini da goz onune alarak. Turkiye deki guzel devlet universitelerinden tutuyorsa onlari goz onune alin ilk basta cunku kibristan hoslanmayabilirsiniz. Sonra aklinizda diger universite kalmasin. @FirariAdam dediklerine katiliyorum
  • Sıralamam ile %50 burslu psikoloji tutuyor.ODTÜ diploması almak çok cazip ama bu üniversite ile ilgili kiminle konuştuysam sosyal hayatı sıfır,büyükşehirden geliyorsan burada yapamazsın gibi laflar işittim.Kampüsün kendisi ile ilgili değilde çevresi hakkında bilgi verebilecek biri varmı? Oturulacak yerler,cafeler vs. gibi imkanlar nasıl?

• '
    quote:

Orijinalden alıntı: mimblewimble

Sıralamam ile %50 burslu psikoloji tutuyor.ODTÜ diploması almak çok cazip ama bu üniversite ile ilgili kiminle konuştuysam sosyal hayatı sıfır,büyükşehirden geliyorsan burada yapamazsın gibi laflar işittim.Kampüsün kendisi ile ilgili değilde çevresi hakkında bilgi verebilecek biri varmı? Oturulacak yerler,cafeler vs. gibi imkanlar nasıl?

Merhaba;
    Bahsedilen konu öznel bir konu olduğundan cevap vermesi de bir hayli zor olan bir soru. Ben daha somut bilgiler vermeye çalışayım. Kalkanlı'da kaç tane mekan vardır ve mekanlardaki menülerin fiyatları nasıl diye merak edenler için buradan bakabilirler :http://kalkanlikeyif.com . Pastane, mardo, smyrna(üçüncü yurt kantin) okulun içindedir. Kalkanlı'da üç, kampüsün içinde de Lemar adlı bir market vardır. Mekanların çoğu genelde hafta sonları dolu oluyorlar. Donatello'da büyük ekranda taraftar grupları lig maçlarını birlikte izliyorlar. Çoğu mekanda lig tv bulunuyor. Gelelim sosyal yaşamın diğer bir yanı olan kampüste ise 42 öğrenci topluluğu bulunuyor. Öğrenci topluluklarının bazıları daha az aktif iken bazıları ise çok aktif şekilde çalışmalar yürütüyorlar. 2015 yılının faaliyet raporuna göre http://ncc.metu.edu.tr/sites/default/files/ODTU_KKK_2015_YILI_FAALIYET_RAPORU.pdf
    sosyal ve kültürel işler verilerine göre 671 tane çeşitli etkinlikler yapıldığı görülüyor. Bunlar dışında toplulukların haftalık çalışmaları olduğunu düşünüyorum. Zaman bu şekilde geçebiliyor diyebilirim. Hangi topluluğun seçtiğine göre iş yükünde artacaktır diyebiliriz. Diğer bir konu ise okulun yer aldığı bölge. Ben kampüs yurdunda yaşadığım ve hafta sonumu Kalkanlı'da geçirdiğim için Güzelyurt'a pek uğramıyorum. Güzelyurt'u KKTC'nin diğer bölgeleri ile kıyasladığımızda daha sakin diyebilirim. Güzelyurt'ta yaşayan arkadaşlar varsa daha iyi bilgi verebilirler. Lefkoşa veya Girne' ye gitmek istersen uzaklık bir saattir. Akşam zamanını oralarda geçirmek istersen arkadaşlarınla ortak taksi tutman bütçe açısından daha iyi olacaktır. Akşam 5-6 civarına kadar Girne'de olmak istersen ise Çimen adı verilen dolmuşlarla rezervasyon ile saat başı kampüsten binerek ulaşabilirsin. Benim bu adada ki en şikayetçi olduğum konu okuldan bağımsız olarak ulaşım konusudur. Türkiye'de ki toplu taşımacılık sisteminden geride olduğunu söyleyebilirim. Kalkanlı'dan Güzelyurt'a okulun servisleri ile ulaşabilirsin. Genel olarak sosyal hayat çok iyidir veya hiç yoktur demek zor bir konu. Kişinin yaşam şartları beklentileri daha farklı kılabilir. Verdiğim linkleri de detaylıca incelersen bir sonuca varabileceğini düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rekrasyon -- 23 Temmuz 2016; 21:59:00 >

• arkadaslar baslığı açan arkadas da belirtmis ama tekrar söylemekte fayda var. odtü kkk tercih etmeden önce ailenizin maddi durumunu göz önünde bulundurun. okul ücretleri ve yurt fiyatları inanılmaz pahalı ve her sene inanılmaz zamlar geliyor. uygun ev bulmanız zaten mümkün değil. buraya gelecek olan yarı burslular yıllık 30 bin lirayı(her sey dahil) gözden cıkarsınlar.

• Gelecek sene için ev arkadaşı arayanlar ulaşabilirler 2+1 evde kalmayı planlıyorum
  • 1. Yurt 4 kisilikte kalacagim bu sene insallah
    Oda arkadasi olmak isteyen varsa yazabilir
    Toplu yasam alanlarindaki kurallara uyulmasi lazim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SellYourSoul -- 24 Temmuz 2016; 23:02:33 >
  • Masraflar her yıl giderek artıyor.Bence arkadasın dediği gibi yıllık 30.000-35.000TL ödeyebilecek kapasiteniz olması lazım.Bu değer tabi azaltılabilinir de hazırlıklı
    olmakta fayda var. Sorularınız vs. varsa bana da sorabilirsiniz 3. sınıf makine müh. okuyorum.
  • Kıbrısa gidecek bir öğrencinin okul masrafları dahil en az ne kadar parayı gözden çıkarması gerekir yıllık?
  • 
Sayfa: önceki 298299300301302
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.